TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Huumeiden ikärajavalvonta toimii loistavasti?

No, eihän se toimi. Kun sitä ei valvota mitenkään.

Toki tulli ja poliisi jotain yrittää, mutta se ei liity ikävalvontaan. Onpahan poliisi itsekin jäänyt kiinni huumeiden salakuljetuksesta ja myynistä Suomessa. 

Huumeita on jopa lapsien saatavilla, koska alkoholin myyntiä valvotaan ja ikärajoissa ollaan tarkoina. Myös nuuskaa valuu alaikäisille(lapsille), koska sen myyntiä ei valvota. 

Mielestäni poliitikkojen on turhaa vedota alkoholi asiassa nuoriin tai lapsiin, koska eivät tunnusta sitä tosiasiaa, että vain säännelty ja valvottu jakelu(laillinen) suojelee parhaiten lapsia ja nuoria päihteiden haitoilta.

Vanhemmilla toki on iso vastuu päihdekasvatuksessa.

Valtion tehtävä ei ole kertoa mitä päihdettä voi käyttää ja mitä et voi.  

Toki Suomen poliittinen eliitti on tehnyt päätöksen,että meillä on vain muutama laillinen päihde, jotka ovat niitä vaarallisimpia.

Järkeä ei siis ole käytetty päihdepolitiikassa sitten alkoholikieltolain kumoamisen jälkeen.

Esimerkkisi kannabiksen kielto ei ole koskaan perustunut kansanterveydellisiin syihin, sen laittomuus johtuu aivan muista syistä: öljyteollisuus, lääketeollisuus,vaateteollisuus, alkoholiteollisuus...

 

Onneksi poliitikot saavat luvan kanssa valehdella...Silloin he kertovat vain muunneltua totuutta tai niinkuin Pekka Puska joka jäi kiinni tosiasioiden luovasta käyttämisestä alkoholilain tiimoilta.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Poliisia ei ainakaan nuuska kiinnosta, eikä se kuka sitä alaikäisille myy.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000002845618.html

Toisaalta eipä poliisia kiinnosta myöskään kuka välittää alkoholia alaikäisille. Kai ne sossuun asiasta ilmoitaa. Mutta välitysrikosta he eivät tutki juuri koskaan.

Poikeus vahvistaa säännön:

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/nainen-v...

Laki kai sanoo selkeästi sen että alaikäisille ei saa myydä/välittää päihteitä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kannabiksen vapauttamisen kohdalla suurin kysymys on se, aiheuttaako kannabiksen käyttö skitsofrenian puhkeamista. Skitsofrenia puhkeaa lähes aina nuoruusiässä. Onkin viitteitä siitä, että kannabiksen käyttö nuorena lisäisi skitsofreniaan sairastumista, mutta ei enää aikuisiällä. Tässä suhteessa olisi tärkeää, että kannabiksen käytössä olisi toimivat ikärajat. Keskimääräinen sairastumisikä miehillä on 18 vuotta, ja naisilla 25 vuotta.
Kaavakuva iän vaikutuksesta skitsofrenian puhkeamiseen löytyy täältä
http://www.schizophrenia.com/szfacts.htm#

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Jos oletetaan, että kannabis aiheuttaa skitsofreniaa, niin skitsofreniatapausten määrä väestötasolla korreloisi positiivisesti kannabiksen käytön lisääntymisen kanssa. Vuosikymmenten aikana kannabiksen käyttö on Suomessakin lisääntynyt, kun taas skitsofreniatapaukset eivät ole nousseet samaa tahtia.

Ja skitsofrenian _aiheuttamisella_ tarkoitan sitä, että käytöstä syntyisi skitsofrenia henkilölle, jolle se ei olisi muuten puhjennut. Näyttöä on ainoastaan siitä, että kannabis (siinä missä muutkin päihteet, alkoholi etunenässä) voi aikaistaa skitsofrenian puhkeamista sille geneettisesti alttiilla henkilöillä.

Ikärajoista olen muuten samaa mieltä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eipä Coloradosta ole ainakaan kuulunut mitään piikkiä skitsofrenian kohdalla, eipä myöskään Suomessa vaikka kannabiksen käyttö on lisääntynyt vuosi vuodelta. Aika marginaalissa taitaa olla tapaukset, sama koskee psykooseja.

Toi ikäraja kysymys on sinänsä ajatelun arvoista.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä en ikinä pääse ylitse siitä katkeruudesta, mitä kuituhampun kohtelu minulle aiheuttaa.

Kuituhamppu ei mene päähän, vaikka posket lommolla imisi. Hampun kasvattaminen on kuitenkin käytännössä mahdotonta nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Ja tuo kasvi on yksi parhaita lahjoja, joita luonnosta löytyy.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset