TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Colorado ja Kanada näyttävät mallia miten huumesota voitetaan

Colorado on näyttänyt miten parhaiten viedään pohjaa huumeparoneilta ja Kanada seuraa perässä. Siis laillistamalla kannabiksen.

Pelkästään Colorado on vienyt rikollisryhmittymiltä miljardi dollaria yhdessä vuodessa ja ovat sen järkevästi sijoittaneet kouluihin ja ennaltaehkäisyyn ja antamalla uuden laillisen bisneksen, joka luo työtä ja sitä kautta hyvinvointia. Todella mahtavaa ja ennenkaikkea järkevää. 

Suomessa tilanne on toinen, veronmaksajien rahoja tuhlataan jatkuvasti. Hyvä esimerkki on Keisari Aarnio ja sen tuomat kustannukset veronmaksajille.

Colorado kept $1 billion away from drug cartels last year. 

"Coloradon kannabiksen myynti oli vuonna 2016 1,3 miljardia dollaria tuoden 200 miljoonaa dollaria veroja osavaltion kassaan. Tämän lisäksi myynti tuotti paikallisia verotuloja, jotka tosin jakaantuvat epätasaisesti osan maakunnista ja kaupungeista kieltäessä kannabiksen myymisen.

Kannabiksen myynti viihdekäyttöön tuotti 875 miljoonaa dollaria ja lääkekäyttöön 438 miljoonaa dollaria.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla (tammi-kesäkuu) lääkekäyttöön myytiin 36 000 kiloa ja viihdekäyttöön 33 000 kiloa. Viihdekäyttäjät suosivat syötäviä kannabistuotteita enemmän kuin lääkekäyttäjät: syötäviä kannabistuotteita ostettiin lääkekäyttöön yli miljoona mutta viihdekäyttöön 3,2 miljoonaa kerta-annosta. Syötävien tuotteiden valmistuslisenssejä myönnettiin vuonna 2016 lisää 16%.

“Osavaltio sai vuonna 2016 200 miljoonaa dollaria verotuloja, joita se ei saanut vielä 10 vuotta sitten. Toivottavasti tämä on selkeä signaali niille 42:lle osavaltiolle, jotka edelleen pakottavat kannabiksen käyttäjät laittomille markkinoille ja hylkäävät näin miljoonien dollareiden verotulot”, Marijuana Policy Projectin, MPP, tiedotusjohtaja Mason Tvert hehkuttaa.

“Verotulot ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu. Osavaltion terveyden ja turvallisuuden taso nousee kun laittomat markkinat korvataan valvotulla järjestelmällä. Kannabista myydään nyt luvanvaraisissa myymälöissä eikä kaduilla. Se on testattu, pakattu ja varustettu etiketillä, ja sitä myydään vain aikuisille, joilla on henkilöllisyystodistus iän varmistamiseksi. Tämä järjestelmä toimii.”"

Lähteet:

ATTN

Turun Seudun Kannabisyhdistys

Legal Marijuana Spending Could Grow To $21 Billion By 2021

Lukaise myös:

Silmät auki: laillinen kannabis tuo enemmän verotuloja kuin laiton

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olen kauan sitten jo kirjoittanut näkemyksestäni ja suositellut, että se kasvi pitää vapauttaa ja viina rajoitettava haitallisena, Saksassa Lidl:n kaupassa 50% viski maksoi 7,5 euroa litra.

http://marikamiettinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ja varsinkin kuin kannabiksesta luodut tarinat kumoutuvat jatkuvalla syötöllä.
Tässä yksi esimerkki:

Kannabis ei altista aivoverenkiertohäiriöille – tupakka selvä riskitekijä
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/duodecim_kanna...
"Tutkijat eivät löytäneet viitteitä siitä, että kannabiksen käyttö olisi suurentanut riskiä sairastua aivoverenkiertohäiriöihin. Yhteys tosin näkyi ensimmäisessä analyysissa, jossa ei huomioitu tupakointia. Kun tupakointi huomioitiin, yhteys katosi."

Valheita kannabiksesta on kansalle syötetty vuosikymmeniä, nyt niitä kumotaan lähes päivittäin.

Tosin Päivi Räsänen jaksaa jauhaa puppua päivästä toiseen.

http://www.paivirasanen.fi/2016/10/laakekannabikse...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Australiassakin keskustellaan lääkekannabiksen lisäksi myös viihdekäytön vapauttamisella, järkevää.

https://www.facebook.com/ccapage/videos/1224726890...

Lääkekannabishan ei eroa mitenkään viihdekannabiksesta, tiedoksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Laillinen kannabis tuo paljon hyvinvointia ja verotuloja. Ja jokainen dollari tai euro on poissa rikollisilta.

Legal Marijuana Sales Totaled $6.7 Billion In 2016

http://countercurrentnews.com/2017/02/legal-mariju...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Niin ja se ei tuo vain verotuloja se tuo myös säästöjä lääkekustannuksissa.
Ja toisi myös Suomessa mikäli erityislupakäytäntö poistettaisiin.
Se korvaisi aikamonta reseptilääkettä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minulle on määrätty epo-hormoonia munuaistaudin takia. Eli olen jo oppinut pistämään mahanahkaan. Mitenkähän pääsisin alkuun heroiinin ja muiden lääkitsevien aineiden käytössä? Yhteiskuntahan jakaa jo ilmaiseksi laastareita, pumpulia, suodattimia ja ruiskuja ja opastaa terveelliseen käyttöön. Apteekkien tavaroista joutuu maksamaan. Eivät suostuneet kertomaan miten saisin oikeita aineita.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Mitenkähän pääsisin alkuun heroiinin ja muiden lääkitsevien aineiden käytössä? "

Kysy lääkäriltäsi?Heroiinihan on lääkeyhtiön aine.
Opiodeja heiltä saa eikä tarvitse pistää. Senkun popsii pillereitä. Tai laita meiliä Päivi Räsäselle.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ja sun pointtisi on kannabiskeskusteluun, mikä? Tai sen laillistamiseen? Laillistaminen ei tarkoita sitä, että sitä ilmaiseksi jaetaan.
Anteeksi, mutta melko typerä kommentti sinulta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö otsikko ollut huumesodan voittaminen? Itse juttu oli huumeiden ylistystä. Ei nyt oikein sinultakaan onnistunut.

Jos haluat saada huumeet vapaaksi, sano se jo otsikossa!

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

En ymmärrä täysin kommenttia ja kommentin tarkoitusta. Joten vastaan provoillen suuripiirteisesti yleisellä tasolla perusasioista.

Neulat ja kannabis eivät kuulu normaalisti yhteen. Kannabista käytetään ensisijaisesti poltettuna, jonkinverran vaporisoituna ja syötynä. Kannabiksen piikittäminen on lähinnä urbaanilegendaa tai ala-arvoista huumevalistusprovosointia. Teoriassa voisi olla mahdollista että marihuonaa tai hasista pystyisi johonkin liuottamaan ja sen "rännäämään" mutta käsittääkseni niin ei tee kukaan. Synteettiset kannabikset ovat luku sinänsä koska ne tuppaavat olemaan erittäin vaarallisia poltettuna ja nieltynäkin. Ne ehkä sopisivat "rännäämiseen" mutta tuskin sitäkään kukaan tekee. Eli kannabista ei käytetä neuloilla. Se on yhtä järkevää kuin alkoholin "rännääminen" suoneen.

Yhteiskunta jakaa neuloja yms. huumeiden käyttöön tarkoitettuna välineitä haittojen ehkäisemiseksi ei huumausaineen käytön lisäämiseksi. Likaiset ja monen henkilön yhteiset neulat levittävät HIV:tä, C-hepatiittia ja muitakin vakavia sairauksia käyttäjien keskuudessa ja leviäminen jatkuu seksisuhteiden kautta myös ulkopuolisiin. Neulojenvaihdon tarkoitus on ehkäistä tartuntatauteja ja ehkäistä narkomaanien terveysongelmia. Kukaan ei ole alkanut narkomaaniksi saatuaan neuloja ilmaiseksi. Yleensä "rännäämiseen" siirrytään pitkään jatkuneen huumausaineen käytön seurauksena. Erittäin harva ihminen on aloittanut huumausaineuransa neuloilla.

Jos haluat ilmaisia neuloja niin kerää omat vanhat neulasi talteen ja vie neulojenvaihtopisteeseen niin saat paketillisen uusia ja muut tarvikkeet. Käsittääkseni siellä ei pahemmin kysellä kun haluaa puhtaita neuloja vaihdossa eli sieltä niitä saa.

Heroiini on yksi vaarallisimmista huumausaineista ja nykyään sen käyttö on marginaalista. Lääkkeenä sitä ei enää käsittääkseni käytetä koska on olemassa parempia, turvallisempia ja jopa vahvempia lääkkeitä. Bubrenorfiini (Subutex, Subuzone jne.) on korvaushoito- ja kipulääkkeenä käytetty lääkeaine joka lienee yleisin huumausainekäytössä oleva lääkeaine ja opiaatti. Heroiiniakin vaarallisempia aineita on olemassa. Yksi yleisemmistä on fentanyyli-laastarit joita käytetään erittäin kovissa kivuissa.

En tiedä mitä tarkoitat oikeiden aineiden saamisella. Jos tarkoitit voimakkaiden huumausaineiden saamista niin yleisimmät tavat on yrittää saada lääkäriltä resepti huumaaviin lääkkeisiin. Viimevuosina ja sähköisen reseptin myötä on päihdekäyttöön reseptillä saatavien lääkkeiden saaminen tullut tiukaksi.
Toinen tapa on tuntea sopivia ihmisiä. Eli jos omaa sosiaaliset perustaidot niin paikalliseen baariin vain niin kyllä alan piireihin sitä kautta pääsee hyvinkin nopeasti.
Kolmas tapa on erilaiset nettisivut joista voi tilata tai sopia kauppoja.
Neljäs ja epätoivoisten (lue typerien) ihmisten tapa on tehdä "kilikalikeikka" tai jopa älytön ryöstö apteekkiin tai eläinlääkärin vastaanotolle.
Jos joku haluaa huumausaineita niin kyllä niitä on saatavissa lähes joka puolella.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Minusta on sinänsä kyllä huvittavaa kun ihmiset tekevät itsestään tyhmempiä kuin ovat. Viittaan yllä olevaan heroiini kommentiin, sen olisi voinut milummin suunnata keisari Aarniolle. Sukupolvikysymys ehkä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ihmisten haukkuminen tyhmäksi ei ole rakentavaa. Mielummin kannattaa yrittää vastata tyhmään kommenttiin viisaasti, jos osaa. Ja sitäpaitsi, heroiini kommentti ei ollut tyhmä. Leon nuoruudessa heroiinia käytettiin yleisesti lääkkeenä, kuten hinkuyskän hoidossa. Oli kuulemma tehokasta. Onko huumeiden vastainen sota aiheetta lopettanut lääke-heroiinin käytön ?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Heroiini on erittäin vaarallinen huumausaine ja lääkekäytössäkin erittäin haitallinen ja vaarallinen. Se aiheuttaa helposti voimakkaan riippuvuuden, kovat vieroitusoireet ja on yliannosteltuna hengenvaarallinen tai tappava.

Lääkeheroiinille on monia muita lääkeaineita jotka ovat parempia ja turvallisempia. Muiden lääkkeiden kehittyminen, muiden lääkkeiden hintojen aleneminen ja myös huumausainelainsäädännöstä johtuvat syyt on ovat vieneet tarpeen heroiinin lääkekäytöltä pois.

Heroiini oli aikoinaan tehokas ja yleinen lääke halpuutensa ja tehokkuutensa vuoksi. Tuberkuloosi, hinkuyskä, sotavammojen tai muista loukkaantumisista johtuvat kivut olivat hoidettavissa tehokkaasti. Nykyään näihin on parempia ja turvallisempia lääkkeitä olemassa. Ehkä heroiinille olisi joitakin järkeviä lääkinnällisiä käyttökohteita mutta miksikään kivunhoidon yleislääkkeeksi siitä ei ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset