TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabis passivoi?

Yksi myytti joka murtuu hetkessä on väite,että kannabis passivoi ihmisiä. Tätä väitettä kuulee usein keskusteluissa. 

Laki on se joka saa ihmisen Suomessa kannabiksen takia syrjäytymään ja istumaan kotonaan, koska käyttö on kiellettyä.

Tässä video, joka kertoo kuinka aktiivisia kannabiksen käyttäjät voivat olla, jos se heille sallitaan. Jopa urheilullisia,sosiaalisia. Suomeksi, he ovat aivan normaaleja ihmisiä, jotka voivat hyvin. :)

 

https://

https://

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Jotenkin luulen, että ei oikein istuisi Suomen tavoitteisiin olla savuton maa vuonna 2040 jos kannabiksen pössyttely sallittaisiin. Ehkä sitä sitten voisi käyttää vaikka leivonnassa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, kannabiksen polttamisen vapauttaminen on ristiriidassa sen lainsäädännöllisen trendin kanssa, jota sovelletaan tupakan polttoon. Tupakan kohdallahan on tarkoitus päätyä samaan kuin kannabiksen kohdalla on jo nyt asian laita. Sen jälkeen on sitten laitonta savukekauppaa ja siihen liittyviä ratsioita tai käyttäjien pidätyksiä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@1. Kannabiksella voidaan käyttää moniin erilaisiin tapoihin kuin pössyttelyyn kuten tuo mainitsemasi leipomiseen. Vaporisaattori esimerkiksi.

Mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että meillä on kaupoissa mausteita, joista väärinkäytettynä tuleekin nautittua "huumetta"? Esimerkiksi muskottipähkinä: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56331-maustehylly...

Kannattaa uutiseen kiinnittää, että on edelleen muissa kaupoissa kokonaisia muskottipähkinöitä. Jauhekin riittää jo tuomaan epämiellyttäviä tuntemuksia. Myydäänhän shamppanjapulloja, jotka sisältävät muskottipähkinää.

Samoin on unikonsiemenet, joita kaupoissa myydään leivissä pinnalle ripusteltua. Jos sitä erehtyy syömään liikaa ja sitten onkin kiva homma, että huumetesti näyttää väärää tulosta oopiumiksi.

Kovat huumeet, joista voi tulla nopeasti riippuvaiseksi pitäisin laittomana.

Miedot pitäisin sallittuna ja kannabis kuuluu tähän.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitos Teppo että puolustat huumeiden käyttöä. Kaikki muut vain vastustavat sitä. Olen pitkään miettinyt käytön aloittamista, se on aina vain lykkäytynyt. Nyt olisi eläkkeellä ollessa hyvä aloittaa.

Täällä itäisessä Helsingissä on kaupungin puolesta tuettu sitä ilahduttavasti. Ruiskujen lisäksi jaetaan ilmaiseksi laastareita, desinfiointiaineita ja jopa suodattimia aineiden puhdistamiseen ja kaikkea mitä käyttämisessä tarvitaan. Neuvotaan jopa aineiden ostamisessa. En ole vielä tarkemmin kysellyt mutta ilmeisesti aineita voi hankkia luotettavista myyntipisteistä joissa aineet on tutkittu kaupungin toimesta. Eli aloittaminen olisi hyvinkin turvallista.

Kannattaako vanhalla iällä aloittaa, pääseekö samanlaiseen fiilikseen kuin nuoremmat? Olisiko hyvä aloittaa miedoilla huumeilla kuten kannabiksella vai suoraan vahvoilla aineilla? Mitä arvelevat käyttäjät?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@4. Turhaa provoilua. Mutta jos olet tosissasi, niin aloita ensin kahvilla.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Typerää provoilua ja erittäin typerää on provoilla neulanvaihtopisteistä.

Neulanvaihtopisteet tarvikejakeluineen ovat erittäin tärkeä osa huumeiden haittojen vähentämisessä. Merkittävä määrä narkkareita ja mahdollisesti muutamat viihdekäyttäjät "rännäävät" eli käyttävät suonensisäisesti huumausaineita.

Suonensisäinen käyttö on huumausaineiden käyttömuodoista terveydelle haitallisin ja vaarallisin jos ei huomioon oteta marginaalista imppaamista. Suonensisäiseen käyttöön liittyy yliannostusriskin lisäksi myös riskit HIV-viruksesta, C-hepatiitistä, tuberkuloosista ja monista tulehdustiloista. Suurimmillaan riskit ovat käytettäessä yhteisiä likaisia neuloja. Useimmat näistä tarttuvat myös suojaamattoman seksin välityksellä ja leviävät myös huumepiirien ulkopuolisiin ihmisiin. Tehokkain ja oikeastaan ainoa ennaltaehkäisykeino on puhtaat neulat. Neulojenvaihtopisteet tekevät arvokasta työtä vähentäen erittäin merkittävästi C-hepatiittin, HIV:n ja muiden tartuntatautien leviämistä.

Ehkä jotkut haluaisivat luopua neulojenvaihtopisteistä mutta niistä luopuminen aiheuttaisi valtavan piikin HIV-tartunnoissa, C-hepatiitti-tartunnoissa ja myös monien muiden sairauksen määrä ja hoidon tarve lisääntyisi merkittävästi.

"Rännääminen" on typerää, likaisilla neuloilla "rännääminen" aivan järjetöntä. Pahimmillaan narkkarien käsistä ja jaloista valuu mätä tulehduspesäkkeistä. Puhtaat neulat ja muut tarvikkeet estävät ja hidastavat päätymistä tuohon kuntoon. Jos ei ymmärrä neulojenvaihdon merkitystä ja tarkoitusta niin voisi olla fiksua jättää se provoilun ulkopuolelle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Näin voi olla, mutta eikö tilastot osoita että huumeiden käyttö lisääntyy vuosi vuodelta? On kiusaus päätellä että yhteiskunnan tuen ansiosta huumeiden käytön aloittaminen on helppoa, kaikki välineet ja hoito ovat ilmaisia. Yhteiskunta ikäänkuin kannustaa huumeiden käyttöön?

Yhteiskunnan tuki kohdistuu tässä ihmisten huvikäyttöön. Oikeat sairaat ja vanhukset jäävät vähemmälle.

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola Vastaus kommenttiin #14

Käyttö lisääntyy vuosi vuodelta ympäri maailman täysin riippumatta harjoitetusta politiikasta.

Olisi kiva nähdä edes jotakin dataa siitä, että neulojen vaihtaminen puhtaisiin kannustaisi ketään aloittamaan käytön. Vaihtopisteissä kuitenkin käy keskimäärin suht iäkästä porukkaa, jota ei todennäköisesti enää haittaa ko. paikoissa asioinnin aiheuttama leimaantuminen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #16

Puhtaiden neulojen jako on vain järkevää päihdepolitiikkaa. Se ei yllytä ketään käyttämään huumeita. Se sijaan se estää tautien leviämistä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #16

Eikö ole itsestään selvää että ilmainen ja täydellinen palvelu lisää käyttöä. Kaikki välineet saa ilmaiseksi. Neuvotaan jopa aineiden hankinnassakin. Asemilla päivystää terveydenhoitaja ja lääkärikin säännöllisesti. Me oikeasti sairaat saamme jonottaa terveydenhoitajallekin viikkoja. Mitään emme saa ilmaiseksi.

Huumeiden käyttäjen palvelu on vastaava kuin jos slalomia harrastavalle hankittaisiin ilmaiseksi kaikki välineet opettajia myöten. Itselle kustannettavaksi jäisi vain hissillä nousu ylös.

Ei voi välttyä ajatukselta että yhteiskunta suosii huumeiden käyttöä?
Tuleeko hyöty siitä että käyttäjät kuolevat nuorempina?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #27

Neulanvaihtopisteillä ja tarvikejakeluilla ehkäistään tehokkaasti huumausaineiden käytön aiheuttamia haittoja.
Jos käyttäjille ei jaettaisi vaihtoneuloja he hankkisivat neulat jostain muualta tai käyttäisivät yhteisiä likaisia neuloja. Neulojahan saa ostaa apteekista ja netistä tilaamallakin saa lääkintatarvikkeita, joten se ei olisi ongelma hyvävaraisille käyttäjille, mutta pahiten syrjäytyneet tyytyisivät yhteisiin likaisin neuloihin. Ilman neulojen jakelua Hiv:n ja C-hepatiitin leviäminen räjähtäisi käsiin ja tämä sitoisi entistä enemmän yhteiskunnan varoja ja terveydenhoidon voimavaroja. Hiv-potilaat joilla on myös C-hepatiitti ovat oikeasti sairaita ja vaativat usein kalliita sairaalapäiviä koska ovat alttiita tulehdussairauksille. Näitä kalliita hoidettavia olisi satoja tai tuhansia Suomessa niin loput oikeasti sairaat odottaisivat viikkojen sijasta kuukausia lääkärille pääsyä. Tiivistettynä: Neulojenvaihtopisteet, tarvikejakelut ja neuvonta vähentävät HIV:n ja C-hepatiitin leviämistä erittäin tehokkaasti ja näin säästyy yhteiskunnan ja terveydenhuollon voimavaroja.

Korvaushoitoa voi arvostella. Tunnettu tosiasia on että se tuo jonkun verran buprenorfiinia katukauppaan ja buprenorfiini on erittäin yleinen huumausaine käytössä. Korvaushoitojärjestelmä on osasyyllinen buprenorfiinin yleistymiseen. Bubrenorfiini lienee "rännätyimpiä" huumausaineita amfetamiinin ohella. Bubrenorfiinin haitat ja kulut yhteiskunnalle ovat tosiasia mutta asian toinen puoli on myös se että se on syrjäyttänyt heroiinin. Heroiini on paljon tappavampi ja enemmän haittoja aiheuttava. Ja heroiinia vielä vaarallisempaa ovat synteettiset fentanyylit. Suomessa nämä ovat marginaalihuumeita, onneksi.

Korvaushoito antaa pahassa opiaattikoukussa oleville ihmisille mahdollisuuden osittain normaaliin elämään ja laillisen ja turvallisen tavan saada päivän annoksensa. Tämä annos saadaan ilman rikollista toimintaa ja ilman että joutuu olemaan rikollisten kanssa kaupanteossa. Jos korvaushoidossa olevat eivät saa annostaan yhteiskunnalta niin suurin osa heistä hankkii sen tai siihen tarvittavat varat muuten. Näitä keinoja ovat prostituutio, varkaudet, ryöstöt, huumekauppa yms. Tosin prostituutio on tietyin ehdoin laillista mutta itse kyllä pidän parempana elämänä hakea korvaushoito yhteiskunnan laskuun kuin myydä itseänsä saadakseen aineita, puhumattakaan tehdä omaisuusrikoksia.

Yhteiskunta ei suosi huumeiden käyttöä vaan pyrkii hilletsemään ja rajoittamaan haittoja erilaisen keinoin ja menetelmin. Lainsäädännön rangaistukset ja rajoitukset ovat eräs keino. Muita keinoja ovat päihdekuntoitus, korvaushoito, neulojenvaihto jne.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #28

Jani Virta kirjoittaa kuin yhteiskunnassa ei olisi muita hoidettavia. Huumeidenkäyttäjien erikoisohtelu vähentää oikeiden sairauksien hoitomahdollisuuksia.

Tupakka ja viinakin ovat pahoja nautintoaineita, mutta valtio on niiden käytön hyväksynyt ja verottaa niitä.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #29

Yhteiskunnassa on paljonkin hoidettavia. Vanhustenhoito on retuperällä, saattohoidon resurssit ovat aivan riittämättömät. Pienien paikkakuntien terveyskeskukset sulkeutuvat.

Olen hyvin tietoinen siitä että suomalainen terveydenhuolto on osittain kriisiytymässä. Kirjoitin neulojenvaihtopisteistä ja korvaushoidosta koska keskustelun aihepiiri liittyi ensisijaisesti huumausaineisiin, ei vanhustenhoitoon, ei saattohoitoon tai yleiseen terveydenhoitoon.

Päihdeterveydenhoito on vain yksi osa terveydenhoidosta. Neulanvaihtopisteet ja korvaushoito ovat osa sitä. Itse esimerkiksi pidän neulojenvaihtopisteitä erittäin tärkeänä toimintana joka säästää hyvin nopeasti siihen sijoitetut rahat takaisin vähentyneinä HIV:n ja C-hepatiitin hoitokuluina. Onko olemassa jokin tehokkaampi, halvempi ja ennenkaikkea toimiva tapa ehkäistä HIV:N ja C-hepatiitin leviämistä huumeidenkäyttäjien keskuudessa kuin neulojenvaihtopisteet? Jos on olemassa niin olen aivan varma että sosiaali- ja terveysministeriö, Valvira ja sairaanhoitopiirit ovat hyvin kiinnostuneita siitä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #30

Huumeiden­käyttäjiä etsitään hiv- ja C-hepatiittitesteihin kaduilta pääkaupunki­seudulla – ”C-hepatiitin osalta on käynnissä maanlaajuinen epidemia”
Pääkaupunkiseudulla huumeidenkäyttäjiä etsitään kaduilta, jotta heille voitaisiin tarjota C-hepatiitti- ja hiv-testit. Street-hanke on käynnissä kolmatta kesää.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005308516.html

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Huumeista levitetään kaikenlaista käsittämätöntä propagandaa, mikä ei vain pidä paikkaansa tosimaailmassa. Onko se "huumeiden puolustamista", että pyrkii korjaamaan näitä vääriä käsityksiä?

Huumeet eivät kyllä tarvitse puolustajaa, toisin kuin niiden käyttäjät, joita kohdellaan kuin ihmisoikeudet eivät koskisi heitä lainkaan.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Onhan Suomen valtiokin aikoinaan jakanut kansalaisilleen koviakin huumeita ilmaiseksi: https://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/vaie...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #24

Aika harva sodankäynyt mies jäin koukkuun huumeisiin. Johtunee siitä että heillä oli mielekästä tekemistä sodan jälkeen.

Käyttäjän EemilKoukkunen kuva
Eemil Koukkunen

Mä suosittelen ainaki noita suippomadonlakkeja sellanen 30 kpl naamaan Leo, niin saat kokemuksen egon haihtumisesta, ja saatat oivaltaa olevasi yhtä kaiken kanssa. Pitää tietty sit muistaa että egon haihtuminen voi olla todella pelottava kokemus. Kuolemanpelkoon kuulemma toimii erittäin hyvin, kun ovat syöpäsairaille antaneet... Joskus olen kuullut että heroiinin viekkarit ei olis sen kovemmat kun pahassa flunssassakaan, että ehkä silläkin vois lähtee liikkeelle. Itsellä on ollu niin pahoja miesflunssia, että en uskaltas kokeilla. Toi kannabis auttais varmasti sullakin ehkäsemään aivojen rappeutumista, ja varmaan auttaa myös kipuihin jos sellasia on. Ja voin luvata että mitä ikinä sitte kokeilet, niin auttaa varmasti pääsemään ajourista ylös, jos sellasiin on vahvasti jämähtäny.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikäli blogisti olisi kannabiksen käyttäjä ja väite sen passivoivasta vaikutuksesta olisi totta niin tuskin näitä blogikirjoituksia syntyisi näin tiheään.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Niin, tuntuukin, että enemmän pukkaa tuonne spiidin puolelle. ;) Motiiveja olen ihmetellyt niin kauan kuin olen välistä jaksanut lukea näitä ylistysvirsiä. Toisaalta Teppo kirjoittaa muuten asiallisesti ja ei provosoidu vastakkaisista mielipiteistä, mikä on ihan hieno asia. Lobbaaja-ainesta.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Luuletko olevasi nokkelakin toisen päihteidenkäyttöä spekuloivana? Ja ai että, ihan vinkvink-hymiöllä. Huuliveikkokin vielä.

Ei tarvitse olla homo puolustaakseen seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, eikä tarvitse olla päihteen X käyttäjä niinikään puolustaakseen käyttäjien oikeuksia.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #9

Juho. Se koira älähti johon kalikka kalahti..?

En tiedä käyttääkö Teppo tai Sinä huumeita, oletuksia kyllä on Tepon suuntaan, koska hän on muistaakseni kertonut ruohon relaksoivasta vaikutuksesta. Ja ei kai kukaan kirjoittele jatkuvasti kannabiksen vapauttamisesta jos ei ole omia intressejä, otaksun.

Nokkela saa kai olla tällä palstalla, mutta en pyrkinyt olemaan nokkela, vaan halusin todeta spiidi-ilmaisulla, että Tepossa on niin paljon ruutia näiden aineiden mainostamisessa, että passivisuudesta ei ole kyse vaan paremminkin aktiivisuudesta eli spiidistä (vrt. speed - nopeus).

Minä en ole aineiden käyttäjä, mutta poikani valitettavasti oli, tosi pahoin seurauksin ja siksi suhtaudun mietoihin huumeisiinkin kielteisesti.

Homo en myöskään ole, mutta hyväksyn homouden jokaisen omana valintana.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #13

"Minä en ole aineiden käyttäjä, mutta poikani valitettavasti oli, tosi pahoin seurauksin ja siksi suhtaudun mietoihin huumeisiinkin kielteisesti."

Nikkilän mielisairaalassa näin 1980 luvun alussa muutaman ilmeisesti kannabispsykoosin laukaiseman skitsofrenian, joten ei taida tavara olla aivan harmitonta luonnonlääkettä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #15

Kuinka paljon tapaukset on lisääntyneet sitten 1980 luvun?

Kannabis käyttö on meinaan noista ajoista lisääntynyt valtavasti.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #19

Eipä ole käytössäni tilastoja, mutta vaikka käyttäjiä on tullut lisää ei he sairaaloihin päädy. Sen sijaan kaduille on ilmestynyt entistä enemmän itsekseen höpöttäviä haamuja, jotka aikaisemmin olisivat olleet Nikkilässä, Hesperiassa, Hattelmalassa ja Kellokoskella. Lienee osa kannabiksen ja muiden mömmöjen varassa taivaltavia.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Tämä on hyvin epäasiallista teorioida kenenkään päihteidenkäytöstä mutta sorrun nyt itse samaan. Spiidin eli amfetamiinin käyttöä vastaan laittava asia on että päivityksistä ja kommenteista puuttuu päivitykset kellonajoilta 03-06 jossain määrin. Jos ihminen käyttää amfetamiinia suuressa mitassa päivityksiä ja kommentteja tulisi tasaiseen tahtiin monta vuorokautta putkeen kaikkina kellonaikoina. Amfetamiininkäyttäjät eivät nuku ja pidä siksi taukoja kommenteissaan. Poista kommentti jos tuntuu epäasialliselta. Tämä oli vain yleistä teoriaa amfetamiinin käyttäjien käyttäytymisestä.

Täytyy antaa kyllä Tepolle itseltänikin kehut keskusteluista. Itselläni on sellainen tuntu että blogikirjoituksien laatu, ulosanti ja asiapitoisuus on kasvanut vuoden takaisesta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ihmettelen muutamien kommentteja tässä blogissa. Varsinkin heidän jotka eivät puhu aiheesta vaan menevät henkilökohtaisuuksiin. Eikö oo muita argumentteja esittää.

Fakta on että laki passivoittaa ihmissiä,ei kannabis.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Tarkoitat Teppo ilmeisesti ainakin minua. Tarkoitukseni ei ole ollut loukata ja jos olen loukannut, niin pyydän anteeksi. Blogisti antautuu kirjoiituksillaan vaan vähän pakosti myös persoonana mm. motiiviensa osalta ,varsinkin tässä tapauksessa, jossa on kyse laillisuusasioista.

Tiedät kantani, että vastustan huumeita, koska olen saanut niihin liittyen riitttävästi tietoa eri lähteistä, joihin satun luottamaan:
Lääkärit, poliisit, sosiiaaliviranomaiset, vapaaehtoisjärjestöt ja lukemani materiaali.

Olen nyt tullut varmaan riittävästi kuulluksi, joten pidättäydyn tästä eteenpäin päihdeblogisi seuraamisesta ja kommentoinnista. Toivotan hyvää kesänjatkoa ja myönteistä elämääsi!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mitä mieltä olet laista?Toimiiko se. Mun mielestäni ei. Olen muutaman vuosikymmenen ollut jo samaa mieltä. Lisäksi olen sitä mieltä että mieto kannabis pitää laillistaa. Kovemmat huumeet pitää myös saada rikollosten käsistä pois.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Teppo, minä vähän ajattelen, että olet onnistunut kumoamaan otsikkosi väitteen (siis ilman kysäriä).

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Hyvät kommentoijat, ketkä kuvittelevat blogistin käyttävän jotakin tai sitten jotakuta, joka suosittelee tätä blogia.

On kyllä surullista nähdä, että te olette kaikki sokeita ja ette edes halua nähdä totuudelle tietä demonisoidun kasvin taakse.

Tässäpä vähän sivistystä teille Suomen huumepropagandan uhreille luettavaksi:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/02/21/kahvi-juu...

Siihen artikkeliin pitää lisätä se, että poliisi aikoinaan yritti estää kahvinjuomisen sakoilla mutta sitten luopui kokonaan ja hörppäili itsekin, jopa salaa ennen kuin se kahvi sallittiin "toistaiseksi".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset