TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabiksen laillistaminen laskenut teinien kokeiluja Coloradossa

Liittovaltion tilastot osoittaa, että teinien kannabis kokeilut ovat vähentyneen Coloradossa sekä muissa osavaltioissa, sen jälkeen kun laittomasta huumeesta tuli laillinen.

Se on surullinen uutinen heille jotka kannabiksen kieltolakia kannatavat, heidän kauhukuvat eivät ole toteutuneet.

 

Toisaalta vanhempien kannabiksen käyttö on lisääntynyt, sen on tavallaan selvä asia, kun ihmiset ovat uskaltautuneet kaapista ulos sen suhteen, eikä pidä unohtaa, että moni vanhempi ihminen saa siitä lääkinnälistä hyötyä. Nopeiten kasvava ryhmä on yli 50 vuotiaat ihmiset, jotka ovat sen hyödyt todenneet. Kannabista ei siis käytetä pelkästään viihteen vuoksi, myös lääkinnällinen puoli on kasvanut vuosi vuodelta.

 

Myös lääkekannabis Suomessa esillä ryhmän keski-ikä on yli neljäkymmentä vuotta kun viimeiksi tein asiasta kyselyä, lääkekannabis ja sen hyödyt kiinnostavat ihmisiä, eikä sen viihdekäyttökään osoita laantumista suomalaisten keskuudessa. 

Tässä vähän lukemista:  After legalization, teen marijuana use drops sharply in Colorado

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tässä vähän lukemista aattpäivää tai iltaan.

2016 - kannabiksen laillistamisen käännekohta ---

http://tusky.fi/uutiset/757-2016kannabiksen-lailli...

"Uusi Suomi onnistui raportoimaan kattavasti tästä käänteentekevästä kokouksesta. Helsingin Sanomat julkaisi entisen YK:n pääsihteerin Kofi Annanin kansainvälisen kommenttipuheenvuoron "Huumepolitiikkaa pitää tehdä terveyden ehdoilla", ja Uusi Suomi julkaisi uutissarjan aiheesta valottaen huumesodan taustabyrokratiaa. Myös Suomen valtion virallinen kanava YLE valotti huumepolitiikan epäonnistumisen taustoja artikkelissaan "YK vääntää huumepolitiikkaa uusiksi – monen mielestä sota huumeita vastaan on hävitty"."

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ei kannabiksen ole osoitettu parantavan mitään sairautta. Se rauhoittaa ja lievittää kipua, kuten viinakin. Apteekistä saanee edelleen myös lääkekonjakkia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eipä muutkaan oikeat lääkkeet paranna. :) Lasten epilepsiaan se kumminkin toimii hyvin, monet lapset ovat saaneet elämän ilonsa takaisin ja kohtaukset ovat lähes loppuneet, tästä on paljon näyttöä.

Viina tuhoaa sisäelimet jos sitä jatkuvasti käyttää samoin tekevät useat "oikeat" lääkkeet kuten hyvin tiedät varmasti.

Yksi esimerkki:

http://www.irishtimes.com/news/health/cork-boy-3-g...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lääkkeiden turvallisuutta valvotaan, kannabiksen ei. Esimerkkisi koskee erittäin harvinaista sairautta, johon kokeillaan kannabista, näyttöä tehosta ei toistaiseksi ole. Edelleenkin totean, että kannabiksen ei ole todettu parantavan mitään sairautta. Viinakin muuten toimii epilepsialääkkeenä, mutta sitä pitäisi nauttia kerran tunnissa, että pitoisuus pysyisi vakiona.

Kannabis näyttää joillekin olevan lähes uskonto.

--Lasten epilepsiaan se kumminkin toimii hyvin

Tämä nyt yksinkertaisesti on valhe.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Valheita on monia joita lääkeyhtiöt ovat rahoittaneet, ja osa lääkäreistä valehtelee, koska raha puhuu.

Tämäkin tapaus on varmaan valhe?

https://www.youtube.com/watch?v=S9qkYLtAhSQ

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #5

Yksittäiset tapaukset eivät todista minkään sairauden hoidosta mitään. Olet siinä mielessä oikeassa, että kannabiksen tutkimiselle ei löydy kaupallisia rahoittajia, koska sitä ei voi patentoida. Sama koskee monia vanhempia lääkkeitä, vaikkapa litiumia.

Tämä ei muuta sitä tosiasiaa miksikään, että väitteesi siitä, että kannabiksen jonkilaisesta yleishydyllisyydestä lasten epilepsiassa on pelkkää puppua.

Kuvitteletko ihan tosissasi, että lääketehtaat maksavat lääkäreille valehtelusta rahaa?

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #4

Et kai vaan nyt itsekkin narraa? Johan Suomesta on saanut kyseistä ainetta lääkkeenä jo useita vuosia.

http://sic.fimea.fi/4_2012/cannabis_sativa_l

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #7

Kuten totesin, kyllä, mutta tarkoin rajattuihin tarkoituksiin, eikä kuka tahansa lääkäri voi sitä määrätä.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #8

Totesit että "Lääkkeiden turvallisuutta valvotaan, kannabiksen ei." Tämä kuulostaa kyllä siltä, että kannabis ei ole mielestäsi lääke lainkaan.

Mitä tulee tarkkoihin rajauksiin, niin mikäs lääke sitten on sellainen, jonka käyttöaihiota ei ole tarkkaan rajattu?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tää on kanssa tutustumisen arvoinen sivusto. Israel on maailman johtatähti lääkekannabiksen tutkimuksen suhteen.

http://israel-cannabis.com/

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Alkoholilla ja kannabiksella on se oleellinen ero, että alkoholi on ravintoa, toisin sanoen siitä saa kaloreita, joita solu polttaa normaalin fysiologisen mekanismin kautta pois. Kannabis on keholle vieras substanssi, joka ei poistu normaalin ravinnon polttamisen kautta.

Alkoholia on jokaisen veressä kaiken aikaa jonkun verran. Sokerikin on alkoholia ja jokainen saa alkoholiannoksia vaikkapa juureen leivotusta hapanleivästä, piimästä, mämmistä y.m., aivan siitä riippumatta mieltääkö nauttivansa alkoholia vai ei.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Alkoholilla ja kannabiksella on myös se ero, että alkoholia voidaan tankata moottoriajoneuvon tankkiin ja lähteä ajamaan, kannabista ei. Alkoholilla voidaan lisäksi densinfioida saniteettitilat, kannabiksella ei!

Tarkoitat ilmeisesti etanolia. Se ei kuitenkaan poistu elimistöstä "normaalin ravinnon polttamisen kautta", vaan maksa pilkkoo sen muiksi aineiksi, mm. asetaldehydiksi joka on myrkyllinen karsinogeeni. Siinä olet oikeassa, että etanolin palamistuotteet ovat ravintoa siinä määrin, että siitä jää ns. "tyhjiä kaloreita" elimistöön rasvoittamaan mm. maksaa sekä vyötäröä.

Veressä etanolia on "kaiken aikaa jonkun verran" vähän samaan tapaan kuin takapihan nurmikolla on kultaa "kaiken aikaa jonkun verran". Kun terpeeksi tarkkaan tutkitaan niin sieltä voi jokunen molekyyli löytyä, ei sen puoleen että sillä olisi mitään merkitystä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tyhjätkin kalorit antavat keholle energiavarastoa, jota voidaan hyödyntää, vaikka niissä ei hivenaineita olekaan. Esimerkiksi sokeri voi pelastaa nälkäkuolemalta.

En kannata alkoholin nauttimista kaloreiden saamiseksi sinänsä, mutta havainnollistin kuitenkin kannabiksen ja alkoholin välistä peruseroa.

Ihmiskehossa on etanolia huomattavasti merkittävämmässä määrin kuin keskiverto takapihalla kultaa, sikäli kun nyt oikein vertailua voidaan tehdä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabista voi myös syödä, monellakin eritavalla, ja siitäkin saa kaloreita. Lisäksi se on terveellistä tosin kuin alkoholi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietysti mistä tahansa kasvista tai vihanneksesta saa rajoitetussa määrin myös kaloreita, mutta itse kannabiksen sisältämästä päihdyttävästä ainesosasta niitä ei saa enempää kuin Buranasta tai vitamiinipilleristä. Etanolista sen sijaan runsaasti.

Etanolillakin on positiivisia terveysvaikutuksia, lähinnä sydän- ja verisuonitautien kohdalla, oikealla annostelulla nautittuna. Etanoli ei myöskään kumuloidu aivoihin kuten THC.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #19

Etanolista varmasti saa kaloreita ja sisäelimet tuhottua, sitä kannabis ei tee. :)
Toki ymmärrän, että etanolin uhrit eivät halua nähdä sitä tosiasiaa. Päihteenä kannabista on käytetty pidempään kuin etanolia, sitä on käytetty myös pidempään lääkeenä kuin myrkyllistä etanolia.

THC ei myöskään tuhuo aivoja kuten liiallinen etanilin käyttö tekee.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

11 Juha Kuikka.

Oletko tietoinen 1975 syöpä tutkimuksesta ?

Antineoplastic activity of cannabinoids

A.E. Munson, L.S. Harris, M.A. Friedman, W.L. Dewey, and R.A. Carchman

Journal of the National Cancer Institute, Vol. 55, No. 3, September 1975

Supported by Public Health Service grant DA00490 from the National Institute on Drug Abuse, Health Services & Mental Health Administration; by a grant from the Alexander and Margaret Stewart Trust Fund; and by an institutional grant from the American Cancer Society.

Department of Pharmacology and the MCV/VCU Cancer Center, Medical College of Virginia, Virginia Commonwealth University. Richmond, Va. 23298

Abstract...
etc.

http://www.ukcia.org/research/AntineoplasticActivi...

On todettu mm esimerkiksi hashisöljyn parantaneen voiteena ihosyövän.

Cured: A Cannabis Story (A film by David Triplett)

https://www.youtube.com/watch?v=0tghUh4ubbg

Cured Too: A Cancer Story: A Film By David Triplett

https://www.youtube.com/watch?v=cZfWglJ2wmU

Tämä on kuuluisa:

Run From the Cure - The Rick Simpson Story (Full)

https://www.youtube.com/watch?v=hmYNLNF7NBw

Tiedoksi vaan, että en polta 'blossia' tai käytä kannabista ollenkaan. Joskus vajaa 40 vuotta sitten jonkun kansanedustajan luona taisin hatsit ottaa, sekä Hollannissa joskus. Olen jopa käynyt lääkärin määräyksenkin ottamassa, vaikka maksoikin... ja nämä nimitykset ovat noin sadan ko kannabiksen jalostustuotteen jonkinlaista slangia. Sillä on monta nimitystä.

En voi suositella sitä mitenkään kenellekkään... ...muutakuin hakea sitä lääkäriltä. Se pelkkä suosittelu on Suomessa sellaisenaan jo (kehoitus rikokseen) (=) rikos (jonkun Pohjanmaalaisen vallesmannin nimeltään Itälä, ideoima uusi laki, jossa poistettiin mm tämä tärkeä kohta: 'viranomaisen velvollisuus osoittaa, että jokin huumaava aine on vaikuttanut ajotaitoon'), ehkä jopa täällä Tallinnassakin, mutta joka yökapakassa polttelevat jointteja ja olen nähnyt jointin vendaamista bussissakin.

Ja vaikka tiedän, että täällä Eestissä juuri kukaan ei ihmettele tätä... ei viranomaisetkaan kovasti välitä siitä, ellei tähän liity muita rikoksia, kuten jatkuvaa välitystä, ammattimaista diilausta etc. Myös on todistetaakka eri luokkaa.

Sekä:

USAssa on tarkat mittaukset ja rajat. Alkoholi sekä THC-rajat autolla ajamisen oikeudesta.

Se on tärkeä oikeus myös Suomessa ja siitä ei nyt ainakaan lopullisesti päätä pelkästään oikeusaste, sen päättää lopuksi lupaviranomainen, eli poliisi. Samoin taitaa mennä Trafin päätökset.

Suomessa tehdyistä tutkimuksista ei ole mitään uskottavaa, ellei niihin ole liitetty noin sataa kannabis-jalostetta.

Ja jos Suomessa on tutkittu pelkästään käyttäjiä, ei ole mikään ihme, että saadaan epätarkkoja ja täysin vääriä tuloksia, kun on kyseessä THC-aste lähellä 28%ia, jota muuten Alankomaissa yritettiin saada kielletyksi.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

"Lääkkeiden turvallisuutta valvotaan, kannabiksen ei."

Laittoman tuotteen turvallisuutta ei voikaan valvoa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tässä muutama katsomisen arvoinen video.

The Scientist a great story about the Grandfather of Cannabis research Dr Mechoulam -- https://www.youtube.com/watch?v=PWabJ6DS55Q

Israel Marijuana Medical Program -- https://www.youtube.com/watch?v=zpPiTLLShnc

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://www.hankalapotilas.net/2016/01/kirja-arvost...

"Kirja-arvostelu: Cannabis Extracts in Medicine
January 5, 2016 by Maija Haavisto | 2 Comments
Elaine Moore on toksikologi, monia tietokirjoja julkaissut lääketiedekirjoittaja ja LDN- ja autoimmuuniaktivisti, jonka LDN-kirjan arvostelin aikoinaan vuonna 2009 englanninkieliseen lehteen (arvostelu ei ole enää verkossa). Cannabis Extracts in Medicine on hänen uusin, pari kuukautta sitten ilmestynyt kirjansa yhdessä lääkäri Jeffrey Dachin sekä kannabisaktivisti Justin Kanderin kanssa.
Kirjan nimi juontaa juurensa tekijöiden näkemykseen siitä, että vaikka lääkekannabista voi polttaa, vaporisoida ja syödä, kannabisuutteet ovat tehokkain tapa nauttia kannabista, sisäisesti tai vaikka ulkoisestikin. Perinteisestihän on ajateltu, että kannabis on lähinnä oireita, kuten kipua, lihasjäykkyyttä, pahoinvointia ja univaikeuksia lievittävä lääke, mutta oikeanlaisina valmisteina se voi vaikuttaa myös itse sairausprosessiin, esimerkiksi syövässä ja MS-taudissa.
Kirjassa käsitellään etenkin syöpää ja epilepsiaan, joissa kannabiksella on saatu usein huikeita hoitotuloksia. Kymmenenkin tehottomaksi osoittautuneen epilepsialääkkeen jälkeen CBD-painotteinen kannabisuute voi poistaa jatkuvat epilepsiakohtaukset jopa kokonaan. Parantumattomaksi julistettu aivokasvain tai leukemia voi joskus parantua.
Mukana on myös lukuisia muita sairauksia kuten skitsofrenia, ahdistushäiriöt, tulehdukselliset suolistosairaudet (Crohnin tauti ja colitis ulcerosa), Alzheimerin tauti, Parkinsonin tauti, silmänpainetauti, diabetes ja sydän- ja verisuonitaudit, mukaan lukien sydäninfarktista seuraava iskemia/reperfuusiovaurio.
Kroonisista kiputiloista käsitellään syöpäkivun lisäksi esimerkiksi neuropatiaa, CRPS:ää, fibromyalgiaa ja migreeniä. Myös kannabinoidien vaikutuksia infektiosairauksiin käsitellään. MS-taudista olisi voinut olla enemmänkin asiaa, ja CFS/ME ainakin mainita.
Käsitin Mooren blogista, että kirjasta oli alun perin tarkoitus tulla CBD:tä käsittelevä (voin olla ymmärtänyt väärinkin), ja CBD:tä on tutkittu etenkin syövissä ja epilepsioissa), mutta sitten hän ilmeisesti ymmärsi miten olennaista on käyttää kaikkia kannabiksen tehoaineita, vaikka kyseessä olisikin CBD- tai THC-painotteinen uute.
CBD eli kannabidiolihan on ei-psykoaktiivinen kannabinoidi, jolla Yhdysvalloissa on hoidettu ihan vauvojakin esimerkiksi vaikeiden epilepsioiden (kuten Dravetin oireyhtymä tai Lennox-Gastautin oireyhtymä) tai aivokasvainten hoidossa. Yhdysvalloissa se on hyväksyttykin jo harvinaislääkkeeksi glioblastomaan, kaikkein vaikeimpaan aivokasvaintyyppiin. CBD:tä on tutkittu myös esimerkiksi ahdistuksen ja psykoosien hoidossa."

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onhan se kannabis vaikea aihe monille, onneksi tutkimuksia pukkaa,koska kieltolaki vihdoin on murtumassa.

Tässäkin on ihan mielenkiintoinen juttu.

Cannabis and Cannabinoids (PDQ®)–Health Professional Version----
https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

City lehdestä löytyi tälläinen. Hyvä, että asiasta kirjoitellaan. Asiallinen kirjoitus.

Laillista kauppaa on helpompi valvoa kuin laitonta.

TEINI-IKÄISTEN KÄYTTÖ EI OLE LISÄÄNTYNYT, EIKÄ SÄÄDÖT HELPOTTUNEET YHDYSVALLOISSA, VAIKKA ASENTEET KANNABISTA KOHTAAN OVAT VAPAUTUNEET

https://www.city.fi/ilmiot/teini-ikaisten+kaytto+e...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset