TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Huumesota myrkyttää myös suomalaisia poliiseja

Aarnion tapaus kumpuaa yhä lisää epäselvyyksiä poliisin toiminnasta ja poliisijohdon toiminnasta. Nyt näyttää siltä, että ylinjohto on siunannut Aarnion tavan tehdä huumepoliisin työtä. Lakeja ei noudateta ja ilmeisesti myös joitakin on lavastettu rikoksien tekijöiksi joita he eivät ole tehneet. Myös syyttäjien toimintaa voidaan epäillä.

Ex-poliisi johtaja Mikko Paatero on yksi epäilyistä, hänhän aktiivisesti bloggailee täälläkin.  Omissa silmissäni Paateron uskottavuus on kadonnut aikoja sitten.

"Esitutkinnan perusteella useampaa entistä ja nykyistä korkea-arvoista poliisia epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Heidän joukossaan ovat Poliisihallituksen entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero, Helsingin poliisilaitoksen entinen komentaja Jukka Riikonen sekä entinen apulaispoliisipäällikkö, nykyinen komentaja Lasse Aapio."

Mun mielestäni komentaja Lasse Aapio ei voi hoitaa nykyistä virkaansa, ennen kuin juttu on perinpohjin selvitetty. 

Myös sisäministeri Risikon kommentteja olisi kiva kuulla.

Huumetutkintaa tehdään lakien vastaisesti ja kukaan ei asiasta halua ottaa vastuuta, se on huolestuttavaa. 

Poliisiahan ei valvo kukaan ulkopuolinen taho Suomessa, se on ongelma.

Itse en luota pätkän vertaa poliisien lausuntoihin mitä tulee huumeisiin.

He ovat vuosikymmeniä jo levittäneet harhaista tietoa huumeista, vain koska se on keino hankkia valtiolta lisää rahaa poliisin toimintaan.Esimerkki: Poliisilta vakava viesti: Kaduilla enemmän huumeita kuin koskaan aiemmin

Huumepoliisin ja poliisijohdon toimittat pitää nyt hyvin perusteellisesti tutkia.

Sama meno on jatkunut jo Torsti Koskisen ajoista saakka, jolloin poliisi ja syyttäjä päättivät aloittaa Suomessa huumeden vastaisen sodan. Silloinkin päättäjien laatimaa lakia ei kunnioitettu.

Toki ymmärrän, että huumeet on hyvä vihollinen. 

Linkejä aiheeseen:

Analyysi: Mitä täällä oikein tapahtuu? Kuka luottaa enää poliisiin ja syyttäjään?

Huumetuomitun kova väite: Ei suostunut poliisin tiedottajaksi, lavastettiin huumerikolliseksi

Jari Aarnio Helsingin huumepoliisin tietolähdetoiminnasta: "Kaikki on ollut koko poliisihallinnon tiedossa"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Päivi Räsäselle kiitos päätöksestä. Tosin luottamus huumepoliisiin ja johtoon on heikkoa.

http://paivirasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24215...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Luin uutisen siitä hemmosta, joka ei suostunut vasikaksi. Ihmeen heikoilla eväillä syyttäjätkin lähtevät liikkeelle. Edes rikosta ei voida todistaa tapahtuneeksi, mutta syyllinen on pakko löytää.

Onneksi sentään oikeudessä on vielä tuomareita, joilla pää pelaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Laittomasta salakuuntelusta virkarikossyytteet nostanut mies väittää keskusrikospoliisin vaatineen häntä ryhtymään tiedottajakseen. Mies kieltäytyi, ja kostoksi hänet kiedottiin laajaan huumejuttuun."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708302200361824...

Juhani Vehmaskangas

Ei siis mitään uutta taivaan alla. Täällä Suomessahan on maan tapa, että lakeja ei ihan pilkulleen viranomaistoiminnassa noudateta. Lopputulos on tärkeintä. Olipa väärintekijänä sitten poliisi tai mikä tahansa muu viranomainen. Suomessa on vuosikymmenten aikana laillisuusvalvojien siunauksella opittu siihen, että virantoimituksesta tehdystä rikoksesta seuraa korkeintaa moite. Ei rikostutkintaa, ei oikeaa rangaistusta.

Tavallisen kansalaisen pitää olla tekemisissään paljon tarkempi.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Omakohtaiset kokemukset ympäristörikos tutkinta estetään sisäministeriössä rikosilmoitus muuttuu kanteluksi, eikä kirjata oikeaan mappiin.

Olemme tehneet toistuvasti rikosilmoituksia, mutta emme ole saaneet niihin edes vastauksia. Teimme laajan tutkimuspyynnön Sisäministeriölle vuonna 2005. Rikosilmoituksiin ei vastattu, eikä niitä edes kirjattu rikosilmoitusjärjestelmään (Rikille). Sisäministeriössä asia muutettin kanteluksi ja 4 vuotta taistelimme tutkintaa ja pyöriteltiin sisäministeriössä. 2017 vuonna poliisi vääristelee, että asiat on tutkittu.

Suomessa ympäristörikos tutkinta ei toimi edelleenkään vaan villi ja valvomaton räjäytystoiminta jatkuu 2017 vuonna edelleen entistä pahempana. Sadat talot vaurioituu räjäytyksissä;
Räjäytysaineita käytetään miljoonia kiloja vuodessa asutuksien vieressä ja kertapaukuissa räjähdemäärät ovat jopa 19 000 kiloa. Esim. Espoossa ja Kotkassa todistettavasti 13 380 kiloa, Kontiolahdessa 8500 kiloa, Oulun puolessa 10 000 kiloa... Ei tällaisia määriä saa asutuksen vieressä edes räjäyttää. Räjähdetehtaan konsultit astuvat kuvioihin ja ”asettavat tärinämittarit”, mutta kaikki on täyttä huijausta.

Miten laiton räjähteiden käyttö on ylipäätään mahdollista, kun laki edellyttää lupaa hakemaan Tukesilta koskien käyttöä, käsittelyä, valmistamista ja varastointia. Poliisilla on tarkistus- ja valvontavelvollisuus, mutta eivät sitä tee.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Suomessa villi ja valvomaton räjäytystoiminta on saanut liian mittavat suhteet poliisin virkatehtävien laiminlyönnissä. Tukes on lupaviranomainen ja poliisille kuuluisi tarkistaa lain mukaan, että varasto, käyttö, käsittely on Tukesin hyväksymien lupien mukaista.
Vihdin Hankasalonmäellä on käynnistynyt louhintatyömaa ja räjäytystoimintaan ei ole lupaa. Kolmatta päivää räjäytellään ja laittomaan toimintaan on mennyt vaatimus Länsi-uudenmaan poliisille. Poliisi ei ole toiminut, koska valvonta on pettänyt vuosikymmeniä poliisilla.

Jos huumetutkinnat ovat olleet retuperällä niin räjäytystyömaat ja laittomat räjähteiden käyttö on samaa.

Turvallisuusnäkökohdat onnettomuusriskin osalta olisi pitänyt varmistaa TUKES:n luvassa
Laki 390/2005 7 § Lupapäätöksestä tiedottaminen edellyttää tiedottamista poliisille. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston on toimitettava tieto lupapäätöksestä aluehallintovirastolle, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, pelastusviranomaiselle, poliisille sekä kunnalle.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Poliisiahan ei valvo kukaan ulkopuolinen taho Suomessa, se on ongelma."

Tästä syystä poliisit ovat kuin pukit kaalimaan vartijoina. Syyttäjät ovat mukana samassa juonessa.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Jos valtakunnansyyttäjä ei tiedä, mikä on esteellistä toimintaa omissakaan asioissa, niin mitä tutkimukset on ko. virastossa kansalaisten asioita käsiteltäessä. http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005346085.html

Omassa tapauksessa, kun tutkittavana on selkeästi esteellisyydet ja viranomaisilla ympäristörikoksien peittelyssä.

Samoin sisäministeriössä rikosilmoitus muuttuu kanteluksi, eikä kirjata oikeaan mappiin:

Sisäministeriötä myöten rikosilmoituksia ympäristörikokset ja valvovien viranomaisten laiminlyönnit ei kirjata ja muutetaan kanteluiksi. Miksi selkeä laiton räjäytystoiminta saa jatkua vuodesta toisen, ympäristörikoksista tehdyt tutkimus vaatimukset katoaa tutkimattomina. Viranomaisten virkarikos / esteellisyys epäilyjä ei kirjata eikä tutkita.

Pihapiirissämme oleva ympäristörikos on tiukasti ministeriön suojeluksessa. Rikosilmoitukset muuttuu kanteluiksi ym.

Näyttö poliisin toiminnasta ja avunannosta laittomaan räjäytystoimintaan. Viranomaiset todisti, että 5 kiloa suurin räjäytys ja poliisi tarkisti kuinka muutamia kiloja kk.dessa käytetty vaikka näkivät silmiensä edessä, että tuhansia kiloja kertapaukut ja käyttömäärät aivan muuta mitä tarkistivat. Syytettiin sitten oikeudessa 3x68 kiloa räjähdettä käytetty ja mistä tuli tuomio. Miksi ei syytetty vaikka totuus oli 9 vuotta n. 5 x pv kerta räjähdemäärät sadoista tuhansiin kiloihin. Viranomaisten laittomuuskierre alkoi tästä. http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/krp_paperi.pdf

Edelleen poliisi estää ympäristörikosten tutkinnan.

Olemme tehneet toistuvasti rikosilmoituksia, mutta emme ole saaneet niihin edes vastauksia. Teimme laajan tutkimuspyynnön Sisäministeriölle vuonna 2005. Rikosilmoituksiin ei vastattu, eikä niitä edes kirjattu rikosilmoitusjärjestelmään (Rikille). Sisäministeriössä asia muutettin kanteluksi ja 4 vuotta taistelimme tutkintaa ja pyöriteltiin sisäministeriössä. Tämän jälkeen pyysimme siirtämään VSV.

Valtakunnansyyttäjänvirasto teki päätöksen 9.9.2009: ”Asiakirjamateriaalista käy ilmi, että mahdollinen rikostunnusmerkistön mukainen louhinta ja räjäytystyö on suoritettu 1990-luvun alussa. Tältä osin on selvää, että rikosten syyteoikeudet ovat vanhentuneet, eikä tutkintaa voida edes aloittaa. Tämä koskee myös samoihin tekoaikoihin tapahtuneita valvonnan laiminlyöntiin liittyviä virkarikoksia.”

Näin suojelu pelaa: Valtakunnansyyttäjänvirasto jätti tutkimatta vuoden 2000-2009 eteenpäin tapahtuneet viranomaisten lainvastaiset toimet, millä mm. 2000 vuonna yrittivät salata, että louhintaa ei olisi tapahtunutkaan.
sama jatkuu 2017 vuonna ja nyt entistä vakavammasta vääryydestä kyse.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://yle.fi/uutiset/3-9809706

"Koska tapauksen tutkinta on vielä kesken, Risikon mukaan asiasta ei voi vielä vetää johtopäätöksiä.

– Vasta sitten, kun on saatu tutkinta loppuun ja siitä on saatu johtopäätökset, niin silloin vasta on mahdollisuus kommentoida enemmän, Risikko sanoo."

Luultavasti tämä asia haudataan hiljaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset