TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabisen lääkekäyttöön suhtaudutaan myönteisesti

Aluksi totean, että kannabista saa jo laillisesti lääkkeeksi Suomessa, mutta sen saaminen on tuskaista ja vaatii eritysluvan.

On surullista, että päättävät tahot tahtovat pitää lääkekannabiksen poissa markkinoilta ja ihmisiltä, jotka siitä saisivat hyötyä,se myös korvaisi osalla ihmisistä perinteisiä reseptilääkkeitä.

Itse tunnen ja tiedän useita ihmisiä, jotka ovat saaneet kannabiksella apua vaivoihin,osalla on lääkärin kirjoittama resepti. 

Osa tosin on joutunut muuttamaan pois Suomesta, koska täällä heitä ei oteta vakavasti lääkäreiden taholta. Surullista, että joutuu jättämään isänmaansa tuollaisen asian takia, siis sen että ei saa toimivaa lääkettä, paitsi laittomasti.

"Noin 40 prosenttia kaikista THL:n kyselyyn vastanneista katsoi, ettei kannabiksen käytöstä pitäisi rangaista. Enemmistö oli puolestaan sitä mieltä, että kannabista pitää voida hankkia lääkkeeksi laillisesti.

Käyttörangaistuksista luopumiseen ja lääkekannabikseen suhtautuu myönteisesti siis myös osa heistä, jotka eivät itse ole kokeilleet kannabista." MTV-UUTISET

 

Pilvee, pilvee Kannabiksen käyttötavat, käyttäjät ja poliittiset mielipiteet

Saksa laillistaa lääkekannabiksen

Lääkekannabis Euroopan unionissa: Potilaiden puheenvuoro

Kipupotilas tuskissa, apua ei saa, paitsi laittomasti

Lääkekannabis esille Suomessa

https://

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Meneekö huumekaupalla Suomessa nykyään huonosti, kun näet niin paljon vaivaa kannabiksen mainostamiseksi Puheenvuorossa?

Käyttäjän ArtoByckling kuva
Arto Byckling

Hannu Mononen:
Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Asiaton kommentti sinulta, syytätkö minua huumekauppiaaksi, todella loukkaavaa ja epäasillista käytöstä aikuiselta ihmiseltä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

En syytä, vaan kysyn tarpeestasi kirjoittaa kannabiksesta yhtenään Puheenvuoroon ja pelkästään korostaen kritiikittömästi sen myönteisyyttä. Kirjoittelusi antaa vaikutelman kampanjasta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #5

Et ilmeisesti ole lukenut edes koko blogia, jonka aihe on lääkekannabis, se todellakin on myönteinen asia. Itse sotke huumepolitiikan tähän bloggaukseen. Tosin mielestäni kannabis pitäisi ehdottomasti laillistaa,sen kieltolaki on järjetön ja rahaa tuhlaava ja ihmisiä leimaavaa, kuten hyvin ensimmäisellä kommentilla todistit.

Kannabis puhuttaa globaalilla tasolla paljon näinä päivinä, eikä Kanadan laillistamis ilmoitus ainakaan kirjoituksia vähennä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #17

Toki luin, ja siksi toteankin Sinun tälläkin kertaa yksipuolisesti mainostavan kannabiksen etuja, puhumatta mitään haitoista.

Syy, miksi lääkekannabiksen käyttö ei Suomessa ole yleistynyt on siinä, että sillä ei yksinkertaisesti ole tarjottavanaan lääketieteellistä etua verrattuna käyvän hoidon periaatteisiin, harvinaisia yksittäistapauksia lukuun ottamatta. Eikä tämä ole mielipide, vaan kokemusperäiseen lääketieteelliseen tutkimusnäyttöön pohjautuva fakta.

Bloggauksesi aiheet sekä sisältö puhuvat puolestaan, ja antavat vaikutelman "pilvee, pilvee" -kampanjoinnista: http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kaytta...

Et juurikaan kirjoita kannabiksesta sosiaalisen syrjäytymiskierteen, työkyvyttömyyden tai psykoosien aiheuttajana, mikä on asian toinen puoli.

Eipä sillä, ihmettelisin kyllä sitäkin jos kerta toisensa jälkeen bloggaisit täällä alkoholihumalan ihanuudesta. Tottapa senkin ihmettely olisi sitten ala-arvoista.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #19

"Syy, miksi lääkekannabiksen käyttö ei Suomessa ole yleistynyt on siinä, että sillä ei yksinkertaisesti ole tarjottavanaan lääketieteellistä etua verrattuna käyvän hoidon periaatteisiin"
Höpö höpö. Miten sitten Israelissa suunnitellaan lääkekannabiksesta jo vientituotetta, siellä on kymmeniätuhansia lääkekannabispotilaita, kuten Saksassa, Jenkeissä, Kanadassa, Espanjassa ja monessa muussa maassa? https://www.nytimes.com/2016/12/17/world/middleeas...
Olisikohan meillä kuitenkin ennakkoasenteet ja Eija Kalson harhaiset lausunnot lääkekannabiksesta suurin este, ettei edes erikoislupasysteemistä päästä eroon?
Sosiaalinen syrjäytymiskierre voi toki johtua joskus kannabiksesta, mutta ei lähes koskaan sen käytöstä, vain lainsäädännöstä, joka ajaa käyttäjän marginaaliin. Kerta merkkaus riittää tähän, eli kiinnijääminen.
Lääkekannabis jos olisi yleisemmässä käytössä, väitän, että moni vahvempia lääkkeitä käyttävä voisi palata takaisin työelämään, näin on ainakin muissa maissa tapahtunut, lääkekannabiksen yleistäminen on myös vähentänyt opioidikuolemia osavaltioissa, missä se on laillistettu.
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/0...
Kansantaloudellinen aspekti sulta aina unohtuu, yksi syrjäytynyt maksaa yli miljoona euroa valtiolle, tuhansia ja tuhansia jää kannabiksen käytöstä kiinni vuosittain, ja vaikkei edes päihdeongelmaa ole, seuraukset on yleensä todella kohtuuttomat tekoon nähden.
Kieltolaki maksaa satoja miljoonia vuodessa, mitähän tuloksia sillä on saatu aikaan? Enemmän käyttäjiä kuin koskaan, kissa-hiiri leikkiin menee tärkeitä poliisin määrärahoja ja kukaan ei hyödy paitsi rikollisjärjestöt (jopa poliisin sisällä).
Saman väestöpohjan Coloradossa alalalle 18000+ työpaikkaa toissavuonna, olisikohan kuitenkin huonompi, tuo verorahojen viemäriin heittäminen, kuin niiden kerääminen..? https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/1...
Olen itse lääkekannabiksen käyttäjä joka joutuu asumaan ulkomailla, kun reseptiä en saanut ja laittomat keinot kannabiksen saamiseen ei kiinnosta. Ei kenenkään pitäisi olla rikollinen, syystä että käyttää tehokasta ja turvallista kipulääkitystä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #19

"Et juurikaan kirjoita kannabiksesta sosiaalisen syrjäytymiskierteen, työkyvyttömyyden tai psykoosien aiheuttajana, mikä on asian toinen puoli."

Soliaalinen syrjäytymiskierre harvoin johtuu kannabiksesta, laki se on joka syrjäyttää ihminen ja siitä seuraava leima papereihin. Totta, kannabis voi laukaista piilevän psykoosin, mutta se ei aiheuta psykoosia, se on kumottu jo monta kertaa, muistutan, että esim alkoholikin voi laukaista psykoosin tai läheisen kuolema. En ole kuullut että kannabis aiheuttaisi työkyvyttömyyttä, alkoholin osalla se on arkipäivää. Ehkä osaa valaista jollan tutkimuksella minua tästä asiasta.
Itse asiassa lääkekannabis on tuonut monta ihmistä takaisin työelämään, tästä löytyy esimerkkejä kyllä maailmalta jonkun verran.

"Bloggauksesi aiheet sekä sisältö puhuvat puolestaan, ja antavat vaikutelman "pilvee, pilvee" -kampanjoinnista"

Tuo otsikko on suoraan THL:n tutkimuksesta, oletko tutustunut siihen?

Ja miksi kannabis kokonaisuudessaan pitäisi olla laillista, koska se on paras keino suojella lapsi sekä nuoria haittavaikutuksilla. Kuten Kanadan pääministeri toteaa asiasta. Se on myös paras keino ottaa rahavirtaa pois rikollisilta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #25

Yhdysvaltain huumevirasto DEA on poistanut sivultaan virheellisiä terveysväittämiä kannabiksesta. Sivuilta on poistettu mm. väittämät:

kannabis on porttihuume (ns. porttiteoria),
kannabis aiheuttaa keuhkosyöpää
kannabis aiheuttaa psykoosia.

http://lohari.net/dea-siivosi-sivujaan/

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Huumekauppa kukoistaa Suomessa, eikä sen laantumisen merkkejä ole ilmassa. Bisnes on niin kannattavaa, että jokaisen kiinnijääneen salakuljettajan tilalle tulee aina kaksi uutta, vaikka salakujettajan osuus voitoista on vain murto-osa. Syvärilän ei sitä tarvitse erikseen markkinoida. Tuote myy itse itseään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Blogin aiheena on lääkekannabis, ei sinänsä päihdekannabis, vaikkain siitäkin samat hyödyt saa. Sun kommentisi on kyllä täyttä totta, laiton raha houkuttaa jopa poliiseja ryhtymään huumekauppaan.

Tuo Monosen kommentti oli mielestäni ala-arvoinen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Juu vastaanotolleni tuli tälläinen juuri lääkekannbista vetänyt potilas. Hänet poistettiin paikalta, oli ns pelti kiinni. Vitsi et on varmaan hyvä aine....

Ville Qvist

Kannabiksen selkein ulospäin näkyvä vaikutus on silmien punoittaminen. Siitä ei mene "pelti kiinni".

Jiri Haapamäki

Mikäs vastaanotto sinulla on? Millä perusteella päättelit henkilön olevan "pelti kiinni" lääkekannabiksesta?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Todella uskottavaa Outi. Suomessa erikoisluvan on saanut parisataa ihmistä, heidät on skriinattu todella tarkasti, että ei niitä ihan noin vain vastaanotoille tule "pelti kiinni", et ilmeisesti ole kovin perillä edes miten kannabis vaikuttaa, jos yleensä väität että siitä menee "pelti kiinni".

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Monet elävät ihme luuloissa kun kannabiksesta puhutaan, sen on täälläkin palstalla saanut todeta monta kertaa. Sinänsä Outin kommentti on loukkaava lääkekannabista käyttäviä kohtaa sekä leimaava.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #16

Vaikuttavaa pojat! Lääketieteen asiantuntijat paikalla. Milloin keskustellaan haitoista? Ai niin ku niitä ei oo. Maailma pelastuu kannabiksella.

Minulle alkoholisti on alkoholisti, aineiden käyttäjät narkkeja. Punoitti silmät tai ei.

Ai mistäkö tiedän, että oli käyttänyt? no miettikääpä sitä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #21

Kerro toki haitoista, varsinkin lääkekannabiksen osalta, jota tämä blogi käsittelee. Ymmärrän kyllä, että Lieksan suunnalla on iso ongelma tuo sekakäyttö, siis viinaa ja pillereitä. On myös hienoa, että sinä lääketieteen ammattilainen osallistut keskusteluun, kiitos siitä.

Tosin mitään järkeviä argumetteja, et näköjään aiheesta osaa pistää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #21

"Minulle alkoholisti on alkoholisti, aineiden käyttäjät narkkeja."

He ovat myös ihmisiä, eikä leimaaminen ainakaan auta toipumiseen tai vieroitukseen aineista. Paljastat juuri ison ongelman joka osaa ihmisiä vaivaa, asenneongelman siis.

Suosittelen katsomaan tämä lyhyen videon, kiitos.

Let's quit abusing drug users
https://www.youtube.com/watch?v=C9HMifCoSko

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #24

Minun asenteeni on melko monen hoitohenkilöstön näkökulma. Siellä sitä hoidetaan sekavia, uhkaavasti käyttäytyviä... ja sinä olet huolissasi, miten me ihmisiä kohdellaan. Mitäpä luulet? Ihmisinä kyllä. Tarvitseeko minun sitä hyväksyä. No ei.

Mistäkö tiedän? Tadaa, megaluokan paljastus. Lukee papereissa ja potilas kertoo.

Kyse ei siis ole minun, vaan aineissa olevan potilaan asenneongelma. Ja näitähän riittää. Joten laillistetaan vaan, jotta saadaan vielä vähän lisää kuluja tuonne sosiaali- ja terveysalalle. Ja veronmaksajat kiittää...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #30

Tadaa. Siis, huh. Hoitohenkilökuntaa olet..? Nyt pitää vetää henkeä ja purra huulta.
Eli siis, jos papereissa lukee että käyttänyt kannabista, sinä vetelet johtopäätökset, että tämä on kaiken syy? :D Ei voi olla todellista...
Näinkö sinua on opiskellesassi neuvottu toimimaan?
Toki, tämä ei ole ylläri, varsinkin mieleterveyspuolella jos mainitsee sanan kannabis, olet heti kannabispsykoosissa, eikä oikeita diagnooseja edes lähdetä selvittämään.
Sekavasti ja uhkaavasti käyttäytyvät jos päihteissä ovat, on todennäköisesti muuntohuumeiden vaikutuksen alaisia, tai sitten mennyt useampaa päihdettä putkeen, pelkkä kannabis ei tuollaisia kuvailemasia tiloja aiheuta.
Veronmaksajat maksaa jo nyt älyttömän kovan hinnan kieltolaista (mikä on täysin tehoton ja aiheuttaa vain lisäongelmia, varsinkin mielenterveysongelmista kärsiville ongelmakäyttäjille, niin ei ratko yhtään mitään).
Tiedät varmasti "hoitohenkilökuntana" että mielenterveyspotilaat myös tuppaa käyttämään enemmän päihteitä, kun valtaväestö. Se että syyt dumpataan päihteisiin ja tuo on sun läpipaistava narkofoobinen asenne on suorastaan kuvottavaa.
Minkä takia, vaikka vuosikymmenet kannabiksen käyttäminen on yleistynyt lähes globaalisti, psykoosi tai skitsofrenia tapaukset eivät ole yleistyneet?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #31

Eli en voi luottaa potilaan kertomaan? No, ihan miten vaan. Eiku poijjat lääkkikseen tai hoitsuksi vaan. Teidän keinoilla maailma tuntuu parantuvan.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #32

Siis mitä, noinhan mä väitin? Nyt oikeasti, yritä pikkasen edes. Se, että potilas mainitsee jonkin päihteen käytöstä, ei ole signaali yhtään mistään, vaan diagnoosi pitää tehdä ihan muilla periaatteilla. On kyllä huonoa provoa noi sun "maailman parantamiset", eikä mua tarvitse teititellä. Ilmeisesti sulla ei ole mitään järkevää lisättävää, tuskin myöskään avasit noita vertaisarvioituja tutkimuksia, mitkä jaoin alapuolelle. Toivottavasti Suomen hoitohenkilökunta yleisesti ei ole noin ylimielisiä kuin sinä. Hyvää yötä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #21

Haitoista voi keskustella, mutta kunhan keskustellaan rehellisesti.
Kannabis, kuten mikään päihde ei ole täysin haitaton, mutta se on yksi vähähaittaisimpia, eikä omaa korkeaa addiktiopotentiaalia, eikä yliannostusriskiä.
Nämä sinun "maailma pelastuu kannabiksella" läpät on typeriä provoja, joilla et saa kaipaamaasi hyvää keskustelua aikaan.
Onko kaikki alkoholin käyttäjät alkoholisteja? Silloin yli 90% suomalaisista on alkoholisteja...
Suurin osa kannabiksen, kuten ei muidenkaan aineiden käyttäjistä ole ongelmakäyttäjiä, eikä addiktiosta pidä syyllistää aineita, ihan muut syyt siihen yleensä ajaa vaikkakin toki aineilla on eri addiktiopotentiaalit. Sosiaaliset- ja mielenterveydellisetongelmat on addiktioiden pääsyyt.
Kannabiksen haitoista on lentänyt vuosikymmenet vaikka mitä legendaa, eikä osa näköjään halua päivittää tietojaan, tässä kuitenkin jos sinä Outi haluat.

https://www.theguardian.com/society/2016/jun/01/lo...

https://www.scientificamerican.com/article/large-s...

http://www.jneurosci.org/content/35/4/1505

http://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/art...

http://www.schres-journal.com/article/S0920-9964(13)00610-5/abstract

http://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/art...

http://time.com/4359757/pot-smoking-marijuana-cann...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #27

Sanoi kylläkin että alkoholisti on alkoholisti. Se on sairaus muiden joukossa ja siitä ei parane ainakaan kannabiksella.

Ville Qvist

Kannabiksen selkein ulospäin näkyvä vaikutus on punoittavat silmät. Siitä ei mene "pelti kiinni".

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itse asiassa, läheskään aina ei ihmisten silmät edes punoita.Mutta, joo olet jäljillä, harvoin huomaa, että ihminen on kannabista nauttinut/käyttänyt.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mielenkiintoinen tutkimus.Kannabis auttaa tupakan, opiodien yms vieroitukseen.

"In the latest of dozens of studies proving the healthful benefits of cannabis, researchers in Canada found not only can marijuana be effective in managing pain, but it can reduce a user’s dependency on tobacco, alcohol, and can replace a number of prescription medications — including antidepressants."

http://thefreethoughtproject.com/pot-not-gateway-t...

http://www.ijdp.org/article/S0955-3959(17)30013-0/abstract

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Hakkaraisen mukaan myös korkea hinta estää hakemasta lääkekannabista laillista reittiä pitkin.

– Hinta on korkea, koska Kela-korvausta ei ole. Olen kuullut, että lääkekannabikselle voi tulla hintaa 400–500 euroa kuukaudessa."

http://www.ksml.fi/teemat/sunnuntaisuomalainen/L%C...

Olen itse kuullut, että hintaa voi tulla jopa 1000 euroa kuussa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Eihän nyt KELA-korvausta voi edes harkita, kysehän on hei huumeesta... Toisin kuin ne lääkkeet, mitä kannabiksella usein korvataan, krhm, kuten opioidit. Nehän on katsos vaan lääkkeitä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomessakin voisi kasvattaa lääkekannabis omille kansalaisille sekä vientiin.Vinkki hallitukselle, luosi työtä, uutta bisnestä sekä uusi vientituote.

Kanada ja Israel rakentavat yhteyistyötä lääkekannabiksen osalla.

http://www.cjnews.com/news/canada/for-canada-and-i...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://www.youtube.com/watch?v=uNkUycsAvb8&list=P...

Potilaiden kertomuksia kannabiksesta. Jokunen video putkeen, vaatii tosin kieltaitoa, koska suomenkielistä tekstitystä ei ole saatavilla. Mielenkiintoista katsottavaa.

Käyttäjän ArtoByckling kuva
Arto Byckling

Tuo Outi Maran kommentti jossa lääkekannabiksen käyttäjiä verrataan narkomaaneihin rikkoo lakia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiihotus_kansanryhm%...

Yllättävää puhetta terveysalan ammattilaiselta joka on politiikassa aktiivisesti mukana.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Minun asenteeni on melko monen hoitohenkilöstön näkökulma." Aika kylmäävää kamaa, mutta ei kyllä omien ja tuttujen kokemuksien perusteella yllätä tällainen asennelataus yhtään. Suomi 2017

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Huumeiden käyttäjä saa leiman, joka vaikeuttaa arkea monin tavoin; he esimerkiksi jäävät Suomessa säännöllisesti ilman asianmukaista hoitoa, sanoo A-klinikkasäätiön ylilääkäri Kaarlo Simojoki. #mahdollisuuksia"

http://www.inhimillisiauutisia.fi/leimatut/9278674

Tuollaiset asennevammaiset pitäisi saada hoitoalalta pois kokonaan, eivät ole oikealla alalla.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Vajaan kymmenen vuoden takaa on vähän erilainen esimerkki.

Eräs puolituttuni omasi pitkän ja rajun päihdehistorian kovistakin aineista ja kovasta käytöstä. Hänellä oli tuolloin aivan varmasti monipäihdeongelma vaikka oli rajoittanut kovia aineita. Lääkärikin jonka vastaanotolla hän oli käymässä tiesi tuon kyllä varmasti. Tämä puolituttuni kärsi unettomuudesta ja lääkäri ei ollut tietystikään halukas kirjoittamaan bentsoja tms. nukkumiseen johtuen päihdetaustasta. Puhe tuli nykyisestä päihteiden käytöstä ja tämä puolituttuni myönsi rehellisesti "sauhua" polttelevansa ennen nukkumaan menoa. Aikansa keskusteltuaan lääkäri ei kirjoittanut reseptiä bentsoihin vaan antoi epävirallisen (ja aivan varmasti hoitotietoihin kirjoittamattoman) neuvon. Polta illalla ennen nukkumaan menoa vähän tuhdimmat "sauhut" ja koita jos uni tulisi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei ole sinänsä yllättävää, mutta surullista se on. Väärällä alalla. En ihmettele miksi päihdeongelmat pahenevat.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"TANSKAN hallitus ilmoitti tiistaina nelivuotisesta lääkekannabiksen testiohjelmasta, jonka on määrä alkaa vuonna 2018. Hallituksen mukaan ohjelma kohdistetaan ”potilaisiin, jotka lääkitsevät nyt itseään laittomilla tuotteilla”."

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002929312.html

Suomessakin voisi lääkäri antaa ihmisille luvan käyttää kannabista lääkkeeksi, varsinkin heille jotka tällä hetkellä lääkitsevät itseään laittomasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset