TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Huumekaupassa satojen miljoonien markkinat

Vuodelta 2001 löytyin sinänsä mielenkiintonen juttu ja eri tilastoja(Tilastokeskus).

Jutussa pohdittiin myös että huumekauppa on jopa hiipumassa. 

Ja vaadittiin huumevalistukseen ammattimaisuutta, tämäkään ei ole kovin vahvalla pohjalla Suomessa.

Terveisiä Suomen päihdejärjestöille,

A-klinikkasäätiö
Alkoholi- ja huumetutkijain seura ry
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Elämä On Parasta Huumetta ry
Elämäni Sankari ry
Helsingin Diakonissalaitos
Irti Huumeista ry
Music Against Drugs ry
Nauha ry
Sininauhaliitto ry
Stop Huumeille ry
Suomen Kannabisyhdistys ry
Suomen Lumme Ry
Suomen Päihderiippuvaiset ry
Suomen Valkonauhaliitto ry
Tukikohta ry
Turun Seudun Kannabisyhdistys
YAD Youth Against Drugs ry

Kuinka väärässä kirjoittaja olikaan. Netti on totaalisesti muuttanut huumemarkkinoita, uudet muuntoaineet on rynninyt markkinoille perinteisten rinnalle. 

Ja edelleen Suomessa tehdään yhtä tuhoisaa huumepolitiikka/päihdepolitiikkaa. Mikään ei ole 2001 vuodesta juuri muuttunut. Paitsi aineiden kirjo on kasvanut räjähdysmäisesti.

Myös nuo rahalliset arviot ovat vähintään tuplaantuneet tuosta.

"Vuonna 2001 huumekaupan laskennallinen arvo oli 130-250 miljoonaa euroa."

Terveisiä Suomen puolueille ja puolueiden nuorisojärjestöille,

Kristillisdemokraatit
KD Nuoret/KD Unga
Keskusta
Keskustanuoret
Kokoomus
Kokoomusnuoret
Perussuomalaiset
Helsingin Perussuomalaiset Nuoret
Perussuomalaiset Nuoret
Svenska folkpartiet i Finland
Svensk Ungdom - RKP-nuoret
Sosialidemokraatit SDP
Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry
Sininen tulevaisuus
Vasemmistoliitto
Vasemmistonuoret
Vihreät - De Gröna
Vihreät nuoret
Eläinoikeuspuolue - The Animal Justice Party of Finland
Feministinen puolue
Itsenäisyyspuolue
Itsenäisyysnuoret
Kansalaispuolue
Kommunistinen työväenpuolue - Rauhan ja Sosialismin puolesta r.p. - KTP
Liberaalipuolue
Piraattipuolue
Piraattinuoret
Suomen kommunistinen puolue - SKP

Olisiko aika herätä?

Tässä linkki josta ajatus kirjoitukseen lähti: Huumekaupassa satojen miljoonien markkinat 

P.s Terveiset myös,

Humaania päihdepolitiikkaa ry

Lisäys:

THL:n ja A-klinikan asiantuntijat: Huumeriippuvaisten rankaisussa ei ole järkeä

Lisäksen lisäys: 

Tervehdys ryhmäläisille: Lääkekannabis esille Suomessa

Ja hyvälle sivustolle:

Järjetön Päihdepolitiikka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juha Hämäläinen

HEH tuohan on hyvä juttu Suomen BKT-luvuille, joita pitää lisätä, koska velkakupla painaa päälle!

"Tiesitkö, että 01.09.2014 BKT:n voidan laskea mukaan huumekauppa, salakuljetus, varastetun tavarankauppa, ihmiskauppa, laiton asekauppa, atomiaseiden salakuljetus, harmaatalous, laittomat onnenpelit, prostituutio ja jopa sakkojen maksaminen ?

Se on totta tässä Eu-unelmaunioinissa! Edellä mainitut „kansataloudellisesti merkittävät“, mutta niin ihanan laittomat toiminnot voidaan merkitä Suomenkin bruttokansantuotteeseen plussasarakkeeseen. Tämän mahdollistaa EU-komission mielettömyydessään keksimät uudet kirjanpitosäännöt (ESA 2010), joista kerroin jo „männä viikolla“."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/09/07/lait...

ELi ei kun arvioimaan harmaatataloutta omien tarpeiden mukaan!

"Tässä mielettömyyden mielettömässä ylilyönnissä on EU-komissio suuressa mielettömyydessään antanut Euro-maille oikeuden määrittää edellä mainittujen „laittomien“ toimintojen vaikutuksen omaan bruttokansantuotteensa ITSE!"

Hyvä tästä tulee ja suunnitelma etenee suunnitelmien mukaan!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

""Tiesitkö, että 01.09.2014 BKT:n voidan laskea mukaan huumekauppa, salakuljetus, varastetun tavarankauppa, ihmiskauppa, laiton asekauppa, atomiaseiden salakuljetus, harmaatalous, laittomat onnenpelit, prostituutio ja jopa sakkojen maksaminen ?"

Tää taitaa olla ihan globaalijuttu nykypäivänä. Surullista kylläkin ja kertoo kenties jotain jostain.

Juha Hämäläinen

Ja tuossa on se jekku. Valtiot velkaantuu ja pimeät huumerahat sopii paikkaamaan kusetusta velkakattojen suhteen, joten ei ole syytä siirtää huumeita verotettavaksi, koska "iso käsi" tienaa näin paremmin......

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Lukaisin Sin Stocks nimisen analyysin jossa oli kirjoittajina useita strategisteja. Valitettavasti en voi jakaa sitä copyrightin vuoksi.

Osakestategistin keskeisin tehtävä on aistia pitkän aikavälin trendejä ja tehdä niiden perusteella johtopäätöksiä asiakkailleen.

Yllätys - laillistettu marijuana on nostettu sijoittajien suosikiksi. Sen lääkkeenomaista käyttöä tutkitaan parhaillaan kymmenissä pienissä bioteknologian yrityksissä. Laillistaminen on mahdollistanut marijuanan lääkeominaisuuksien mukaanottamisen kehitystyöhön. Lisäksi mukana on toki yrityksiä jotka tuottavat puhdasta kannabista osavaltioihin joissa sen myyminen ja käyttäminen on laillistettua.

USA:ssa kansalaisten enemmistö kannattaa laillistettua marijuanaa. Tämä oli mullekkin pienoinen yllätys, nyt on 9 osavaltiota joissa se on täysin laillista. Lisäksi 15 osavaltiossa se on laillista reseptin kanssa.

Osavaltioissa joissa nyt saa käyttää reseptillä yli 60% äänestäjistä on laillisetetun marijuanan kannalla eli on vain kyse siitä milloin kansanäänestys järjestetään.

Nyt 84 miljoonaa asukasta asuu osavaltioissa joissa se on laillistettu ja vähintään reseptin kanssa saa käyttää 235 miljoonaa. On vain ajan kysymys milloin se on näissäkin osavaltioissa vapautettu kokonaan.

Sijoittajille tämä on uusi "gold rush". Ihan vain sivuhuomiona, että nämä strategistit ennustivat täysin oikein esim. bitcoinin moninkertaistumisen silloin kun sen hinta oli 250dollaria. Paria vuotta myöhemmin se oli 2500dollaria. Hankin jo bitcoin tilin, mutta siihen se sitten jäikin. Pidin sitä liian epävarmana.

En ota tässä kantaa kannabiksen laillistamiseen Suomessa vaan kerron huomioita markkinatrendistä Yhdysvalloissa.

Ammattisijoittajat pitävät itsestäänselvyytenä, että kun kerran laillistamisen tielle on lähdetty se leviää nopeasti osavaltiosta toiseen.

Syynä on yksinkertaisesti verotus. Laillistamalla vahvistat osavaltion veropohjaa ja tuot rahaa harmaan talouden piiristä verotuksen piiriin. Lisäksi ruohon polttaminen on niin yleistä USA:ssa että sen mystifiointi on jo ajat sitten kadonnut.

Politiikko ei voi olla varma asemastaan jos hänen tiukka politiikka johtaa siihen, että naapuriosavaltio kerää käyttäjiltä verodollarit nenän edestä. Itse törmäsin Coloradossa ollessani henkilöihin jotka tulivat osavaltioon laillistetun kannabiksen mukana.

He ystävällisesti neuvoivat mullekkin mistä saat ostaa ja paljonko saa kantaa mukana. Kerroin heille, että skippaan tämän ajatuksen kokonaan. En ole koskaan käyttänyt enkä näe yhtään syytä miksi edes kokeilisin.

Suomessa ja muuallakin euroopassa on laillistamiseen vielä hyvin pitkä matka. Sinänsä tämä on älyllisesti epärehellistä ja kansan suosiota haistelevat politiikot ja virkakoneisto voivat paistatella omahyväisinä päihteiden vastaisessa taistelussa estämällä kannabiksen laillistetun jakelun, mutta epäloogisesti samaan aikaan sallimalla 60% viinan jakelun alkossa.

Viinan aiheuttavat vahingot ovat mittasuhteiltaan täysin toista luokkaa kuin kannabiksen. Huomattava osa murhista, tapoista, liikennekolareista, vakavista pahoinpitelyistä johtuvat viinan väärinkäytöstä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset