TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kansainvälinen päihdevertailu: Sienet, kannabis,lsd turvallisimpien joukossa

Jälleen tullut uusi tutkimus päihteistä. Itseäni ei yllätä, että alkoholi on listan kärkipäässä kun puhutaan vaarallisuudesta sekä haitoista. 

Sienet, kannabis sekä lsd on turvallisimpien päihteiden joukossa. 

Tämänkin tutkimuksen tietojen varassa, ei ole mitään syytä pitää kannabista laittomana. Se on vain järjen vastaista, eikä sille löydy kestäviä perusteita.

Poliisin retoriikassa kannabis, sienet ja lsd on vaarallisia huumeita, toki tutkitun tiedon valossa poliisi jauhaa paskaa, valehtelee siis. Samoin tähän väärän mielikuvan luomiseen syyllistyy myös eri virkamiehet, poliitikot sekä valistajat. He eivät piittää tutkimuksista tai oikeasta tiedosta.

https://

 

Lähde: Kansainvälinen päihdevertailu: ”Taikasienet” turvallisimpia, alkoholi vaarallisimpien joukossa

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

TM muutenkin nuorentanut otettaan viimeaikoina. Hyvä niille.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

On, vähän itseäni se hämmästyttää. Mutta hyviä artikkeleita on viimeaikoina tullut. Voisi Yle, Helsingin sanomat ottaa mallia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä LSD on vienyt monen yksilön turmioon. Ei sitä missään nimessä voi täysin vaarattomaksi mainostaa.

Alkoholin käyttäminen päihteenä saattaa olla riskaabelimpaa kuin moni muu päihteeksi kelpaava aine, mutta alkoholin normaalia käyttöä (siis ei päihdekäyttöä) ei voi korvata LSD:llä, sienillä tai vaikkapa hasiksella.

Kuvittelepa italialaisella terassilla ravioliaterian ääressä, että perhe kohottaisi skoolaukseen viinilasiensa sijasta LSD-uutetta. Olisiko se maultaan vastaavalla tavalla kulinaristinen elämys kyseisen aterian yhteydessä? Entäpä kylmä saunakalja tai jäinen vodkapaukku hilpeässä ruotsalaisporukassa "Helan Gårin" jälkeen.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

On myös kokonaan alkoholittomia ruokakulttuureita. Suomi tulee ensimmäisenä mieleen :)

e. ja jos sadasta miljoonasta LSDtä kokeilleesta on turmioon ajautunut "muutama", niin turvallista on. Numeoina näyttää hassulta, niin turvallista. Ei tunneta LD50-arvoa kertoo jotain häkellyttävästä turvallisuudesta, etenkin kun suhteutetaan annosten kokoon.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Vertauksesi olettaa, että eri päihteet ovat samankaltaisia, eroten toisistaan vain "vahvuuden" mittarilla.

LSD ei kuitenkaan psykedeelinä ole esim. alkoholin kaltainen "seurustelupäihde". Toki sitä käytetään nk. viihdekäytön muodossa, mutta psykedeelit ovat enemmänkin ajattelua ja itsetutkiskelua stimuloivia aineita kuin sosiaalisuutta ja puheliaisuutta lisääviä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Päinvastoin. Vertaukseni tarkoitus oli osoittaa, että alkoholia ei voi verrata muihin päihteeksi soveltuviin aineisiin. Alkoholilla on niin ruoka- kuin muunkin kulttuurin muovaama käyttötapa ilman, että sen päihdevaikutusta juurkaan huomioidaan tai tavoitellaan.

LSD:llä ja hasiksella ei tällaisia ominaisuuksia ole.

Lisäksi useimmista alkoholijuomista suurin osa on vettä (H2O), mikä on tarpeellista keholle. Itse etanoli palaa pois normaalin elimistön mekanismin kautta, kuten muukin ravinto. Joissain alkoholijuomissa (kuten punaviinissä) on myös terveyttä ylläpitäviä hivenaineita.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #5

Sitä kutsutaan nimellä microdosing kun nautitaan psykedeelejä niin ettei vaikutusta huomaa, mutta saa silti muita positiivisia vaikutuksia.

Tuskin meillä on kannabinoidireseptoreja ihan hupiin asennettuna ihan karvalakkimalleissakin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabinoidireseptori

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #5

Kannabis on loistava aine ruuanvalmistukseen. Öljyssä hyvät ravintoaineet yms. Joten kommettisi tältä osin on huuhaata.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Toki sitä käytetään nk. viihdekäytön muodossa, mutta psykedeelit ovat enemmänkin ajattelua ja itsetutkiskelua stimuloivia aineita kuin sosiaalisuutta ja puheliaisuutta lisääviä."

Juuri näin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kyllä LSD on vienyt monen yksilön turmioon. Ei sitä missään nimessä voi täysin vaarattomaksi mainostaa."

Mikään aine ei ole vaaratonta, ei edes vesi.

Onko sinulla jotain tutkittua tietoa kuinka moni on LSD:n vuoksi turmioon joutunut?
Vai oliko tuo ntaas sellainen heitto, mitä olet ennenkin blogeissanit heitteillyt ilmoille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei minulla ole tietoa kuinka moni, eikä sellaista täsmällistä tietoa liene kenelläkään.

Perustan viestintäni yleisesti käsillä olevaan informaatioon. Niinhän kaikki ei-omakohtainen tieto pitää perustaa. Se tieto, jota itse viestität, on osa kokonaisuutta, mutta se ei ole sisällöltään objektiivisesti ajateltuna sen luotettavampaa kuin Wikipedian tiedot, päihdelääkäreiden tiedot, huumevalistajien tiedot tai kuulopuheet muiden kokemuksista.

Olen korostanut alkoholin kohdalla pitkän kulttuurin mukanaan tuomaa asiaulottuvuutta, mikä vaikuttaa alkoholiin suhtautumiseen verrattuna varsinaisiin huumeisiin.

Mainitsemasi kannabiksen käyttötavat ruoanlaion yhteydessä tai LSD:n tiedetty positiivinen vaikutus "mikrokäytössä" ovat esimerkkejä siitä, että kaikille huumeille voi syntyä vastaavanlainen turvallisissa rajoissa toimiva kulttuuri.

Mutta alkoholin kohdalla tuo kulttuuri on jo nyt kymmeniätuhansia vuosia vanha likipitäen kaikkien ihmisten arjessa. Siksi on kyseenalaista voisiko kaikkia muita huumeita vapauttaa odottaen, että parinkymmenentuhannen vuoden kuluttua niin kulttuuri kuin evoluutiokin olisivat suitsineet niiden aineiden vapaan käytön vain positiiviseksi osaksi ihmisten elämää. Jälki voisi olla aika rajua ensimmäisten tuhannen vuoden aikana.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #12

Kannabiksen kohdalla kulttuuri on alkoholia vanhempi. Se oli Suomessakin hyvin ylein kasvi vielä ennen huumeiden kieltolakia. Myös viihdekäytössä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

En tältä istumalta usko tuohon väittämääsi.

Tietysti jossain päin maailmaa on joku saattanut jo ammoin käyttää kannabista, mutta mitenkään maailmanlaajuiseksi ihmisten valtavirtaan ulotttuvaksi kulttuuriksi se ei ole muodostunut kuin hyvin pienellä alueella, ehkä.

Alkoholia ei voi edes kieltää, koska sitä esiintyy lähes "kaikkialla". Välttääkseen alkoholin saamista elimistöönsä ihminen joutuisi dieetissään menemään satoja kertoja vegaanisuuttakin tiukempiin sfääreihin.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #14

Silloin luonnollinen kieltoraja olisi tislaamisessa muuhun kuin lääkekäyttöön kiellettyä. Luonnollisesti käyneitä alkoholeja ei totisesti voi lähteä kieltämään. Ei sitä onneksi moni taho ajakaan.

e.

The oldest known written record on cannabis use comes from the Chinese Emperor Shen Nung in 2727 B.C.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen Vastaus kommenttiin #14

Alkoholikulttuurin sisältä asia voi näyttää tuolta mutta otetaan nyt esimerkiksi vaikkapa Intia ja Marokko, joissa kannabiksella on pitkät juuret & joissa voi käydä tsekkaamassa meiningin vaikka huomenna. Euroopasta voisi tutustua ns. länsimaisen kulttuurin perustana olevan antiikin Kreikan kulttuurissa keskeiseen Eleusin mysteeriin.

Toivottavasti tämä alkoholinormatiivisuus ajattelua kahlitsevana mallina alkaa murtumaan kun ihmiset huomaa, ettei seurusteluun ole pakko lisätä sitä alkoholia & toisaalta seurustelua voi käydä paitsi selvin päin niin myös erilaisissa tiloissa ja tilaisuuksissa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hauska video

LSD - Testing On British Marines (1964)

https://www.youtube.com/watch?v=KWodyapGNxI

Kuvastaa mielestäni hyvin kuinka vaarallinen aine on kyseessä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabiksen laittomuuden vuoksi Suomessa on euroopan kalleinta kannabista ja sehän toki houkuttelee kansainvälisiä rikollisliigoja toimimaan Suomessa.

http://www.hotpress.com/features/GLOBAL-DRUG-SURVE...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Olisi mielenkiintoinen koe kahdella populaatioiden joista toinen vetäisi viinaa ja toinen LSD:tä

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Korkeinoikeus on muutamassa linjaansa.

Korkein oikeus linjasi: "Taikasienet" eivät ole erittäin vaarallinen huumausaine
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/korkein-...

Suunta on oikea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset