TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Hjallis Harkimon bloggaus päihteistä! Hyvä avaus!

Harry "Hjallis" Harkimo kirjoittaa Savon sanomien blogissaan päihteistä. Joutuu antamaan kiitosta, koska harva kansanedustaja ottaa mitään kantaa asiaan.

"Kovasti kuvitellaan, että nuoriso alkaa ryypätä valtoimenaan, jos kaupasta saa lonkeroa. Selitys on, että jos alkoholin laillinen saatavuus paranee, käyttö kasvaa. Tässä syksyn pimeinä iltoina olen miettinyt, että huumeita ei saa laillisesti mistään, mutta silti niiden käyttö kasvaa koko ajan!"

Tässä on ehkä tärkein  huomio kirjoituksesta:

"Suurin osa huumeiden käyttäjistä ei kuitenkaan ole ongelmakäyttäjiä. Nykyään tavallinen huumeiden käyttäjä on kouluikäinen nuori tai työssä käyvä aikuinen. Näitä huumeiden kokeilijoita on Suomessa noin 250 000 ja satunnaiskäyttäjiä noin 90 000 – yli kymmenen kertaa enemmän kuin ongelmakäyttäjiä. Olisi siis syytä puuttua jo aiemmin.

Mutta näin ei tehdä. Sosiaalihuollon huumehaittakustannukset ovat kasvaneet neljän vuoden aikana 22 prosentilla, mutta samaan aikaan ehkäisevään huumetyöhön kohdistetut avustukset ovat vähentyneet 23 prosenttia. Miksi ehkäisevään työhön panostetaan entistä vähemmän, vaikka ongelman hoitoon liittyvät menot kasvavat jatkuvasti?"

Edit:

"Resurssit kohdennetaan ihan vääriin paikkoihin. Huumelakeja pitää muuttaa niin, että voidaan säästää huumeita kokeilevien ja käyttävien nuorten henkiä." 

Oppia vaikka Portugalista!

Linkki kirjoitukseen: Kiva luku kunnan budjetissa voi olla myös perheen suurin suru

Samaan aikaan tulee jatkuvati tälläisiä uutisointeja ja tutkittua tietoa:

Järkyttävä tutkimustulos: Valtaosa yläkoululaisista pitää huumeiden hankkimista helppona osassa kunnista

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Harkimolta hyvä havainto on kansanedustajien puhumattomuus aiheesta. Kumminkin jokainen puolue on huolissaan lapsista sekä nuorista. Puheet ja teot eivät vaan kohtaa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

Harva uskaltaa tehdä sellaisia aloitteita, jotka vähentävät ääniä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onhan se ikävää jos haluaa järkeä päihdepolitiikkaan ja se vie muka ääniä. Ehkä äänestäjät ymmärtäisi euro määriä paremmin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>.....Suurin osa huumeiden käyttäjistä ei kuitenkaan ole ongelmakäyttäjiä....

ooo

Ei niin .... he ovat vasta tulossa sellaisiksi.

Mika Sarivaara-Satta

Vain n.5% on addikteja, ja eiväthän kaikki alkoholinkayttajatkaan ole ongelmakayttajia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Taitaa olla 10% lähempänä totuutta. Ongelmakäyttö on ongelma, mutta sen ei pidä määrittää koko päihdepolitiikkaa.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Väite on yhtä perusteltu kuin se että jokaisesta alkoholin käyttäjästä tulee alkoholisti.
Päihteillä on riippuvuuspotentiaalinsa. Osalla päihteistä se on suurempi kuin toisilla. Tupakalla ja nikotiinivalmisteilla se lienee kovimmasta päästä. Alkoholi lienee keskitasoa riippuvuuksien suhteen ja on yksi helpoiten päihdeongelmangan aiheuttavista päihteistä. Kannabis lienee yksi vähiten riippuvuutta ja ongelmakäyttöä aiheuttavista päihteistä. Tosin ei sekään ole täysin ongelmaton.

Lisäksi yksilötasolla ja yksilön elämäntilanteella on hyvin paljon merkitystä. Jos ihminen ei tupakoi, käyttää alkoholia kohtuullisesti ja järkevästi eikä ole energiajuomariippuvainen ja käy vielä töissäkin niin satunnainen huumausaineiden viihdekäyttö tuskin aiheuttaa ongelmakäyttäjäksi tulemista kovinkaan helposti. Mutta jos on valmiiksi syrjäytynyt tupakoiva alkoholin suurkuluttaja ja on vielä erokin tulossa niin tällaisellä henkilölle kehittyy hyvin todennäköisesti huumausaineiden kanssa pelatessa päihdeongelma todella nopeasti.

Linkki päihteiden vertailuun:
https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riip...

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Olen käyttänyt täysin hallitusti viimeiset 17 vuotta. Onko mulla joku velvollisuus heittäytyä nistiksi ennemmin tai myöhemmin? Ei yhtään huvittaisi, tykkään siitä että elämä pysyy hyvin kasassa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kovasti huudellaan huumeongelmasta..

Sitten hoitoon pääsy on vaikeaa..

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/583868-avun-...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tää Harkimon kommenti ei kyllä pidä paikkaansa.

"Viime vuonna poliisi otti liikenteessä kiinni enemmän huumeiden vaikutuksen alaisena ajavia kuskeja kuin rattijuoppoja."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset