TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Poliitikot kusessa, valheet kannabiksesta ei uppoa nuoriin!

Olisi aika tunnustaa valheet ja virheet, mitä tulee kannabikseen.

Nuoret ei voi ottaa poliitikkoja vakavasti, jos he eivät uskalla puhua faktapohjalta kannabiksesta.

Nuoret kyseenalaistaa nykyisen kannabispolitiikan ja syy on aika ilmeinen. Poliitikot eivät pysty perustelemaan miksi kasvi on Suomessa laitonta. Varsinkin kuin länsimaissa sen laillisuutta on uudelleen tarkasteltu. Kanada laillistaa ensivuonna, useat Yhdysvaltain osavaltiot ovat sen laillistaneet, siis myös hupiganjan.

Nykyinen laki ei suojele lapsi, nuoria haitoilta joita laiton kannabis tuo mukanaan.

Mikä tahansa poliitikkojen, valistajien,poliisin propagandan ei enää mene läpi. Netti tuo tietoa, myös sitä oikeaa. Suomeksi paskapuhe ei enää uppoa kuin yksinkertaisille ihmisille.

Ihmiset tiedostavat että kannabiksen laittomuus on todella typerää ja myös tuhoisaa.

Ne jotka siitä lääkinnällisesti hyötyy kärsivät melkoisesti, siksi 12 vuotiaan tytön perhe ja lakimies haastaa liittovaltion oikeuteen, voimia sille.

Voiko Suomessa haastaa päättäjät oikeuteen asian tiimoilta?

Sen tiedän, että moni laillinen lääkekannabispotilas taistelee Kelan kanssa tällä hetkellä maksajasta, osa ihmisistä vääntää vakuutusyhtiöiden kanssa. 

Kannabiksen kieltolaki estää myös Suomessa lääkekäyttöä tehokkaasti.Se joka muuta väitää kusettaa itseään.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Voiko Suomessa haastaa päättäjät oikeuteen asian tiimoilta?"

Voithan yrittää tehdä kanteen asian tiimoilta, mutta se ei johtaisi syytteen nostamiseen, koska kyseessä on parlamentaarisen ja kansanvaltaisen maan lainsäädäntöelinten aikoinaan laatima laki, jota samainen kansanvaltainen elin ei ole kumonnut. Lain voimassaolo siis noudattelee sosiologisesti tarkasteltuna kansan tahtoa.

Kehottaisin myöskin olemaan käyttämättä viestinnässä ilmaisua "nuoret" sitä ja "nuoret" tätä. Määrittelemättä mikä on "nuori" ei ainakaan voi niputtaa moista ryhmää jonkin asian kannattajaksi. Nuoremmistakin ikäluokista löytyy kannabiksen vapautuksen kannattajia sekä vastustajia.

Havaitsin tosin, että ehkäpä itsekin olit blogia kirjoittaessasi tuumaillut samaa ja muuttanut puolen välin tienoilla ilmaisun "nuoret" ilmaisuksi "ihmiset".

Saladin Mahmudin

Kannabiksen laittomuudella ei ole mitään tieteellistä tai järjellistä selitystä. Yksi syy sen laittomuuteen saattaa olla se että venäjän hallinto noudattaa äärimmäisen tiukkaa kieltolakia ja osa meidän politiikoista on venäjälle päin. Tosin tämän äärimmäisen kieltolain takia venäjällä rehottaa vakava huumemafiaongelma
Suomen huumausainelait ja säädökset nojaavat kuitenkin YK:n ikivanhoihin pykäliin ,säädöksiin ja nyt kun YK:n on pikku hiljaa niitä muuttanut sekä antanut maailman valtioiden laillistaa,muuttaa huumausainelakejaan niin periaatteessa oikeuteen haastaminen on mahdollista kansainvälisten tuomiistuinten kautta . Huumeiden kieltolaki rikkoo kuitenkin myös suomen perustuslakia koska se kriminalisoi käyttäjiä sekä rikkoo yksilönoikeuksia/yksilönvapauksia

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Myös lapsilla ja nuorilla on omat mielipiteet, toivottavasti. Pitäisi yrittää kirjoittaa tarkemmin.

Lapset ja nuoret vedetään aina keskusteluun.
Ehkä mun pitää ottaa omat määritelmät ja prosenttiluvut virallisista taulokoista joita on saatavilla.

Itse pidän lapsina kaikkia alle 18 vuotiaita ja nuoret menee sitten siitä ylöspäin mut kumminkin alle 30 vuotta.

Kiitos palautteesta.

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Kuikalle muistutukseksi ettei kannabiksen kieltolain voimassaolo taida nyt ihan välttämättä kansan tahdosta olla riippuvainen, kun joskus -60 luvulla (en muista tarkkoja vuosia) kannabiksen kriminalisoinnista eduskunnassa äänestettiin, päädyttiin tasapeliin, jolloin "tottakai järkevin vaihtoehto" otettiin käyttöön, ja arpaa heittämällä ( tai hatusta nostamalla ja näin päädyttiiin nykyiseen, täysin ihmisiä kiusaavaan sekä syrjäyttävään, enemmän ongelmia aiheuttavaan kuin ratkaisevaan "lakiin". Laki joka rankaisee ihmisiä "rikoksesta" jolla ei ole uhria, pelkän kiusanteon ja herranpelon ylläpidon vuoksi olisi kumottava pikimmiten.

Lisäyksenä se, että kun nyt niin monet tunnetut ex-poliitikot ja asiantuntijatkin ovat todenneet "huumesodan" jo hävityksi, pitäisiköhän alkaa miettimaan tosissaan erilaisia malleja. Ehkä kannabista käyttävää ei tarvisi laittaa linnaan tai maksamaan sakkoja ja menettämään työtään ja asuntoaan. "Ehkä" ongelmakäyttäjillekin hoitoon ohjaaminen olisi parempi vaihtoehto kuin kodittomuus ja senjälkeiset muut pahemmat ongelmat kuin harmiton kannabis. Dekriminalisointi vähintään (Portugalissa toiminut mainiosti, huumekuolemat tippuneet murto-osiin dekriminalisointia edeltäneestä ajasta) ja sama trendi muissakin maissa joissa asia on otettu tosissan. Tarpeeksi rohkeaksi kun lähdetään niin pistetään Coloradon tai Hollannin malli pystyyn ja uusi uljas kotimainen hampputeollisuus kukoistamaan, saadaan näiden kokkari- ja kepulaisten aiheuttamat miljardivahingotkin paikattua uuden alan uuslla tuotoilla...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo arpominen koski silloin sitä, missä muodossa laki tuodaan Suuresta Valiokunnasta eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunta hyväksyi lain käyttökieltoineen päivineen selvällä enemmistöllä. Eduskunnallahan olisi ollut mahdollisuus myös torjua sille annettu hallituksen esitys, kuten aina.

Kyse on siis parlamentarismista joka tapauksessa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Lisäyksenä se, että kun nyt niin monet tunnetut ex-poliitikot"

Ex-pressa M. Ahtisaari on sitä mieltä, että jopa kannabiksen laillistaminen on tolkun asia.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presi...

Islannista voi myös ottaa mallia, sille on tehty ihmeitä viimeisen 20 vuoden aikana. Esimerkki siitä että kiellot ei vaan toimi.

Läsnä olo ja järkevä tekeminen ehkäisee parhaiten päihteiden käyttöä.

"Islannin nuoriso joi vielä 1990-luvulla eniten Euroopassa, nyt lähes kaikki ovat raittiita – Hurjaan muutokseen ei tarvittu valistusta vaan kotiintuloajat ja tekemistä
Islannin mallissa vanhemmat lupasivat viettää enemmän aikaa lastensa kanssa. Kolme prosenttia islantilaisnuorista on ollut humalassa kuluneen kuukauden aikana, suomalaisista joka neljäs."
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005466772.html

Tosin tälläkin voi olla vaikutusta:

http://tieku.fi/ihminen/islantilaiset-ovat-mieltyn...

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Maailmanlaajuisen "huumesodan" jatkamista puoltaa ensisijaisesti taloudelliset intressit. Laittomissa huumeissa liikkuu miljardien rahasummat ja sen arvo maailmankaupasta taitaa olla jossain 5-10% välillä maailman kaikesta kaupasta.

Varsinaisen huumesektorin (kasvattajat, jalostajat, valmistajat, salakuljettajat, myyjät jne.) lisäksi huumeet työllistävät epäsuorasti lukemattoman määrän tullimiehiä, poliiseja, asianajajia, virkamiehiä, vanginvartijoita ja eri alojen työntekijöitä. Valvontateknologia rajoilla ja tulleissa luo jatkuvaa kysyntää valvonta-alan sovelluksille ja teknologioille. Varsinaisissa tuottajamaissa poliisien ja järjestäytyneen rikollisuuden varustautuminen luo esim. kysyntää laillisille ja laittomille aseille, luotiliiveille, turvallisuusalan ja sotilasalan palveluille puhumattakaan valvontateknologiayritysten bisneksistä. Huumeet eivät tule maailmasta ikinä loppumaan. Huumeita tuottavien maiden köyhät viljelijät ja halpatyöntekijät, köyhät "muulit", epäonniset pikkudiilerit ja syrjäytyneet käyttäjät kustantavat rahoillaan, "selkänahallaan" ja työpanoksellaan rikollisjärjestöjen tienestit. Veroja maksavat kansalaiset kustantavat taas yhteiskunnan väkivalta- ja valvontakoneiston ja heitä varustavien tahojen kulut.

Maailmanlaajuinen laiton huumekauppa ei lopu eikä vähenä mihinkään niin kauan kuin maailmassa on epätoivoisia köyhiä, ahneita ihmisiä ja syrjäytyneitä ihmisiä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Aika suuri joukko nuoria näyttää enneminkin vähentävän päihteiden käyttöä. Voi aikoja...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, kehitys on positiivista alkoholin, tupakan ja osittain myös muiden huumeiden kohdalla, mutta kannabiksen käyttö on lisääntynyt viime vuosina uusille ennätystasoille Suomessa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mitään luotettavia tilastoja ei ole olemassa. Syynä on kannabiksen laiton asema, joka sulkee ihmisten suut tehokkaasti. Oma havainto on että kannabiksen käyttö on jatkuvasti lisääntynyt. Erityisesti itselääkintä on nousussa vanhemmissa ikäryhmissä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lienee korkea aika järjestää sitova kansanäänestys kannabiksen laillistamisesta Suomessa ja sitten pulinat pois !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset