TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kipupotilas tuskissa, apua ei saa, paitsi laittomasti

Kivun kanssa elävät ovat b-luokan kansalaisia, heitä ei oteta todesta, koska kipu ei aina näy ulkoisesti. 

Jos vahingossa mainitsee, että kannabis on tuonut helpotusta saa synkän leiman papereihin, jotka vaikeuttavat tulevaisuudessa hoitoja valtavasti.

Ihmettelen miksi potilasta, ihmistä ei kuunnella, miksi hänen kokemuksensa ovat vääriä?

Mikä on nykyisin lääkärin etiikka ja velvollisuus? Määrittääkö lääkeyhtiöt sen,onko sen poliitikkojen tehtävä?

Suomen kipu ry kannanotto on ohitettu tyystin, miksi?

"Osa lääkäreistä – suuresta yleisöstä puhumattakaan – ovat valmiita tuomitsemaan myös lääkekannabiksen käytön kivunhoidossa. Monessa maassa kannabista on mahdollista saada lääkkeeksi huomattavasti helpommin kuin Suomessa. Suomessa lääkekannabiksen ostamiseen tarvitaan pääsääntöisesti erityislupa Fimealta. Lupia anovien määrä suhteessa kroonisesta kivusta kärsiviin Suomessa on vain puoli promillea."

Kannanotto: Kivunhoidossa otettava kaikki keinot käyttöön

Vastaan itse, koska huume!

Lääkärit tekevät bisnestä lääkeyhtiöiden kanssa, ja heille kannabis on uhka, iso sellainen. Kannabista on hieno kasvi, jota melkein jokainen kipupotilas voisi itse kasvattaa hyvinkin helposti ja edullisesti. 

Lääkeyhtiöt lobbaavat kannabista vastaan. Big Pharma Terrified That Medical Marijuana Will Kill Their Deadly Opioid Business

Suomessa on alle 500 ihmistä,jotka saa laillisesti kannabista lääkkeeksi, joukossa muutama lapsi myös.

Coloradossa luku on jotain ihan muuta, väkiluvultaan se on Suomen kokoinen.

"Väkiluvultaan Suomen kokoisessa Coloradossa oli viime vuoden alussa yli 100 000 lääkekannabispotilasta. Tässä esimerkkejä sairauksista, joihin lääkekannabiksen laillistaneissa osavaltioissa sitä voidaan määrätä: SYÖPÄ, ANOREKSIA, GLAUKOOMA, PARKINSONIN TAUTI, EPILEPSIA, ALZHEIMERIN TAUTI, CROHNIN TAUTI, KROONINEN KIPU, NIVELTULEHDUKSET, TOURETTEN OIREYHTYMÄ, FIBROMYALGIA, PTSD, ALS, CRPS (I & II), HIV/AIDS. Ja MS-tauti ja niin edelleen (vieraillessani Coloradossa sekä Washingtonissa kannabisapteekkien tuotepurkeissa luki myös, että "ahdistukseen ja masennukseen")."

Totuus on valitettavan ruma, kannabis söisi sekä lääkeyhtiöiden tuloja ja samalla lääkäreiden. Sote uudistus on tulossa ja yksityistäminen leviää. heille kannabis lääkkeenä on iso uhka.

Pari luku suositusta:

KANNABIS: VASTAUS A-KLINIKKASÄÄTIÖN YLILÄÄKÄRI KAARLO SIMOJOELLE, OSA 1/3

KANNABIS: VASTAUS A-KLINIKKASÄÄTIÖN YLILÄÄKÄRI KAARLO SIMOJOELLE, OSA 2/3

Lääkekannabis esille Suomessa

Loppu kevennykset:

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Juha Kaartinen

Kidutustahan tämä on ilman reseptiä kun on lääkekielteinen kemiallisten suhteen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mielisairastahan on jos lääkäri ei kuuntele potilaan mielipiteitä tai tuntemuksia mikä oloa helpottaa, potilaskin on ihminen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sain kyllä laillisesti kipupiikiäää tuskiini helpotusta ja sain yhdenyön nukkua rauhallisesti kahdessa viikossa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #5

Mitäs laillista huumetta sinuun pistettiin? Valitettavasti kaikki eivät saa niistä piikeistä apua tai napeista,joita joutuvat syömään, lisäksi niiden sivuvaikutukset ovat usein haitallisia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #7

Lääkäri kertoi antavansa morfiinia ja hyvin vaikutti, kiitos siitä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #10

Entäs ne, joilla kipu ei ole yhden yön ongelma, kuten me kroonisesta hermokivusta kärsivät? Tuskin edes ymmärrät mitä kipu on.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itsellä on tiettyjä kipuja,joihin kannabis auttaa, mutta lähinnä isoin ongelma on unettomuus ja nukahtamisvaikeudet, joihin kasvi auttaa todella hyvin.
Lisäksi migreeniin se on auttanut mitä olen lähipiirissä saanut todistaa omin silmin, mutta jos näistä lääkärille puhuisi saisi papereihin merkinnän.
Parkinsonin taudin oireisiin se toimii, mitä ominsilmin olen saanut todistaa.
Toki nämä kaikki on yksittäistapuksia, mutta toisaalta tiedän ja tunnen paljon ihmisiä, jotka ovat saaneet hyötyjä kipuihinsa. Minulla ei ole syytä kyseenalaistaa kenenkään tuntemuksia, pääasia että ihminen voi paremmin ilman kipuja ja ilman kovia lääkeitä,joista tulee monille ikäviä sivuvaikutuksia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Raportissa pystyttiin vahvistamaan kuitenkin muutamia asioita kannabiksen terveysvaikutuksista. Vahvaa tutkimusnäyttöä on esimerkiksi siitä, että kannabis ja kannabinoidit voivat lievittää kipua monilla potilailla ja vähentää kemoterapiahoidossa olevien syöpäpotilaiden pahoinvointia ja oksentelua."

"Ehkä hieman yllättäen vahvaa näyttöä on myös siitä, että toisin kuin tupakointi, säännöllinen kannabissätkän polttaminen ei lisää syöpäriskiä esimerkiksi keuhkosyövän osalta. Se sijaan muut tyypilliset sauhuttelijoiden vaivat, krooninen yskä, toistuvat keuhkoputkentulehdukset ja lisääntynyt limaneritys vaivaavat kannabiksen polttajia siinä missä tupakoitsijoitakin."

TT: "Tutkijat kävivät läpi yli 10 000 tutkimusta kannabiksen hyödyistä ja haitoista – kuinkas sitten kävikään?"
http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkijat-kaviv...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Se sijaan muut tyypilliset sauhuttelijoiden vaivat, krooninen yskä, toistuvat keuhkoputkentulehdukset ja lisääntynyt limaneritys vaivaavat kannabiksen polttajia siinä missä tupakoitsijoitakin.""

Näihin vaivoihin en ole törmännyt, enkä ole kuullut että nuo olisivat yleisiä juttua, esim lääkekannabista käyttävillä ihmisillä.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229502...

"Raportin mukaan nykyinen tutkimustieto ei tue väitettä, että kannabis aiheuttaisi tyypillisesti tupakointiin liitettyjen syöpäsairauksien, kuten keuhko- ja aivosyövän kehittymistä."

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jännä miten kannabis on nyt jo syrjäyttänyt monia vahvoja kipulääkeitä Yhdysvalloissa, se on tietenkin uhka isoille lääkeyhtiöille, jotka menettävät rahaa.

https://www.facebook.com/TheGoodLordAbove/videos/1...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://www.marjaana.fi/kipulaakevalmistaja-lahjoit...

Kampanjarahoituksia käsittelevistä asiakirjoista selviää, että Insys Therapeutics niminen yritys on lahjoittanut lakialoitetta vastustavalle kampanjalle peräti 500 000 dollaria. Mielenkiintoiseksi lahjoituksen tekee yrityksen toimiala: Insys Therapeuticsin ainoa tuote on opiaattipohjainen suihke syöpäpotilaiden kipuihin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mahtava uutinen, miten vaikuttaa Suomen käytännöihin jää nähtäväksi. Ehkä osa potilaista matkaa Saksaan saamaan apua, kun Suomessa sitä ei saa.

Saksa laillistaa lääkekannabiksen
Saksaan aiotaan myös perustaa kannabiksen viljelystä vastaava virasto.
Lääkekannabiksen käytöstä tulee sallittua useiden vakavien sairauksien hoidossa. Niitä ovat muun muassa eräät syövät ja ms-tauti. Lisäksi lääkekannabista saa vastaisuudessa määrätä potilaille, joilla on epilepsia tai kemoterapiasta aiheutuva krooninen pahoinvointi.

LAKIA ajanut terveysministeri Hermann Gröhe arvioi uudistuksen auttavan etenkin kivunlievitystä tarvitsevia potilaita.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005052429.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset