TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kreikka luottaa kannabikseen talouskasvun vauhdittajana

Kreikka luottaa ja panostaa lääkekannabiksen tuottamiseen. He arvioivat markkinoiden kasvavan lähivuosina paljon. 

"Kreikan pääministeri Alexis Tsipras uskoo, että tuleva kannabisbisnes vauhdittaa maan talouskasvua ja auttaa irtautumaan kolmannesta tukipakettiohjelmasta, Bloomberg kertoo.

Maatalousministeri Evangelos Apostolou arvioi, että kannabiksen kasvattamiseen investoidaan alkuun yli 1,5 miljardia euroa. Hänen mukaansa Kreikan kannabisliiketoiminta voi olla kymmenen vuoden sisällä jo 200 miljardin euron arvoinen.

Lääkekannabiksen laillistamista ajavan työryhmän mukaan jo yksi 12–15 kasvihuonetta sisältävä kasvattamo voi luoda 400 työpaikkaa."

Kannabis toisi myös meille suomalaisille työtä jos valtio sallisi moisen bisneksen. Myös Taskan valtio on itse päättänyt tuottaa lääkekannabiksensa itse.

Kuten sanottua, kannabis ei ole huume, se on paljon muutakin ja se voisi antaa yhteiskunnalle myös verotuloja menojen sijaan.

Talouselämän juttu: Kreikka luottaa kannabikseen talouskasvun vauhdittajana

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nyt Kreikka varmaan sitten maksaa kaikki velkansa kerralla takaisin, kun moiseen buumiin luottavat. Tosin valtion track record tehdä oikeansuuntaisia päätöksiä talouttaan koskien ei ole kovin vakuuttava.

Juha Hämäläinen

Kuikka haaveilee omituisia (Hämiö) Tsipras tuo korkeintaan meitin helppoheikeille heikin hyvää pilveä, jota pössytellessään meidän herrat myy loputkin Suomesta saadakseen jonkun hyvän viran EUnukkilasta ja pääsee lopulliseen EUforiaan!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Siitä vaan Syväriläkin Kreikkaan muuttamaan ja kannabista viljelemään ja kauppaamaan, niin ei tarvitse enää jatkuvasti valitella US-blogeissaan Suomen kieltolakia. Suomi on vapaa maa ainakin maastamuuton suhteen. Vai mitä?

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Eikö Kilpiön mielestä saa kertoa, mitä muualla tapahtuu? Eikö Suomen huumausainepolitiikasta saa olla vapaassa maassa eri mieltä kaiken maailman kilpiöiden kanssa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Nimenomaan saa kertoa ja mukavia asioita vielä enemmän koko kansan kuultavaksi. Huumemyönteisten asiat eivät ole niitä maailman tärkeimpiä asioita valistettavaksi ja markkinoivaksi ja ihmisten terveyttä pilaaviksi asioiksi. Päinvastoin. Mutta jokainen taplatkoon tyylillään. Itse en tarvitse huumeita enkä suosittele ex-virkakokemukseni pohjalta muillekaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ymmärrän että sinun maailmankatsomuksesi sotii kannabista vastaan. Se nyt on vaan tapetilla ympärimaailman.

Kirjoitan aiheesta koska se kiinnostaa minua. On mukava havaita kuinka uudet tutkimukset jatkuvasti murtavat myyttejä joita meille on vuosikymmeniä syötetty.

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Hyvä Kreikka! Siinä olisi Suomellekin kasvava teollisuudenhaara joka toisi taatusti lisää kullanarvoisia veromarkkoja ja kaivattuja työpaikkoja. Kyseessä kun on kuitenkin hyvin monikäyttöinen kasvi, yllämainitun Kilpiön kommenttiin senverran että vaikket sinä "tarvitse huumeita" niin erittäin monelle kipupotilaalle, ms-taudista kärsiville, glaukoomapotilaille ja monille muillekn hermostosairauksista kärsiville kannabis on kuitenkin erittäinkin pätevä lääke. Päihteenäkään kannabis ei ole toksinen kuten tämä yleisesti köytetty liuotin alkoholi, eikä päihtymys aiheuta vastaavaa viinapäisen väkivaltaista sekoilua mitä voi lähes jokaisessa Suomen kaupungissa todistaa pe- ja la-iltaisin. Lisäksi kasvin kuidut ovat yksiä luonnon vahvimmista ja soveltuvat moniin käyttöihin, olihan ennen purjekankaat ja hyvät köydetkin hamppukuidusta valmistettuja. Muistanpas lukeneeni myös että kasvupinta-alaa kohden hamppu tuottaa n. 3-4 kertaa enemmän kuitua kuin metsä, hampusta saa myös sellua paperiteollisuudelle. Liitteitä en jaksa tähän hätään alkaa lisäilemään mutta niitä löytää itse kukin nopealla etsinnällä.
Hieman rohkeutta Suomen lainsaasäntöön niin saadaan tännekin uusi ja taatusti tuottava teollisuudenhaara hyödyttämäään monia muitakin aloja (vaateteollisuus, lääketeollisuus, paperiteollisuus just to name a few.)
Ei pidä juurtua vanhoihin valheisiin ja katsoa kun pikkuhiljaa muut maat ajavat tässäkin asiassa ohitse, kerrankin olisi Suomella tilaisuus olla mukana eturintamassa kehittämässä jotain kovasti kaivattua uutta teollisuutta.

Jyrki Karvo

Itse hyväksyn kannabiksen lääkinnälliseen käyttöön. Ja mikä ettei diskriminalisoida sen käyttö. Saavat ne jotka apua tarvitsevat sitä nopeammin. Muuten laillistamiseen en usko. Eli myynnin pitäisin edelleen ennallaan lukuunottamatta tuota lääkekäyttöä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eli kannatat myynnin pitämistä rikollisten käsissä?

Jyrki Karvo

Äläs Teppo laita sanoja toisten suihin... En mä kannata viihdekäytön sallimista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #10

Eli kannatat rikollisten rahavirtojen jatkamista veronmaksajien piikkiin.

Jyrki Karvo Vastaus kommenttiin #13

Lopeta nyt. Mä en noin sanonut. sanoin en hyväksy viihdekäyttöä. Hiukan eroa tosin voihan sitä olla hankala ymmärtää. Ei se että en kannata tai hyväksy huvikäyttöä tarkoita että rikollisuuden hyväksyn. Törkeää väittää moista. Mähän voisin väittää että sinä käytät huumeita. en kuitenkaan tee niin... Yritä nyt ajatella hiukan erilailla. Se on katos paljon helpompaa kun ei syyttele ja pane toisen suuhun sanoja...

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Sitähän se kieltolaki yleensä tarkoittaa. Suomessakin hieno esimerkki Aarnio Oy:n toiminnasta kun johtava huumepoliisi olikin kirjaimellisesti tittelinsä mukainen eikä taatusti yksinään poliisivoimissa operaatiotaan pyöritellyt, mm. norjassa ja olikohan virossakin samanlaiset oikeudenkäynnit menossa ko. maiden "johtavien huumepoliisien" kanssa, jännä sattuma... "Toki" pitäähän se yksittäiset kotikasvattajat jotka omaan käyttöön pari kasvia kasvattaa saada pois pelistä ettei Aarnio oy:n ja muiden rikollisjärjestöjen pisnekset kärsi... Ehkä kun tämä vanhempi jääräsukupolvi joka ei mielipidettään vaihda vaikka mitä faktatietoa asioista tulisi alkaa siirtyä päättäjien pallilta ja valistuneemmat ja humaanimmat ikäpolvet päästetään päättämään, voisi olla aika dekriminalisoinnille tai jopa lailliselle pisnekselle á la Colorado.
Turha toistaa tätä perusväitettä "ei tääällä tarvita uusia päihteitä viinan lisäksi", eihän kenenkään pakko ole mitään päihdyttäviä aineita käyttää, kannabis vaan on jo Suomessa, ollut jo pitempään ja nykyään yhä useampi käyttää tai kokeilee ja aniharva niistäkin on ns. ongelmakäyttäjiä vaan enimmäkseen perus opiskelijoita tai työssäkäyviä ihmisiä jotka "syyllistyvät" täysin uhrittomaan "rikokseen" rentoutumalla silloin tällöin sätkän kera mieluumin kuin vetämällä perisuomalaiset perskännit.
"O tempora, o mores"
Rauhallista keskustelua eikä herneiden nenäänvetämiskisaa toivoen.
PS. kiitokset Tepolle jälleen hyvästä ja aiheellisen ajankohtaisesta kirjoituksesta!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset