TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Amerikan loputon huumesota

Eilen tuli Yleltä Amerikan loputon huumesota dokkari. Oma kantani vaan vahvistui, huumesotaa ei voida voittaa nykyisellä mallilla. Dokkarissa kävi selväksi, että vaikka kuinka paljon rahaa syydetään huumeita vastaan se ei tuota tulosta, ainakaan sitä toivottua. Mielestä kaikki huumeet pitäisi dekriminalisoida myös Suomessa, jotta painopiste voidaan siirtää hoitoon ja vakaviin rikoksiin joissa on uhri! Huumeidenkäyttäjien rangaistus ei toimi, se ei huumeita poista eikä ongelmia.

Kuinka moni kyseisen dokkarin katsoi ja millaisia ajatuksia se teissä herätti?

Ja mitä me suomalaiset voisimme oppia Amerikkalaisten virheistä? 

Niin, kyllä se huumesota koskettaa myös meitä.

 

Lue myös: 

 

Kysymyksiä kannabiksesta tuleville kansanedustajille!

Richard Branson:Huumesota on epäonnistunut, uudet keinot käyttöön

Huumekeisari kiittää huumesotaa tukevia poliitikkoja!

Kumpi tie on järkevämpi? 

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Huumesota olisi helppo aloittaa ja päästä voitolle vaikkapa pommittamalla napalmilla Afganistanin unikkopellot. Ne näkyvät satelliiteista ja ovat siten kaikkien tiedossa.

Miksi niitä ei pommiteta?

Huumesotaa ei voi voittaa, koska siinä sodassa osa ihmisistä ajaa kaksilla rattailla.

Ikävä kyllä näistä kaksilla rattailla ajajista osa tekee päätöksiä meidän kaikkien puolesta.

Käyttäjän JaniMiettinen11 kuva
Jani Miettinen

Tsekkaapa, mitä kävi Etelä-Amerikassa, kun vastaavaa sovellettiin kokapensaisiin.

Ainakin minä tykkäisin muuten tosi kovasti, jos huumekeskustelussa ihan ensin kurkattaisiin, onko ehdotusta jo joskus kokeiltu - ja jos on, niin sitten katsotaan, mitä siitä oikeasti seurasi.

Erityisen mielissäni olisin tilanteesta, jossa toimimattomia kokeiluja ei ehdotettaisi toistuvasti uudelleen ihan täysin itsestäänselvinä ratkaisuina, vaan niiden epäonnistumisen riski jotenkin tiedostettaisiin jo siinä ehdotuksessa.

Ihan huippua olisi, jos taas uuden epäonnistumisen varalta mietittäisiin sitten sellaista suunnitelmaa, jonka onnistumiselle olisi olemassa jonkinlainen historiallinen esikuva.

Ja kaikkein paras vaihtoehto olisi sellainen, että ehdotettaisiin vain sellaisia toimenpiteitä, joilla olisi toimimisen edellytyksiä. Eli jätetään nämä epäonnistuneiden tekojen uusintaehdotukset ihan kokonaan pois.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ja kaikkein paras vaihtoehto olisi sellainen, että ehdotettaisiin vain sellaisia toimenpiteitä, joilla olisi toimimisen edellytyksiä. Eli jätetään nämä epäonnistuneiden tekojen uusintaehdotukset ihan kokonaan pois.

Juurikin näin. Suomessakin keskustelu tuntuu junnaavan paikoillaan ja kaikki uusi pelottaa joitain tahoja paljon.
Vai voisiko olla pelko, että oma maailmankuva perustuu valheen pohjalle kun huumeista keskustellaan.
Faktat kumminkin osoittavat, että nykyjärjestellä ei toimi millään mittareilla.

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Usa hyötyy huumesodasta sen, että vankilat ovat yksityisiä laitoksia, joilla tienataan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyllä, tuo on yksi syy, joka tuli ilmi myös dokkarissa.

Mitä Suomi hyötyy siis kun käyttäjiä rangaistaan?

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Suomi rakennetaan muiden länsimaiden mukaiseksi, ei syitä. Ja me myös aika pitkälle jaamme Usan kanssa yleisen dialogin; tietoteoria: mikä on totuus (oikeammin propaganda) on ollut valtaa pitävien ja valtaa haluavien riitelyn kohde loppumattomana konfliktina.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Hyvä pointti Joannna, mutta on liioittelua sanoa että USA hyötyy huumesodasta. Jotkin osapuolet kyllä hyötyvät, mutta kokonaisuutena USA kärsii tästä järjettömästä huumesodasta itse eniten, vaikka "huumesotaraha" pyörittää kansantalouden kannalta valtavaa bisnestä ja julkista palvelua.

Hyötyjiä ovat yksityiset vankilat todellakin. Yli puolet vangeista istuu tuomiotaan huumausaineiden takia. Esimerkiksi nykyinen kannabiksenlaillistamisbuumi on jo hinnoiteltu vankilayritysten osakekursseihin.

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Osakekurssit laskussa, voi, voi, ompa ikävää :p

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen

Hyötyjiä on paljon muitakin. Esim. poliisi on saanut suurimman osan nykyisistä valtuuksistaan huumepelon ansiosta, jturvallisuuspalvelutaanutse lietsonut huumehysteriaa 1960-luvulta lähtien. 9/10 median haastattelemasta huumeasiantuntijasta on poliisi.

Varsinaisia hyötyjiä ovat kv. rikollisjärjestöt, monikansalliset suuryritykset, USAn suurimmat pankit, tietyt valtiolliset turvallisuuspalvelut ympäri maailmaa, kuten CIA, Mossad, ISI, MI5 jne. Koko USAn talousjärjestelmä on tullut paradoksaalisesti riippuvaiseksi huume- ja muun rikollisen rahan siihen tuomasta "piristysruiskeesta". Huumetalous on valtava bisnes eikä miljarditason huumebisneksistä ketään ole laitettu lusimaan, mikäli tekijä on yhteistyössä CIAn kaltaisten valtiollisten elinten kanssa.

Mitä enemmän tutkii globaalin huumekieltolain mekaniikkaa, sitä yllättävämpiä kuvioita paljastuu. Laillisuuden ja laittomuuden rajat ovat hämärät eikä mikään ole sitä miltä se näyttää. Tai miltä se on tarkoitettu näyttämään. Se on tämän planeetan historian räikeimpiä ja luultavasti tuottavin kusetus

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset