TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

EHYT ry:n vaihtoehtoinen totuus kannabiksesta

Nurmijärvellä on taas valistettu huumeista, etupäässä kannabiksesta, joka on huumeista vähiten haittoja aiheuttava. Tietoa löytyy THL:n sivulta, jos haluat asian tarkistaa.


Kannabisasiantuntija Kim Kannussaari kertoo siis kannabiksesta vanhemmille. En puutu kuin yhteen asiaan tällä kertaa.

Melkoista puolitotuutta tulee kannabisasiantuntian suusta.

"Kannussaaren mukaan nuoren kanssa on hyvä myös käydä läpi kannabiksen päihdekäytön ja lääkekäytön eroa. Osa nuorista puolustaa kannabiksen käyttöä, ”koska käytetäänhän sitä lääkkeenäkin”.

– Se kannattaa muistaa, että kannabista käytetään lääketarkoituksessa MS-taudin hoitoon silloin, kun muut lääkkeet eivät tehoa. Ja lääkekäytössä olevan kannabiksen päihdevaikutukset on pyritty pitämään mahdollisimman pieninä ja kaikki lääkekäyttö on terveydenhuollon ammattilaisten valvomaa.

– Sitä paitsi lääkekannabis otetaan suihkautuksena suuhun, joten ei sen käyttö nyt kovin coolia ole."

On totta, että on hyvä puhua eroista. Mutta Kannussaari antaa olettaa,että Sativax on ainut kannabislääke, sumute, joka ei päihdytä. Totuus on,että  Suomessa yleisimmin käytetty lääkekannabis on Bedrocan, 22% THC-pitoisuudella.Tuo lääke nautitaan yleensä höyryttämällä tai jopa polttamalla.Siis se päihdyttää, mutta toki on tiedostettava, että lääkekäytössä toleranssi nousee parissa viikossa sille tasolle, että päihtymystä ei enää tunne.

Olisi hienoa, että kannabisasiantuntija puhuisi koko totuuden eikä puolittaisia faktoja. Uskottavuus katoaa nopeasti tuollaisista puheista.

Samassa tilaisuudessa oli myös lähipoliisi Tiina Kuosa. Hän jatkaa poliisin pelottelu linjalla.

"Kuosa törmäsi viime syksynä yläasteikäiseen nuoreen, joka oli kokeillut kannabista syyskuussa. Marraskuussa poliisin ratsiassa nuori oli jo täysin koukussa amfetamiiniin.

Kuosa toimii lähipoliisina Nurmijärvellä. Vaikka tilanne siellä ei ole niin paha kuin monessa muussa kaupungissa, on Kuosa huolissaan.

– Ihan viimeaikoina huolestuttava uusi asia on ollut se, että muutamilla yläasteikäisillä pyörii jo amfetamiini mukana kuvioissa. Tämä on hiipinyt pikkuhiljaa mukaan, sillä ammattimyyjät tietävät milloin iskeä, Kuosa sanoo."

Kousa tuo hyvin esille sen totuuden, että laittomilla markkinoilla ei kysellä ikää ja kaupataan kaikkea mahdollista kenelle tahansa. Valvontaa ei ole, eikä sitä haluta. 

Lähde: "Syyskuussa kannabista, marraskuussa jo koukussa amfetamiiniin" – teini-ikäisen huumeidenkäyttö voi pahentua nopeasti

Lääkekannabis

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Porttiteoria näkyy olevan taas esillä. Se on osittain totta, mutta ei siitä syystä, että eri päihdyttävät aineet väistämättä johtaisivat kokeilemaan toisia vaan johtuu jakelukanavista. Suomessa alkoholin pääasialliset jakelukanavat ruokakaupoissa ja Alkoissa ovat laillisia. Kannabiksen jakelukanavat taas ovat muutamia harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta laittomia ja on hyvin ymmärrettävää, että samoihin jakelukanaviin keskittyvät myös muut laittomat päihteet. Niissä maissa, joissa alkoholi on kielletty, samat välittäjät todennäköisesti hoitavat niin oluttölkit, viskipullot kuin kannabissätkät ja LSD-laputkin ainakin ylätasoilla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Porttiteoria näkyy olevan taas esillä. Se on osittain totta, mutta ei siitä syystä, että eri päihdyttävät aineet väistämättä johtaisivat kokeilemaan toisia vaan johtuu jakelukanavista. "

Tämä on täysin totta.Laittomien markkinoiden ongelma, siis ihan poliitinen valinta.
Poliitisesti on myös valittu, että alaikäiset pääsevät huumeisiin käsiksi todella helposti.

Petteri Hiienkoski

Ilman muuta kannattaa vapauttaa huumausaineet: kannabiksesta on hyvä aloittaa. Meillähän riittää muutenkin iloisia veronmaksajia ja valtionvelan ottajia. Vauhditetaan vaan hyvinvointiyhteiskunnan alasajoa. ;)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miten se vauhdittaisia hyvinvointiyhteiskunnan alasajoa?

Nykyinen linja sitä tekee, kun asiat jätetään rikollisten käsiin, eikä sitä voida mitenkään valvoa.

Eikä huumausaineita pidä vapauttaa, nyhän ne ovat vapaasti saatavilla. Ne pitää laillistaa ja jakelua/myyntiä valvoa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kävin katsomassa sun profiilia.

Saanko kysyä kuinka sinä isä ihmisenä puhut lapsillesi eri päihteistä? Alkoholista, nuuskasta, tupakasta, kahvista tai laittomista päihteistä kuten kannabis, amfetamiini tai lsd:tä tai muuntohuumeista?

Käyttäjän KimKannussaari kuva
Kim Kannussaari

Materiaalissa ja puheessa nostettu esiin myös Bedrocan.
Lause nostettu esiin, jolla korostettu nuorten mielikuvia lääkekäytöstä, jotka usein sekoittuvat päihdekäyttöön. Tätä tuskin kukaan haluaa.
Ja päihtymyksen suhteen kerroitkin, kuten asia on ja totesin.

Teemu Loikkanen

Jos samaa kannabista, siis täsmälleen saman kasvin samaa kukintoa, käytetään lääkkeenä, päihteenä, rituaalina, viihdykkeenä, hauskanpitona, meditaationa ja niin edelleen, eikö ole selvää että niin nuorten kuin aikuistenkin mielikuvissa asiat sekoittuvat? Vielä kun muistetaan esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Kanadan lääkekäyttölinjan olevan hyvin liberaali. Käytännössä reseptin saa muutamala kympillä ja valittamalla vaikkapa masennusta tai selkävaivoja, jotka ovat lähes mahdoton diagnosoida. Heittelemällä puolitotuuksia ei suojella nuoria mielikuvien sekoittumiselta. Maailman moninaisuus ja asioiden yhteen limittyminen tekevät sen ihan itsestään.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Bedrocan on kuitenkin yleisimmin Suomessa käytetty kannabisvalmiste. Sinä yrität väittää, että lääkekannabis olisi jotenkin eri tuote, ei ole. Lääkekannabis ei ole GW:n suusumute, vaan ihan normaalia kannabiksen kukintoa, jonka laadunvalvonta on kunnossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset