TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kieltolaki ja huumevalistus on täysin epäonnistunut

Otsikon kaltaiseen loppupäätelmään on helppo tulla. Muutamat esimerkin, jotka kertovat karua kieltään epäonnistumisesta.

Huumeidenkäyttö alkaa yhä nuorempana — Kannabis- ja lääkekokeilut ovat yleistyneet yläkouluikäisillä Länsi -Savon uutinen

"Päihdetyötä nuorten parissa tekevät ovat havainneet, että huumekokeilut alkavat aiempaa varhaisemmin.
Mikkelin A-klinikan sairaanhoitaja Heidi Kauppinen kertoo, että hoitoon tulevalla 17-vuotiaalla saattaa olla takanaan aktiivista käyttöä jo kolmen vuoden ajalta."

Alaikäisen pojan syytetään myyneen tuhansia annoksia kannabista

Kuopiolainen poika jäi kiinni laajasta kannabiskaupasta Kuopiosta. Hän on myöntänyt huumekaupan poliisin kuulusteluissa.

Syyttäjän mukaan poika myi Kuopiossa kannabista jopa useita tuhansia käyttöannoksia vuosien 2012–2016 aikana. Tekojen alkaessa hän oli alaikäinen, mutta täytti 18 vuotta rikosjakson loppuaikoina.

Myös nuuskan saatavuus on helppoa ala-ikäisille, koska sitä ei laillisesti saa ostaa Suomesta, pimeätmarkkinat rehottaa.Tästä on myös Uusi Suomi uutisoinut hiljattain.

Keskustan Kärnä: Nuuska vapautettava

Nuuskan myynti ja ostaminen Facebookissa on laitonta, mutta poliisi ehtii puuttua siihen vain satunnaisesti

Aarnion tapaus taas paljastaa, että kieltolaki korruptoi poliiseja, ja jostain kumman syystä poliisijohto pääsee kuin koira veräjästä.

Uusi suunnitelma: Aarnio oli valmistelemassa jo uutta huumekauppaa

 

Kieltolaki ei siis suojele lapsia, ei nuoria, eikä aikuisia, lisäksi valistustyö on täysin epäonnistunut.

Lisäys: "Kun kieltolaki on selkeästi epäonnistunut, pistää ns huumetyöntekijä sen laillistamisen syyksi. No logiikkaa tässä touhussa ei ole ollut ikinä, aarnioita sitä enemmän...."

 

Mallia voisi ottaa:

Portugali selätti huumeet poistamalla käytön rangaistukset

Kanadalainen työryhmä kertoo kannabisen laillistamisesta ja sääntelystä

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aiheeseen sopivaa lukemista:

Abstract
This study, commissioned by the European Parliament's Policy Department for
Citizens' Rights and Constitutional Affairs at the request of the LIBE Committee,
provides an overview of the drug policies in international fora, at EU level, in
seven Member States and in three non-EU countries. The study highlights the
very different approaches taken and their varying level of effectiveness.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/566349360/libr...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Huumausainelainsäädäntö on noussut myös kansainväliseksi keskustelunaiheeksi. Yhä useammat pitävät 50 vuotta jatkunutta sotaa huumeita vastaan hävittynä ja kieltolakia huonona keinona taistella huumeiden käytöstä johtuvia terveysongelmia ja rikollisuutta vastaan.

”Kannabiksen käytön yleistyminen, saatavuuden parantuminen ja myönteisyys käyttöä kohtaan on nostanut vakavia kansanterveydellisiä kysymyksiä. Raporttimme nostaa esiin alueita, jotka vaativat enemmän tieteellistä tutkimusta. Lakien ja käytäntöjen muuttuessa myös tieteelliselle tutkimukselle on kysyntää enemmän kuin koskaan”, sanoo komitean puheenjohtaja lastenlääkäri Marie McCormick lehdistötiedotteessa.

Kannabiksen tutkimusta on hidastanut etenkin Yhdysvalloissa DEA:n eli huumepoliisin linjaus, että kannabis kuuluu samaan luokan 1 -huumausaineiden kategoriaan kuin LSD ja ekstaasi. Tämän luokituksen saaneilla huumausaineilla ei ole katsottu olevan minkäänlaisia lääketieteellisesti hyödyllisiä ominaisuuksia, jonka vuoksi niiden tutkimus on ollut hyvin rajallista."

http://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/uusi-jatt...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tässäkin on lukemisen arvoinen kirjoitus.

KANNABIS: VASTAUS A-KLINIKKASÄÄTIÖN YLILÄÄKÄRI KAARLO SIMOJOELLE, OSA 1/3

http://www.city.fi/blogit/lohikaarme/kannabis+vast...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Jari Aarnion huumejutun yhteydessä syytteessä oli Aarnion alaisena työskennellyt rikoskomisario, joka oli hakenut tekaistuin tiedoin perusteettomia pakkokeinoja. Käräjäoikeuden joulukuisen päätöksen mukaan pakkokeinot liittyivät Aarnion yritykseen sotkea krp:n hasistynnyrijutun tutkintaa.

Oikeus hylkäsi komisarion syytteet. Komisario oli kyllä antanut oikeudelle vääriä tietoja, mutta ne perustuivat Aarnion ja kollegan antamiin valheellisiin tietoihin. Komisariolla oli oikeus luottaa näihin tietoihin. Aarnio ja kollega saivat tuomion."

Myös tuo telekuuntelu on osa epäonnistunutta huumesotaa, jossa keinoja kaihtamatta poljetaan oikeuksia. Surullista, hyvin surullista.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005045743.html

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"– Miksi päihteiden ja huumeiden käyttö jatkuvasti lisääntyy, presidentti kysyi tuolloin Helsingin Sanomien arkiston mukaan.

Ahtisaari korosti tuolloin puheessaan, että vastuu lapsista kuuluu kasvattajille, eikä viranomaisille.

– Monesti tuntuu vaikealta sanoa, että suurin vastuu on lasten vanhemmilla, eikä sitä voi heiltä kukaan siirtää pois. Jos vanhemmat eivät tue lastensa kehitystä, rohkaise heitä ja myös aseta heille rajoja, muiden kasvattajien työ on lähinnä oireiden hoitoa. Lapset tarvitsevat vanhempiensa ja kasvattajiensa tukea pitkään. Kasvattaminen edellyttää aitoa läsnäoloa; se ei ole etätyötä, Ahtisaari sanoi tuolloin."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset