TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Huumeet, hyvä tekosyys teurastaa ihmisiä

Filippiinien huumesota on laitettu tauolle.  Huumeet ovat hyvä tekosyy hirmuteoille, jossa lähinnä on tapettu köyhiä, poliisin ja tappopartioiden toimesta.

"Järjestön mukaan poliisi on systemaattisesti kohdistanut vainonsa köyhiin ja puolustuskyvyttömiin ihmisiin eri puolilla maata. Aiemmin ”huumeiden vastaista sotaa” lietsonut presidentti Duterte lupaa nyt keskeyttää väkivaltaisuudet ainakin toistaiseksi."

Suomessa on paljon ihmisiä, jotka kannattavat huumesotaa, se on kumminkin sota ihmisiä vastaan. 

Tämä tapaus sai kai muutoksen Filippiineillä:

"Täydellisen kurssinmuutoksen taustalla on diplomaattinen selkkaus Etelä-Korean kanssa. Filippiinien poliisin huumeiden vastaisen erikoisyksikön epäillään kidnapanneen eteläkorealaisen liikemiehen lokakuussa ja kiristäneen rahaa tämän perheeltä. Vaimo maksoi sadantuhannen euron lunnaat, mutta mies tapettiin silti. Ruumis löytyi poliisin päämajan alueelta Manilassa."

Huumeet on siis hyvä tekosyy, mutta sota niitä vastaan on jo aikoja sitten hävitty. Olisi vihdoin myös Suomessa aika keskustella uusista vaihtoehdoista, kun puhutaan huumeista. Se, että huumeidenkäyttäjiä rangaistaan ei ole järkevää eikä suotavaa. Huumeidenkäyttöä pitäisi lähestyä sosiaalipolitikan kautta.

 

Lähde:

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005068767.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ylen juttu aiheesta.
http://yle.fi/uutiset/3-9431416

Filippiinien poliisi on läpimätä, jotka ajavat vain omia etujaan. Surullista, että edelleen maailmassa huumeiden vastaisuuden varjolla voi tehdä ihmisoikeusrikoksia surutta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Huumeiden käyttäjiä ei pääsääntöisesti rangaista Suomessakaan.

Myyjiä sen sijaan rangaistaan, eikä tässä ole mielestäni mitään epäoikeudenmukaista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Huumeiden käyttäjiä ei pääsääntöisesti rangaista Suomessakaan."

Pääsääntöisesti Suomessa rangaistaan myös käyttäjiä, se selviää poliisin tilastoista. Poliisi kirjoittaa keskimäärin 43 sakkoa päivässä huumeiden käytöstä.

"Huumausainerikoksia kirjattiin 25 100, mikä on 7,4 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Törkeiden huumausainerikosten määrä lisääntyi 11,8 prosenttia. Niitä tuli ilmi 1 180. Vajaat kaksi kolmesta huumausainerikoksesta on käyttörikoksia. Niitä tuli ilmi 15 700, mikä on 580 tapausta enemmän kuin vuoden 2015 aikana.
Jos käyttörikokset poistuisivat rikoslaista, olisi poliisilla päivittäin 43 rikosasiaa vähemmän käsiteltävänä."

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Lain mukaan huumausaineen käytöstä ei voi rangaista, mikäli käyttäjä ilmoittaa haluavansa hoitoon. Sakon saavat siis ne idiootit, jotka eivät ilmaise hoitohalukkuutta ts. ovat vahvasti riippuvaisia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Käyntäntö on toinen, harva esim kannabiksen käyttäjä tarvitsee hoitoa. Systeemi on idiootti. Poliisi myös ratsaa käyttäjien koteja, onko siinä järkeä, minusta ei ole.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Raportistamme käy ilmi, että poliisi on järjestelmällisesti hyökännyt köyhiä ja puolustuskyvyttömiä ihmisiä vastaan. Se on myös väärentänyt todisteita, palkannut tappajia, varastanut tappamiltaan ihmisiltä ja tekaissut virallisia raportteja välikohtauksista oikeuttaakseen väkivallan käyttöä.

Kyse ei ole sodasta huumeita vastaan, vaan sodasta köyhiä vastaan. Presidentti Rodrigo Duterten luvalla kansallinen poliisi rikkoo lakeja, joita sen tulisi vaalia. Samalla yksittäiset poliisit hyötyvät taloudellisesti köyhien ihmisten murhista."

Huumeiden varjolla tapetaan köyhiä ja myös hallitusta vastustavia ihmisiä. Tätäkö myös suomalaiset tukevat?

Onko Suomen hallitus ottanut kantaa tähän asiaan? Itse en ole huomannut.

https://www.amnesty.fi/filippiinien-huumeidenvasta...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset