TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Huumausaineen käyttörikoksesta tulee luopua

Hesarissa oli juttu: Yksi kannabiskäry voi tuhota urasuunnitelmat vuosiksi – poliisin merkintä saattaa estää pääsyn näihin ammatteihin ja työpaikkoihin

Mun mielestäni on täysin järjetöntä syrjäyttää ihmisiä kannabiksen käytön takia mistään ammateista. Varsinkin kun kannabis on alkoholia haitattomampi ja vaarattomampi päihde. Ainut ongelma on sen laiton asema, joka pitäisi korjata pikapuolin. Mallia voi ottaa niin Coloradosta kuin Kanadastakin.

Jos nuorena kokeilet kannabista ja jäät siitä poliisille kiinni, se voi olla esteenä opiskeluun, työhön. Siis yksi kokeilukin voi tuhota haaveesi. Melko reilua. 

Tunnetusti ja tutkitusti rangaistukset eivät estä kannabis kokeiluja, eikä minimoi haittoa.

" Sadattuhannet suomalaiset ovat käyttäneet kannabista. Monelle heistä voi olla epäselvää se, että kiinni jäädessä tieto rikoksesta säilyy viranomaisten tietojärjestelmissä lukuisia vuosia ja voi estää työpaikan saamisen monilla aloilla."


"Merkintä säilyy järjestelmässä tapauksesta riippuen yleensä 5–10 vuotta. Se tulee esiin tiettyjen alojen työ- ja opiskelupaikkoihin pyrkiessä tai vaikka aselupaa hakiessa."

Tuo on mrlkoinen lisärangaistus mun mielestäni. 

Sentään yksi poliisi uskaltaa kyseenalaistaa nykyistä käytäntöä, kiitos siitä.

" KESKUSRIKOSPOLIISIN rikosylikomisarion Thomas Elfgrenin mielestä nykyinen käytäntö johtaa kohtuuttomiin tilanteisiin, kun ”yksi nuoruuden hairahdus voi romuttaa tulevaisuuden haaveet tietystä ammatista”.

Tosin olen itse sitä mieltä vaikka säännöllisesti tai viihteellisesti käyttää kannabista, ei voi olla este opiskeluun tai työntekoon.

On myös hyvä muistaa, että kannabista ollaan laillistamassa esim Kanadassa ensivuonna, useat Usan osavaltiot ovat jo sen tehneet, ja tulokset ovat enimmäkseen positiivisia. 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän ArtoByckling kuva
Arto Byckling

Turha asiaa miettiä vertaamalla pohjois-amerikkaan, lähempi vertailukohde on Hollanti jossa kannabista on saanut käyttää vapaasti kohta 50 vuotta, mitä ongelmia ja haittoja opiskelussa tai työpaikoilla se on aiheuttanut? Huumevalistajien logiikan mukaan Alankomaiden pitäisi olla tuhoutunut koska kukaan ei kannabishöyrypäissään viitsinyt korjata patoja maatessaan flekmaattisena sohvillaan.

Muutama vuosi sitten joku huumevalistaja esitti jossain paneelissa sitä, että odotellaan miten Coloradossa käy... no sitä saadaan aina odottaa koska valistusporukan mukaan ei riitä vuosi eikä kymmenen koska kukaan ei tiedä jos ongelmat tulevat esille myöhemmin, eli loputon suo.

IHRY:n viimeisiä aikaansaannoksia oli levittää propagandaa ja johon monet koulut tarttuivat: Sitoutumalla ammattikoulutukseen oli ehdoton nollaraja huumeille, käytänössä siis kannabikselle, vahvemmat huumeet kun eivät näy testeissä kuin vuorokauden.

Tämäkö on se mitä halutaan, tuhota nuoren aikuisen tulevaisuus jotta valistajat saavat ilmaista rahaa pyörittääkseen toimintaansa? Ei ne toiminnanjohtajat siellä talkoona hommia tee (ainoastaan kenttäväki) ja kyseessä on kymmenien jos ei satojen miljoonien avustukset vuosittain.

Raha ratkaisee valistushommassakin.

Marko Parkkola

Vaikka olemme varmasti 100% eri mieltä muissa asioissa, minusta kannabis tulisi diskriminoida ja vapauttaa. Jos saisin siitä hyvän olon, vaihtaisin satunnaiset kaljoittelut tältä istumalta kannabikseen. Lisäksi hoitaisin reumakipujani kannabiksella opiaattien sijaan. Opiaateista tulee ihan prkleen huono olo.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Opioidit toimiin lyhyen aikaan kivun hoitoon. Sen haittavaikutukset ovat valtaisat pidempiaikaisessa käytössä. Kannabis on keho ystävällisempi ja myös tehokas. Erityisesti öljyn muodossa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yksi kannabispsykoosi voi tuhota urasuunnnitelmat loppuiäksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Se on kumminkin aika harvinaista suhteessa käyttömääriin. Kuten varmasti tiedät. P.s psykoosi voi laukaista myös alkoholi tai läheisen kuolema.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jokainen kannabispsykoosi on liikaa ja kyseiselle henkilölle henkilökohtainen tragedia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #14

Näinhän se on. Yksilön tasolta on myös ongelmallista se,että kannabiksen käytöstä rangaistaan.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Vuosikymmenten saatossa kannabiksen käyttö väestötasolla on lisääntynyt, mutta psykoosien määrä on pysynyt jokseenkin vakiona. Onko tämän tiedon valossa älyllisesti rehellistä väittää, että kannabis (tai viina, tai kahvi, tai puolison kanssa riiteleminen sen puoleen) aiheuttaa psykooseja?

Psykoosin aiheuttaminen vs. psykoosin laukaiseminen. Semantiikalla on väliä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Tapaamme työssämme paljon sellaisia ihmisiä, jotka käyttävät kannabista rohtona. He eivät sovi yleiseen käsitykseen narkomaanista.

–Sitten on myös paljon niitä tavallisia ihmisiä, jotka käyttävät sitä alkoholin korvikkeena. Jotkut vetävät kossua ja kaljaa, jotkut kannabista.

Luoto pitää suurimpana ongelman sitä, että kannabiksen käyttö edesauttaa yhteiskunnasta syrjäytymistä. Hän on työskennellyt huumausaineiden parissa 25 vuotta."

Luoto on väärässä että kannabis syrjäyttää ihmisiä yhteiskunnasta. Kyllä se on huono ja järjetön laki. Teksti on Aamulehdestä.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/huumepoliisi-huol...

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Käytännössä lähes kaikki narkomaanit ovat aloittaneet kannabiksella. Miksi pitäisi käyttää tällaisia aineita ylipäänsä.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Useampi lie aloittanut alkoholilla. Vai eikö sitä lasketa, kun sattuu olemaan laillista?

Ja filosofiset pohdiskelut mallia "miksi pitää käyttää" eivät poista sitä tosiasiaa, että ihmiskunta tulee aina käyttämään päihteitä. Olennaista on, miten yhteiskuntana käsittelemme päihdeasioita.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onko? Päihdekäyttö yleensä Suomessa aloitetaan alkoholilla. Ongelmakäyttäjät yhdistävät siihen myös lääkkeet. Harva aloittaa päihdekäytön kannabiksella.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi päihteitä käytetään,miksi alkoholia käytetään?
Miksi ihmiset pelkäävät hamppua?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Suurimmalla osalla narkomaaneista (huumausaineriippuvaisista) on riippuvuus amfetamiiniin, buprenorfiiniin (esim. Subutex) tai bentsoihin (esim. rauhoittavat lääkkeet). Kannabis on heille lähinnä täydentävä päihde. Hyvin monet narkomaaneista ovat myös alkoholin suurkuluttajia. Henkilöt ovat yksilöitä ja jokaisen elämäntarina ja päihdehistoria on erilainen mutta perinteinen kehitys taitaa olla kaikki päihteet huomioiden : kofeiini (energiajuomat), tupakka, alkoholi, (imppaus on onneksi jäänyt muodista), kannabis, huumaavat lääkkeet ja lopulta päädytään "rännäämään" buprenorfiinia tai amfetamiinia. Päätyminen narkomaaniksi ei ole mikään yksioikoinen tie ensimmäisestä kannabissätkästä amfetamiiniin "rännääjäksi". Koska kannabis on käytetyin huumausaine niin tottakai se näkyy useimpien päihdehistoriassa.

Viihdekäyttäjistä suurin osa käyttää kannabista ilman mitään ongelmia. Samoin kuin suurin osa suomalaisista osaa käyttää alkoholia ilman ongelmia. On myös paljon kovien aineiden viihdekäyttäjiä joilla ei ole mitään ongelmia. Sitä mitä ihmiset hakevat alkoholista niin sitä he hakevat osittain muistakin päihteistä. Joku juo muutaman oluen saunan jälkeen, on pienessä hiprakassa juhliessaan tai jopa sammuu johonkin. Osa on alkoholisteja jotka juovat itsensä hautaan ja aiheuttavat kärsimystä ympäristölleen. Sama on muidenkin päihteiden kanssa. Osa käyttää päihteitä seurassa illan piristykseksi pitääkseen hauskaa, osa on riippuvaisia ja käyttää aineita vieroitusoireita välttääkseen. Ihmiset ovat yksilöitä joilla on erilaisia taipumuksia päihderiippuuteen ja päihteiden aiheuttamiin ongelmiin. Myös päihteiden vaikutus on yksilöllinen. Joillekin viina on "rähinäviinaa" ja joillekin kannabis aiheuttaa ahdistusta.

Miksi käyttää huumausaineita kysymykseen vastaus on lähinnä sama miksi käyttää alkoholia. Suomalaiset juovat käsittääkseni n. 10 litraa absoluuttista alkoholia /aikuinen suomalainen. Kyllä sillä täytyy olla krapulan, väkivaltaisuuden, riippuvuuden ja alkoholisairauksien lisäksi jotakin positiiviseksi koettua sosiaalisessa kanssakäymisessä ja mielihyvän kokemukseen liittyen, ei sitä muuten niin paljon juotaisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset