TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabis voitti opioidit, kun potilas sai itse valita

Uusin tutkimus tietää kertoa, että potilaat valitsivat mielummin kannabiksen lääkkeekseen kuin esim opioidit tai bentsot. Tämä ei ole kovin yllättävää tieto. 

"Tutkittaville oli määrätty perinteisiä opioidi-, bentsodiatsepiini- tai masennuslääkityksiä oireiden hoitoon, mutta heille oli myönnetty myös lääkekannabisresepti.Jopa 63 prosenttia tutkittavista kertoi päätyneensä käyttämään ensisijaisesti lääkekannabista oireidensa hoidossa."

Ihmiset kertovat, että kannabis on tehokkaampi ja turvallisempi lääke kuin niin sanotut perinteiset lääkkeet. 

"Tutkimuksen johtajan Philippe Lucasin mukaan ihmiset valitsevat kannabislääkityksen monista syistä: kannabista pidetään turvallisempana vaihtoehtona ja sen sivuvaikutukset ovat perinteisiä lääkityksiä vähäisemmät. Lucasin mukaan kannabis vastaa myös tehokkaammin monien sairauksien oireisiin."

Tunnetusti opioidit koukuttavat ja aiheuttavat vahvan riippuvuuden hyvin helposti, josta on erittäin vaikeaa päästä irti. Tämäkin on asia josta ei Suomessa tarpeeksi puhuta. Kuinka moni huumeriippuvaisuus on alkanut lääkärin määräämien opiodien vuoksi?

"Brittiläisen Kolumbian yliopiston professori Zach Walshin mukaan lääkekannabis voi nousta tulevaisuudessa merkittäväksi vaihtoehdoksi esimerkiksi opioidihoidoille, jotka johtavat usein lääkeriippuvuuteen ja ongelmakäyttöön."

Hyvä uutinen on myös, että  pitkäaikaisempi tutkimus lääkekannabiksen vaikutuksista potilaiden elämänlaatuun on parhaillaan käynnissä. Se on todellakin tarpeen. 

Suomessa lääkekannabis on laillista, toki eritysluvan se tarvitsee, perustelut siihen olisi hienoa kuulla. 

 

Tutkimus paljasti: Kun ihminen saa itse valita hoitomuodon, kannabis voitti

Given the choice, patients will reach for cannabis over prescribed opioids

 

https://

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eräs hyvä ja surullisen hauska kommentti sosiaalisesta mediasta, joka oli uutisen yhteydessä. Osuva!

"Meillä suomessa on IHRY, Kalso, poliisi ja muita naamoja väittämässä tätä voittoa ylitse bentsodiatsepiinien, sekä opioidien aiheuttaman ruman todellisuuden ainoastaan riippuvuudeksi.
Kalso lobbaa opioideja, poliisi myy hasista ja IHRY demonisoi kotimaisia omatarvekasvattajia leimaten näitä narkomaaneiksi...
Heitä ei tulla muistamaan missään aikakirjoissa.
Kannabiksen laillistaminen sinne tullaan kirjaamaan."

Tosin Savon sanomien huumehaukka Asta Tenhusta ei mainittu tässä. Toki hänet mainittiin toisaalla.

"Olisi kiva jos toimittaja soittais Asta Tenhuselle, ja kysyisi, mistä tämä johtuu? Ja onko lääkekäyttäjät jotenkin vähä-älyisempiä nykyään, ja paljonkohan on psykoosien määrä? Vähäinen veikkaan..."

Suomessa todellisuus on, että kannabiksesta saa puhua valheita, vaihtoehtoisia faktoja. Tätä harrastaa kieltolain kannattajat ja ne tahot jotka hyötyvät kannabisen laittomuudesta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Uskon kyllä, että kannabis on parempi vaihtoehto monissa tapauksissa.

Opiaatteja kuitenkin kammoksutaan usein väärin perustein. Monissa erittäin tuskallisissa sairauksissa morfiini on todella se paras vaihtoehto.

Luin tutkimuksesta, jossa seurattiin mopon käyttäjiä pidemmän aikaa. Hyvin harva mopoa todelliseen sairauteen käyttänyt jäi koukkuun, ja koukkuun jääneistäkin suurin osa saatiin vieroitettua melkoisen helposti.

Huumeiden käytössä on kyse monimutkaisesta prosessista. Sosiaalinen ympäristö on yksi vaikuttava asia.

Oikeasti sairas ihminen tuskin kuitenkaan jää jumiin kannabikseen tai morfiiniin, jos ympäristössä muut asiat ovat kunnossa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Mielenterveysongelmat ja sosiaaliset olot on tosiaan määrittävä tekijä siihen, tuleeko päihdeongelmia, lähes koskaan kyse ei ole itse päihteestä, vaikka niillä onkin eri addiktiopotentiaalit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset