EHYT ry:n vaihtoehtoinen totuus kannabiksesta

Nurmijärvellä on taas valistettu huumeista, etupäässä kannabiksesta, joka on huumeista vähiten haittoja aiheuttava. Tietoa löytyy THL:n sivulta, jos haluat asian tarkistaa.

Kannabisasiantuntija Kim Kannussaari kertoo siis kannabiksesta vanhemmille. En puutu kuin yhteen asiaan tällä kertaa.

Melkoista puolitotuutta tulee kannabisasiantuntian suusta.

"Kannussaaren mukaan nuoren kanssa on hyvä myös käydä läpi kannabiksen päihdekäytön ja lääkekäytön eroa. Osa nuorista puolustaa kannabiksen käyttöä, ”koska käytetäänhän sitä lääkkeenäkin”.

– Se kannattaa muistaa, että kannabista käytetään lääketarkoituksessa MS-taudin hoitoon silloin, kun muut lääkkeet eivät tehoa. Ja lääkekäytössä olevan kannabiksen päihdevaikutukset on pyritty pitämään mahdollisimman pieninä ja kaikki lääkekäyttö on terveydenhuollon ammattilaisten valvomaa.

– Sitä paitsi lääkekannabis otetaan suihkautuksena suuhun, joten ei sen käyttö nyt kovin coolia ole."

On totta, että on hyvä puhua eroista. Mutta Kannussaari antaa olettaa,että Sativax on ainut kannabislääke, sumute, joka ei päihdytä. Totuus on,että  Suomessa yleisimmin käytetty lääkekannabis on Bedrocan, 22% THC-pitoisuudella.Tuo lääke nautitaan yleensä höyryttämällä tai jopa polttamalla.Siis se päihdyttää, mutta toki on tiedostettava, että lääkekäytössä toleranssi nousee parissa viikossa sille tasolle, että päihtymystä ei enää tunne.

Olisi hienoa, että kannabisasiantuntija puhuisi koko totuuden eikä puolittaisia faktoja. Uskottavuus katoaa nopeasti tuollaisista puheista.

Samassa tilaisuudessa oli myös lähipoliisi Tiina Kuosa. Hän jatkaa poliisin pelottelu linjalla.

"Kuosa törmäsi viime syksynä yläasteikäiseen nuoreen, joka oli kokeillut kannabista syyskuussa. Marraskuussa poliisin ratsiassa nuori oli jo täysin koukussa amfetamiiniin.

Kuosa toimii lähipoliisina Nurmijärvellä. Vaikka tilanne siellä ei ole niin paha kuin monessa muussa kaupungissa, on Kuosa huolissaan.

– Ihan viimeaikoina huolestuttava uusi asia on ollut se, että muutamilla yläasteikäisillä pyörii jo amfetamiini mukana kuvioissa. Tämä on hiipinyt pikkuhiljaa mukaan, sillä ammattimyyjät tietävät milloin iskeä, Kuosa sanoo."

Kousa tuo hyvin esille sen totuuden, että laittomilla markkinoilla ei kysellä ikää ja kaupataan kaikkea mahdollista kenelle tahansa. Valvontaa ei ole, eikä sitä haluta. 

Lähde: "Syyskuussa kannabista, marraskuussa jo koukussa amfetamiiniin" – teini-ikäisen huumeidenkäyttö voi pahentua nopeasti

Lääkekannabis

 

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu