TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Suomalaiset piensijoittajat innostuivat kannabiksesta

Arvopaperi tietää uutisoida kannabiksen vetovoimasta. Erityisesti piensijoittajat ovat siitä innoissaan, eikä syyttä. Uudet markkinat ovat vasta avautuneet ja tulevat tulevaisuudessa kasvamaan vielä pitkän tovin. Harmittavaa, että kotimaisia yrittäjiä ei juuri alalla näy, paitsi laittomalla puolella.

"Kanadalainen lääkekannabisvalmistaja Canopy Growth kiilasi heinäkuussa Nordnetin suomalaisasiakkaiden ostetuimmaksi ulkomaiseksi osakkeeksi.

Canopy on ollut viime vuosina erinomainen sijoitus. Yhtiön osake on noussut vuodessa 187 ja kolmessa vuodessa jo 272 prosenttia."

Yhtälailla joku suomalainen yritys voisi olla sijoittajien kohteena, sellainen vain Suomesta puuttuu, kiitos huonon lainsäädännön.

Lähde: Piensijoittajat innostuivat kannabiksesta

Lisäys: 

Kannabis kasvattaa suosiotaan - Näin sillä voi rikastua

Kannabis on nyt sijoitusmaailman kuuma puheenaihe

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tässä yksi käyttökelpoinen vastaus tuohonkin kysymykseen:

https://www.youtube.com/watch?v=ivnxAIQrLsw

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minä luinkin siitä arvopaperista. Olisivat jättäneet uutisoimatta.

Olen tässä jo selvitellyt, että päätoimisena opiskelijana ei kannata omistaa osakkeita eikä myöskään toimeentulotuen asiakkaana. Sen sijaan työtön voi osakkeita omistaa mutta en ole silti ihan varma.

Olisi ihan hyvä tietää varmuudella, että mitään esteitä tai ongelmia ei tule ja sitten vaan ostelemaan osakkeita.

Minä en mitään toimeentulotukea tarvitse enkä ole tarvinnut ylimääräisiä tukia yli 10 vuoteen. Ainoastaan osakkeista saatavat tuotot voivat tt-tuen määrään vaikuttaa esim. 1200 euroa vuodessa tuottoa tarkoittaisi asumistuen määrän voivan vähentyä 100 eurolla kuukaudessa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Olisi ihan hyvä tietää varmuudella, että mitään esteitä tai ongelmia ei tule ja sitten vaan ostelemaan osakkeita."

Kuka tai mikä taho tähän osaisi vastata?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. Sitä en tiedä. Ainoastaan osakesijoittaja, joka on pitkään toiminut ja tietää aika paljon verotuksista ja mitä esteitä siinä olisi. Siksi olen etsinyt ympäri nettiä ja saanut sellaisia tietoja, mitkä oikeudessa on todettu, ettei varallisuus osakkeissa ole merkitystä.

Päätoiminen opiskelija ei voi vähentää esim. tappioissa vaan Kela tuijottaa ainoastaan tuottoa ja silloin se tarkoittaa opintotukien menetystä kerralla ja toimeentulossakin voidaan katsoa, että onko osakkeita ja sen perusteella voidaan vähentää toimeentulotukea kun osakkeilla tehdään tuottoa se summa koko viime vuoden ajalta.

Tuki alkaa laskea, kun tuottoa tehdään yli 10 euroa kuukaudelta.

Siksi kerään tietoja, jotta voisi olla jokseenkin varma, että ei tule vaikeuksia. Koska sitä ei ikinä tiedä mitä muutaman vuoden kuluttua tapahtuu ja muuttuuko taloudessa niin voimakkaasti vaikka esim. sairastuu niin vakavasti, että joutuu kokonaan toimeentulotuen varaan?

Elämässä on aina riskejä ja joskus niistä riskeistä on pakko ottaa selvää. Se ei pelaa, joka pelkää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eikös ole muuten moraalitonta sijoittaa rahojaan kannabikseen, koska se on Suomessa enimmäkseen huumetta? Toki lääkekannabis on laillistettu aikoja sitten, mutta sitä ei juuri kukaan ihminen saa. Kiitos Kalson ja muiden vastustajien.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Eiköhän sijoittajat olekin moraalittomia kunhän jostain fyffeä saa. Warren Buffett esim. sijoittaa tuulivoimaloihin, koska saa verovähennyksiä, tappioihin.

Hän ei milloinkaan sijoittaisi tuulivoimaloihin ellei saa taloudellisia hyötyjä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kuinka kovaa kannabis myy? Hypeosake tänään suurennuslasin alla

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kuinka-kovaa-ka...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset