TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Arvoisa tolkun presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio

Hyvä herra presidentti Sauli Niinistö ja puolisonne Jenni Haukio

Olen hyvin huolestunut  ja tiedän, että en ole yksin tämän kysymyksen/ajatuksen kanssa. 

Suomen päihdepolitiikka kaipaisi tolkun ääntä, tarvitsemme humaania suhtautumista kannabikseen ja ylipäänsä huumeisiin ja sen käyttäjiä kohtaan. Ei ole oikein, että kannabiksenkäyttäjää kohdellaan c-luokan kansalaisena. Kuinka monen pitää menettää opiskelupaikka, työpaikka vaikka eivät tee muille pahaa? Suurin osa kokeilijoita ja käyttäjistä ovat ihan tavallisia ihmisiä, opiskelijoita, työssäkäyviä, perheellisiä.

Ongelmakäyttäjät ovat eriasia, he tarvitsevat apua, rangaistuksien sijaan, yleensä heillä on paljon muitakin ongelmia kuin kannabis.

Varsinkin kun tiedän, että esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlissa, siellä linnassa on monia juhlinut, jotka joskus ovat kokeilleet kyseistä kasvia ja ovat ihan järkeviä, fiksuja ihmisiä.

Ei ole oikein, että sen lääkekäyttöä, ei oteta todesta Suomessa. Ei ole oikein,että ihmiset joutuvat kärsimään suhteettomasti kivuista, vaikka osa heistä saisi ja saa apua kannabiksesta. Jotkut joutuvat lääkitsemään itseään laittomasti, se ei ole oikein. Tunnen useampi ihmisiä, jotka ovat joutuneet muutaman pois kotimaasaan koska eivät saa kipuihinsa Suomessa hoitoa, eikä heitä oteta todesta. Mielestäni se ei ole oikein, heilläkin olisi oikeus elää kotimaassaan. Niin kauan kun kannabiksen status pysyy huumeena ei lääkekannabista oteta Suomessa todesta ja asiasta on lähes mahdotonta keskustella. Vaikkakin lääkekannabis on Suomessa laillinen lääke ollut jo vuosia.

Myös on järjetöntä tuhlausta käydä sotaa kasvia vastaan, on järjetöntä tuhlata poliiisien, oikeuslaitosten resursseja taisteluun, jota ei voi voittaa, on järjetöntä, että ihmisiä syrjäytyy sen takia, että käyttävät kannabista. 

Vuonna 1972 säädettiin huumausainelaki. Kaksi vuotta ennen syntymääni, silloin kannabiskin(hamppu) todettiin lain silmissä huumeeksi, päätös oli kiistanalainen, kuten hyvin varmasti tiedät.

Olisi hienoa, jos myös c-luokan kansalaiset vihdoin saisivat oikeuden olla a-luokan kansalaisia, eikä tarvitsisi olla enää kaapissa piilossa ja salailla jopa perheeltään kasvin käyttöä, kuten todettua monet saavat siitä myös lääkinnällistä hyötyä.

Voisimmeko me suomalaiset yhdessä tehdä järkevän päätöksen ja ottaa mallia vaikka Kanadasta/Portugalista, jossa on  näköjään tässä suhteessa on enemmän tolkkua kuin Suomella.

Tänä vuonna juhlimme 100 vuotiasta Suomea, joka on hieno,mahtava asia.

Tosin lähes puolet siitä ajasta hamppu, eli kannabis on ollut laitonta, joka on järjetöntä. Koska se ei perustu edes tutkittuun tietoon saatika että se olisi parantanut kansanterveyttä tai poistanut ongelmia, niin se on vain lisännyt niitä.

Huumesota on helvettiä, sota ihmisiä vastaan. 

P.s Kysykää vaikka Martti Ahtisaarelta, joka on todennut seuraavaa: ”Todennäköisesti ihan tolkun ajatus” tai vaikka Kofi Annanilta, Huumepolitiikkaa pitää tehdä terveyden ehdoilla "Maailman on aika siirtyä terveyslähtöiseen huumepolitiikkaan. Hyviä ratkaisuja tehneiden Euroopan maiden on aika nousta puoltamaan muutosta."

Valitettavasti Suomi ei kuulu kyseisiin maihin!

 

Kiitokset ja ystävälliset terveiset juhlavuoteen!

Teppo Syvärilä

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Surullista.

Poliisikansanedustaja Packalén: Kovat huumeet julkiseen jakeluun

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/poliis...

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Teppo Syvärilä,

olette ilmeisesti kannabiksen vakiokäyttäjä ja tunnette varmaan paljon muita ammattilaisia. Tunnen vain muutamia, jotka kaikki ovat työtä ja vastuuta kaihtavia, leppoisia ja rauhallisia ihmisiä. En usko että kukaan heistä tuottaisi lähimmäisilleen mitään hyvää tai veisivät suomalaisten elämää parempaan ja jalompaan suuntaan. He ovat olemassa ja olemassa ollessaan puuhaavat ruohon kanssa.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Yksittäistapauksista ei voi johtaa luotettavia johtopäätöksiä. Tilastot erikseen.

Ja mitä herra Syvärilän päihdehistoriaan tulee, niin yhdentekeväähän se on itse asian kannalta.

Täytyykö olla eläkeläinen, että voi puolustaa eläkeläisten oikeuksia?

Täytyykö olla homoseksuaali, että voi puolustaa homojen oikeuksia?

Täytyykö olla päihteen käyttäjä, jotta voi puolustaa ko. päihteen käyttäjien oikeuksia?

Ja tietäen että ennen pitkää joku besserwisser tulee leukailemaan Syvärilän blogiannin yksinuottisuudesta, niin parempi yhdessä asiassa pitäytyvä blogisti, joka tietää mistä puhuu, kuin kaikkeen kantaa ottava ruskeakielipyrkyri joka ei tiedä reaalimaailman menosta mistään mitään. Heitä on jo Puheenvuorossa ja koko Blogistanissa muutenkin tarpeeksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Huumesota koskettaa myös Suomea

http://hppry.fi/blog/2017/01/18/huumesota-kosketta...

"Raportissa kritisoidaan rangaistusten kohtuuttomuutta huumausaineiden käyttörikoksissa. Kuten Kannussaari kertoo, Suomen laki mahdollistaa hoitoonohjauksen ja puhuttelun automaattisen rangaistuksen sijaan. Humaania päihdepolitiikkaa ry on samaa mieltä siitä, että näitä toimia pitäisi soveltaa paljon nykyistä enemmän. Viranomaisten ja niiden toimintaa ohjaavien tahojen tulee määrätietoisemmin käyttää näitä lain suomia mahdollisuuksia.

Rangaistuksista luopuminen on vielä nykyäänkin poikkeus niin selvästi hoitoa tarvitsevan päihdeongelmaisen kuin huumeita kokeilleen kohdalla. Koska nykyisellä rangaistuspolitiikalla ei ole todistettuja hyötyjä käytön tai haittojen vähentämisessä, ei nykyisiä keinoja voida pitää millään muotoa toimivina."

Käyttäjän sampo54 kuva
Timo T Lehto

Uusi äskettäin ilmestynyt tiederaportti USA:sta, joka kaikkien päättäjien pitäisi lukea: http://www8.nationalacademies.org/onpinews/newsite...

Lainaus: Therapeutic Effects

One of the therapeutic uses of cannabis and cannabinoids is to treat chronic pain in adults. The committee found evidence to support that patients who were treated with cannabis or cannabinoids were more likely to experience a significant reduction in pain symptoms. For adults with multiple sclerosis-related muscle spasms, there was substantial evidence that short-term use of certain “oral cannabinoids” – man-made, cannabinoid-based medications that are orally ingested – improved their reported symptoms. Furthermore, in adults with chemotherapy-induced nausea and vomiting, there was conclusive evidence that certain oral cannabinoids were effective in preventing and treating those ailments.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset