TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kun keisari Aarnio vedätti kaikkia

Keisari Aarnio on lusimassa, mutta se ei riitä. Nyt on todella selvitettävä kuinka on mahdollista, että huumepoliisin pomo vedätti kaikkia, niin mediaa kuin poliisin ylintäjohtoa ja sisäministeriä.

Sinänsä ei ole ihmeellistä, että huumepoliisissa on korruptiota ja että poliisi sekaantuu huumekauppaan, tätä tapahtuu jatkuvasti ympäri maailman.

Minna Passi, Susanna Reinboth ovat tehneet hienon ja kovan työn, itse varmasti luen heidän kirjansa. Koska asia kiinnostaa ja on myös yhteiskunnallisesti tärkeä. 

Keisari Aarnio Huumepoliisi Jari Aarnion uskomaton tarina

Nyt olen vain lehtijuttujen varassa, joka kyllä saavat kyllä luottamuksen laskemaan huumepoliisin sekä poliisijohdon suhteen sekä sisäministeriin  ja herättää kysymyksen, miksi poliisia ei valvota?

Poliisijohtoa varoitettiin jo vuonna 2009 Aarnion yhteyksistä alamaailmaan – Sisäministeri Risikko: ”Tuo on hälyttävä tieto” - "SISÄMINISTERI Paula Risikko (kok) kertoo ajattelevansa, että tänä päivänä epäilyä korkea-arvoisen poliisin ja alamaailman johtajan ”asiattomasta suhteesta” selvitettäisiin ehkä herkemmin kuin kahdeksan vuotta sitten. "

Sisäministerin todellakin pitää varmistaa, että toista Aarnion kaltaista tapausta enää tulee. Tosiasia on, että huumeet korruptoi ja laiton raha houkuttelee ihmisiä käyttämään virka-asemaan väärin ja se on todella huolestuttavaa.

Myös ihmettelen miten tälläinen on mahdollista:

Jari Aarnion talon turvajärjestelyihin käytettiin yli 100 000 euroa veronmaksajien rahoja "Kirjan mukaan Helsingin poliisilaitokselta ja Poliisihallituksesta ei löydy papereita, joista selviäisi, kuka hintavasta hankinnasta päätti ja millä perusteilla. Laskuja oli hyväksynyt Aarnion hyvä kaveri, Helsingin murharyhmän silloinen päällikkö ja nykyinen kansanedustaja Kari Tolvanen (kok)."

Onkohan Kari Tolvasella puhtaat jauhot pussissa? Ainakin itselläni ja monilla muillakin on herännyt epäilys, että voiko hyvä ystävä ummistaa silmänsä asian suhteen?

Keisari Aarnio on paljastanut paljon puutteita, mitä tulee poliisin valvontaan sekä miten media uutisoi huumeista  ilman mitään kritiikkiä taikka taustatyötä. 

Sota huumeita vastaan on totta myös Suomessa, se sota on vain hävitty. Uusia keinoja kaivattaisiin, koska nykyinen linja luo vain haittoja ja korruptoi ihmisiä. Olisiko jo uskallusta ryhtyä puhumaan huumeiden laillistamisesta tai edes dekriminalisoinnista, tosin jälkimmäinen ei poistaisi rikollisia markkinoita.

P.s tulen varmasti lisäämään joitain linkkejä blogiin ja kommentteja myös.

”Kontrolli on pettänyt kokonaan tai sitä ei ole ollut ollenkaan. Se on mahdollistanut tämän koko jutun”, sanoo rikosoikeuden professori Matti Tolvanen.

Kotrollia ei ole ollut, eikä sitä vieläkään taida olla. Poliisia pitäisi saada valvomaan joku ulkoinen taho, muuten poliisin toimintaan ei voi luottaa, erityisesti tämä koskee huumepoliisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Tiedot Aarnion ja Vilhusen yhteyksistä sivuutettiin poliisijohdossa. Riikonen ja silloinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero eivät muista nähneensä Koiviston päätöstä eikä Riikonen myöskään muista keskustelleensa asiasta Koiviston kanssa.

Matti Tolvasen mukaan Aarnio on päässyt toimimaan liian vapaasti.

”Moni asia olisi jäänyt tekemättä, jos Aarnion toimintaan olisi puututtu aikanaan. Jos jotain epäilyksiä tulee, ne pitäisi tutkia perin pohjin huolimatta siitä, kuinka merkittävässä asemassa henkilö on tai kuinka ansioitunut hän on”, Matti Tolvanen sanoo."

Totuus taitaa olla, että poliisi suojelee toista poliisia, vaikka olisikin syyllistynyt rikokseen, tämä koskee erityisesti huumepoliisia. En ihmettele miksi Paatero on ollut asiasta hyvin vaitonainen vaikka kovasti ottaa muihin asioihin kantaa, nyt kun eläkkeellä on. Enkä Paatero oli antanut siunaksen keisari Aarnion puuhille?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miten Aarnion tapaus oli mahdollinen Suomessa? Studiossa valmiina Johanna Vesikallion vieraat rikosoikeuden emeritusprof Terttu Utriainen ja toimittaja, kirjailija Susanna Reinboth.

A-studio

Pitääpä katsoa kun Areenaan ilmestyy.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Länsimaisissa oikeusvaltioissa poliisilla on ulkopuolinen valvontaelin, joka meidän maastamme puuttuu kokonaan, meillä poliisi valvoo itse itseään. Poliisi on meillä myös vastustanut aina ulkopuolista valvontaelintä, kun sitä poliisille on suunniteltu.

Aarniotahan epäiltiin jo 2007, useiden heroiinikilojen kaupasta, mutta asiat jätettiin silloin tutkimatta. Uskoisin ettei tätä Aarnion hasiskauppojakaan olisi tutkittu, mutta kun Hollannin poliisi teki Aarnion liigalle ansan, oli juttu pakko tutkia ja syyllinen löytää.

Koska Aarnio on saanut touhuta rauhassa niin kauan, on hänellä ollut pakko olla korkean tason suojelijoita. Mutta ikävä kyllä maassa missä me elämme, ei viranomaisten tekemiä rikoksia tutkita asianmukaisesti.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Länsimaisissa oikeusvaltioissa poliisilla on ulkopuolinen valvontaelin, joka meidän maastamme puuttuu kokonaan, meillä poliisi valvoo itse itseään. Poliisi on meillä myös vastustanut aina ulkopuolista valvontaelintä, kun sitä poliisille on suunniteltu."
Tämä asian pitää muuttua, eikä siihen ole poliisilla mitään vastaan sanomista.

"Aarniotahan epäiltiin jo 2007, useiden heroiinikilojen kaupasta"

Muistaaksen oli muitamin huumepoliiseja epäilyen alla, olisiko ollut Espoon yksiköstä, jos en väärin muista.

"Koska Aarnio on saanut touhuta rauhassa niin kauan, on hänellä ollut pakko olla korkean tason suojelijoita. Mutta ikävä kyllä maassa missä me elämme, ei viranomaisten tekemiä rikoksia tutkita asianmukaisesti."

Tämä on valitettava totuus.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/viidelle...

Yllättäen juttu kuivui kokoon, jo tuolloin olisi pitänyt herätyskellojen soida. Mutta ilmeisesti huumepoliisi saa rikkoa lakia ja tehdä rikoksia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Imagen juttu: Huijari? - http://www.image.fi/image-lehti/huijari

On kyllä todella likaista peliä, johon on myös muitakin poliiseja liittynyt, keisari Aarnio ei todellakaan ole yksin ollut.

Juuso Hämäläinen

Kirjoitat hieman ristiriitaisesti huumeista ja Aarniosta. Jos mielestäsi taistelu huumeita vastaan on hävitty ja kenties huumeita tulisi laillistaa niin miksi haluat olla niin tiukkana Aarnion asian selvittelyssä?

Aarniohan on ollut edellä aikaansa huumeiden vapauttamisessa. Hänet myös tulisi vapauttaa ja palauttaa tehtäviinsä. Valvomaan, että huumekaupassa vallitsee vapaa kilpailu ja hinnat pysyvät alhaalla niin yhä useammat nuoremme voivat käyttää aineita ja pilata elämänsä halvalla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jos virkamies käyttää asemaansa väärin ja kenties vil' poliisijohdon siunauksella, se on merkittävä asia.
Ja joo, mielestäni kaikki huumeet pitäisi olla laillisia, jotta tuollainen likainen mädättävä toiminta loppuisi.

"Aarniohan on ollut edellä aikaansa huumeiden vapauttamisessa. Hänet myös tulisi vapauttaa ja palauttaa tehtäviinsä. Valvomaan, että huumekaupassa vallitsee vapaa kilpailu ja hinnat pysyvät alhaalla niin yhä useammat nuoremme voivat käyttää aineita ja pilata elämänsä halvalla."

Heh. Myös aikuiset käyttävät laittomia päihteitä ja totuus on, että laillinen päihde, alkoholi on isoin ongelma ja vaarallisin huume mitä löytyy Suomesta. Harvat muut huumeet aiheuttavat yhtä paljon ongelmia, väkivaltaa ja muita lieve ilmiöitä, jota alkoholi aiheuttaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksiköhän Uusi Suomi ei ole mitään uudesta kirjasta uutisoinut? Se vähän kummastuttaa, liianko arka aihe. Vaikka tapaus on yhteiskunnan kannalta merkittävä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Poliisihallituksen loppuraportti Aarnio-tapauksen toimenpidesuosituksista ei ole vielä valmistunut, mutta keskusvirasto kuittaa silti varsin ylimielisesti, että "poliisissa eletään jo Aarnion jälkeistä aikaa" (Helsingin Sanomat 25.1.). Sisäministeriö on poliisihallituksen mukaan tarkastanut poliisihallituksen toimenpiteet. Laillisuusvalvonta on ollut riittävää ja oikein kohdennuttua.

Kaikki on näennäisesti hyvin, kun yksi mätämuna on paljastunut.

On perin inhimillistä, että poliisi haluaa työntää Aarnion-tapauksen historiaan. Poliisihallitus kai pelkää, että luottamus poliisia kohtaan voi edelleen vaarantua, jos lisää vielä pöyhitään.

Muun yhteiskunnan ei tarvitse noudattaa poliisin toivomuksia. Tähänastiset poliisin ja sen valvojien toimet eivät riitä alkuunkaan. Tutkijatkin on tutkittava ja skandaali on pengottava pohjamutia myöten, tuli vastaan kuinka paksupolettisia poliisijohtajia tahansa ja olipa asia miten kiusallinen hyvänsä."

Tähän on helppo yhtyä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702142200069896...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toi on kyllä hienoa että valtalehdistökin ottaa esille poliisien rikollisuuden perusteellisen tutkinnan, koska on täysin selvää ettei Aarnion geissiä ole tutkittu asianmukaisesti ja perusteellisesti.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aarnion lähin esimies leikkii tietämätöntä, sekin on hyvin huolestuttavaa.

Hyvä kommentti tuolta Hesarin keskustelusta.

"Eikö Riikonen tajua vieläkään, että hän ja vain on ollut komentoketjun heikko lenkki? Lähimpänä esimiehenä hänen olisi pitänyt kantaa ensisijainen vastuu Aarnion valvonnasta. Kuka muu siihen olisi voinut puuttua Riikosen ohi? Vain Riikosella oli tuo yksiselitteinen esimiehen vastuu ja velvollisuus.

Kaiken lisäksi: sen sijaan, että Riikonen olisi puuttunut ja vaatinut selitystä tietoonsa saamiin epäselvyyksiin Aarnion toiminnassa, Riikonen on painanut epäilyt villaisella ja antanut passiivisuudellaan hiljaisen suostumuksensa Aarnion rikollisen toiminnan mahdollistaneelle toiminnalle"

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://www.hs.fi/paivanlehti/16022017

Hesari: poliisi lipsuu helposti rikolliselle polulle

Itse kyseenalaista poliisikansanedustajien luottamuksen tyystin. Elleivät ryhdy tekemään mitään poliisin valvonnan suhteen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Keisari Aarnion alainen sai kenkää Helsingin poliisista.

"Lehden mukaan mies oli syytettynä Aarnion oikeudenkäynnissä, mutta Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kaikki häntä vastaan esitetyt syytteet. "

"Aarnio-jutussa oli syytettynä yhteensä viisi helsinkiläispoliisia, joista tuomittiin kaksi.
Ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisista sanoo, että nyt tehty irtisanominen oli yksittäistapaus."

Savon sanomat on tälläistä uutisoinut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset