TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Suomessa yliannostuskuolemia kolme kertaa enemmän kuin EU:ssa keskimäärin

EU:n huumeviraston EMCDDA:n raportoi, että Suomessa kuolee yliannostuksiin keskimääräistä enemmän ihmisiä kuin Euroopassa muuten.

Mikä Suomessa mättää?

"Euroopassa yliannostukseen kuolee keskimäärin 17 ihmistä miljoonasta 15–64 -vuotiaasta, kun Suomessa vastaava luku on 58."

Surullista ja jotenkin kertoo kuinka epäpätevästi Suomen päihdepolitiikkaa on tehty. Kova epäonnistumisen maku jää suuhun.

Tonen erittäin huolestuttava suunta on muuntohuumeet ja niiden arvaattomuus. Myös sillä saralla on huumesota hävitty valitettavasti. Muuntohuumeet on suora seuraus epäonnistuneesta huumeiden vastaisesta sodasta, se sota on hävitty. Olisi aika keksiä,kehittää uusia keinoja, nykyiset eivät toimi.

"EMCDDA:n raportissa nostetaan esiin myös Euroopan huumemarkkinoiden huolestuttava kehitys: neljän vuoden aikana on havaittu lähes 250 uutta huumausainetta. Uusia aineita tulee koko ajan, ja synteettiset huumausaineet ovat kasvattaneet osuuttaan. Niihin kuuluvat muun muassa stimulantit, muuntohuumeet ja lääkevalmisteet."

Mun mielestä ei asiat vaan nykymallilla toimi, kaikki asiat puhuu sitä vastaan.

 

http://www.emcdda.europa.eu/news/2014/3

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194903977514/artikkeli/suomessa+ylianno...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Listaan pitäisi lisätä vielä alkoholin yliannostuskuolemat, eli alkoholimyrkytykset.

"Alkoholimyrkytys on suuren alkoholimäärän nopean nauttimisen aiheuttama myrkytystila. Se aiheuttaa Suomessa vuosittain yli neljäsataa kuolemantapausta. Myös alkoholin nauttiminen yhdessä tiettyjen lääkkeiden kanssa voi johtaa myrkytyskuolemaan. Tällaisia sattuu Suomessa vuosittain joitakin satoja. Alkoholi- tai alkoholi- ja lääkemyrkytyksiä tapahtuukin Suomessa enemmän kuin muissa pohjoismaissa."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholimyrkytys

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"- Tyypillinen suomalainen huumausainekuolema johtuu sekakäytöstä, jossa käytetään opioideja - lähinnä buprenorfiinia - ja alkoholia ja rauhoittavia lääkkeitä sekaisin, Varjonen summaa."

Veikkaan että 99% huumekuolemista juurikin sekakäyttöä, siis viina kuvassa lähes aina.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014052718348093_u...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Keskustan mepit ovat samoilla linjoilla, marihuanaa ei pidä laillistaa. Anneli Jäätteenmäki huomauttaa, että asia on pidettävä kansallisessa päätäntävallassa, Olli Rehn kommentoi puolestaan, että nuoria on suojeltava ja että "porttiteoria ei ole vain teoriaa, vaan totta"."

Tuo Olli Rehnin kommentti kuvastaa hyvin kuinka huonosti meidän poliitikot tajuaa koko asiasta mitään.
Monet tutkimukset eivät tue porttiteoriaa.Eikä sitä kai ole pystytty osoittamaan kuin paskapuheeksi.

http://yle.fi/uutiset/turkki_jakaa_marihuana_yhdis...

Ville Nieminen

Kyse on samasta ilmiöstä kuin alkoholin kanssa. Kun suomalainen saa käsiinsä huumeita tai alkoholia, niin sitä pitää ottaa sen verran paljon, että taju lähtee. Menisi muuten hyvä aine hukkaan.

Huumeiden käyttäjien joukko on onneksi varsin pieni. Kokeilijoita on toki paljon, mutta yli 15-vuotiaista jatkuvasti käyttäviä vain 1,5 prosenttia väestöstä, eli n. 50.000 (käyttäneet viimeisen kuukauden aikana). Sadasta nuoresta huumeita käyttää vain 1 tai 2. Ongelma on siis aika marginaalinen.

http://www.paihdelinkki.fi/tietoiskut/112-huumeide...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Yliannoskuolemat selittynevät erilaisilla lääke-huume-koktaileilla. Ilmeisesti Suomessa on tapana sekoitella eri aineiden samanaikaista käyttöä, ja näin syntyy arvaamattomia ja hallitsemattomia yhdistelmiä, jotka sitten yllättäen tappavat.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Tuo porttiteoria on näin täysin asiaa tuntemattoman mielestä mielenkiintoinen. Minä lähestyn teoriaa amatöörinä. Pohdin siis ensin kuinka mahtaakaan huumeriippuvuus syntyä. Onko siis todella kovien aineiden käyttäjä aloittanut suoraan niistä vai onko hän ensi kokeillut joitain miedompia huumeita?

Onko kahvi tahi alkoholi tai tupakka huumeita? Onko joku marihuanan käyttäjä ollut tupakoimaton? Meneekö ketju kuitenkin niin, että ensin tupakoin, sitten kokeilen maria ja sitten sitä kovempia aineita? Onko olemassa tapauksia, jolloin on suoraan aloitettu kokaiinilla tai ekstaasilla tai jollain muulla kovalla aineella ilman, että olisi aikaisempaa kokemusta miedommista?

Mitä tuo porttiteoria oikein tarkoittaa? Olenko aivan hakusessa ja väärässä, kun luulen, että sen mukaan siirrytään miedoista huumeista vahvempiin? Tämä ei tietenkään koske kuin murto-osaa käyttäjistä. Valtaosahan tyytyy mariin ja lopettaa sitten aikuistuttuaan. Mutta entäpä ne ressukat. Mitä voimme tehdä heidän hyväkseen?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mitä tuo porttiteoria oikein tarkoittaa?

Termi peräisin jenkeistä. Ja johtuu siitä että siel aloitetaan usein kannabiksella ja siitä siirrytääm kovimpiin huumeisiin eli alkoholiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset