TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabis luo enemmän työtä kuin valmistava teollisuus vuonna 2020

Valitettavasti tämä tuskin koskee Suomea, koska täällä halutaan pitää kannabisbisnes rikollisten käsissä, sehän on poliittinen päätös.

"Tuoreen selvityksen mukaan laillinen kannabismarkkina luo enemmän työpaikkoja kuin perinteinen valmistava teollisuus Yhdysvalloissa vuoteen 2020 mennessä."

Tämä ei ole mikään yllätys, nyt jo laillinen kannabis on luonut uusia yrityksiä sekä työtä paljon. Myös lääkekannabis työllistää ja jopa antaa työkykyä takaisin ihmisille, jotka sitä käyttävät lääkkeenä.

"Laillisen kannabiksen markkina-arvo oli  noin  7,2 miljardia dollaria Yhdysvalloissa vuonna 2016."

Ja nousua tulee tänä vuonna varmasti lisää, koska laillistaminen etenee osavaltiosta toiseen, hyvä niin.

Kaikki tuo rahavirta on poissa rikollisten käsistä, järkevää siis.

"Kannabismarkkinan arvioidaan kasvavan vuosittain peräti 17 prosenttia. Lääkekannabiksen myynnin ennustetaan kasvavan vuoden 2016 4,7 miljardista 13,3 miljardiin dollariin vuonna 2020. Ennusteen mukaan kannabismarkkinat työllistävät 300 000 työntekijää vuonna 2020."

Miksi työ ei kelpaa suomalaiselle, miksi uutta vientiartikkelia ei haluta Suomeen. Sitä voi ja kannattaa kysellä kansanedustajilta ja ministereiltä. Miksi suomalaisia halutaan rangaista kannabiksen takia?Miksi lääkekannabista ei haluta laajemmin käyttöön?

"Tuoreet ennusteet saattavat kuitenkin mennä roskakoriin, mikäli presidentti Donald Trump tekee u-käännöksen Yhdysvaltain huumepolitiikassa. Trumpin hallinnosta on annettu tuoreeltaan lausuntoja, joissa etenkin kannabiksen viihdekäytön vapauttamista aletaan suitsia nykyistä tiukemmin. Lehdistösihteeri Sean Spicer kuitenkin totesi, ettei Trumpin hallinnolla ole toistaiseksi tarvetta rajoittaa lääkekannabiksen käyttöä."

Toki Trumpin urpous voi estää hyvän kehityksen, hänen tiedottajansa lausonnot olivat huolestuttavia ja jälleen kerran vaihtoehtoisia faktoja lausuttiin.

https://

 

Lisäys: Kannabis on huomattavasti vähemmän haitallinen päihde verrattuna lailliseen alkoholiin.

Häkellyttävä ennuste: Kannabis luo enemmän työtä kuin valmistava teollisuus vuonna 2020

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Laillisen kannabiksen markkina-arvo oli noin 7,2 miljardia dollaria Yhdysvalloissa vuonna 2016."

BKT:hen suhteutettuna tuo olisi Suomen oloissa noin 70 miljoonaa euroa, eli yhden PK yrityksen verran. Ei siis kovin vallankumouksellista vielä.

Ja kun perinteinen valmistava teollisuus on pikemminkin vähenemässä USA:ssa "ei niin perinteisen" high techin ja palvelusektorin kustannuksella, niin ei sinänsä ole kovinkaan merkittävä tieto, että työpaikkojen nettolisäys vaikkapa kannabisteollisuuden kautta voi olla suurempi kuin perinteisen teollisuuden työpaikkojen nettolisäys.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

No, kaikki raha mitä laillinen kannabis tuo on poissa rikollisilta. Nythän Suomessa on vaan menoja. Paljonkohan Aarnion oikeuden käytiin paloin veronmaksajien rahaa?

"Muunto-hankkeen ohjausryhmässäkin oleva THL:n oikeustoksikologian laboratoriopäällikkö Teemu Gunnar kertoo, että kun vuoden 2014 jätevesitutkimuksia verrattiin takavarikkotilastoihin, vain noin 10-20 prosenttia käytetyistä aineista saatiin takavarikoitua. "

Eli resurssit menee hukkaan hyötyihin nähden.

Käyttäjän ArtoByckling kuva
Arto Byckling

BTK:n on turha verrata koska kannabis on laillista vain osassa USA:n osavaltioita. Verrokkina voitaisiin käyttää Coloradoa jossa jo ensimmäisenä vuotena (2014) verotulojen arvioitiin lähes tuplaksi tuohon esittämääsi 70 miljoonaan.
https://www.stara.fi/2015/02/01/kannabiksesta-tuli...

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Teppo Syvärilä: "Laillisen kannabiksen markkina-arvo oli noin 7,2 miljardia dollaria Yhdysvalloissa vuonna 2016."

Juha Kuikka: "BKT:hen suhteutettuna tuo olisi Suomen oloissa noin 70 miljoonaa euroa, eli yhden PK yrityksen verran. Ei siis kovin vallankumouksellista vielä."

++ Laskit ilmeisesti tuon verrattuna KOKO USAhan, vaikka eihän sielläkään ole laillista kuin muutamassa osavaltiossa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Laittomassa kannabiksessa liikkuu Suomessa lähelle 500 miljoonaa euroa.

Juuso Hämäläinen

Suomessa on riittävästi tarjolla aineita, joilla saa jo monasti valmiiksi sekavan pään aivan pimeeksi. En näe syytä edistää minkään huumaavan aineen saatavuutta.

Pääkaupunkiseudulla näkee tarpeekseen näiden käyttäjiä kaduilla. Mieluisin systeemi minulle on Singaporessa. Kaikkien huumeiden maahantuojat ja kauppiaat päätyvät kiinni jäätyään narun jatkoksi. Siksi käyttäjiäkin on hyvin vähän samoin aineissa tehtyjä murhia, raiskauksia, ryöstöjä ja murtoja.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Suomessa on riittävästi tarjolla aineita, joilla saa jo monasti valmiiksi sekavan pään aivan pimeeksi."
Puhut alkoholista, se todellakin sekoittaa pään, tosin kuin kannabis, joka on blogin aihe. Kieltolaki tosin tappaa enemmän kuin huumeet yhteensä.Huumesota on järjetön ja kallis.

Tappaminen ei poista huumeita. Sitä on jo kohta 100 vuotta yritetty huonoin tuloksin.

Filippiineillä murhataa köyhiä ja poliittisia vastustajia, vedoten huumeisiin. Ei toimi.

Suomessa lähes kaikki murhat, tapot, pahoinpitelyt tehdään laillisen huumeen alaisena.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Alkoholi on Singaporessa kuitenkin hyvin vapaata ja edullistakin. Tupakka on miltei "puolilaitonta".

Juuso Hämäläinen

Vain Suomessa juodaan alkoholia. Se kertoo sairaasta suhteestamme asiaan.

Muualla juodaan viintä, olutta, siideriä tai vahvempia. Mene muualla maailmalla kysymään kaupassa tai ravintolassa, että myyvätkö he alkoholia. Sinut neuvotaan bensa-asemalle tai apteekkiin.

Singaporessa viinit ja viinat ovat melko kalliita. Toisaalta palkkoihin nähden halpoja. Palkkani oli kolme kertaa Suomessa maksetun verran. Verot ovat alhaiset. Sekä ansiotuloverot 20% että alv 7%. Ennen paljon pienemmät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Singaporen palkat ovat Suomea pienemmät. Jos olet ollut ekspatriaattina siellä, niin toki sinun palkkasi ei ole ollut verrattavissa sikäläiseen keskitasoon.

Kyllä muuallakin juodaan "alkoholia" kuin vain Suomessa. Jopa Japanissa saatetaan kysyä vieraalta illallistilauksen yhteydessä: "What kind of alcohol would you like to drink?"

Käyttäjän NicoJormalainen kuva
Nico Jormalainen

Saa olla melkoista kannabista, jotta sillä saisi pään pimeäksi. Oli mielenterveysongelmia tai ei. Alkoholillahan tämä toki onnistuu leikiten ja kappas kummaa, se on täysin laillista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Alkoholi on ainut laillinen huume Suomessa, ja muut halutaan pitää rikollisten markkinoilla. Totta on että alkoholi sekoittaa helposti ja nopeasti nupin. Kannabiksen kohdalla ei voi puhua päänsekoittamisesta, koska se ei vaan sekoita nuppia.:)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

" En näe syytä edistää minkään huumaavan aineen saatavuutta."

Haluat siis tukea rikollisuutta, sensijaan että aineet olisivat säänneltyjä, eli laillisia?

Juuso Hämäläinen

Käykää nyt ensin katsomassa miten Singapore on siivottu narkkareista ja huumekauppiaista. Siellä oli niitä ennen itsenäistymistä 1965 runsaastikin. Asuin siellä enkä koskaan yhtäkään nähnyt. Hesassa kun menee metroon niin lähes joka junassa on näitä eikä viitsi istua selkä heihin päin. Kyllä aineiden käyttö loppuu, kun kauppiaat katoavat. Ei tule nimittäin uusia käyttäjiä.

Nuorena miehenä tuli reissattua paljon paikoissa, joissa huumeitakin oli tyrkyllä paljon. 70-luvun alussa kokeiltiin kannabista Marokossa. Kyllä siitä meni täysin sekaisin. Eikä se ollut mikään mukava olotila kuten pieni viinamaistissa olo on.

Ikävää näissä aineissa on se, että ne johtavat vahvempien käyttöön. Olen eläessäni niin monen nähnyt niihin sortuvan. Viinan juonnissa ei ole samaa kehityskaarta edes olemassa. Votkulia vahvempaa ei kukaan käytännössä juo. Ja paljon juoneet sammuvat.

Huumehörhöt pysyvät liikekannalla, vaikka he ovat täysin sekaisin. Nuoret tekevät ikäviä rikoksia aineissa, koska kykenevät siihen.

Amsterdamissa sain kahden kaverini kanssa päällemme huumehörhön, jolla oli puukko. Meillä oli kova homma taltuttaa hyökkääjä. Hänen voimansa olivat suuremmat kuin koko edellytti. Olisin yksin niitannut tuon kaverin, jos olisi hän ollut selvänä. Huumeissa hän ei välittänyt, vaikka häneen sattui. Täytyi sattua käsittelyssämme ikävästi, että saatiin häneltä ase pois.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #9

Tulihan se porttiteoria sieltä. Kiitos, mutta se on jo aikoja sitten kumottu. Tervetuloa menneisyydesta 2017 luvulle.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

En tiedä teoriasta mitään. Mutta olen nähnyt miten ongelmia on huumeiden kanssa jossain ja jossain ei. Olen nähnyt huumeiden käyttäjiä ja mitä tuhoa aineet saavat aikaan. En tunne yhtään huumeiden käyttäjää, jolla käyttö olisi hallinnassa kuten he aina väittävät. Kaikki tuntemani ihmiset käyttävät viinaksia ja vain yksi on alkoholisti.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Mieluisin systeemi minulle on Singaporessa."

Ihmisten murhaaminen olisikin hieno siirto suomalaisessa päihdepolitiikassa. Käyttäisitkö marihunanan polttelijoiden murhaamiseen mieluummin englantilaistyylistä ns. pitkää pudotusta vai kivuliaampaa lyhyttä, jossa kuolee vasta kuristumiseen?

Juuso Hämäläinen

Et nyt ymmärrä mistä kirjoitat. Huumekauppias aiheuttaa niin valtavaa kärsimystä muille, että on sama vaikka kiikkuisi pitkäänkin narussa. Pääasia on, etteivät he palaa koskaan puuhiinsa kaduille. Huumehörhön ja hänen läheistensä elämä on paljon suurempi kärsimys kuin huumediilerin viimeiset hetket.

Huumepolitiikka on liian hieno termi yksinkertaiselle asialle. Kun ei ole myyjiä niin ei tule uusia käyttäjiä. Ongelma kitketään juuriaan myöten pois.

On myös mahdollista laittaa huumekauppiaat telkien taakse loppuelämäkseen, jos teloitus ei käy. Vangit voivat kattaa kulujaan työtä tekemällä. Nythän pääosa ei tee mitään hyödyllistä. En ymmärrä miksi ei.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #21

Mitä ehdotat on moraalisesti ihan samalla tasolla kuin Saudi-arabia. Singaporessa teloitetaan varsin pienistä määristä ja jopa mieleltään vajaita on teloitettu, vaikka eivät ole edes välttämättä ymmärtäneet tekoaan. Maassa teloitetaan enemmän ihmisiä per capita kuin missään muualla, joten siinäpä hieno esimerkki Suomelle.

Muualla maailmassa mm. YK:ssa on sen sijaan todettu, ettei huumesota ole lopettanut tai edes vähentänyt huumeiden käyttöä vaan ainoastaan vahvistanut rikollisia. Nykyisin käyttö nähdään enemmän sosiaalisena ja terveydellisenä ongelmana kuin rikollisena.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #23

Ex-presidentti Martti Ahtisaarikin on todennut että kannabiksen voisi laillistaa.

"Nykyisin käyttö nähdään enemmän sosiaalisena ja terveydellisenä ongelmana kuin rikollisena."

Paitsi Suomessa.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #24

"Mallimaa" Singaporen ihmisoikeuksista kannattaa muutenkin lukea vaikka tämä wikipedian artikkeli:
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights_in_Sing...

Sinut voidaan pidättää ilman syytteiden nostamista määrämättömäksi ajaksi (32 vuotta ollut pisin), ilmaisunvapautta ei ole, sananvapautta ei ole, sensuuri pelaa, homous on tietysti laitonta ja ihmiskauppa, jossa köyhempien naapurimaiden asukkaita myydään koti- tai seksiorjiksi on yleistä. Oikein etoo, että tällaista kannatetaan vielä.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Kyllä Teppo on sitkeä sissi - sen puoleen pitää nostaa hattua!

Välillä kun käyt keskustelua itsesikin kanssa thredeissasi.

Voi kun aktiivisuutesi voisi suuntautua vaikka jonkun hyvän harrastuksen lobbaamiseen (pilvenpoltto tai sen popsiminen ei ole sitä;).

Minä toistan samaa levyäni: ei vapautusta, koska se olisi nuorille väärä signaali. Lisäksi uskon myös porttiteorian toteutumiseen liian suurella prosentilla.

Jos brenkkua tai röökiä esitettäisiin nyt vapautettavaksi, niin miten luulisit käyvän..?

Minä kun pahoitin mielelni siitä, että en saa lutkuttaa enää lakupiippua ilman että joku syyttää tupakin piilomainonnaksi.

En aio kyllä luovuttaa, vaan harkitsen valittamista jollekin x-valtuutetulle tai peräti ihmisoikeus-instanssille!

Ota Teppo pari bisseä ja relaa tai ota pössyt!

Mutta et viitsisi mainostaa huumeita - se olli muotia 60-70-luvulla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Porttiteoria on huuhaata.

"Nuorisotutkimusverkoston tutkija, dosentti Mikko Salasuo kumoaa Rönkön väitteet porttiteoriasta. Tutkija ihmettelee, miten useaan kertaan kumottu teoria elää yhä niin vahvana. Salasuon mukaan porttiteorialle ei yksinkertaisesti ole tieteellistä näyttöä.

- Teoria on täysin järjetön ja virheellinen. Noin miljoona suomalaista on kokeillut kannabista. Jos porttiteoria toimisi, olisi huumeiden ongelmakäyttäjiä suurin piirtein saman verran. Totuus on kuitenkin se, että ongelmakäyttäjiä on eri arvioiden mukaan noin 20 000."

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/12/08/polii...

Juuso Hämäläinen

Eihän väittämäsi todista asiasta mitään. Ne, jotka jatkavat käyttöä, siirtyvät järjestään vahvempiin aineisiin. Vain koska niitä on olemassa ja saatavilla. Tämä on se ongelman ydin. Nämä ihmiset selittävät aina tutuilleen kuinka heillä on aineiden käyttö hallinnassa. Se on suuri valhe.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen Vastaus kommenttiin #22

Ja perustelut näille väitteille? Näin post-aarnio kaudella kieltolain kannattajien pitää esittää lähteensä. Se kakan laukomisen aika a'la IHRY on ohi!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kyllä Teppo on sitkeä sissi - sen puoleen pitää nostaa hattua!"

Kiitos.

"Voi kun aktiivisuutesi voisi suuntautua vaikka jonkun hyvän harrastuksen lobbaamiseen (pilvenpoltto tai sen popsiminen ei ole sitä;)."

Bloggaus on minulle harrastus. Ja olen saanut blogeistani paljon positiivista palautetta siitä, että uskallan tuoda kannabis asioita esille. Monet eivät asiasta uskalla julkisesti keskustella.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Aarnio on jo linnassa mutta sen jengii juoksee kommenteista päätellen edelleen vapaana. Kaikista järkyttävintä on se, että huumepoliisin lobbaysjärjestöä IHRY pidetään edelleen asiantuntijajärjestönä. Kylmä totuus on se, että huumepoliisi ja IHRY ovat luoneet meidän huumeongelman. Suomi on Euroopan johtavia maita huumekuolleisuudessa. MOT

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mitä hyötyä on kannabiksesta?

Epäilen, että sen kerran, kun autooni oli murtaudutta kotipihalla, siellä oli käynyt kannabiksen käyttäjä. Päättelin siitä imelän etovasta hajusta, mikä sisällä oli edelleen aamulla sinne mennessä. Ilmeisesti hermosavut oli otettu tuulensuojassa. Lisäksi takakontista oli viety työkalusarja ja apukäynnistyskaapelit.

Joten en nyt erityisen kiitollisuudella kävijää muistele.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://www.youtube.com/watch?v=BcuZ3C9Q3Jg

Noi omaisuusrikokset on ikäviä, laittomilla markkinoilla myös tavaroilla voi hankkia huumeita. Laillisilla markkinoilla se ei onnistuisi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Mitä hyötyä on kannabiksesta?"

Hyötyjä on paljon, muummoassa lääkepuoli, kivun vähentämisessä, epilepsian hoidossa hyvät avut.
Loistava stressin vähentäjä, jos vertaa alkoholiin.
Lisää luovuutta.

Plussa puolia on todella paljon verrattuna haittoihin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ymmärtääkseni monetkin noista ovat vielä kohtuullisen kiistanalaisia.

Ellei ole kipuja tai epilepsiaa, kannabista tuskin kannattaa käyttää ennaltaehkäisyyn. Suurimmalla osalla työikäisistä kumpaakaan ei taida olla kovin paljoa, ainakaan kroonisena.

Alkoholi ei tosiaankaan ole todellisuudessa stressin vähentäjä, vaikka naula päässä tuskin enää stressi on se suurin ongelma. Yleensäkin suhtaudun väkevöitettyjen kemikaalien käyttöön aika varauksellisesti. Joku aika sitten otin tosin pari Panadolia flunssan aiheuttamaan päänsärkyyn.

Jos luovuuden lisääntyminen on sitä, että osaa murtautua harrastuksen rahoittamiseksi muiden autoihin, en pidä sitä kovin myönteisenä luovuutena. Pikemminkin päinvastoin.

JK. Joten rehellisesti sanottuna en pidä kyllä kovin suurena kehityksenä, jos kannabiksen käyttö luo työpaikkoja.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Suomalainen huumekuolema on laillisen alkoholin ja laillisten lääkeaineiden aiheuttama. Juuri tätä kirjoittaessa lööpeissä olleen kahden nuoren hengen vaatineen kuolonkolarin aiheuttaja oli alkoholin ja hänelle lääkärin määräämien lääkeaineiden vaikutuksen alainen. Nokialla 17 vuotiaan tytön ilmastointiteipillä tappanut 18 vuotias mies oli “humalassa, mutta ei erityisen päihtynyt”. Imatralla vuoden 2016 lopussa kolme ihmistä ampunut oli mielenterveysongelmainen. Hankkikaa todellisuus!

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto

Kannabiksen hyödyistä: https://www.learngreenflower.com/articles/219/8-am...
Isompien ongelmien hoidosta: http://europe.newsweek.com/marijuana-access-linked...
ja hampusta joka on lääkekannabista: https://www.ruokatieto.fi/uutiset/hamppu-palaa-ruo...
Coloradon vertailusta suomeen, markkinan koossa: http://ireadculture.com/colorado-cannabis-industry...
Colorado: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Colorado
Ihmisen ominaisuuksista: http://reset.me/story/beginners-guide-to-the-endoc...

Jokainen uskoo minkä uskoo, minulle asia on ollut reilun 20 vuotta hyvin läheinen.
Viime vuosina on alkanut näyttää, että totuus voittaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Trumpin tiedottajan vaihtoehtoinen totuus ammutaan alas tutkimustiedolla ja oikeilla faktoilla.

"The epidemic of opioid addiction in the United States has been well documented. A staggering 33,000 people died in 2015 from overdosing on prescription painkillers, heroin or similar drugs, on par with the number killed by firearms and in car accidents.

The epidemic is growing, but its general causes are not in dispute. Nearly all research on the issue shows that excessive and improper prescriptions are what’s causing more people to become addicted.

But White House press secretary Sean Spicer on Thursday appeared to link the surge in opioid abuse to another factor: recreational marijuana use."

https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp...

Tosin Suomessakin poliitikot ja mediakin saa puhua valheita laittomista huumeista. Se on surullista.

Kun perustellaa kannabiksen laittomuutta vedotaan usein nuoriin ja heidän suojeluunsa. Valehtelu ei heitä suojele, eikä laiton kannabis.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Raskauden aikana ei pidä käyttää mitään päihteitä, eikä myöskään lääkeiden käyttö ole suotavaa.

Jamaikalla on myös tehty tutkimusta asiasta.

https://www.theweedblog.com/jamaican-study-of-preg...

Hyvä, että asiaa tutkitaan ja ihmisiä valistetaan asian tiimoilta, tosin tietoa ei vielä ole, koska kannabiksen laitonasema on tutkimuksia estänyt, muutosta onneksi on jo tullut.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27422056

"Abstract
Although there is much to learn yet about the effects of prenatal marijuana use on pregnancy and child outcome, there is enough evidence to suggest that marijuana, contrary to popular perception, is not a harmless drug, especially when used during pregnancy. Consequently, the public health system has a responsibility to educate physicians and the public about the impact of marijuana on pregnancy and to discourage the use of medical marijuana by pregnant women or women considering pregnancy."

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://www.forbes.com/sites/debraborchardt/2017/0...

Forbesin juttu aiheeseen liityen. Suomessa keskustelun taso on heikko, kuten yllä kommenteista näkee. Blogin aihe oli laillisen kannabiksen hyöty.

Suomessa keskustelu vedetään aina haittoihin, vedotaan porttiteoriaan yms asioihin jotka on jo aikoja sitten kumottu,myös kannabispsykoosi on harhaa.

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto

Tämä koskee psykoosille alttiita tapauksia. Käytön yleistyttyä ei ole psykoosit lisääntyneet. Ymmärrätkö Hannu mitään mitä näissä sinun ed. jutuissa kerrotaan?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #39

http://www.thelancet.com/journals/lanpsy/article/PIIS2215-0366(16)30230-9/fulltext

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto Vastaus kommenttiin #44

"Because cannabis might* contribute* to the development* of schizophrenia"
Varsin tieteellistä tuloksen kannalta, nämä tutkimukset pitää sisäistää, jotta niistä on jotain hyötyä.
Mielelläni oikaisen vanhan tiedon ja valistan uudella factoihin perustuvalla tutkimuksella.

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto

Jakamamme tieteelliset tutkimukset, propagandaa. Onko tiede propagandaa?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #40

Käypä alallaan arvostetuimpien tieteellisten julkaisujen, JAMA Psychiatryn, American Journal of Psychiatryn, British Journal of Psychiatryn tai Lancetin nettisivuilla ja pistä hakuehdoksi "cannabis". Lue sieltä abstraktit niin näet, mitä tiedeyhteisö asiasta ajattelee tällä hetkellä. Aika tavalla eri tavoin kuin täällä Puheenvuorossa toimiva markkinointiosasto.

Propagandaa tekevät demokraattisissa maissa monenlaiset hurahtaneet yhden asian liikkeet, joista ei ole puutetta länsimaissa kannabiksenkaan ympäriltä. Osa näistä julkaisee propagandaa pseudotieteen painoasussa.

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto Vastaus kommenttiin #43

Avataan hieman. https://www.youtube.com/watch?v=AeFn13R6ujs
Tutkimuksen tasolla ja mahdollisuuksilla on vaikutusta tuloksin.

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto Vastaus kommenttiin #43
Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto Vastaus kommenttiin #43

Tiedeyhteisö? Edelleen Hannulla hieman rajoittunut tiedon saanti, liekö kupla samentunut? Joka tapauksessa tervetuloa kahvihuoneeseen, avointa keskustelua.

http://journals.lww.com/tnpj/Fulltext/2016/01000/C...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #50

Hassunhauska valinta lääketiedettä edustamaan tuo hoitotieteen Nurse Practitioner, sairaanhoitajien lehti...

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto Vastaus kommenttiin #51

Finolasta saatavat Kannabinoidit ja Terpeenit #SPmed

Hamppu Lääkekäytössä - CBD - THC - Apoptoosi

Apoptoosi-"On useita tilanteita, joissa soluista on päästävä eroon. Vaurioituneet tai virusten infektoimat solut saadaan apoptoosin avulla tuhottua. Yksilönkehityksen aikana muun muassa sormien synty on apoptoosin ansiota. Sormet muotoutuvat tarpeettomien solujen kuollessa sormien välistä. Myös auringonvalon vaikutuksesta vaurioituneet ihosolut tuhoutuvat apoptoottisesti. Apoptoosi ei aiheuta tulehdusta. Apoptoosilla on myös keskeinen merkitys immuunipuolustuksessa, ja syöpään liittyy usein apoptoosin estyminen."

Cannabinoid-induced apoptosis in immune cells as a pathway to immunosuppression. Immunobiology. 2010 Aug; 215(8): 598–605.
Published online 2009 May 20. doi: 10.1016/j.imbio.2009.04.001
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3005548/

("In summary, the findings presented here indicate that low doses of CBD exert oligoprotective effects in OPCs under conditions of inflammation, oxidative and ER stress. In conditions of oxidative stress, the protective effect of CBD was mediated by a decrease in ROS production, while under neuroinflammatory conditions, CBD combated apoptosis by decreasing ER stress through the modulation of the PKR-eiF2α pathway. We propose that CBD, a C. sativa derivative that lacks psychoactive properties, is a good candidate to protect OPCs from different cytotoxic insults, with significant therapeutic potential for the treatment of demyelinating pathologies.") http://www.nature.com/cddis/journal/v3/n6/full/cdd...

Kohdunkaulan syöpä - Apoptoosi-
2016Sep1;16(1):335.doi:10.1186/s12906-016-1280-0. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27586579

"Endokannabinoideilla on Syövän vastaisia vaikutuksia in vitro keuhkokarsinooma, glioomat, kilpirauhasen epithelioma, lymfooma, ihon karsinooma, kohdunkaulan syöpä, rintasyöpä, eturauhassyöpä, haimasyöpä ja neuroblastooma". - Apoptoosi
Publishedonline2014Jul17. doi: 10.18632/oncotarget.2233 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4171598/

Eturauhas, ja Paksunsuolensyöpä -
"Kannabinoidireseptori agonistit indusoivat fosfataasien ja fosfataasi-riippuvaista apoptoosia syöpäsolulinjoissa, kuitenkin, rooli CB-reseptorin välittämässä tätä vastetta on ligandista riippuvainen." 2011 Nov;31(11):3799-807.
Induction of apoptosis by cannabinoids in prostate and colon cancer cells is phosphatase dependent.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22110202

Reilun kymmenen vuoden ajassa edistystä on tapahtunut. The Lancet- January 2005 DOI: http://dx.doi.org/10.1016/S1470-2045(04)01711-5 http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(04)01711-5/fulltext
Ms-tautiin. 8 November 2003 (Vol. 362, Issue 9395, pages 1517-1526) http://www.thelancet.com/protocol-reviews/02PRT-17

Se, että kuinka kauan jaksaa laittaa hanttiin on omavalinta, Tutkmalla saadaan selvyys.
Mihin on hävinnyt tutkimus The Lanset:in tuloksista 2005 vuoden jälkeen?
Valistan kyllä ihan kuinka pitkälle solubiologiasta, endokannabinoidijärjestelmästä ja kaiken maailman humpuukista, vai onko Hannun oppimäärä täynnä?

Rasvaliukoiset lävistäjä "hormoonit" ja Vesiliukoisille omat reptorit, vai miten se kalvo "hengittää"

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto Vastaus kommenttiin #51

Kyse ei olekkaan lääketieteestä, lääketieteen hegemonia on tullut tiensä päähän. Luonnontiede on oikea ratkaisu. Hoitajille respect.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #43

Tässä linkki myös itsesi käyttämään lähteeseen eli Potilaan lääkärilehteen.

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/kannabi...

Tutkimus oli laaja väestökysymys n. 35.000 henkilölle. Näistä henkilöistä 1.300 ilmoitti käyttävänsä kannabista eli n. 3,7%.

Tutkimuksessa saatiin selville mm.
Kannabiksen käyttäjille kehittyy muita helpommin päihdeongelmia.
Masennus ja ahdistusoireet eivät olleet heillä muita yleisempiä.

Lainaus artikkelista
"Vaikka kannabiksen käyttöä pidetään mielenterveyden häiriöiden riskitekijänä, tässä tutkimuksessa kannabis ei suurentanut riskiä sairastua mielialahäiriöihin kuten masennukseen, kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, ahdistushäiriöihin tai paniikkihäiriöön."

Tutkimus on julkaistu Jama Psychiatry-lehdessä.

Potilaan Lääkärilehti toteaa artikkelin lopussa hyvin että kannabiksen vaikutukset mielenterveyteen eivät ole niin selkeitä kuin joidenkin tutkimuksen perusteella on uskottu. Vaikutukset todennäköisesti myös näkyvät erilailla eri väestöryhmissä. Suosittelen jokaista tutustumaan artikkeliin.

Itse pidän noin laajan väestöryhmän haastattelututkimusta noinkin suurella käyttäjien määrällä sekä prosenttiosuutena että lukumääräisesti jonkinlaista yleistä tasoa kuvaavana. Hyvin monessa kannabiksen haittoja koskevassa tutkimuksessa otanta on hyvin pieni ja kohderyhmä on jo valmiiksi valikoitunut (esim. ensipsykoosipotilaat, kannabiksen nuoret ongelmakäyttäjät tms.).

Tosiasia on että kannabiksella on yhteys päihdeongelmiin koska se on päihde. Ja kuten kaikki päihteet niin liiallisessa ja/tai jatkuvassa käytössä se aiheuttaa terveysongelmia. Tietysti sillä on positiivisetkin puolensa ja positiiviset terveysvaikutukset mutta niin on myös esimerkiksi alkoholilla. Vertailun vuoksi jopa energiajuoma liiallisessa määrin voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, alkoholista tai varsinaisista huumeista puhumattakaan. Mutta onko kannabis kansanterveydelle ja mielenterveydelle erittäin haitallinen päihde kuten vastustajat antavat ymmärtää. Tähän en ainakaan jaksa itse uskoa koska esim. nuorten keskuudessa sen käyttö on erittäin yleistä ja silti psykoosien määrä ei ainakaan vielä ole moninkertaistunut. Yksilötasolla joillekin se voi olla erittäin haitallista. Mutta mielenterveysongelmat, psykoosiin sairastuminen tai päihderiippuvuus on monen asian yhteistulos yksilötasolla. Itse en näe kannabista suurena mörkönä. Kannabishaittatutkimuksessa yleisessä alaikäisellä säännöllisellä suurkäyttäjällä on kyllä muitakin pahoja ongelmia elämässään kuin itse kannabis.

Mutta kattavaa ja todellista tilastotietoa yhteiskunnan tasolla esimerkiksi psykoosien lisääntymiseen, kansantalouteen, rikostilastoihin ym. oleellisiin asioihin saadaan muutaman vuoden kuluttua kun kannabiksen vapauttaneiden maiden ja osavaltioiden tilastotiedot tulevat julki muutaman vuoden päästä. Kyllä niistä varmasti tehdään kattavia tutkimuksia.

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto

Jos nyt kuitenkin on käynyt niin, että tiede ei edusta Hannulle totuutta, en tiedä?
Toisaalta Israelissa se vasta hullu meno onkin, http://israel-cannabis.com/ siitä löytyy video viimevuoden Propagandamessuilta, katoppa Hannu kuinka harhaista porukkaa. Lähtisitkö mukaan, reissussa on vielä tilaa. Puhtaasti valistus mielessä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

ah, mitä täällä puhutaankaan... En edes jaksanut lukea kaikkia kommentteja.
Teollinen kannabis se vasta työllistääkin.

Henry

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto

Volyymilla saavutetaan myös ympäristövaikutuksia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Uudessa-Seelannissa halutaan kasvattaa kannabista itse, koska se on järkevää ja työllistää ihmisiä.

"He says growing medicinal cannabis could also be a boost for New Zealand's economy and would create jobs.

"The opportunity to diversify our economy and the opportunity to grow high quality products for health is something that should be considered," he says."

http://www.newshub.co.nz/home/new-zealand/2017/02/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset