TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Energiajuomilla yhteys alkoholin ja lääkkeiden sekakäyttöön

"TEINIT, jotka käyttävät säännöllisesti energiajuomia väärinkäyttävät vanhempina todennäköisemmin lääkkeitä tai alkoholia, kertoo uusi yhdysvaltalainen tutkimus, josta kertoo Medical News Today."

 

Aika mielenkiintoinen tutkimus. Energiajuomat ovat portti holitittomaan sekakäyttöön. Kofeiini on voimakkasta riippuvuutta aiheuttava aine, se on tiedossa.

Suomessakin ollaan törmätty lasten ja nuorten tapaan vetää överit energiajuomista siitä saa kuulemma hyvän pärinän päälle.

Pekka Puska vaatii ikärajaa energiajuomille tai isoa haittaveroa näin luin jostain juurikin. Ikärajat olisi varmasti järkevä ratkaisu, tosiasiasaa kukaan järkevä ihminen ei tarvitse energiajuomia.

Kuinka monen lapset energiajuomia juovat ja miten vanhemmat opastavat sen käyttöön?

 

Amerikkalaistutkimus: Energiajuomien runsaalla käytöllä on yhteys nuorten humalajuomiseen – ”Yliannostuksella tavoitellaan jonkinlaista pöhinää”, arvioi suomalaistutkija

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

En tiedä, että miksi Puskaa halutaan edelleen siteerata vaikka hän rasvataistelut kävi ja sanoo asioita tyyliin "En se minä ollut vaan tuo sanoi."?

Vääränlaiset arviot kävi kalliiksi.

Kahvia suomalaiset juo henkeä kohden 12 kiloa kahvia vuodessa, Italia vasta toisena 5,7 kg.

Minä sain kahvia kolmivuotiaana. Nykyisin juon pannullisen kahvia, joskus toisenkin pannullisen. Enkä silti tullut rappioon alkoholistiksi taikka huumeiden käyttäjäksi.

Roskaa puhuu Puska.

https://yle.fi/uutiset/3-7509365

EDIT: Korjattu Italian kahvimäärä.

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Olisiko kenties ennemmin kyse siitä, että addiktioalttiit ihmiset vetävät nupin sekaisin mistä vain. Minä esimerkiksi en ole juuri tavannut narkkareita, jotka eivät olisi ketjupolttajia. Entisistä alkoholisteista tulee yleensä kahvin suurkuluttajia ja niin pois päin.

Kannattaisikin seurata ja pyrkiä aikaisia merkkejä tulkitsemalla ehkäisemään tulevaa päihdeväärinkäyttöä ja -riippuvuutta sen sijaan että demonisoi kofeiinia sisältäviä energiajuomia (jotka eivät toki mitään terveellisiä ole, mutta tuskin kenenkään myöhempi alkoholismi johtuu nuorena juoduista energiajuomista).

Korrelaatio ja kausaliteetti ovat eri asioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset