TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabiksen käyttö lisääntynyt erityisesti työikäisillä

Tänään on saanut lukea aiheesta useasta nettilehdestä. 

Nyt siis keskustellaan aikuisen ihmisen kannabiksen käytöstä ja miten se vaikuttaa työtekemiseen.

Minua ei yllätä, että työikäisten kannabiksen käyttö on lisääntynyt. Sen sijaan hieman olen yllättynyt A-klinikan ylilääkärin kommentista. Hienoa, että Kaarlonkin suhtautuminen on hieman muuttunut.

"A-klinikkasäätiön johtavan ylilääkärin Kaarlo Simojoen mielestä työpaikoilla ja työterveyshuollossa kannabis pitäisi nostaa alkoholin rinnalle. Samalla hän perää kiihkotonta keskustelua.

- Ihmisillä täytyy olla oikeus myös yksityiselämään. Ei pidä mennä siihen, että annetaan heikoilla perusteilla potkuja ilman riittävää asianmukaista tietoa huumeista, niiden vaikutuksista ja tutkimusmenetelmistä."

Kannabista vapaa-ajallaan käyttävä harvoin joutuu sen takia työssään ongelmiin.

Tuolta naamakirjan puolelta loistava kommentti.

"Kaarlo Simojoen kannanotossa on merkittävä muutos entiseen. Simojoki on selvästi ymmärtänyt, että kannabiksen käyttö laajenee, vaikka hän kuinka asiaa vastustaisi.

Kim Kannussaaren puheet kannabiksen vaikutuksesta uneen ovat puolestaan potaskaa. Kannabis nimenomaisesti parantaa ns. syvän unen laatua ja määrää. Tämän ansiosta illalla tapahtuneen polttelun jälkeen aamulla herää levänneenä.

Lisäksi Kimin kannattaa tutustua uusimpiin tutkimuksiin kannabiksen vaikutuksista kognitioihin ja koulumenestykseen. Tiedot eivät tunnu olevan ajantasalla."

Kannabisasiantuntija Kim Kannussaari voisi todellakin päivittää tietojaan kannabiksesta ja se vaikutuksista mm unenlaatuun.

Tässä kommentissa hän tuo hyvin esille kannabiksen suurimmat uhat ihmiselle.

"Käyttäjät eivät myöskään ota aina huomioon kahta asiaa, jotka erottavat kannabiksen alkoholista. Toinen on se, että kannabis on laiton huume, jonka käyttö on rangaistavaa.
Kannabis myös näkyy testeissä pitempään kuin alkoholi ja moni muu huume. Käyttäjä voi kärähtää kannabiksesta useita päiviä ja jopa viikkoja käytön jälkeen, vaikka hän ei ole enää sen vaikutuksen alainen."

Kannattaa huomata ja tiedostaa, vaikka kannabis näkyy testeissä pitkään se ei vaikuta työntekemiseen millään tasolla.

Kovat huumeet näkyvät joitakin päiviä testeissä, joten niitä voi ilmeisen huolettomasti käyttää?

Millaisia ajatuksia aikuisten lisääntyvä kannabiksen käyttö aiheuttaa lukijoiden keskuudessa?

Onko Suomessa mahdollista keskustella ilman kiihkoa kannabiksesta?

Lisää aiheesta:

Maikkari: Kuuluuko se työnantajalle, jos poltan vapaa-ajalla pilveä? – "Ihmisillä täytyy olla oikeus myös yksityiselämään"

Kaleva:Kannabiksen käyttö lisääntynyt erityisesti työikäisillä

SSS: Kuuluuko se työnantajalle, jos poltan vapaa-ajalla pilveä?

Talouselämä: Kannabiksen suosioon ei ole herätty työelämässä - "Ihmisillä täytyy olla oikeus myös yksityiselämään"

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kalevan juttuu liittyvä kommentti somemaailmasta.

"Nuorena aloitettu säännöllinen käyttö voi vaikuttaa haitallisesti aivojen kehitykseen, heikentää koulumenestystä ja aikaistaa psykoosin puhkeamista."

"Aivan kuin 100% käyttäjistä "saavuttaisivat" psykoosin"

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ei, mutta kyllähän toi totta on. Sama koskee toki keppanaakin.

Käyttäjän AnteroRaudas kuva
Antero Raudas

En toki kannusta ketään käyttämään mitään päihteitä, mutta kannattaisi myös perehtyä syihin miksi kannabis eikä esimerkiksi alkoholi on laitonta.

Juuso Hämäläinen

Olen huomannut, että Finnairin lentäjät tussuttelevat kannabista usein ennen lentoa. Se parantaa ilmeisesti lentoturvallisuutta merkittävästi. Lentäjien tekemien UFO-havaintojen määrä on myös lisääntynyt. Se kertoo kannabiksen positiivisesta vaikutuksesta havaintokykyyn. Sitä silteen niinku herkistyy aistit.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olen huomannut, että Finnairin lentäjät naukkailevat jaloviinaa usein ennen lentoa. Se parantaa ilmeisesti lentoturvallisuutta merkittävästi. Lentäjien tekemien UFO-havaintojen määrä on myös lisääntynyt. Se kertoo jaloviinan positiivisesta vaikutuksesta havaintokykyyn. Sitä silteen niinku herkistyy aistit.

Jep. Työaikana ei päihteitä käytetä, se on kai kaikille selvää?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomessa on jo ikävää kokemusta aiheesta. Ei naurata.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Jos olet tuon huomannut niin suosittelen ottamaan yhteyttä itse Finnairiin, poliisiin ja lentoturvallisuudesta vastaaviin viranomaisiin. Kannabis on päihde ja ei todellakaan ole suositeltavaa saati lainmukaista lentää sauhuttelun jälkeen. Aika erikoista jos Finnairilla ei ole asiaan huomiota kiinnitetty kun esimerkiki ilmailualalla lentäjille taitaa olla mahdollista tehdä huumeseuloja tarvittaessa.

Tosin oletan että tämä oli joku ala-arvoinen provo. Jos ei ollut niin Finnairilla lienee ongelmia lentoturvallisuuden suhteen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nykyaikana tuntuu tavallisenkin työelämän vaatimukset olevat suurempia kuin ennen. Ihmiset ovat väsyneitä eivätkä jaksa. Siksi varmaan on hyvä kannabiksen käyttö, sehän olisi työnantajan etu.

Mutta luovilla aloilla se on varmaan välttämätöntä. Eikö aikaisemminkin käytetty lsd:ta tajunnan ja luovuuden kohottamiseen. Onko työnantajat näissä hankkeissa jo mukana?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikilla päihteillä on omat ominaiset vaikutustapansa eikä niitä voi niputtaa samaan failiin. LSD:n vaikutus on aivan toinen kuin kannabiksen tai alkoholin. LSD:llä saattaa olla vaikutusta luovuuden lisääntymiseen sopivassa tilanteessa ja sopivana annostuksena, mutta kannabis lähinnä rauhoittaa, tylsistyttää ja lisää aistituntemuksia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Väitteet että kannabis tylsistyttää tai passivoi ovat tuulesta temmattuja ja ovat perujaan vuosia vanhasta propagandasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset