TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Nuoret vaihtaneet tupakan ja alkoholin huumeisiin?

Aika isot luvut minun mielestäni.

"22 prosenttia lukiolaispojista ja 16 prosenttia lukiolaistytöistä on kokeillut huumeita, selviää THL:n kouluterveyskyselyn Kauniaisten tuloksista.

Yli puolet lukiota käyvistä nuorista kokee, että huumeiden saatavuus on helppoa.

Lukiolaisten alkoholinkäyttö on sen sijaan vähentynyt. Tupakoiminen ja nuuskaaminen näyttävät myös vähentyneen huomattavasti."

Toki positiivista on, että holin,nuuskan ja röökin vetäminen on vähentynyt.

Mitäköhän huumeita he kokeilevat/käyttävät, kovia piikkiaineita?

Toki ymmärrän tavallaan huumesanan viljelyn, se luo pelkoa uhkia ihmisten mieliin. Itse ongelmista ei puhuta, syistä.

Nuoret kokee, että huumeita on helppo saada, mistä se kertoo? 

Tupakoinnin tilalle tulivat huumeet – joka viides lukiolaispoika kokeillut Kauniaisissa

Linkki THL:n tutkimukseen: https://www.thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet/tutkimustuloksia/elintavat

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Huumeita kovempi, vaarallisempi juttu kun on kansanedustajillemme oluen prosentit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyse voi olla muskottipähkinästä.

Käyttäjän JoonasViitanen kuva
Joonas Viitanen

"Nuoret kokee, että huumeita on helppo saada, mistä se kertoo? "

Kertoo siitä että huumeita on tarjolla enemmän kuin kysyntää?

Anyway.. Ainakun puhutaan huumeista, niin aina puhutaan yleisellä tasolla, miksi? Saadaanko sillä paremmin "kauhukuvia" aikaan? Miksei puhuttaisi huumeista aina tarkemmin, kannabis, amfetamiini, sienet jne..

Ihan vain sillä, että voisin sanoa että jotkut HUUMEET on aika harmittomia (kannabis, ja tätä veikkaisin sitä nuorten huumeksi jota ovat kokeilleet ainakin enimmäkseen, edellä mainitusta syystä), verratain vaikka alkoholiin. Mutta silti huumeista puhuttaessa, leimataan ne kaikki "ylitsepääsemättömäksi" pahaksi.

Jonkun kerran kannabista kokeillet/käyttänyt eikä se mitenkään "kovalta huumeelta" vaikuttanut. Sitten kun joku kauhistelee tähän tyyliin että "huumeita, kauheeta, miten jotkut pystyy tuhoamaan itsensä", ja kun olet rehellinen ja sanot että "joo, itseassa olen kokeillut kannabista, enkä koe sitä sellaisena pahana niinkuin se leimataan muiden OIKEIDEN huumeiden kanssa" niin siitäpä se kauhistelu vasta alkaakin ja katotaan kieroon.

Monissa maissa esim kannabis on laillistettu ja se pitäisi tehdä täälläkin (tietää jopa lisää verotuloja). Antaa ihmisten käyttää sitä jos niin haluavat. Henk.kohtaisesti en muiden huumeiden laillistamista kannata.

Ps. Anteeksi että meni vähän ohi aiheesta, vastasin kysymykseesi kuitenkin omalla kysyvällä vastauksella alussa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En ole huume-ekspertti minäkään, mutta kannabiksen ohella ainakin joitakin vuosia sitten "ekstaasi" oli myös hyvin yleistä.

Yleisesti ottaen suhtautuminen nuorten huumekokeiluihin on joka tapauksessa muuttunut realistisemmaksi kuin 70-luvulla, jolloin ajateltiin, että demonisoimalla ne kaikki välittömästi koko loppuelämän tuhoaviksi hirviöiksi voitaisiin estää huumekokeilut kokonaan. Tästä oli vain seurauksena se, että nuoret menettivät uskonsa huumevalistukseen eivätkä sen jälkeen enää ottaneet kuuleviin korviinsa asiallistakaan valistusta.

Käyttäjän JoonasViitanen kuva
Joonas Viitanen

"Yleisesti ottaen suhtautuminen nuorten huumekokeiluihin on joka tapauksessa muuttunut realistisemmaksi kuin 70-luvulla, jolloin ajateltiin, että demonisoimalla ne kaikki välittömästi koko loppuelämän tuhoaviksi hirviöiksi voitaisiin estää huumekokeilut kokonaan."

Hyvin sanottu, ja tästä syystä, kun ihmiset kokeilee ja huomaavat että eihän nämä puheet pidä paikkansa esim edellä mainitsemani kannabiksen osalta, niin eivät nuoret välitä siitä mitä joku sanoo että "tämä on pahasta", jos käyttökokemus antaa toisen käsityksen kuin on annettu ymmärtää. Okei, ei se välttämättä ihan hyväksikään ole, mutta yksilöt on erinlaisia ja kokevat asiat eri tavalla. Kaikki tietävät jo että ei alkoholikaan ole hyvästä, mutta todellisia suurkuluttajia silti löytyy.

Käyttäjän JoonasViitanen kuva
Joonas Viitanen Vastaus kommenttiin #5

Ja lisäksi, kun kaikki on kiellettyä ja "rikollista" niin markkinoille tuodaan erinäkösiä muuntohuumeita jotka nyt ainakin ovat vaaraksi. Ja kyllä, ekstaasi on varmasti myös yksi suosittu, esim jossain yökerhoissa ja jossain teknobile tapahtumissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset