TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

THL - ohjeet vähemmän haitalliselle kannabiksen käytölle!

THL on esimmäistä kertaa suomentanut  ensimmäistä kertaa ohjeet vähemmän haitalliselle kannabiksen käytölle. 

Pientä edistystä asian suhteen. 

10 neuvoa kannabiksen käytön haittojen vähentämiseen - THL

"Alkoholinkäytön riskirajat ovat tuttuja meille suomalaisille. Moni tietää, mitkä ovat viikkojuomisen riskirajat, mikä on kertajuomisen suositeltu maksimimäärä tai missä olosuhteissa alkoholia ei tulisi nauttia lainkaan. Kannabiksen kaupan ja käytön tullessa lailliseksi Kanadassa ja useissa Yhdysvaltain osavaltioissa tarve samankaltaiselle käyttöinformaatiolle lisääntyy. Myös maissa, joissa kannabiksen käyttö on laitonta, on hyvä olla tietoinen tähän liittyvästä keskustelusta."

"Teimme tuota katsausartikkelia referoivan tiedeuutisen. Tuollaista ei ole aiemmin tehty, eikä varsinkaan Suomessa julkaistu, kertoo kehittämispäällikkö Tuukka Tammi THL:stä."

Myös MTV asiasta uutisoi, THL suomensi ensimmäistä kertaa ohjeet vähemmän haitalliselle kannabiksen käytölle – ”Miten kertoa niin, ettei tule väärää viestiä?”

"Alkuperäinen englanninkielinen katsaus liittyykin Tammen mukaan ennen kaikkea Pohjois-Amerikassa käynnissä olevaan muutokseen, jossa kannabiksen käyttöä laillistetaan esimerkiksi Yhdysvaltojen eri osavaltioissa. Samalla on myös käyttäjille suunnatun tiedotuksen reagoitava tilanteeseen.

– Tämä on ensimmäinen yritys ohjeistaa kannabiksen käyttäjiä: Jos käytät, älä ainakaan näin, vaan mieluummin näin.

Samasta syystä myös osa ohjeista on vaikeita soveltaa Suomessa. Eräs ohjekohdista kehottaa käyttäjää suosimaan kannabistuotteita, joissa sen merkittävimmän vaikuttava aineen THC:n pitoisuus on matala ja toisen vaikuttavan aineen CDB:n osuus siihen korkea. Tämä vähentää katsauksen mukaan mielenterveys- ja käytösongelmien riskiä."

CBD:stä Suomessa ei juuri keskustella, paitsi lääkekäyttäjien piirissä. Se todellakin on lääkinnällinen ainesosa.

Hyvä juttu, että rupeaa tulemaan oikeanlaista tietoa aiheesta. Toki tähän vahvasti vaikuttaa kannabiksen laillistaminen joka puhuttaa globaalilla tasolla paljon.

THL:n ja muiden toimioiden on pakko pikkuhiljaa muuttaa suhtautumistaan kannabikseen, koska tieto lisääntyy kokoajan siitä. Myös lääkekannabis asia varmasti vaikuttaa asiaan.

Oikeanlaista tutkittua tietoa tarvitaan, koska pitkään esim valistustyötä on tehty jokseenkin mutu tuntumalla ja faktoista välittämättä, se ei enää uppoa ainakaan nuorempiin sukupolviin. Toki suuren ikäluokat jarruttavat järkevää keskustelua aiheesta, koska huume.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Tammen mukaan listatut neuvot ovat käyttäjäpiirissä tunnettuja keskustelunaiheita, eikä välttämättä tuo käyttäjälle juurikaan uutta. On tiedossa, että kaikkia päihteitä voi käyttää haitallisemmin tai haitattomammin."

Lähinnä nuo ohjeet ovatkin valistajille ja ihmisille jotka eivät kannabiksesta tiedä mitään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aamulehti uutisoi asiasta myös. Kommentit ovat taattua urpoilua.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/thl-julkaisi-ylla...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Nuo ohjeet olivat kyllä ihan peruskauraa. Kyllähän jokainen ymmärtää tuon verran ilman ohjeitakin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ymmärtää jos haluaa ymmärtää. Välillä vaan tuntuu että esim valistajat eivät halua noitakaan perusasioita ymmärtää tai edes osa kansanedustajista. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ihmiset on närkästyneet tästäkin THL:lle,koska he nyt neuvovat miten kannabista käytetään. Koska huume.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset