TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Tullin johtaja: Huumeiden nettikauppa kasvaa koko ajan

Luin tossa TS:n jutun: Tullin johtaja: "Ministerin pitsa kylmettyy ennen kuin netistä tilatut huumeet ovat kotona".

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshi mainitsee jutussa karun totuuden: "Eihän kukaan todellisuudessa pysty pysäyttämään huumeiden kaupankäyntiä. Jos suljet yhden kauppakanavan, tilalle nousee kuusi uutta."

Netin huumekauppa toimii samoin kuin perinteinenkin huumekauppa. Kun yksi tekijä jää kiinni on tilalle tulossa muutama lisää.

Loputon suo johon voi pumpata loputtomasti veromaksajien rahaa. Jotain uutta pitäisi rohkeasti miettiä. 

Jutussa tulee ilmi myös muuntohuumeista tulevat uudet ongelmat. 

"Käyttäjille muuntohuumeet ovat suurin ongelma, koska niiden annostelu on todella vaikeaa. Tämä tekee Rakshitin mukaan muuntohuumeista valtavan terveysriskin.

– Jos kotiin tulee valkoista pulveria. Mistä voit tietää, mitä siellä on todellisuudessa. Vedätkö rotanmyrkkyä suoneen vai jotain muuta."

Tämä on todella ikävää ja johtuu täysin kieltolaista. 

Tässä lisää uutisointia aiheesta:

Huumeista on tullut taviksille sivubisnes – Pirkanmaan huumetilastoissa raju kasvu

Verkon huumekauppa siirtyi neljälle uudelle sivustolle - myynti taas nousussa

Poliisi mainostaa Savon sanomissa: Jokaisen vanhemman pitäisi tietää, että näillä sovelluksilla nuoret saavat huumeita

Poliisi väittää, että katukauppa olisi ollut poissa: Poliisi: Huumeiden katumyynti teki paluun Suomessa - yleensä ostarin pihalla

Poliisihallituksen mukaan monet huume-epäillyistä ovat 90-luvulla syntyneitä nuoria miehiä.

Poliisi ratsasi moottoripyöräjengien kerhotilat - etsintöjen saldo näkyy karuissa kuvissa

Poliisin tehostettu verkon huumausainevalvonta tuotti tuloksia: Koko Suomessa 116 rikosilmoitusta, myyjiä otettiin kiinni

Huikeat takavarikkomäärät: 

"Valvonnassa takavarikoitiin muun muassa 2,7 kiloa amfetamiinia, 500 grammaa metamfetamiinia, 1 500 ekstaasitablettia, 3,6 kiloa marihuanaa ja yli 300 opioidiriippuvaisten korvaushoitoon käytettävää Subutex-tablettia. Viime aikoina paljon esillä ollutta Rivatril-lääkettä takavarikoitiin lähes 2 500 tablettia.

Huumausaineiden lisäksi takavarikoitiin myös neljä ampuma-asetta sekä noin 30 000 euroa käteistä."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ja keski-Suomessa lähinnä kannabista.

"Poliisi takavarikoi Keski-Suomessa asunnoista reilut sata grammaa kannabista sekä pieniä määriä amfetamiinia ja ekstaasia."

http://www.ksml.fi/kotimaa/Poliisi-paljasti-huumau...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hesari kirjoittaa:

"SUURIN OSA verkkovalvonnassa tehdyistä rikosilmoituksista oli Helsingin ja Hämeen poliisilaitoksen alueilla, joilla molemmilla epäiltyjä rikoksia on 20. Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella tehtiin 17 verkkoon liittynyttä rikosilmoitusta.

Katuvalvonnassa Sisä-Suomen poliisilaitos teki 85, Lounais-Suomen poliisilaitos 52 ja Lapin poliisilaitos 28 ilmoitusta.

Epäiltyjä on yhteensä 396. Heistä otettiin kiinni 199 ja pidätettiin 67. Poliisi vangitsi lopulta 19 epäiltyä."

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005440989.html

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Voi se olla, että netissä se on tehokkainta valvoa huumekauppaa kun myyjät ja ostajat kohtaavat tietyllä foorumilla. Kasaantuvat samaan paikkaan. Voi siinä olla muukin syy kun kadulle siirrytään kaupantekoon, nähdään ostetun tavaran aitous. En tiedä huumeista tai tästä aiheesta juuri mitään mutta tuntuu hölmöltä tehdä laitonta toimintaa keskitetysti samasta paikasta pidemmän aikaa, jos se nyt on näin ollut.

Jos joku haluaa lisätietoa asiasta niin täytyy ehkä kyssyy perussuomalaisista sehän näyttää olevan poliisin / kaikkien kädennostoäänestysten etujärjestö. Pois joutaisivat politiikasta molemmat. Tiedä miten paljon he käyttävät työaikaa ja valtion resursseja poliittiseen toimintaan? Mieltymys natseihin tai rajoittaa kansalaisoikeuksia tai kytätä vainoharhaisesti vapaata rehellistä pääoman liikkuvuutta ei tule tuottamaan muuta kuin surua (täydellinen katastrofi).

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Pitkään työnsä puolesta myös huumekenttää seurannut rikostoimittaja ja kirjailija Jarkko Sipilä kritisoi MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa huumeiden käytöstä rankaisemista. Hän katsookin, että huumeiden käyttöä pitäisi käsitellä enemmän sosiaalihuollon kuin poliisien asiana, sillä jälkimmäinen lähestymistapa ei ole osoittanut toimimisen merkkejä.
– Ei se (poliisi) nyt näytä tätä ongelmaa tässä ratkaisevan. Tarvittaisiin uudenlaisia keinoja. Portugalissa [huumeiden käytön dekriminalisointi] on toiminut ilmeisen hyvin, hän toteaa.
Hänen mukaansa myös kannabiksen laillistaminen on edessä ennemmin tai myöhemmin, mutta aivan lähiaikoina hän ei odota sen tapahtuvan.
– Huumesotahan on jo hävitty, kyse on siitä miten haittoja kannattaa minimoida, Sipilä sanoo.
Humaania päihdepolitiikkaa ry toivoo Sipilän jatkavan aihepiirin käsittelyä myös tulevissa kirjoituksissaan ja Vinkkimiehet-ohjelmassaan.

Teksti kopioitu Humaania päihdepolitiikkaa ry:n sivuilta.

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/837238

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset