TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Jo ensimmäinen kannabispiikki tappaa!

The cannabist kertoo otsikonsa avulla kaiken olennaisen.

YK: n huumetoimisto ei löydä yhtäkään kannabiksen yliannostusta huolimatta siitä, että se on kaikkein laajalti käytetty huume

Tätä ei monet ihmiset Suomessakaan halua uskoa. Kyllä haittoja varmasti ilmenee, kuten jokaisen asian ja päihteen kohdalla yksilötasolla voi tapahtua.

Kannattaa lukaista juttu ja katsoa sieltä myös lähteet.

Suomalaisesta mediasta näitä, et saa lukea. Liian arka aihe?

 

UN Drug Office can’t find a single cannabis drug overdose, despite it being most widely-consumed drug

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä olen sitä ikäluokkaa, joka sai kaiketi pahimman mahdollisen huumevalistuksen. Yksi ainoa kerta heroiinia voi aiheuttaa niin pahan fyysisen riippuvuuden ettei enää koskaan pääse irti yms.

Paras taisi olla, kun vanhemmille selitettiin koulussa, että huumejengit jättävät hassis-sätkiä elokuvateattereihin, jotta lapset jäisivät koukkuun hassikseen.

Vanhemmille jaettiin listaa oireista, jotka liittyvät hassiksenkäyttäjiin. Valitettavasti kaikki ne oireet olisi voinut liittää kaikkiin teini-ikäisiin.

Joku, jonka nimeä en muista, sanoi että huumevalistus on hyvää, jos siitä ei aiheudu vahinkoa.

Pääsääntöisesti huumevalistus kuitenkin on vahingollista.

Hmmh, mitäpä tuohon sanoisi?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Juu, meillä koulussa näytettii 16 mm värifilmejä ja selostusta... mm autot liikkuvat hitaammin, etkä kykene erottaamaan nopeuden vaihteluita ja sen todettiin olevan vaarallista ja että ihmiset hyppivät kallioilta, kun luulevat kykenevänsä lentämään. Ehkä tripit voi sellaista aiheuttaakin. Ylipäätään aivopesua.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hulluinta tuohon aikaan oli, kun vanhemmat hätäilivät hassiksesta, eikä kukaan kiinnittänyt mitään huomiota siihen, että kakarat vetivät äityliinin diapameja viinan kanssa kurkusta alas.

Minullekin moni aikuinen sanoi, että vedä vaan viinaa niin paljon kuin sielu sietää. Lupautuivat jopa ostamaan minulle viinaa kunhan en koske huumeisiin. Huoh...

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tästä voikin pohtia, millaisista oireista voi tunnistaa huumevalistusta saaneet lapset. Käytöksen muuttuminen (suvaitsemattomuus), eristäytyminen (ei saa kavereita kun ei käytä sosiaalisia huumeita), lisääntynyttä rahan käyttöä (täytyy mielihyväshoppailla kulutustavaroita), koulumenestyksen heikentyminen (aika menee facebookissa) ja tietenkin kaveripiirin muuttuminen.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Edelleen henkilökohtainen mielipiteeni on se, että kyseessä on ensisijaisesti lääke. Ilmeisesti ei hyvin pidetty näkemys, kun päihteistä puhutaan. Kuitenkin se on ollut hyötykasvi sekä LÄÄKE ainakin 12 000 vuotta.

Ilmeisesti myös tämän ajan viihdekäytössä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onneksi valistus on hieman muuttunut parempaan suuntaan, silti pelottelua ilmenee ja harhaisia kertomuksia huumeista, yleensä kannabiksesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset