TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Mitä tuo A-klinikan Tuuli Pitkänen hörisee?

Puol Ysin uutisissa oli paljon puhetta alkoholista ja voiko sitä käyttää lasten seurassa. Noin viiden minuutin kohdalla haastateltiin A-klinikkasäätiön Tuuli Pitkästä.

En oikein saanut kiinni hänen pointeistaan. Kovin sekavasti puhui, ilman mitään asiaa?

Omituinen haastattelu.

Löytyy täältä: 

http://areena.yle.fi/1-3825119?autoplay=true

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kyse on varmaakin YLEn uutisoinnin linjavalinnasta. "Uutisia" tehdään pitkän kaavan mukaan aiheista jotka hyvin harvoja kiinnostavat. Siten vältytään todellisilta uutisilta, kuten vaikkapa siltä, miten kasvussa oleva kansantulo aiotaan jakaa: lisävoittoina ennestään varakkaille vai vaikkapa koulutuksen kehittämiseen. Koulutus on ollut yksi hallituksen leikkauskohteista.

YLE selvästi välttelee poliittisesti kiinnostavia ja samalla kansalaisten tuntoja herätteleviä aiheita. Kohta ei YLEn uutisissa ole mitään katsottavaa eikä kuunneltavaa. Uutiset ovat lähinnä vanhan toistoa pitkin päivää. Tieotoa, jos todella haluaa ajan tasalla pysyä, on hankittava muualta - lähinä somesta, vaikka sen luotettavuus hataraa onkin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuossa ei oo kyse Ylestä vaan tuosta A-klikkasäätien naisesta. Hänen puheissaan ei ollut tolkua yhtään. Sekavaa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

YLE tuon A-klikkasäätien naisen uutisissa haastateltavaksi haali. Se oli YLEn uutisvalinta, jossa nykyinen mitättämyyden linja korostui.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Hän oli kovin hermostunut ja sekoili. Jos ei ole esiintymistottumusta ei välttämättä ole kovin helppoa antaa kylmiltään lausuntoja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Oli hyvä haastattelu, jossa toistuvasti korostettiin vastuullisuutta.

Vanhempi tutkija Pitkänen tuntui epäilevän , oliko gallup-kysymyksiin vastattu rehellisesti siinä mielessä, että toteutuuko niissä esitetyt mielipiteet vastaajien oikeassa elämässä.

Lisäksi haastateltava painotti ponnekkaasti alkoholia käyttävien vanhempien vastuuta lasten hoitajina ja roolimalleina.

P.S. Tässä gallup-tutkimuksessa ei lainkaan käsitelty tilannetta, jossa toinen tai molemmat vanhemmista tulevat kotiin vahvasti päihtyneinä ja lapset ovat odottaneet vanhempaansa esimerkiksi lukemaan iltasatua.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kyselyssä ei nähdyn mukaan ollut alkoholinkäytölle muuta vaihtoehtoa kuin hyvin hillitty käyttö. Eihän siinä juopotteleville vanhemmille annettu edes mahdollisuutta vastata rehellisesti.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Monen toipuneen päihderiippuvuudesta selvinneen henkilön mielestä koko A-Klinikka-säätiö joutaisi lakkauttaa haitallisena ongelmien kroonistajana. Tämä on vain empiirinen havaintoni pitkältä ajalta ja ei siis nojaa alan tutkimuksiin, joita tosin rahoittaa ko. säätiö pääosin..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

A-klinikka ei näe kuin haitallista käyttöä. He eivät tunne termiä kohtuukäyttö.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kohtuukäyttö kuuluu A-Klinikan keinovalikoimaan henkilöille, joille yksi on liikaa ja kymmenen liian vähän... tarjoavat vain kemiallisia kainalosauvoja lisäksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Katsoessani kyseistä uutislähetystä minulle tuli mieleeni aivan samat tuntemukset tuosta haastattelusta. En tiedä oliko höänellä todella jotain sanottavaa, mutta ei kyllä pystynyt sitä esiin tuomaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Itse kysely oli typerä! Kyllä hän toi hyvin esille sanomansa eli sen, että kysyttäessä alkoholinkäytöstä ihmiset tavallisesti kaunistelevat käyttöään. Blogistille sanoisin, että alkoholi on aina myrkkyä ja käyttäjä ottaa tietoisen riskin. Valitettavasti monet seuraamukset jäävät omaisten ja yhteiskunnan kannettaviksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kommenttisi peilasi hyvin suomalaista kulttuuria, joka on pystynyt tuossa mielessä säilymään omaleimaisena näiden pohjoisten korpien kätköissä.

Joillain maaseudun emännillä oli ennen vanhaan todellakin tapana puhua ihmisistä tyyliin "käyttääkö hän alkoholia".

Suomalaisista aikusista yli 80% "käyttää alkoholia" ja mannermaalla elävien aikuisten joukossa tuo "käyttäjien" luku on lähellä sataa.

Altistaako Suomen Evankelisluterilainen kirkko 15-vuotiaat rippilapset riskille, kun tarjoaa heille alkoholia? Vai seuraako se väärää profeettaa, kun Jeesus kehotti meitä nauttimaan viiniä hänen muistokseen?

Mainittakoon, että vaikka me elämme pitkään, niin viinimaa Italiassa on keskimääräinen odotettavissa olevan elinikä vielä Suomeakin korkeampi.

Jokainen elintarvike sisältää omat riskitekijänsä, jos riskien kautta haluaa elämäänsä aina arvioida.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Blogistille sanoisin, että alkoholi on aina myrkkyä ja käyttäjä ottaa tietoisen riskin. "

Jep, mutta alkoholi on ainut laillinen päihde. Toisaalta suurin osa osaa sitä käyttää kohtuudella.

Varmasti vastaajat kaunistelevat vastauksiaan, sitä en epäile.

Itse näkisin, että lastenkin on hyvä nähdä alkoholin käyttöä, salailulla ei saa kuin ongelmia aikaan.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Toivottavasti johtuu ikääntymisestäni, mutta viime aikoina minun on ollut vaikea - lähes vastenmielistä- seurata TV:n uutisia, jotka ovat kuuluneet elämääni ainakin 50-vuotta.

.." tulkaa lindit takaisin ja olkaa niin kuin ennenkin.."

Minusta TV-uutisten taso on laskenut faktojen osalta, toimittamisen osalta ja ulosoannin osalta dramaattisesti.

Aidosti surullisena pohdin toimitetun uutisoinnin/lehdistön tulevaisuutta , jos minun- vanhan pierun- luottamus horjuu TV:n / lehdistön uutisointiin , niin mikä tulevaisuus toimitettua uutisointia odottaa...loppuko??

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset