TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Pariskunnan lääkekannabista varten saatu tuki peruttiin

 

Olipa surullista luettavaa. Kyllä Espoossa pitäisi olla inhimillisempää palvelua ja huomioon ottamista. 

Tästä voisi kysyä kuntavaaliehdokkailta mielipiteitä.

 

"Espoolainen pariskunta eli pitkään kipuhelvetissä. Tilanne helpottui, kun yksityinen lääkäri määräsi heille lääkekannabista. Pienituloinen perhe ei kuitenkaan kykene maksamaan lääkkeestä."

Julkinen puoli ei ilmeisesti määrää koskaan lääkekannabista, vaikka ihmiset voisivat siitä hyötyä. Ja aina vedotaan tuohon samaan, tutkimuksia ei ole tarpeeksi. Miksi niitä tutkimuksia ei tehdä, kuka niitä vastustaa?

"Kunnalliselta terveydenhuollolta lääkekannabisreseptiä ei kuitenkaan herunut.

– Olen kysynyt hoitavalta lääkäriltäni täällä Espoossa ja he sanovat, että lääkekannabista ei voida myöntää, koska sitä ei ole riittävästi tutkittu, vaimo kommentoi MTV Uutisille."

Lopulta apu löytyi yksityiseltä puolelta ja sossukin maksoi lääkeet. Hyvä niin.

"Lopulta pariskunta löysi turkulaisen yksityislääkärin, joka myöntää kyseistä lääkeainetta. Heidän onnekseen kunnan sosiaalitoimisto myös kattoi lääkekulut."

Kunnes joku virkamies päätti lopettaa tuen maksamisen. Perusteet olisi tälle kiva kuulla.

Nyt perhe on pulassa ja kivut ja toimintakunto on romahtanut.

"Rahaa ei nykyään tunnu riittävän ruokaan lääkkeistä puhumattakaan. Pariskunnan mukaan lääkekannabis maksaa yhtä grammaa kohden 14 euroa. Nainen tarvitsisi lääkettä 2,5 grammaa päivässä, kun taas miehen annostus on päivässä neljä grammaa.

Pariskunta on tehnyt kaikkensa saadakseen korvaukset takaisin, sillä heidän elämänlaatunsa kärsii huomattavasti lääkkeen puutteesta. Koska he eivät enää saa korvausta lääkkeestä, he pystyvät ostamaan lääkettä vain sen verran, kun rahallisesti on mahdollista.

– Lääkekannabiksen lopettamisen jälkeen kolmantena päivänä tulivat oireet. Jalat tuntuvat painavilta ja on vaikeaa kävellä. Pelkään, etten pysty enää kauaa kävelemään, nainen kertoo.

Miehelle lääkkeen puuttuminen on kovempi paikka.

– Hän on nyt taas sängyssä. Hän pystyy jotenkin kävelemään vessaan, mutta sekin on kivuliasta. Kun on kipuja, ei vain jaksa. Tämän on raskasta, kun on lapsetkin, nainen suree."

Näin ihmisiä autetaan Suomessa. Lyhynäköistä ja aika törkeää toimintaa kaiken kaikkiaan.

Näin kela kommentoi asiaa:

"Kelan toimeentuloturvaetuuksien osaamiskeskuksen päällikkö Tomi Ståhl kertoo, että kaikki toimeentulotukipäätöksen saaneet saavat automaattisesti sähköisen lääkemääräyksen maksusitoumuksen määrättyyn lääkkeeseen.

– Lähtökohtana on, että jos lääkäri määrää, lääkäriä uskotaan ja sen reseptin mukaisesti saadaan toimeentulotukea. Joitakin poikkeuksia katsotaan tarkemmin, kuten lääkekannabista, Ståhl selvittää Kelan yleistä käytäntöä.

Poikkeuksellisten lääkeaineiden kohdalla Kela konsultoi asiantuntijalääkäriä.

– Tällaisissa poikkeuksellisissa tapauksissa, kuten lääkekannabis, otamme tarvittaessa yhteyttä meidän asiantuntijalääkäriimme. Mutta suurin osa, 99 prosenttia, lääkärin määräämistä lääkkeistä tulee toimeentulotukena korvattua, Ståhl summaa ja lisää, että toimeentulotuesta hyväksytään korvattavaksi myös muita kuin Kela-korvattavia lääkkeitä."

Ajatuksia, kommentteja?

 

Lähde: Pariskunnan lääkekannabista varten saatu tuki peruttiin – "Pelkään, etten pysty kauaa kävelemään"

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eipä oo ihmesten hyvinvointi kiinnostanut keskustelijoita saatika kuntavaaliehdokkaita?

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Kiesus että tämä teki vihaiseksi. Lääkäriä uskotaan, paitsi jos lääkäri määrää väärää lääkettä? Mitä perkelettä?

Millä tavalla tämän käytännön saisi vietyä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen? Aivan ehdottomasti pitää saada asia sinne, mutta mulla ei ole aavistustakaan miten.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Niin pitäisi. Ruotsissa oli yksi tapaus oikeudessa, jossa mies taisteli oikeudessa saadakseen lääkekannabista. Sairas yhteiskunta jos muuten ei saa hoitoa ja lääkeitä paitsi oikeuden päätöksellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset