TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Vinkkimiehet pohtivat, mikä vie huumepoliisin pimeälle puolelle

MTV - RIkos: Aarnio vankilaan, Norjassa myös huumepomo syytteessä – Vinkkimiehet pohtivat, mikä vie huumepoliisin pimeälle puolelle

Vällillä tuntuu, että rikostoimittajat ovat melkoisen kujalla, ainakin kun huumeasioista keskustelevat ja tekevät juttuja. 

Kannattaa katsoa linkin takaa video, oli siinä muutama asiallinen pohdintakin, tosin kaikki mistä nuo puhuu, johtuu huumeiden kieltolaista.

Se on jännä miten paljon huumepoliiseita ryhtyy laittomien aineiden säätöön. Toki tuohan se rahaa hyvällä tuotolla. 

Norjassa tähtipoliisi on oikeudessa paraikaa, Virossa huumepoliisi sai tuomio, Aarnio häkissä, kieltolain vaikutuksien uhreja tavallaan hekin on.Tai huumesodan uhreja, koska voittajia ei siinä ole.

Laittomien aineiden kauppa kukoistaa ja rahat valuvat rikollisille, jopa huumepoliisien taskuun.

Rikostoimittajat ja myös muut toimitajat , jotka huumeaiheita käsittelee, voisi olla kriittisempi poliisin antamiin tietoihin.

Toki saihan Suomi jonkun tason mainettakin maailmalla kuin Aarnio sai tuomionsa.

FINLAND’S DRUG CZAR BUSTED FOR HASHISH SMUGGLING

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Valvonnan puute ja rahanahneus ajaa poliisinkin rikosten tielle, samanlailla kuin poliitikon tai kenet tahansa virkamiehen. Aarniohan ei olisi kärähtänyt, mikäli asia olisi ollut suomen viranomaisten käsissä. Aarnio kärähti koska Hollannin poliisi teki huumeliigalle ansan, josta ilmoitti suomen poliisille ja yllättäen huumelastia ei haettu. Eli porukka oli saanut poliisilta vinkin lastiin tehdystä ansasta.

Aarnio ja huumepoliisihan oli joskus 2007 aikoihin epäiltynä useiden kilojen heroiinikaupoista, mutta asia jätettiin tutkimatta. Samanlailla asiat olisi jätetty nyt tutkimatta, jos Hollannin poliisi ei olisi tehnyt ansaa huumejengille. Aarnio ja huumepoliisi ovat rakentaneet ja johtaneet useita huumeliigoja 1990 jälkeen, samaan aikaan kun ovat koko ajan itseaiheutettua huumeongelmaa valittamalla saaneet lisää valtuuksia.

Tämä on se karu tosiasia, joka jokaisen kansalaisen tulisi tiedostaa. Niin poliisin, virkamiesten kuin poliitikkojenkin laillisuusvalvonta on täysin olematonta ja syyllistyessään rikoksiin, ne jätetään joko tutkimatta tai annetaan vanhentua tahallaan. Lait eivät siis koske enää kuin tavallisia kansalaisia.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Olet oikeassa nimenomaisesti ihmisten rahanahneuden osalta.

Jokainen haluaa lisää rahaa. Näinhän se on ollut kautta aikain. Ei historian ryöstöretkiä ole tehty vain huvikseen. Niillä on haviteltu maallista hyvää jopa oman hengen menettämisen uhalla. Niin tärkeää mammona on aina ollut.

En pitäisi ongelmana viranomaisten valvontaa. Koneisto kyllä käynnistyy, mikäli rikoksesta saadaan vihiä.

Esitutkintalaki ei kuitenkaan mahdollista turkkilaista tapaa toimia, eli pidätetään heti muutama kymmenen epäilyttävintä ja heidän sukulaisensa noin niin kuin varuilta. Vihjeen tai tiedonmurusen tulee olla sillä tavalla merkittävä ja perusteltu, että alustava tutkinta tai esitukinta voidaan aloittaa sen perusteella. Ainahan näin ei ole, vaan tieto tulee ns. hevosmiesten tietotoimistosta.

Esitutkintalaki on olemassa nimenomaan sitä varten, että yksilöillä olisi jotain suojaa viranomaisen mielivaltaa vastaan ja sen 3 luvun 3§ suojelee vääriltä ilmiannoilta.

Suurempi ongelma on ns. hyvä veli systeemi, joka suojelee myös rikoksiin ajautunutta virkamiestä. Kaveria ei helposti jätetä tai hylätä.

Varsinkaan, jos ollaan itse mukana vilunkihommissa tai tiedetään niistä.

Aarnio on jäävuoren huippu. Epäselvyyksiä paljastuu yhtenään. Näistä ei kuitenkaan voi vetää johtopäätöstä, jonka perusteella koko virkamieskunta olisi läpimätä.

Jokuhan Aarnionkin tapauksen tutki ja saattoi loppuun.

Tämä joku oli se rehellinen virkamies, joka painaa pitkää päivää ei niin leveällä leivällä, mutta ammattiaan arvostaen ja lakeja kunnioittaen.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

"Tämä on karu tosiasia". "Poliisin, virkamiesten kuin laillisuusvalvonta on olematonta" Jätetään tutkimatta ja tai tutkitaan vanhentuneita asioita.

Pihapiirissämme oleva laiton louhimo sai toimia ja tuhota kotimme (mistä todisteena KHO.ta myöten näyttö), ympäristön ja kukaan ei puuttunut asiaan. Räjähdysaineita käytettiin pihapiirissämme 9 v. laittomasti joka päivä sadoista tuhansiin kiloihin. Poliisi teki vääriä valvontatarkastuksia, että muutamia kiloja /kk.si. ja silmiemme edessä näimme aivan muuta. Edelleen viranomaiset /ylin valvontaviranomainen estää tutkimukset. “asia vanhentunut” mikä ei todellakaan pidä paikkaansa.

2016 poliisi teki tutkimatta jättämispäätöksen kymmeniä vuosia vanhoista asioista, kun olisi pitänyt tutkia miksi KHO.n päätös 2014 vuodelta on viranomaisten toimesta muutoksen kaupungin kaavasivuille ja lähteneet päätöstä soveltamaan valheellisesti.Hyödynnetään louhijan lainvastaisuutta ja aiheutetaan meille vahinkoa.

Olemme tehneet toistuvasti rikosilmoituksia, mutta emme ole saaneet niihin edes vastauksia. Teimme laajan tutkimuspyynnön Sisäministeriölle vuonna 2005. Rikosilmoituksiin ei vastattu, eikä niitä edes kirjattu rikosilmoitusjärjestelmään (Rikille). Uudistimme rikosilmoituksia.

Vuosien päästä rikosilmoitukset muuttuivat Sisäministeriössä kanteluiksi. Tämän jälkeen pyysimme Sisäministeriötä siirtämään rikosilmoitusasian valtakunnansyyttäjänvirastolle. Siirto tapahtui 1.7.2009.

Valtakunnansyyttäjänvirasto teki päätöksen 9.9.2009: ”Asiakirjamateriaalista käy ilmi, että mahdollinen rikostunnusmerkistön mukainen louhinta ja räjäytystyö on suoritettu 1990-luvun alussa. Tältä osin on selvää, että rikosten syyteoikeudet ovat vanhentuneet, eikä tutkintaa voida edes aloittaa. Tämä koskee myös samoihin tekoaikoihin tapahtuneita valvonnan laiminlyöntiin liittyviä virkarikoksia.”

Valtakunnansyyttäjänvirasto jätti tutkimatta vuoden 2000-2010 eteenpäin tapahtuneet viranomaisten lainvastaiset toimet, millä mm. 2000 vuonna yrittivät salata, että louhintaa ei olisi tapahtunutkaan. Olimmehan pyytäneet virka-apua Sisäministeriöltä, koska alueelle tultiin työskentelemään mm. 2006 vuonna.

Samanaikaisesti kaksi eri ratkaisua ylin lainvalvoja valtakunnansyyttäjä piti asiaa vanhentuneena, mutta poliisin mukaan louhijalla oli luvat 2010 vuoteen saakka, joita todellisuudessa ei ole. Komisario tasoinen mies teki omavaltaiset tutkimatta jättämispaperit 2013 v., että olen soittanut Oulaisten viranomaisille ja niillä on luvat. Voiko häikäilettömämpää olla poliisin toiminta, kun papereistakin näkee ettei ole lupia. Miksei tästä joudu vastuuseen?

Valtakunnansyyttäjävirasto on poliisin ylin valvoja ja olemme tehneet tutkintapyynnön poliisista ja Tukesista, mutta vastattiin kuin ei olisi tehty mitään tutkimuspyyntöä heistä. Uudistimme tutkimuspyynnön valtakunnansyyttäjänvirastoon vuonna 2010. Vastauksena saimme, että vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta annetun lain säännösten noudattamista koskevan valvonnan ylin johto ja ohjaus kuuluu työ- ja elinkeinoministeriölle. ELI Tukesille josta olimme tehneet tutkintapyynnön. !!!!

Olimme tehneet tutkimuspyynnön siitä, että ko. virasto ei valvo ko. säännöksiä. Lisäksi poliisille kuuluu räjähdysaineen käytön valvonta. Koska poliisi on estänyt rikostutkimukset, niin kysymyksessä on valtakunnansyyttäjänviraston alaisuudessa tapahtuva tutkimus.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miten tämä liittyy huumepoliisin rikoksiin tai kieltolakiin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Työosuuskunnannan toiminnanjotaja ja taloudenhoitaja kavalsi osuuskunnalta 10000 euroa, poliisi kuulusteli ainoastaan epäiltyä eikä tutustunut edes osuuskunnankirjanpitoon ja tutki juttua niinkauan,että syyteoikeus vanheni.
Jäsenkirja takaa poliisin suojelunkin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Yksi syy miksi huumepoliisi ajautuu rikolliselle tielle, on vallankäyttö.Huumepoliisin on helppoa raivata kilpailijoita vankilan perukoille. Ilmeisesti Aarniokin on lavastanut syyttömiä, se on todella ikävää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset