TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Palautetta YADin Janne Paanaselle lääkekannabisesta

Palaute koskee siis lääkekannabis koskeviin lausuntoihin, siis lievää harhaanjohtamista. Sanoitte tässä ohjelmassa, että lääkekannabiksessa ei ole päihdyttävää ainetta eli THCtä.  Oli kohtuullista puhua rehellisesti, se on valistuksen kannalta olennaista. 

Esim Bedrocan sisältää 22% THCtä ja vain 1%CBDtä.

Ohjeman aihe kyllä tärkeä.

"Suomessa noin sata henkilöä käyttää kannabista lääkkeenä. Tämä virallisesti, valvotusti lääkärin reseptillä.
Kannabiksella itselääkintä onkin paljon yleisempää. Tänään YAD eli YHouth Against Drugs järjestö muistuttaa kannabiksen itselääkinnän haitoista ja riskeistä."

 

Suosittelen kuuntelemaan. Itselääkintä on yleisempää kuin kuvitellaan, eikä se ole teinien juttu. Puhumme yli 40 vuotiasta.

Edit, lisäys.

Tämä ei päihdyttävä tuote CBD on lääkeainelistalla, mutta lääkärit sitä ei määrää. Miksi?

Muualla euroopassa se on kansalaisten saatavilla. 

P.s Lääkärin reseptillä käyttää kannabista karkeasti arvioiden kolmisensataa henkilöä Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

SUOMEN EPILEPSIALEHTI: :
Kymmenen kysymystä kannabiksesta 07.04.2017

https://www.epilepsia.fi/documents/20181/49984/Kym...

Eipä näytä myöskään lääkäreillä kaikka faktat ole hallussa. Todella ikävää.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

"Lääkinnällisessä käytössä päihdyttävä vaikutus katsotaan haittavaikutukseksi."

Päiväannoksen pysyessä vakiona kehittyy toleranssi, joka vähentää päihdyttävää vaikutusta. Kannabinoidien lääkinnällinen vaikutus ei siitä kärsi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiitos vastauksesta.

"Ja tähän osa kannabiksella tapahtuvan itsehoidon haasteista liittyykiin. Aina tulee mukana myös tuota päihdyttävää aineosaa. Lääkinnällisessä käytössä päihdyttävä vaikutus katsotaan haittavaikutukseksi. Lisäksi itsehoitoon liittyy usein jatkuva kannabiksen käyttö, jolla on luonnollisesti satunnaiskäyttöä suuremmat riskin vaikuttaa terveyteen ja aiheuttaa riippuvuuttakin."

Lääkekäytössä muutaman viikon jälkeen ei huomaa edes "päihtymystä", koska toleranssi nousee ja keho ja mieli siihen tottuu. Eli lievä ja ohimeneva "haittavaikutus".

Jos kannabis olisi laillista ei olisi moista ongelmaa. Silloin myyjät kertoisivat kuinka paljon kukinto yms tuotteet sisältää mitäkin ainesosia.
Ja kuten hyvin tiedät, että kannabiksen riippuvuus potenttiaali on naurettavan pieni.

Janne Yad

Moi Teppo,

olet oikeassa THC:n suhteen. Oikeammin olisi sanoa, että sen määrä on vakioitu lääkevalmisteissa.

Ja tähän osa kannabiksella tapahtuvan itsehoidon haasteista liittyykiin. Aina tulee mukana myös tuota päihdyttävää aineosaa. Lääkinnällisessä käytössä päihdyttävä vaikutus katsotaan haittavaikutukseksi. Lisäksi itsehoitoon liittyy usein jatkuva kannabiksen käyttö, jolla on luonnollisesti satunnaiskäyttöä suuremmat riskin vaikuttaa terveyteen ja aiheuttaa riippuvuuttakin.

Vaikka tutkimusnäyttö onkin hieman hataraa juuri niiden sairauksien osalta, joihin kannabista usein itselääkinnällisesti käytetään, niin silti se voi jonkin yksilön kohdalla olla toimiva ratkaisu. Tällöinkin kannattaa olla tietoinen siihen liittyvistä riskeistä.

Osa kenties selittää omaa päihdekäyttöään sanomalla että käyttää lääkkeeksi. Näinhän osa alkoholin ongelmakäyttäjistäkin tekee. Tässä kohden on hyvä olla rehellinen itselle ja eritellä oman käytön syitä.

Toinen tärkeä tiedostava asia liittyy kannabiksen käyttämiseen erilaisten mielenterveyden haasteiden hoitamiseen. Mikäli hakee apua tämän jälkeen mielenterveyshoidosta, on vaarassa käydä niin, että päätyykin päihdepuolen asiakkaaksi. Aletaankin hoitaa "kannabisongelmaa".

Tuohon miksi lääkärit eivät määrää puhtaasi CBD:tä, en sanoa.

Haastattelussa mainittu 100 kannabisreseptiä oli muistaakseni toimittajan sanomaa. Minun muistissa oleva viimeisin luku Fimealta on jossain 270 kiepeillä.

JanneP
YAD ry

PS: Tarkemmin YAD:n kannabislinjauksista niin itselääkintään kuin muutenkin löytyy netistä sivulta www.yad.fi/419

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tämä kommetti on tuolta ryhmästä: " Näin virallisena lääkkeen käyttäjänä vituttaa tuollaisten saatanan Paanasten sun muiden "tietävien" ihmisten täysin puutaheinää -tarinat."

Ymmärrän tuon täysin, en ihmettele miksi vituttaa. S

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Toinen tärkeä tiedostava asia liittyy kannabiksen käyttämiseen erilaisten mielenterveyden haasteiden hoitamiseen. Mikäli hakee apua tämän jälkeen mielenterveyshoidosta, on vaarassa käydä niin, että päätyykin päihdepuolen asiakkaaksi. Aletaankin hoitaa "kannabisongelmaa"."

Nyt olet ytimessä. Tuo on ongelma ja iso sellainen. Tämäkin liittyy kannabiksen laittomaan asemaan vahvasti.

Tästä tuleekin kysymys, miten te valistatte hoitohenkilöstä,lääkäreitä,poliitikkoja,poliisia liittyen kannabikseen? Tarvetta nimittäin on sille. Kuten kommentistasi huomaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itselääkintä puhuttaa myös meren takana.

NFLPA looks to involve players’ families in push for marijuana policy change

"We need to really take a hard look at what’s causing them to self-medicate, how we can take better care of players in the locker room and how we can incorporate frankly all of the families of players into this solution," says NFLPA Union leader George Atallah.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset