TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Lääkekannabiksen hyödyt peittoavat sen haitat

Uusia tutkimuksia tulee jatkuvasti lääkekannabiksesta ja hyvä niin. Nyt näyttää siltä, että kipupotilaat voivat saada apua kannabiksesta, vaikka Hussin Eija Kalso muuta väittää.

Terve.fi uutisoi:

"Syövästä ja muusta kuin syövästä johtuvien kipujen taltuttaminen lääkekannabiksella on sekä tehokasta että kohtalaisen vaaratonta, uutisoi Medscape."

"Lääkekannabiksen käyttäjän kipu helpottaa merkittävästi samalla kun sen aiheuttamat haittavaikutukset jäävät kohtalaisen pieniksi, hiljattain alan konferenssissa julkaistu tutkimus julistaa."

Haittavaikutukset ovat lieviä ja vähäisiä.

"Haittavaikutuksia esiintyi monilla lääkekannabiksen käyttäjillä.

Lähes 80 prosenttia syöpäpotilasta ja reilut 65 prosenttia muista kuin syöpää sairastavista potilaista kertoi kärsineensä sivuvaikutuksista.

Haittaoireet olivat kuitenkin pieniä saavutettuihin hyötyihin verrattuna.

Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat nälän tunne, suun kuivuminen, arkisesta poikkeava energisyys ja väsymys."

Israel on maailman johtava maa kannabistutkimuksessa. 

Suomessakin poliittinen paine kasvaa, mitä tulee lääkekannabikseen samoin kuin viihdekannabikseen. On aika avata silmät ja katsoa asiaa uusimpien tutkimusten tuloksia ja vetää siitä johtopäätöksiä.

 

Lääkekannabiksen hyödyt peittoavat sen haitat

Tutkimus kumoaa käsitykset kannabiksen käytön yhteydestä mielenterveysongelmiin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Apua Rinteen vauva talkoisiin?

Tutkimus: Kannabiksen käyttö näyttäisi lisäävän seksihaluja – käyttäjät harrastavat seksiä enemmän kuin muut

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005426124.html?ref...

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Nuo Teppo S:n kirjoitukset ovat äärimmäisen yksitoikkoisia, ja selvä halu näköjään edistää huumehöyröisten yleistymistä.
Päivästä päivään ja viikosta toiseen hän pistää uuden version samasta asiasta. Eikö tämä ole yllyttämistä lain rikkomiseen.
Sinulla ei ole lääkärin kompetenssia sanoa asiasta juuta tai jaata. Etsi joku oma blogi minne kirjoittaa mitä lystäät.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

:)
Onneksi mun kirjoituksia ei ole pakko lukea.
Jos aihe ahdistaa ohita kirjoitus.
Totuus on se, haluat sitä tai et. Kannabis,lääkekannabis puhuttaa globaalilla tasolla.
Suomalaiset ei siitä sivuun jää

Kiitos palautteesta!

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Etsi joku oma blogi minne kirjoittaa mitä lystäät." Eikös Teppo juuri pidä omaa blogia Uuden Suomen-blogialustalla ja kirjoittaa mitä lystää ylläpitäjän sääntöjen puitteissa koska ei ainakaan tietääkseni ole kirjoituskiellossa.

" Eikö tämä ole yllyttämistä lain rikkomiseen."
"Yllytys
Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä." En näe miten blogikirjoitus kannabiksesta tahallaan taivuttaa ketään syyllistymään rikokseen. Jos joku innostuu sätkää polttelemaan niin eiköhän se ole oma päätös eikä mikään tahallisen taivuttelun tulos. Blogikirjoitus ei käsittääkseni palkkaa, käske, painosta viettele tai muulla lailla vastaavasti taivuta ketään tekemään rikosta. Jos kannabismyönteinen blogikeskustelu olisi rikos niin eiköhän poliisi olisi siihen jo ajat sitten puuttunut ja haastanut blogisteja, tv-juontajia ja päätoimittajia suuren joukon oikeuteen. Lisäksi pitäisi olla rikos joka on tehty ja toteennäytetty.

"edistää huumehöyröisten yleistymistä." Miten määritellään huumehöyröinen ja miten se liittyy kannabiksen ja erityisesti lääkekannabiksen käyttöön. Kannabiksen käyttäjät lienevät "yhden päihteen" päihteidenkäyttäjistä vähiten huumautuneita ja sekavia ollessaan päihtyneitä käyttämästään päihteestä. Kannabis on lähinnä rentouttava ja rauhoittava. Vertailun vuoksi voisi mainita että yksi voimakkaimmin huumaatumista, agressiivisuutta ja sekaisuutta aiheuttavista päihteistä on alkoholi. Kannabis ei vaikutuksiltaan pääse lähellekään tätä. Sekakäyttäjät ovat tietysti oma lukunsa ja he lienevät ensisijaisesti näitä kirjoittajan tarkoittamia "huumehöyryisiä". Viihdekäytön lisäksi Teppo puhuu paljon lääkekäytöstä. Lääkekäyttö on aivan eri asia kuin viihdekäyttö. Jos terminaalipotilas käyttää morfiinia, oxycontiinia tai jotain muita vahvoja opiaatteja ja on "nuokuksissa" niin onko hän huumehöyryinen vai kärsiikö hän lääkityksen haittavaikutuksista.

"lääkärin kompetenssia " Miksi kannabiskeskusteluun osallistumiseen tarvittaisiin välttämättä lääkärin kompetenssi. Vai tarvitaanko se vain jos kannattaa lääkekannabista tai kannabiksen laillistamista. Lääkärin "pätevyys" tarvitaan käsittääkseni jos tehdään diagnooseja tai suoritetaan lääkärille kuuluvia ammatillisia toimenpiteitä. Vapaamuotoinen blogikeskustelu tuskin vaatii lääkärin pätevyyttä. Kannabista voi kannattaa tai vastustaa tunnesyistä, kokemukseen, tutkimustietoon tai näkemyksiin perustuen. Lisäksi kannabiksen käyttöön liittyy suoranaisten kanmnabiksen terveyshaittojen lisäksi paljon muutakin kuten taloudelliset näkökohdat, rikollisuus, kriminaalipolitiikka ja päihteiden kokonaiskäyttö ja jakauma. Kannabis ja muutkin päihteet ovat hyvin monimutkainen asiakokonaisuus jota kukaan ihminen ei ymmärrä kokonaisuutena.

Kun yhdistetään lääkekannabiksen lääkinnällinen käyttö ja mahdollisuudet suoraan päihdekäytöksi ollaan pahasti harhateillä. Lääkekannabis pitäisi nähdä ensisijaisesti tutkittavana lääkeaineena ja mahdollisuutena, ei päihteenä. Lääkekannabiksella on tarkoitus saada aikaan lääketieteellistä hyötyä. Päihdekäyttö on sitten eri juttunsa. Vertailun vuoksi: On olemassa eräs masennuslääke joka toimii "huonona pirinkorvikkeena". Silti tämä lääke nähdään ensisijaisesti lääkkeenä, eikä päihteenä. Kipulääkeopiaatit ovat lääkkeitä ja erittäin käytettyjä päihteenä, silti nekin nähdään ensisijaisesti lääkkeinä joiden päihdekäyttöä pyritään rajoittamaan. Jos lääkekannabikselle löytyy tarpeeksi tutkittua tehoa lääkinnällisestä hyödystä ja käyttöaiheita (käyttöaiheet voivat laajeta kuten masennuslääkkeillä jotka ovat nykyään lähes joka-vaivan lääkkeitä) niin miksi kieltää potentiaalisen lääkevalmisteen käyttö vain ideologisista syistä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Smoking Marijuana Causes ‘Complete Remission’ Of Crohn’s Disease, No Side Effects, New Study Shows

http://bloomsmag.com/smoking-marijuana-causes-comp...

21 ihmisen koeryhmästä 11 sai kannabista (muut lumelääkettä) ja heistä viidellä Crohnin tauti meni täydelliseen remissioon ja viidellä oireet puolittuivat. Ruokahalu ja uni paranivat kaikilla. Mielenkiintoista, että kannabislajikkeen THC -pitoisuus kokeessa ollut todella korkea 23%. Annostus oli kaksi "jointtia" päivässä kahdeksan viikon ajan.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Niin, eihän tämä "Hussin Eija Kalso" ole yhtään sen enempää kuin pelkkä LKT, pro­fes­sori ja HUS:n kipuk­li­nikan yli­lää­käri.

Toista ne ovat kannabiskauppiaat ja kaikki "kokemusasiantuntijat"! Heihin voi Teppo luottaa sokeasti, hehän ovat niitä todellisia asiantuntijoita.

Olisiko tämän pakonomaisen kannabiksen kaupittelun lisäksi mitään muita blogiin kirjoittamisen väärtejä aiheita?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Nimeen ja arvoon vetoaminen on aina suhteellista. Itse ammattipätevyyden ja huippuviran takana on aina ihminen jolla on omat ennakkonäkemyksensä, kokemuksensa, arvomaailmansa ja sidonnaisuutensa.

Nykyään julkisuudessa käydään kovaakin keskustelua psyykelääkityksestä, sen järkevyydestä nykyisessä laajuudessa, käypähoitosuositusten "paikkaansa pitävyydestä" ja sen laatijoiden mahdollisista ennakkoasenteista ja sidonnaisuuksista. Osa tästä keskustelusta on lähes henkilökohtaista loanheittoa puolin ja toisin. Asia-argumentitkin riitelevät hyvin voimakkaasti. Esimerkiksi masennuksen käypähoitosuositusten pohjana olevien lähteiden tulkinnan "rehellisyyttäkin" on arvosteltu joiltain osin ja ne perustelut olivat todella hyviä ja luultavasti melko pitkälti paikkaansa pitäviä.

Joihinkin "ylilyönteihin" tai kiistoihin on jopa puututtu lääkäriliiton antaman varoituksen kautta. Eräs tälläinen varoituksen saaja oli ortopedian ja traumatologian professori Teppo Järvinen. Syy oli epäkollegiaalinen käytös.

Siinä missä ortopedian ja traumatologian psofessorillakin on ennakkoasenteensa jopa kollegoiden luotettavuuden suhteen niin hyvin todennäköisesti kivunhoitoonkin erikoistuneella ylilääkärillä on omat henkilökohtaiset ennakkoasenteensa opiaatteihin, lääkekannabikseen ja moneen muuhun asiaan.

Useimmat ihmiset, jopa lääkäritkin ovat taipuvaisia taipumaan "markkinointiin" ja "vaikuttamiseen". Tätä vaikuttamista tapahtuu monelta eri taholta, monelle eri taholle ja monesta eri syystä. Kannabiksen "positiivinen maine" lisääntyy ja laajenee jatkuvasti monen eri vaikuttajan kautta. Näiden vaikuttamisen motiivit ovat hyvin moninaiset. Samoin kannabiksen haittojen tai lääkehoitoon soveltumattomuuden puolesta tehdään vaikuttamista. Masennuslääkitystä kivunhoidon tukihoitona, pregabaliinilääkitystä tai varsinaisia opiaattien käyttöä pyritään tietysti lisäämään niiden lääkevalmistajien tahoilta ja vaikuttamaan niiden käyttöön. Lääkekannabiksen ja itse kannabiksen merkitys tulee olemaan valtava tulevaisuudessa maailmanlaajuisesti uutena miljardiluokan lääke- ja päihdemarkkinana. Tutkimustuloksia on puolin ja toisin. Lääkekannabis ja kannabis tulee olemaan niin valtava muutos päihde- ja lääkemarkkinoissa ettei sitä pysty edes käsittämään.

Mutta onneksi jatkuvasti tehdään tutkimusta enemmän ja vähemmän laadukkaasti ja enemmän ja vähemmän tarkoituksen hakuisesti. Laajamittainen kannabiksen laillistaminen joissakin maissa tuo muutaman vuoden sisällä valtavasti tietoa todellisesta vaikutukseta esimerkiksi psykoosien ja skitsofrenioiden suhteesta kannabiksen käyttöön. Kannabis on erittäin monipuolinen ja monitasoinen "tuote" mm. lajikevalinnoiltaan. Lisää tutkimusta ja tietoa tarvittaisiin sen erilaisista vaikutuksista ja mahdollisuuksista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tässä taas uusi havainto, tutkimus.

Cannabis drug cuts seizures in children with severe epilepsy in trial

https://www.theguardian.com/society/2017/may/24/ca...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset