TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Onko lapsesi huumekauppias?

Aiheen otsikoon antoi Ylen uutinen, jossa poliisi kertoo nuorten huumekauppiaiden tunnusmerkistöä.

Puhun siis alaikäisistä huumekauppiaista, joita ilmeisesti Suomessakin on.

Onko sinun lapsesi huumediileri?  

Tai oletko joskus sellaista epäillyt?

Miten suhtautuisit, jos alaikäinen lapsesi jäisi huumekaupasta kiinni?

Monesti huumesotaa ja huumeiden kieltolakia perustellaan nimenomaan lasten suojelemisen tähden. 

Tämäkin Ylen uutinen kertoo epäonnistuneesta huume/päihdepolitiikasta, laki ei suojele lapsia ei nuoria eikä aikuisia. Laitonkauppa rehottaa ja yhä nuoremmat huomaavat helpon rahan mahdollisuuden.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sitatti linkin takaa:

"Lapsen käytös muuttuu. Ne asiat, jotka ennen kiinnostivat, eivät enää kiinnostakaan. Koulumenestys huononee, kaveripiiri vaihtuu, luettelee poliisitarkastaja Teemu Kaukoniemi."

Tuollaiset merkit kuuluvat hyvin usein varhaisnuoruuteen luonnollisina asioina, joten olisi toivottavaa, että tekstiä lukevat vanhemmat eivät tulkitse sitä liian kirjaimellisesti.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Niinpä. Tässä on se mahdollisuus että suuri osa vanhemmista, jotka tuon lukivat, epäilee lastaan sen jälkeen. Hyvin tehty, herra poliisitarkastaja. Nimittäin siinä tapauksessa, että oli tarkoituksena saada mahdollisimman monen murrosikäisen lapsen perhetilanne huononemaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Eikös tuo ole se täsmälleen sama lista vaaranmerkkejä, jota jo 80-luvulla kerrottiin perusteeksi epäillä, että lapsi on:

  • saatananpalvoja
  • roolipelaaja
  • tietokonepelaaja/-harrastaja
  • huumeidenkäyttäjä (se ei nähtävästi ole muuttunut)
  • harrastaa seksiä (jos tyttö, huumeidenkäyttäjien tai saatananpalvojien kanssa, jos poika, homoseksiä, pois lukien tietokonepelaajat-/harrastajat jotka eivät koskaan tule saamaan maksutonta seksiä)
  • kaikkia edellämainittuja

Ja tietenkin, että silloin on syytä huolestua ja ottaa yhteys poliisiin, opettajaan, koulukuraattoriin, rehtoriin, psykologiin, lastensuojeluviranomaisiin ja ennen kaikkea pappiin. Lapsi on joutunut niin pahaan tilanteeseen, että viranomaisten täytyy tuhota hänen elämänsä, jotta voitaisiin osoittaa kaikille varoituksena, kuinka vaarallista erilaisuus on.

Viittasin siis edellä tähän klassikkoon (Yle Elävä arkisto 25.10.1997):

    «poikien äiti Anna Lintunen oli huolestunut. Huoli oli alkanut jo kaksi ja puoli vuotta aiemmin, koska hänen poikiensa käyttäytyminen oli muuttunut. Syynä olivat poikien harrastamat roolipelit.

    Lintunen kertoo, etteivät pojat välittäneet enää itsestään saatikka koulustaan. Roolipeliporukka ja pelit muodostivat pääasian poikien elämässä. Äiti Lintunen oli havainnut jälkikasvussaan myös epäsosiaalisuutta, joka ei hänen mukaansa selittynyt vain murrosiällä.»

Pahimmillaan sellaiset lapset päätyvät aikuisina kirjoittelemaan Puheenvuoroon kaikenlaisia sekavia juttuja.

(Unohtuiko listasta jotain?)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Monet ottaa kaiken todesta mitä poliisi sanoo, varsinkin jos huumeista puhutaan. Poliisin mukaan jopa kannabis on vaarallinen huume, väitteenä se on huuhaata.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvin toimii kieltolaki mikäli on uskomista tähän.

"Huumeita voi ostaa Tampereella jopa 12–13-vuotiailta. Katukaupassa huumekauppiaat kohdistavat tarjontansa suurimmaksi osin myös nuorille.

– Varhainen syrjäytyminen on tärkeimpiä syitä huumausaineiden myynnin ja käytön pariin ajautumisessa. Rikoksen tielle on matalampi kynnys lähteä, jos esimerkiksi koulu ei suju tai on loppunut kokonaan, eikä töitä ole. Huonosti voiva perhe on myös riskitekijä rikollisuuden tielle lähtemisessä, toteaa rikoskomisario Ari Luoto."

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/532916-jo-12...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset