Viron alkoholinpolitiikka epäonnistunut, oppiiko Suomi?

Viron alkoholipolitiikka on kokenut kolauksen ja suoranaisen epäonnistumisen. Siellä alkoholista saadut verot laskevat vaikka niiden piti nousta.  Eli takkiin tulee ja haitat jäävät kumminkin Viroon. 

Virossa ollaan jo puhuttu, että korotuksen alkoholinveroon pitäisi peruuttaa. 

Mielenkiintoista on seurata miten Suomessa asiaan suhtaudutaan. Jos Viro peruuttaa veron noston, niin se tietää sitä, että matkustaja tuonti Suomeen ei ainakaan vähene. 

Suomen veronkorotuksia on perusteltu sillä, että niitä tehdään Virossakin. Järkeäkin olisi hyvä käyttää. 🙂

Lähteet:

Mtv:n uutisen: "Viron uudistettu alkoholipolitiikka näyttää epäonnistuneen pahasti. Verotulojen sijaan budjettiin on tulossa ammottava kymmenien miljoonien aukko, kun alkoholin osto on alkanut siirtyä erityisesti naapurimaahan Latviaan."

Verkkouutiset: Viro ei ehkä korotakaan alkoholiveroa – verotuotot putoavat jo nyt 

"Viron valtiovarainministeri Toomas Tõniste pohtii, pitäisikö Viron tuleva alkoholiveron korotus peruuttaa. Veroa olisi määrä nostaa helmikuussa.

Viron yleisradion mukaan korotuksen mahdollisen peruuttamisen taustalla on alkoholiveron odotettua kehnompi tuotto. Viron verottajan mukaan alkoholiverotuloja oli tullut lokakuuhun mennessä liki 16 miljoonaa euroa vähemmän kuin alun perin laskettiin."

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu