TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Hamppu kotimainen vaihtoehto soijalle

"Hampun siemenissä on ravitsemuksellisesti erittäin arvokasta öljyä, sillä siinä on paljon ihmisille välttämättömiä rasvahappoja. Hamppuproteiini puolestaan on hyvä kasvivalkuaisaine, koska se sisältää kaikki ihmisen elimistölle välttämättömät aminohapot. Sillä voitaisiin korvata ulkomaisen soijan käyttöä monissa elintarvikkeissa."

 

Maaseutu voisi saada hyvän piristysruiskeen jos hamppuun ruvettaisiin panostamaan. Hampun lukuisat hyödyt pitäisi ottaa myös elintarvikkeena paremmin huomioon. Miksi tuoda hamppu jalosteita ulkomailta Suomeen, kun voisimme itse ne tuottaa alusta loppuun. Nyt kaupoissa on usein ulkomailta tuotuja hampputuotteita tai hampunsiemeniä. Sinänsä se on surullista, mikä potentiaali Suomessa on ohitettu. 

Maaseudulla asuville työpaikat olisivat varmasti tervetulleita ja saisimme kotimaista hamppua ruokapöytään!

 

Lisää hampusta:

 

IMPOLAN KASVITILA

Hamppu

Hamppuelintarvikkeet ovat erittäin terveellinen ja herkullinen lisä täysipainoiseen ruokavalioon. Luomuhampunsiemenistä valmistetut tuotteet ovat myös ekologinen valinta. EU:n hyväksymät öljy- ja kuituhamppulajikkeet eivät sisällä huumaavia ainesosia.

Hamppu kotimainen vaihtoehto soijalle - Kehittyvä elintarvike

Hampusta lisäelinkeino maaseudulle - Yle

Wikipedia kertoo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kyllä. Hampussa löytyy hyviä puolia jo kauan aikaa sitten. Mutta demonisoinnin kautta tätä ei ole hyödynnetty ollenkaan.

En löydä sellaista uutista, missä puhuttiin kuinka täällä Suomessa on monia paikkanimiä, jossa puhutaan hampusta monen vuosikymmenen takaa.

Hesarissa taas oli joku teema, missä puhuttiin toisen maailmansodan aikaisista lääkkeistä, jota suomalaiset pitivät lääkekaapissaan heroiinia kuin tavallisena pillerinä.

Nykyään tiedetään heroiinin olevan kovaa ainetta ja olihan maailman terveysjärjestö listannut kovimpia riippuvuusaineita, niin tämä hassu kannabis on vaarattomampi kuin meidän tuntemamme kahvi.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari
Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Onko hamppu geenimanipuloitunu niinko soijja. Kaikki soijjahan on jo GM!!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei ole.Lisäksi hampun viljelyssä ei tarvitse lannotteita eikä torjunta-aineita.

Joel Kangastie

Itse asiassa hamppu/kannabis parantaisi koko maailman ihmiset mukaan lukien. Ajatelkaaa että emme ajattelisi mitään negatiivista, emme sotaa, emme tappamista, emme rahan keräämistä, ei mitään mikä vahingoittaisi luontoa tai toista ihmistä jne. Ei olisi ahneutta, väkivaltaa, korruptiota, järjettömiä määräyksiä, asetuksia ja lakeja. Kaikki mitä tekisimme tekisimme yhteisen hyvän, lapsiemme, luonnon monimuotoisuuden ja kestävyyden puolesta, emme saastuttaisi vaan pyrkisimme kaikessa yhdessä tekemään tästä ainutlaatuisesta paikasta sen paljon puhutun paratiisin. Ennemmin minä valitsen tuon polun mitä kulkea kuin tämän nykyisen mikä vie lopulta ihmiskunnan valtavaan kärsimykseen lopulliseen tuhoon.

Tee kaikki toisin kuin nyt olet tehnyt on hyvä alku.

Ville Virtanen

Hampusta kyllä on todella moneksi raaka-aineeksi oikein hyvät mahdollisuudet.
Öljyteollisuushan sen aikoinaan painoi unholaan, kun halusi keinokuidut ym. "omat tuotteet" tilalle. Hampun takaisin nostattaminen ei vaan käy ihan käden käänteessä, mutta valoa on jo näkyvissä tunnelin päässä.

Kyllä näitä tuottajia / jalostajia alkaa Suomestakin löytymään lisää. Esim. www.hamppufarmi.fi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset