TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Miksi on niin helppoa tappaa ihminen?

Yletä tuli Ulkolinja: Filippiinien kuoleman kadut

Tylyä kertomusta kun huumeiden varjoilla tapetaan ihmisiä. Sairas valtio. Mielipuolista toimintaa, jolla ei huumeita poisteta. YK:n pitäisi kyllä tarttu voimakkaammin huumeiden vastaisen sodan lopettamiseen. Huumesopimukset pitäisi päivittää pikavauhtia.

Nykyinen linja vain pahentaa tilannetta globaalilla tasolla.

Miksi valtio saa tappaa ihmisiä ilman oikeudenkäyntiä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Miksi huumekauppiaan pitäisi saada aiheuttaa vapaasti äärettömiä kärsimyksiä käyttäjille ja näiden läheisille? Huumekauppias on terroristi pahimmasta päästä. Pahempi kuin sarjamurhaaja, joka tappaa reilusti eikä ensin kiduta vuosia.

Aineita ei aleta käyttämään, jollei niitä ole saatavilla. Varsinkaan liian helposti. Sinun höpinäsi mukaan tilanne olisi parempi, kun aineita saisi vapaasti. Huumeiden käyttö ei ole mikään luonnonlaki, jolle ei voi mitään. Kyllä voi.

Minä kannatan Singaporen metodia. Kauppiaat poistetaan kerralla ja lopullisesti. Käyttäjät laitetaan pakkohoitoon. Systeemi toimii hienosti. Mene ja etsi Singaporesta nuoria, jotka aineiden käyttäjiä ja, joilla elämä pilattu. Saat etsimästä etsiä. Etkä hevillä löydä.

Käyttäjän ArtoByckling kuva
Arto Byckling

Portugalissa paremmat tulokset ilman murhia, en ymmärrä tuota tappamisen ihannointia.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Hienoa logiikkaa. Tapetaan ihmiset niin kukaan ei käytä huumeita. Murhaaminen taitaa kuitenkin suurimman osan ihmisiä mielestä olla pahempi synti kuin huumeiden käyttö.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Huumekauppias. Aarnion kaltaiset "menestystarinat" satojentuhansien tuloista ja hienosta elämästä ovat erittäin erittäin harvojen huumekauppiaiden tarina. Tietysti kovijakin tekijöitä ja huumekauppaa harjoittavia menestyviä rikollisjärjestöjäkin on mutta perusdiileri lienee usein yhteiskunnasta "syrjäytynyt" päihdeongelmainen. Tällaisen perusdiilerin elämää hallitsee oma päihteiden käyttö, rahapula ja ennenkaikkea "säätäminen". "Säädetään" sitä, tätä, tuota. Yritetään tuolta saada jotain jne.

Tiedän ja tunnen joitakin henkilöitä kaveripiirin kautta (tullut puhetta jonkun ihmisen tekemisistä tms. asia tullut tietooni) jotka "diilaavat" pieniä määriä. Päihdeongelmasta huolimatta suurin osa heistä on ihan mukavia ja reiluja kavereita omine ongelmineen. Vaikka suurin osa on syrjäytyneitä niin osa heistä käy palkkatöissäkin. Tietysti totuuden vuoksi täytyy mainita että osa "diilereistä" on pahoja, väkivaltaisia "paskoja" ihmisiä joiden kanssa ei kenenkään järkevän ihmisen kannattaisi olla tekemisissä.

Ansaitsivatko he kuoleman. Eivät todellakaan. Ihailemasi malli tarkoittaa entisen huumepoliisin teloituksen lisäksi sitä että tapettaisiin n. 20 vuotiaita syrjäytyneitä nuoria kasapäin. Pienessäkin kunnassa helposti linja-autollinen. Tapettaisiin omia lääkkeitä viinaan vaihtavia eläkeläisiä ja vanhuksia (nykyään reseptipolitiikka on kiristynyt, mutta vielä muutama vuosi sitten alkoholistit maksoivat viinavelkansa usein "pillereillä". Tietysti tapettaisiin kasapäin 30-40 vuotiaita ihmisiäkin.

Suomessa on n. 200 huumekuolemaa vuodessa. Huumekuoleman määritelmä on laaja ja osaan noista kuolemista oli muitakin syitä kuin huumeet (esim. alkoholi. Alkoholihan on lähes kaikkien huumeiden kanssa huono yhdistelmä johtuen agressiivisuutta lisäävästä vaikutuksestaan ja useimpien huumausaineden lamaavaa vaikutusta lisäävästä ominaisuudestaan).

Vähemmistö osa huumeiden käyttäjistä aiheuttaa suuria ongelmia. Nämä "sekoilevat sekakäyttäjät" loistavat autoilullaan, rähimisillään ja väkivaltarikoksillaan. Suurin osa huumausaineiden (ml. kannabis) käyttäjistä haluaa olla vain omissa oloissaan, kaveriporukassa tai käydä juhlimassa ja kokea asioita. Tietysti on vakavasti riippuvaisia joille huumeet tuovat ennenaikaisen kuoleman ja suuria terveyshaittoja ja aiheuttavat kärsimystä itselle ja läheisille. Mutta näin on useimpien päihteiden kanssa. Alkoholismi on myös ikävä riippuvuus joka tuhoaa ihmisen ja aiheuttaa läheisille kärsimystä.

Vaikka huumeiden välittäjät tapettaisiin, käyttäjät pakkohoidettaisiin niin silti yhteiskuntaan jäisi vielä päihteitä. Alkoholi yhtenä pahimmista ja huumaavat reseptilääkkeet toisena. Suomen suurin diilerihän ei ole Aarnio kumppaneineen vaan Lääkäriliitto Apteekkariliiton avustamana. Hyvin suuri osa katukaupassa liikkuvista huumaavista lääkkeistä on käsittääkseni peräisin laillisesta lähteestä. Vaikka normaalit huumeet loppuisivat niin aina syrjäytyneet toivottomat voivat juoda viinaa ja impata butaania (laillisesti vaikka päivittäistavarakaupasta hankittava erittäin "tuhoisa" päihde)tai bensaa.

Huumeiden käyttö lienee valitettavasti luonnonlaki. Kautta historian ihmisellä on ollut taipumus päihdyttää itsensä keinolla kuin keinolla. Alkoholi, huumaavat sienet jne. Mahdollisuudet, lainsäädäntö/uskonto, hinta ja saatavuus ovat vaikuttaneet asiaan. Jotkut eläimetkin ovat päihteiden käyttäjiä. Linnut syövät käyneitä marjoja ja lentelevät päissään.

Huumeita ei saa pois yhteiskunnasta millään ihmisoikeussopimuksia ja inhimillisyyttä kunnioittamalla. Jos kymmenien tuhansien ihmisten (arvioitu diilerien lukumäärä jos pienetkin erät lasketaan) "kansanmurha" on mielestäsi keino niin pidän sitä huonona keinona. Huumeet aiheuttavat ongelmia yhteiskunnassa mutta ne ovat ainakin Suomessa siedettävällä tasolla. Reseptien saamisen vaikeutuminen on tainnut lisätä apteekkimurtoja mutta hyvin turvallinen maa Suomi on. Ei itseni ainakaan pienessä maaseudun kaupungissa kylällä kulkiessa tarvitse pelätä että "narkki" ryöstää rahat aineisiin ruiskulla tai veitsellä uhaten.

Tiukan huumepolitiikan seurauksena on tullut uusia ongelmia. Muuntohuumeet lienevät niistä vakavin. Myös huumausainetuomioiden tai korvaushoidossa olon vaikutukset opiskeluun, työpaikkoihin ovat syrjäytymistä lisääviä sivuilmiöitä.

Huumausaineet ovat ongelma mutta niin myös on huumesotakin. Se kumpi tappaa ja aiheuttaa kärsimystä enemmän on vaikea tietää. Itse pidän huumesotaa enemmän kärsimystä aiheuttavana kuin itse huumeita. Ratkaisuksi näkisin turvallisten huumeiden ja jakelukanavien luomisen niitä käyttäville. Onhan meillä alkoholillekin jakelukana. Totuuden nimissä meillä on myös suuret alkoholihaitat ja "turvallisetkin" huumeet ovat haitallisia käyttäjilleen. Turvallisille huumeilla tarkoittaisin "päihteeksi" lääkevaatimusten tasolla suunniteltua tuotetta jonka riippuvuutta aiheuttavuus olisi pieni, toimisi päihteenä, ei aiheuttaisi agressivisuutta, sopisi alkoholi kanssa yhteen turvallisesti (se suomalainen tapa juoda alkoholia joka tilanteessa on vahva perinne) ja ennenkaikkea ainetta tai päihdettä myytäisiin hallitusti ja verotetusti.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Kuten viimeksi sanoin, banaalia, mutta tehokasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset