TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Miten kuntatasolla tehdään päihdepolitiikkaa? Vol 2

Jos itse hakeutuu hoitoon, sinne olisi päästävä heti, koska muuten retkahdus on taattu. Jos ihminen itse hakeutuu hoitoon, hänet pitäisi kirjata heti sisään, ei viikon kahden päästä. 

Mutta näin ei Suomessa tapahdu, miksi?

Johtuuko,että ihminen on itse tiensä valinnut, onko aineiden laittomuus siihen syy?

Hesarin juttu on ikävää luettavaa, mutta niin totta.

"Kokenut tukiryhmien vetäjä vertaa viranomaisia heidän auttamiinsa huumeidenkäyttäjiin: lupaavat paljon, tekevät vähän. "

Viranomaisten pitäisi tehdä asioita humaanisti ja rehellisesti, antaa apua, hoitoa varsinkin heille,jotka sitä itse vapaaehtoisesti hakevat!

"Lopettamispäätöksen ja Auroran välissä oli kaksi viikkoa.

Se on vähän, sillä alkuun Villelle ja hänen äidilleen selitettiin, että kuukausi on lyhyt aika katkolle pääsemiseen. Täytyy osata mennä oikeaan kellonaikaan vakituiseen hoitopaikkaan (Villellä Nuorisoasema), saada aika hoitajalle, aika lääkärille ja sieltä lähete jonoon, jossa voi vierähtää viikkoja."

 

Kuntavaalit lähestyvät, tästä aiheesta harva ehdokas puhuu, vaikeamalla asiat eivät lopu tai katoa, kissa on nostettava rohkeasti pöydälle, vaikka keskusteltaisiin laittomista päihteistä ja niiden käyttäjistä, hekin ovat ihmisiä, kuntalaisia.

Lue myös, varsinkin jos olet ehdokas vaaleissa:

 

Miten kuntatasolla tehdään päihdepolitiikkaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jotenkin tuontuu siltä, että päihderiippuvuutta ei oteta vakavasti Suomessa, vaikka siitä puhutaan paljon. Tai sitä ei haluta pitää sairauteeta, ainakaan jos laittomista päihteitä puhutaan. Olenko väärässä?
Ainakin laittomia päihteitä käyttäviä pidetään lain silmissä rikollisina.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vastaus otsikkoon: Vaihtelevasti. Riippuu kunnasta ja päättäjien mielenliikkeistä, kuinka tärkeänä se nähdään. Usein se taitaa olla niitä Ö-mapin prioriteetteja, vaikka vaikuttaminen päihdekäyttöön heijastelee vahvasti muiden sektoreiden kustannuksiin.

Matala kynnys, hoitojatkumo, vertaistuen mahdollisuus ja ihmisen saattaminen mahdollisimman luonnolliseen kemialliseen tilaan jolloin kuntoutuminen voi edetä. Siinäpä reseptit.

Käyttäjän ToniTuomanen kuva
Toni Tuomanen

Päihteen laittomuus tai laillisuus ei vaikuta millään tavalla hoitoon pääsyyn. Hoitoon pääsyyn vaikuttaa hoitojen paikkatilanne ja se, miten paljon mikäkin kunta on päihdehoitoihin budjetoinut.

Helsingissä huumeidenkäyttäjä voi päästä jopa hieman helpommin pitkään laitoskuntoutukseen kuin alkoholinkäyttäjä, vaikka yleisesti ottaen kaikki päihdeasiakkaat ovat tasavertaisia.

Meillä on aika paljon opiaattien korvaushoidossakin olevia, ja määrä kasvaa koko ajan. Näin tuskin olisi, jos laittomien päihteiden käyttäjiä jotenkin syrjittäisiin hoitoonpääsyssä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Pk-seudulla homma voi toimia, entä maakunnissa?

Laittomuus on ongelma, leimaaminen pelottaa ihmisiä. Mallia voisimme ottaa Portugalista.

Tälläinen kirjoitus tuli vastaan.

Päihdekuntoutukseen tulisi päästä nopeasti

Susanna Råman-Maljonen

päihde- ja mielenterveytyön

palvelujohtaja

Antti Teerenhovi

asumispalveluiden johtaja

Kalliolan kannatusyhdistys ry

http://www.hs.fi/paivanlehti/25012017/art-20000050...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset