TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Lääkäri: Kannabiksen lääkekäyttöä lisättävä

Olipa asiallinen haastattelu Huomenta Suomen aamuteeveessä. Marja Vihervaara puhui asiaa. Tässä linkki haastatteluun: https://www.mtv.fi/video/prog830830#gs.4OEyroc

Suomi on jo tarpeeksi pitkään jarruttanut lääkekannabiksen käyttöä. Muutos on jokatapauksessa tulossa. Maailma muuttuu ja samoin ihmisten suhtautuminen kannabikseen niin lääkkeenä kuin viihteenä.

Viimepäivinä lääkekannabis on puhuttanut ainakin sosiaalisessa mediassa, kiitos Akuutin, joka otti asian ohjelmaansa. 

Pientä muutosta on havaittavissa myös irti huumeista ry:n toimesta joka haluaa poistaa rangaistuksen huumeiden käyttäjiä kohtaan. 

"”Käytöstä rankaisemisessa ei ole järkeä. On tärkeämpää ohjata ihmisiä hoitoon. On muistettava, että käytöstä rankaisemisesta luopuminen on eri asia kuin huumeiden laillistaminen”, toteaa Irti Huumeista ry:n puheenjohtaja Sami Räsänen järjestön tiedotteessa."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/laaka...

Samaa juttua.

Hyvä pointti on tämä: "Suurin osa käyttäjistä kunnon kansalaisia" sekä tämä, "– Käyttäjiltä itseltään kerättyä tietoa ei osata oikein lääketieteessä arvostaa, Vihervaara harmittelee.

Toki suurin syy huoleen on se, että kannabista käytetään myös huumausaineena. Lääke on samaa kukintoa, jota kasvaa myös kotikasvattajien komeroissa, vaikka lajike ja vaikuttavien aineiden suhde saattaisi olla erilainen."

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

"Kolmen kuukauden kannabis maksaa 2 700 euroa. Lustig elää työmarkkinatuella ja toimeentulotuella, jonka osana hän on saanut Kelalta maksusitoumuksen. Tällä hetkellä hän ei tiedä, jatkuuko maksusitoumus."

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201710242200482467_u...

Melkoinen hinta yrtistä, jota kuka tahansa voisi kasvattaa pikkurahalla. Olisi kaikin puolin parempi vapauttaa kasvatus omaan käyttöön ja vaikka pienimuotoiseen myyntiinkin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Melkoinen hinta yrtistä, jota kuka tahansa voisi kasvattaa pikkurahalla. Olisi kaikin puolin parempi vapauttaa kasvatus omaan käyttöön ja vaikka pienimuotoiseen myyntiinkin."

Jep. Rahastustahan tuo virallinen lääkekannabis on ainakin Suomessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Lääkäri: Kannabiksen lääkekäyttöä lisättävä"

Kuulostaa vakuuttavalta tuollainen otsikointi, mutta lääkäreitä on moneksi:

"Kipulääketieteen professori Eija Kalso Helsingin yliopistollisesta sairaalasta suhtautuu Sativexin myyntilupaan kielteisesti. Hän uskoo, että lääkkeen käyttö voi laajeta väärään suuntaan, kun erityislupamenettely jää pois."

https://yle.fi/uutiset/3-6271283

Hiukan samanlaista retoriikkaa kuin "kaikenmaailman dosentit".

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kalso on kymmenen vuotta jauhanut samaa levyä. Hän on pahin jarru, jotta ihmiset saisivat hoitoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset