TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabiksen laillistaminen ja nuorten kannabiksen käyttö: ei aihetta paniikkiin!

Nyt on tullut tutkittua tietoa siitä miten laillinen kannabis on vaikuttanut lasten ja nuorten kannabiksen käyttöön. Se ei ole lisääntynyt, se voi olla yllätys monelle jotka tukee Suomessa kannabiksen kieltolakia kiivaasti.

Laillinen kannabis ei siis päädy lasten käsiin yhtä helposti kuin laiton kannabis. Tämä ei ole mielestäni yllätys. 

Suomessakin vastustajat vetoavat aina lapsiin ja nuoriin kun puhutaan kannabiksesta, huoli on tavallaan ymmärrettävää. Tosin sitten kun tulee tutkittua tietoa aiheesta, sitä ei halua uskoa.

Asiapitoinen keskustelu on vaikeaa, kuten täällä blogissakin sen huomaa. Isketään psykoosikorttia pöytään huolella yms. 

Harvoin hyödyistä puhutaan, kuten uusista työpaikoista, yrityksistä, verotuloista ja poliisin ja oikeuslaitoksen resurssien säästöistä.

Linkki tutkimukseen: 

Adolescent Marijuana Use and Perceived Ease of Access Before and After Recreational Marijuana Implementation in Colorado

Lue myös:

The Kids are Alright - Colorado Adolescents Did Not Increase Marijuana Use in the Year after Retail Sales

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

-Yksikin uusi kannabispsykoosiin sairastunut nuori on liikaa.
-Osa kansalaisista käy muutenkin jo hitaalla, kannabiksen pitkäaikainen käyttö vaikuttaa keskushermostoon sitä lamaannuttavasti. Zombeja.
-Osalle kannabis on portti vahvempiin aineisiin vastaväitteistä huolimatta.

"Harvoin hyödyistä puhutaan, kuten uusista työpaikoista, yrityksistä, verotuloista ja poliisin ja oikeuslaitoksen resurssien säästöistä."

Niinhän sitä sanotaan, että toisen kuolo on toisen leipä.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Sellaista asiaa kuin kannabispsykoosi ei ole olemassakaan, muuta kuin joidenkin hihhuliorganisaatioiden valistuksessa (esim. Irti huumeista ry.). Jotkin tutkimukset viittaavat siihen suuntaan, että kannabis voisi vaikuttaa vähäisessä määrin psykoosien eskaloitumiseen psykoosiin taipuvaisilla ihmisillä. Kuitenkaan laajat väestötutkimukset eivät tue näitä löydöksiä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kuitenkaan laajat väestötutkimukset eivät tue näitä löydöksiä."

Tämä on täysin totta, jos joku muuta väittää hän valehtelee. Irti huumeista ry:n juttuja kukaan tervejärkinen ei voi ottaa todesta.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Kannabispsykoosi on nykyinen muotisana. Lähin vastine lienee psykiatrisessa luokituksessa kannabisoireyhtymä jos nyt oikein muistan.

Se mitä kannabispsykoosi tarkoittaa taitaa oltaa määritteeltään hyvin suurpiirteinen. Tarkoittaako se kannabiksen pitkäaikaisesta käytöstä mahdollisesti aiheutunutta psykoositilaa, tarkoittaako se psykoosia jonka alkamiseen kannabiksen käyttö on mahdollisesti edesauttanut vai itse kannabiksen vaikutuksena alaisena tapahtuvaa "ahdistus-vainoharhaa" oloa jonka se voi joillekin käyttajillä yksittäistapauksissa aiheuttaa ja joka menee muutaman vuorokauden sisällä yleensä ohitse. Miten kannabispsykoosi virallisesti määritellään, mitkä ovat määrittelyperusteet. Ja johtuuko psykoosioireet itse kannabiksesta vai jostain muusta. Ääriesimerkkinä voisi ottaa pitkäaikaisen amfetamiini-valvominen-kannabiksen polttelu yhdistelmän joka on mielenterveyden ja psyykkeen päälle hyvinkin vaarallinen yhdistelmä. Mutta onko se kannabis joka aiheuttaa psykoosin, itse kyllä vierittäisin syyn kyllä toisen aineen piikkiin tai yhteisvaikutukseen.

Lisäksi kannabispsykoosi keskusteluun ja esimerkkeihin liitetään luonnonmukaisen kannabiksen vertaiseksi synteettiset kannabioidit ja näiden haitat ja seuraamukset. Nämä "muunto-huumeet" ovat aivan eri aineita kuin "luomu-kannabis". Osa niistä on terveydelle erittäin vaarallisia ja haitallisia, ne ovat vaikeita annostella turvallisesti ja niiden haitta- ja yhteisvaikutus muiden päihteiden kanssa voi olla pahimmillaan tappava. Synteettiset kannabioidit ovat yleensä vaarallisia kemikaaleja jotka kuuluvat osittain samaan aineryhmään ja vaikuttavat samalla mekanismilla. Luomukannabiksen ja synteettisen muuntohuume-kannabioidin eron vertaaminen ottamalla alkoholituotteet esimerkiksi on lähinnä keskiolutpullon vertaamista polttoaineen jäänestoaineeseen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"-Osalle kannabis on portti vahvempiin aineisiin vastaväitteistä huolimatta."

Kiitos laittomien markkinoiden.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Estääkö laiton kannabis, jotain väitteisi tapahtumia?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Porttiteoria toimii. Tunnetko yhtään hampun polttajaa joka ei olisi ensin polttanut tupakkaa ? Koska tupakan polttamisesta on tullut nuorison keskuudessa epämuodikasta, se vääjäämättä vähentää hampun polttamisen suosiota.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tunnen useitakin jotka eivät koskaan ole tupakkaa polttanut. Muista myös, että kannabista voi käyttää myös muullatavoin kuin polttamalla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Samaan aikaan poliisi valittaa resurssien puuteita ja lietsoo että katukaupassa on entistä enemmän huumeita.

Totta, että muuntohuumeet ovat tuleet markkinoille kielloita huolimatta.

Kannabiksen kysyntä tuskin on laskusuunnassa.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005341553.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset