TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Sivistysvaltio Kanada laillistaa kannabiksen

 

Kanadan liberaali hallitus ei usko, että huumeiden haittoja voidaan estää pitämällä huumeet laittomina.

Tämä on täysin totta ja hienoa, että he uskaltavat puhua asioista niinkuin ne ovat.

Kannabis on kohta siis laillista, edelleenkään se on laitonta alaikäisten kohdalla.

Suomi voisi ottaa paljon oppia Kanadan mallista, kieltolaki on tullut jo tiesä päähän.

 

Kanada laillistamassa marihuanan

Kanada aikoo laillistaa kannabiksen viihdekäytön – julkaisee tänään lakiluonnoksen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Puolirikollinen kannabis on kokonaisuutena tarkasteltuna isoa liiketoimintaa.

Kanadalaiset ostavat "pilveä" vuosittain arviolta yli kahden miljardin euron arvosta.

Lakiesityksen mukaan kukin täysi-ikäinen kanadalainen saisi vapaasti pitää hallussaan 30 grammaa marihuanaa.

Laki sallisi myös kunkin kasvattaa omat hamppunsa, joskin sallittujen kasvien enimmäismäärä olisi uutistoimisto AFP:n mukaan neljä kerrallaan."

Isot rahat liikkuvat kannabiksesa jo nyt, myös Suomessa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170414220010305...

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Ylellä vaan sitkeästi joku käyttää surutta rasistiset juuret omaavaa termiä "marijuana". Mikä vika on oman kansalliskielemme termeissä kannabis tai hamppu?

Käyttäjän JudeVihervaara1 kuva
Jude Vihervaara

Sanoissa kannabis ja hamppu on se vika, että niistä puuttuu suurelta osin rikollinen ja rasistinen leima. Miten muuten voisi kannabiksen käyttäjiä syyllistää?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suomi onkin näennäissivistynyt valtio, samoin kuin näennäsidemokraattinenkin.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ikävä kyllä nykypäivän peruskoululaiset pitävät kannabista ns. sallittuna tuoteena ja se näkyy myös peruskoulussa. Kiitos tästä työstä voidaan antaa valistuneille henkilöille jotka sen haitattamuutta ovat heille julistaneet. Se että kannabis on laitonta alaikäiselle on sama kuin heille tupakasta puhuisi eli ei mitään vaikutusta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiitokset voit osoittaa surkealle huumevalistuksella. Vuosikymmeniä kestänyt valehtelu on tullut tiensä päähän myös Suomessa.

Kannabiksesta valehtelu on tehnyt tehtävänsä.

Tällä hetkellä kannabis on laitonta myös aikuisille,se on järjetöntä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Millä tavoin kannabiksen salliva suhtautuminen ilmenee peruskoululaisilla?

Ymmärrykseni mukaan THC-pitoisen hampun käyttöä ei missään nimessä pitäisi noin nuorille sallia, emmehän me tarjoa alkoholiakaan peruskoululaisille, aivot ovat sen verran kehittymättömät. Mutta tavallinen rehuhamppu on sen verran terveellistä ja monikäyttöistä, että sitä ei pidä demonisoida psykoaktiivisen hampun nojalla.

Lukioikäisille ja siitä ylöspäin ei ole pahitteeksi aktivoida ajattelua ja mielikuvitusta psykohampun avulla alkoholin sijaan, sillä alko turruttaa aivotoimintaa, kun taas hamppu aktivoi. Cannabis Sativan on myös todettu ennaltaehkäisevän erilaisia muistisairauksia juurikin aivotoimintaa kiihdyttävän ominaisuutensa vuoksi.

Omien havaintojeni perusteella sellaiset nuoret jotka nauttivat hamppua alkoholin ja kovien huumeiden sijaan ovat rauhallisempia, pohdiskelevampia, eivät tappele eivätkä varsinkaan heilu puukkojen kanssa. Kaiken kaikkiaan eivät altistu niin herkästi koulujen ehdollistetulle "kasvatukselle" vaan hahmottavat itseään ja ympäristöään keskimäärin paremmin kuin vastaavasti saman verran alkoholia nauttivat nuoret.

Kaikesta huolimatta suosittelen Matti Nykäsen slogania -Elämä on laiffii- ja suosittelen elämää ilman mitään stimulantteja. Mutta kun nuoret... minkäs voit. Siis mieluummin hamppua kuin alkoa tms kovia aineita.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Hienoa ja myös se, että kotikasvatus on laillistettu, mikä vie leivän rikollisilta tehokkaasti.

USA:n joissain osavaltioissa on menty tätäkin pidemmälle ja täysin laillistettu kannabiksen kaupallinenkin tuotanto. Siinä on kyllä se ongelma, että se tarjoaa taloudellisen motiivin kannabiksen käytön markkinoinnille, mikä voi johtaa käyttökulttuurin laajenemiseen. Ajattelisin, että Alkon kaltainen monopoli ja brändimainonnan kieltäminen olisi parempi lähestymistapa, mutta se on aika kaukana amerikkalaisen yrittämisvapauden ideaalista.

Tähän suuntaan kehitys oletettavasti menee myös Euroopassa. Suomessa on 80-luvun poliisilähtöinen autoritäärinen huumepropaganda edelleen voimissaan, joten voi olla, että tulemme kulkemaan tässäkin kehityksessä jälkijunassa.

Onhan fakta eikä vain propagandaa, että kannabiksen vähäinenkin käyttö voi tuhota elämän. Tämä fakta on Suomessa tosin tarkoituksella tehty – poliisi ja oikeuslaitos pyrkivät tuhoamaan elämäsi jos käytät kannabista. Se on pelote. Jotta et aiheuttaisi itsellesi mahdollista vähäistä harmia, on otettu pelote tosi isosta harmista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Coloradosta on tullut hyviä uutisia. Nuorten käyttö vähentynyt,rikollisuus laskenut,työpaikkoja tullut lisää,koulut saanut lisää rahaa.
Siellä on huomattu että aikuiset osaa käyttää kannabista vastuullisesti.

Ja mikä parasta rikollisten tulot ovat romahtaneet.

Melko järkevää.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Nykykäsityksen valossa nuorten ja lasten kannabiksen poltto altistaa ja lisää skitsofreniaan sairastumista. Aikuisilla taas samanlaista vaikutusta ei olisi. Skitsofreniaan sairastuu noin 1 % ikäluokasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Myös maito aiheuttaa mielenterveysongelmia, on tieteellisesti todettu että kaikki mielenterveysongelmista kärsineet ovat juoneet maitoa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannattaa lukaista tämäki The Guardianin juttu.
Canadian province gambles future on marijuana's 'extreme growth potential'
https://www.theguardian.com/world/2017/apr/10/cana...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset