TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kuka/ketkä pimittivät tietoa Valviralta?

Oikeudessa ihmeteltiin miksi tieto ei liikkunut Valviralle? Ihan syystä. Jos tieto oli mennyt jo ensimmäisestä varkaudesta, luulen että tämä tuore tapaus olisi jäänyt tekemättä.

Puhun siis hoitajasta joka varasti potilaansa lääkkeet ja käytti ne itse. Ilmeisesti hoitajalla on paha päihderiippuvuus. Päihderiippuvuus ei ole uusi asia hoitohenkilökunnan tai edes lääkäreiden kohdalla.

Itse mietin miksi ensimmäistä varkautta ei ole ilmoitettu eteenpäin? Ketä tässä on yritetty suojella, vai onko kyseessä vain välinpitämättömyys.

Joka tapauksessa surullista niin potilaan kuin hoitajan kohdalla. Oikeus olisi voinut kenties lisätä tuomioon pakollisen päihdekuntoutusjakson. 

Muutenkin tuomio tuntuu melko lievältä. Jos vaikka vertaa tuomioihin joita saa kannabiksen kotikasvatuksesta.

No, oikeuden päätökset on muutenkin tällä  viikolla paljon puhuttanut.

"Kolmevuotiaan lapsen lääkkeitä varastanut hoitaja sai perjantaina Keski-Pohjanmaan käräjäoikeudessa vuoden ja kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta lapsen törkeästä pahoinpitelystä. Hoitajalle määrättiin myös 80 tuntia yhdyskuntapalvelua, ja hänet tuomittiin maksamaan muun muassa kärsimyksestä 11 000 euroa.

Tuomio koskee törkeän pahoinpitelyn lisäksi varkautta, huumausaineen käyttörikosta, liikenneturvallisuuden vaarantamista ja rattijuopumusta.

Käräjäoikeus katsoo, että teko oli erityisen julma, koska se kohdistui puolustuskyvyttömään lapseen. Oikeuden mukaan hoitajalla oli lääkeriippuvuus, mikä saattoi olla syy tekoon."

 

Tässä muutama linkki aiheeseen:

Morfiinihoitajalle ehdollista lääkevarkaudesta – käytti itse sairaan lapsen kipulääkkeitä ja laittoi tilalle vettä

Miksi tieto lääkevarkaustuomiosta ei kulkenut? Ensimmäinen tuomio morfiinihoitajalle jo vuonna 2012

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toivottavasti on saanut apua ongelmiinsa.

"Lieventäviä seikkoja kuitenkin löytyi. Hoitajalla on diagnosoitu lääkeriippuvuus, joka oikeuden mukaan ei ole anteeksiantoperuste, mutta selittää motiivin.
Nainen on sittemmin hakeutunut hoitoon ja kertoi oikeudessa, että riippuvuus on nyt hallinnassa. Päihdekeskuksen todistuksen mukaan hän on sitoutunut asiakkuuteensa ja asioiden hoitamiseen.
Naisen rikosrekisteri on puhdas, eikä hänellä ole aiempia pahoinpitelytuomiota. Hänet on kerran aiemmin tuomittu sakkoihin lääkevarkaudesta, kun hän vuonna 2010 anasti lääkkeitä käyttöönsä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin keskussairaalasta, jossa hän työskenteli kätilönä.
Tuomion mukaan vähäisessä määrin voidaan ottaa huomioon myös tapauksen keräämä laaja julkisuus ja hoitajalle koitunut työpaikan menetys."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005463518.html

Miksi sairaala ei toimittanut tietoa eteenpäin? Tai poliisi?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sairaalalla ei ole velvollisuutta ilmoittaa Valviralle, oikeus on.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miten muuten lääkeriippuvuus eroaa huumeriippuvuudesta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Esimerkiksi insuliinidiabeetikko on riippuvainen insuliini-lääkkeestä niin voimakkaasti että kuolee ilman sitä.

Harvemmin huumeiden vieroitusoireisiin kukaan kuolee.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

En tiedä mutta näkisin että lääkeriippuvuus on syntynyt perustellusta syystä annetun tai aloitetun lääkehoidon haittavaikutuksena lääkeaineeseen. Lääkkeenkäytön aloituksen tarkoitus on ollut sairaudenhoito ja sairauden lääkitys.

Huumeriippuvuuden näkisin taas päihdekäytön seurauksena joko lääkeaineisiin tai varsinaisiin huumausaineisiin.

Se kun opioidilääkeriippuvuudesta on siirrytty muiden opioidien käyttöön riipuvuuden vuoksi jää kyllä tuon näkemyksen ulkopuolelle. Itse suosin päihderiippuvuutta yleisellä tasolla kun puhutaan riippuvuuksista eri päihteisiin ja päihdekäytöstä.

Insuliinin kyllä jättäisin lääkeriippuvuuksien ulkopuolelle. Kyse ei ole päihdyttävästä aineesta vaan diabeetikolle välttämättömästä elämää ylläpitävästä lääkkeestä jolla ei ole väärinkäyttöpotentiaalia (paitsi kehonrakennuksessa dopingaineena). Insuliiniin ei tule riippuvuutta vaan elimistö tarvitsee sitä koska ei itse tuota sitä tarpeeksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ihminen on riippuvainen insuliinista, mutta ei tule siitä riippuvaiseksi ?

Onhan ihmisellä elimistössään opioidireseptoritkin ja elimistö tuottaa opioideja esimerkiksi kovassa treenissä ja ihminen tulee riippuvaiseksi omista tuottamistaan
opioideista.

Rajanvedot ovat hankalia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset