TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Rikoskomisario Ari Luoto kertoo miksi huumeet pitää laillistaa

Rikoskomisario Ari Luoto ei löydä tarpeeksi tehokkaita keinoja nuorten huumekaupan lopettamiseen. Ei Tampereella eikä muuallakaan Suomessa. Laiton huumekauppa ei ole vain nuorten tai lasten ongelma, se on kaikkien ongelma. Se on poliittinen valinta johon ei haluta järki ratkaisuja edes miettiä.

Kun jutun lukee, voi huomata, että Luodon tuomat asiat voidaan ratkaista melko helposti. Luoto on huolissaan syrjäytymisestä, se on vakava juttu. Rangaistukset ei ainakaan asiaa edistä.

"– Varhainen syrjäytyminen on tärkeimpiä syitä huumausaineiden myynnin ja käytön pariin ajautumisessa. Rikoksen tielle on matalampi kynnys lähteä, jos esimerkiksi koulu ei suju tai on loppunut kokonaan, eikä töitä ole. Huonosti voiva perhe on myös riskitekijä rikollisuuden tielle lähtemisessä, toteaa rikoskomisario Ari Luoto."

Luoto on huolissaan alaikäisten huumeiden käytöstä ja myynnistä. Huoli on aiheellinen, mutta täysin polittinen valinta.Kieltolaki ei tätäkään estä eikä rajoita.

Luoto on myös huolissaan siitä, että käyttäjät eivät tiedä aina mitä ostavat, eikä myyjilläkään asiasta ole hajua aina. Tämäkin poliittinen valinta, kieltolaki ei siis toimi tässäkään.

"– Myyjä ja käyttäjä eivät voi olla täysin varmoja, mitä aine oikeasti sisältää. Suuri huumausainelasti voi osoittautua myyjälle arvottomaksi, tai poliisi voi takavarikoida aineet, ja hänelle voi jäädä maksettavaksi suuria velkoja. Käyttäjä voi taas altistua yliannostukselle, Luoto selvittää."

Kaikki asiat mitkä Ari Luoto tuo esiin on huonon päihdepolitiikan ansiota. Kieltolaki ei toimi.

Luoto on huolissaan myös muuntohuumeista, ne toki onkin iso ongelma, koska edes käyttäjät eivät tiedä miten ne vaikuttaa ja annostelun kanssa pitää olla tarkkana. Kieltolain tuomat muuntohuumeet on poliittinen valinta.

Jo 12-vuotiaat myyvät Tampereella huumeita – "Rikoskierre voi kehittyä nopeasti vakavaksi"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Hienoa! Miksipä ei samalla laillistettaisi kaikki muutkin rikokset, sehän poistaisi Suomesta rikollisuuden kokonaan ja vankilatkin saisi lakkauttaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ei, kyllä rikollisuus pitää kriminalisoida, tästä on kansan enemmistön vankka tahto olemassa... :P

Vakavasti puhuen parasta olisi järjestää yhteiskunta sellaiseksi, että kukaan ei tuntisi tarvetta paeta siitä kemikaalien (huumeet, alkoholi) avulla. Jos siihen ei pystytä, niin toiseksi paras ratkaisu on jaella noita kemikaaleja niin että sivuhaitat tulevat mahdollisimman pieniksi.

Nuo sivuhaitat johtuvat suureksi osaksi juuri tiettyjen kemikaalien laittomuudesta. Ensi vaiheessa se johtaa huumeiden korkeaan hintaan, joka puolestaan johtaa omaisuusrikoksiin (huvilamurrot, käsilaukun nappaamiset yms.) ja kolmannessa vaiheessa muihin rikoksiin, joilla pyritään peittelemään aiemmat rikokset (esim. alistuminen erinäisten huumemafioiden kiristykseen jne.).

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onpa tyhmä kommentti, näitä samanlaisia tulee keskusteluissa aina vastaan. Kertonee vain siitä, että aihe on hankala monille.
Blogin aiheena on huumeet ja niiden laittomuus ja siitä kumpuavat ongelmat.

Migul Ketonen

Niin suomessahan on Hannu myöskin "tähtisadetikku k-18 ja haulikko 15".... pitäisiköhän nyt poliisin alkaa olemaan tarkempi ja viedä pikkulapsilta tuo vaarallinen esine pois käsistä :D Haulikkoa voi sitten ottaa mukaan vaikka kaverin synttäreille..

Toisekseen en voi ymmärtää miten päihteidenkäyttö voidaan katsoa rikokseksi jos viinaa ja tupakkaa saa laillisesti kitata ja nehän on todistetusti pahimpia päihteitä.. Huumesota rikkoo myös rankasti demokratiaa ja ihmisoikeuksia myöskin mikä on muualla länsimaissa tajuttu . Taitaa vain Hannulla olla omat bisnekset ja aineet piilossa...olet paha mies

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Joudun huomattamaan keskustelusäännöistä. Pitäisi olla oma kuva käytössä. Ymmärrän hyvin, että aiheen vuoksi se vaatimus voi olla kohtuuton. :)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ns. uhrittomat rikokset, sellaiset joissa uhria ei ole (paitsi joissakin tapauksissa tekijä itse) voitaisiin hyvin laillistaa. Kuten itsemurha poistettiin rikoslaista vuonna 1889.

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Mulla on radikaali idea: mitä jos arvioitaisiin tekoja sen mukaan, mitä ne aiheutttavat ympäristölle ja/tai muille ihmisille, eikä sen mukaan, missä kohden on päätetty heiilauttaa leimakirvestä "laiton"?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Vuonna 2015 ja 2016 huumeiden käyttö on pysynyt yhtä korkealla tasolla. Tilasto on kuitenkin aina tulkinnanvarainen, koska poliisin resurssit paljastaa tietyn rikostyypin tapauksia voivat vaihdella vuosittain. On myös sattumanvaraista, kuinka paljon rikollisia saadaan kiinni, Luoto toteaa."

Tässä Luoto kerto, että valvonta on mahdotonta. Ja hyvin sattumanvaraista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuore tutkimus osoittaa, että huumepolitiikan ankaruus ei vaikuta huumeongelmiin:

http://www.pewtrusts.org/en/research-and-analysis/...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Huumekauppa yhä tärkein järjestäytyneen rikollisuuden tulonlähde

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/huume...

Miksi tämän annetaan jatkua. Miksi tällä tavoin myös rahoitetaan terrosisteja?

Laillistamala saisimme yhden tärkeimmistä rahavirroista pois rikollisilta, melko järkevää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset