TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Laillisten huumausaineiden kauppiaat ja lääkekuolemat

"Tavallisimmin lääkemyrkytyskuolemia aiheuttavat opioidit sekä psykoosi- ja masennuslääkkeet. Opioidit ovat yleisin lääkekuolemien aiheuttaja tahattomissa lääkemyrkytyksissä, jotka usein liittyvät aineiden huumausainekäyttöön. Psykoosi- ja masennuslääkkeet ovat itsemurhissa yleisimmät yksittäiset lääkeryhmät."

"Pelkästään tulehduskipulääkkeet aiheuttavat vuosittain noin 200–300 kuolemaa, arvioi lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea."

Millainen vastuu lääkäreillä on näissä kuolemantapauksissa?

Lääkärit määräävät paljon eri lääkkeitä hyvinkin heppoisin perustein, myös alaikäisille.

Lailliset huumeet tappavat enemmän kuin laittomat huumeet. 

Onko lääkäreillä niin kova tarve markkinoida potilailleen lääkkeitä, saavatko he lääkeyhtiöiltä rahaa mitä enemmän saavat lääkeitä kaupaksi?

"Tampereen malli: Ketipinoria nuorille kuin nallekarkkeja – Tipotien nuorisopsykiatrisella asiantuntijuus tipotiessään?"

Jos esim tuo Tampereen juttu pitää paikansa on jotain tässä maassa pahasti pielessä.

Suomessa määrätään liian helposti masennus/rauhoittavia lääkeitä ilman perusteellista tutkimusta. 

Pitäisikö lääkeiden mainostusta rajoittaa? 

Itse olen sitä mieltä että ei lääkeitä tarvitse ainakaan televisiossa mainostaa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194900941186/artikkeli/kovia%20vaitteit...

http://www.hs.fi/terveys/a1400040824814

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Veikko Penttinen

Lääke on hyvä renki, mutta huono isäntä ja isännän äänellä lääkkeitä nykyään tyrkytetään. Lääkäreitä jotka yrittävät sanoa, että autetaan ihmistä parantamaan terveyttään, eikä ainoastaan sairauttaan, syytetään lähes puoskaroinnista.

Esimerkiksi muuten fiksu ja pätevä vankilapsykiatri Lauerma suorastaan haukkui oikein nimiltä mainiten niitä muutamia lääkäreitä, jotka suosittelevat vähemmän lääkkeitä, enemmän oikeaa ruokavaliota ja liikuntaa.

Hän ei ole ainoa. Ns. virallinen lääketiede on täysin ylimedikalisoitunut.

Itse olen eläkepäivinäni ruvennut harrastamaan itseni hyvinvointia ja voin kertoa, että vuosi vuodelta kuntoni tuntuu vain paranevan. Patikoin Andalusian vuorilla, golfaan usein, syön hyvin ja syön myös superfoodeja. Olen Iherbin vakioasiakas jne. Viimeinen flunssan tapainen taisi olla 4 v. sitten.

Terveys ja varsinkin vanheneminen ovat taitolajeja.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Pään sekoittamisessa ei ole mitään järkeä.

Ruokajuomaksi valitsen mieluummin veden.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Nyt en taas ymmärrä. Lääkärihän noita päänsekoittajalääkkeitä määrää?
Ja tulehduslääkkeitä saa ilman reseptiä apteekista, niidenkään sivuvaikutuksista ei puhuta tarpeeksi.

T Piepponen

Ketiapiini haittoja:

http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=18783&

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.k...

Painonnousua, huimausta, uneliaisuutta, diabetes 2 kohonnut riski, sydänoireet moninaisia, epänormaalit lihasliikkeet, seksuaalisen toiminnan häiriöt, itsemurha-ajatusten lisääntyminen jne. jne.

Ei näy paljoa eräitä haittaavan nämä mahtavat keksinnöt, joita tarjotaan monelle kun vähän ahdistaa. Koekaniineiksi valjastettujen nuorten maa...mahtaako eräillä yhteistyökuvioilla olla tekoa asian kanssa..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Liian vähän noista sivuvaikutuksista puhutaan julkisesti.
Kertooko lääkäri kaikista sivuvaikutuksista asiakkaille rehellisesti?

T Piepponen

Tuskin kertovat, sillä ei heitä kiinnosta. Tai osaa ei luultavasti kiinnosta ja niitä joita kiinnostaa, ovatkin toimet kohdallaan hieman erilaisia - eli koettavat nyt ensihätään kuunnella mitä potilaalla on sanottavana.

Liiaksi on lääkäreitä joiden vastaanottohuoneessa on jonkin lääkemafian juliste ja liiaksi juostaan ko. mafian kahvikutsuilla voideltavina.

Auktoriteettiasemassa on helppoa ja riskitöntä leikkiä muiden terveydellä, vähät välittämättä aiheutuneista todellisista kärsimyksistä.

Melko kummallista muuten on, että masennusta hoidetaan lääkkeillä jotka lisäävät itsemurha-ajatuksia. Kas kun ei suoraan anneta köyttä käteen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mikä yhteys on huostabisneksellä ja räjähtäneellä nuorten ja lasten hulluksi tulemisella?

Maailman terveimmät lapset ovat kummasti seonneet,vanhempineen sitä mukaa kun 2008 huostakerroin ("uudistus"lastensuojelulakiin) ja perheiden tukitoimet on ajettu tarkoituksella alas 1990 asti.Edes lain velvoitteita ei toteuteta.Huostaaminen on tullut kulttuuriksi jonka oikeutusta ei poliitikot enää edes välitä miettiä.Miljoona bisnes.Eihän se toki vaikuta eihän?Että voittoa taotaan ja tuotteita saadaan heikoista ja puolustuskyvyttömistä.

Lastensuojelu.Niin.Nyt kun on yhdistetty huostaaminen ja psykiatria saman katon alle.

Laitoksessa lapsi rauhoitetaan koti-ja perheensä ikävästä.Kukin voi tykönään miettiä miltä tuntuu ,kun lapsi tekee itsemurhan.Kun hänet on viety laitoskierteeseen ILMAN syytä ja vanhemmat joutuvat vuosia hakemaan muutos ja purkua laitomalle huostalle,SITÄ SAAMATTA.

Paperit makaavat pöydillä(sadoittain ,valitusten määristä johtuen)ja julkisuus puhuu juopoista,hakkaajista jne.perheistä.Uskomatonta,jopa kuolemat joita lapsille tapahtuu, oikeuttavat jatkamaan valitulla tiellä.Lapsiasiavaltuutettu ottaa hatkat ja politikointi jatkuu..

Kenen taskuihin laitos jne.firmojen tuotot menevät?Kuka tai ketkä siitä todellisuudessa hyötyvät?Kuinka on mahdollista ettei perheitä ja lapsia huomioida eikä kuunnella,vaikka HE ovat ASIANTUNTIJOITA omassa asiassaan.
Kuinka heidän ylitseen kävellään ja viranomaistahot,lekurit,jne.TIETÄVÄT perheitä paremmin mikä sopii kellekin.Tämähän alkaa vaikuttamaan aivan kuin erään sortin "puhdistukselta"

Kyllä täytyy ihmetellä miten nämä rouvashenkilöt ja "hyväntekijät"nukkuvat yönsä kun 2-3v.lapset ovat LAITOKSISSA "HOIDETTAVINA",henkilökunnan vaihtuessa tiuhaan tahtiin.

"ovi auki,ovi auki "itkee lapsi laitoksessa.Hoitava työntekijä "lohduttaa"pois marssiessaan"se on jo auki"

Mitäpä siitä,lapsesta.
Eihän se muuta tee kuin pelkää ja kaipaa perhettään ja kotiaan,laitoksen sänky ei niin lämmin ole.

Aivot kehittyvät n.25v.asti,puhumattakaan mitä muuta lääkkeet tekevät kehittyvälle ihmiselle,saatika pitkäaikaisvaikutukset joita ei edes tiedetä.

Oksettavaa.Hyvä Suomi,ihmisoikeuksien tyyssija.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Yhdysvalloissa syötetään piria jo 2-3vuotiaille, ADHD varjolla. Huh toivottavasti Suomessa ei olla ihan tällä tasolla vielä?

Oikeasti jotain järkeä noiden laillistenhuumeiden käyttöön!

"Adderall on amfetamiinivalmiste, joka on Yhdysvalloissa hyväksytty alle 6-vuotiaille. Se lievittää hyperaktiivisuutta ja impulsiivisuutta mutta sen käyttö saattaa aiheuttaa kasvun hidastumista, unettomuutta ja harha-aistimuksia"

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12886899818...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset