TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Miksi Tanska panostaa lääkekannabikseen ja Suomi ei?

Miksi Tanska panostaa lääkekannabikseen, jos siitä ei kerta ole mitään hyötyä, ei ainakaan jos Hussin kipupolin Kalsoa on kuunnellut. Tai katsoo kuinka moni suomalainen sitä laillisesti saa käyttää.

Juuri tulleen uutisen mukaan suunnittella on 40,000 m2 tuotantolaitos kannabiksen kasvattamiseen yms.

Tanska on esimmäinen pohjoismaa , joka on herännyt unesta, mitä tulee lääkekannabikseen, hyvä niin.Tanska haluaa olla euroopan valloittaja tässä asiassa. :)

Myös Suomessa asia olisi syytä ottaa vakavasti eikä vähätellä. Bisnes kasvaa ja uusia potilaita tulee jotka hyötyvät lääkekannabiksesta.Suomessa osa hyötyjistä on pakotettu laittomien markkinoiden puoleen. Myös kelakorvauksen puute ihmetyttää. Jokseenkin ihmeellistä on myös, että ei päihdyttävää CBD-öljyäkään ei saa Suomesta laillisesti hankkia.

Dansk firma vil være Europas største producent af cannabis til medicinsk brug

Canopy Growth Details Danish Cannabis Production Facility

Spectrum Cannabis Denmark Announces Forty Thousand Square Metre Medical Cannabis Facility in Odense

Tanska sallii kannabiksen kasvattamisen lääkekäyttöön

Tanska aikoo sallia lääkekannabiksen viljelyn – Terveysministeri: ”Tarkoituksena on varmistaa, että meillä on kokeilun aikana omaa tarjontaa”

Kannabidioli eli CBD

Edit 21:07 videon lisäys 

https://

Edit 1:20 videon lisäys 

https://

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Suomi on vain yksinkertaisesti liian stalinistinen läpi, jossa kaikki tehdään vasta kun joku ulkoinen isä aurinkoinen pakottaa liikahtamaan!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Luulen että yksi iso syy on nämä huumehaukat joka jauhavat vain kannabiksen haitoista ihmisistä piittaamatta. Heille on kova pala myöntää olevansa väärässä kannabiksen suhteen. Jo Coloradon kannabiksen laillistaminen kertoo, että mitkään heidän puhumistaan uhkista ei ole eikä toteudu.

Suomeksi kannabiksen laittomuus on syy siihen, että ihmiset eivät sitä lääkkeeksi saa.

Myös ymmärrän lääkeyhtiöiden nihkeän suhtautumisen aiheeseen, heidän voitot pienenee, mikäli kannabiksen käyttö lisääntyy. Myös monen valistajan/valittajan työ siitä kärsii.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

En tiedä miksi Tanska laillistaa lääkekannabiksen mutta esitän muutaman idean.

Tutkimustoiminnalla saadaan todellista tietoa että toimiiko kannabis kipulääkkeenä, kuinka hyvin ja millaisilla haitoilla.

Toinen syy on se että kannabiksen "lääkekäyttäjät" pystyvät saamaan tasalaatuista tuotetta laillisia kanavia pitkin. Laillisen jakelukanavan ulkopuolisia vaihtoehtoja ovat itsekasvatus, kaveripiirikauppa ja varsinaisilta järjestäytyneen rikollisuuden kannattajilta ostaminen. Itse olettaisin että yhtenä syynä on suojella normikansalaisia ja kannabista "lääkkeenä" käyttäviä ajautumasta tekemisiin järjestäytyneen rikollisuuden kanssa.

Lisäksi olen oletuksessa että Tanskassa lääkeyhtiöiden, lääkärikunnan ja valtiollisten käypähoitosuositusten laatijoiden keskinäinen suhde on erilainen kuin Suomessa liittyen erityisesti kivunhoitoon (joiden uusin nykytrendi on masennuslääkkeet kivunhoitolääkkeenä). Yhtenä lääkeyhtiöiden "totuutta" kyseenalaistava henkilö on esimerkiksi Peter C. Gøtzsche joka toimii Kööpenhaminan yliopistossa professorina.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olet varmasti ajatuksiesi kanssa oikeilla jäljillä. Pitänee myös tuoda esille, että kannabis on potentiaalinen lääke myös moneen muuhun vaivaan kuin kipuun.

Muutaman voisi mainita, epilepsia, erityisesti lapsien kohdalla toimii.
Alzhei­mer - ikävä sairaus, THC:n on epäilty ehkäisevän kyseisen taudin etenemistä.

Tästä tuli mieleen tämä uutinen: Bentso­diat­se­piinit eivät sovi Alzhei­mer-po­ti­laille -http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/bentsodiatsepiinit-eivat-sovi-alzheimer-potilaille/

THC on luonnollinen ja suhteellisen turvallinen amyloidin estäjä, ja tutkimustulos auttaa meitä kehittämään tehokasta Alzheimerin taudin hoitoa tulevaisuudessa, Cao kertoi Journal of Alzheimer Disease -julkaisussa.

4 sairautta, joita voidaan hoitaa kannabiksella
Tutkimuksissa on havaittu, että kannabiksesta voitaisiin saada hyvä lääke MS-taudin ja Alzheimerin taudin kaltaisiin sairauksiin. Siitä näyttää olevan hyötyä myös muissa sairauksissa.

http://tieku.fi/laaketiede/laakkeet/4-sairautta-jo...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://tusky.fi/uutiset/773-tanskan-laakekayton-ko...

"Odensen pormestari Peter Rahbaek Juel kannattaa hanketta. Odensen alueen vahva kasvihuoneperinne tukee projektia, koska alueella on runsaasti alalle koulutettua työvoimaa. Projekti tulee työllistämään yli 120 henkeä, mm. entisiä orkidean kasvattajia"

Suomestakin löytyy tietoa ja taitoa. Myös tilaa ja varsinkin kesä aikaan ilmaista valoa. :)

“Yksi syy siihen, ettei kannabiksen lääkekäyttöä ole voitu testata, on se, ettei sitä ole voitu edes tuottaa. Nyt me alamme tuottamaan sitä ja sen jälkeen teemme kliinisiä kokeita. Emme ole huolissamme vaikka lääkäriliitto ei kannata hanketta. Meidän mielestämme kannabis on hyvä vaihtoehto morfiinille.”

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Jospa Suomen valtaapitävillä on sellainen perusajatus, että meidän taviskansalaisten kuuluukin kärsiä, syntiemme tähden. Me olemme syntisiä, koska kärsimme. Kärsimykseen on jokin syy, ja se on synti. Meidän syntimme. Tämän synnin vuoksi olemme ansainneet kärsimyksen.

Siinä annos Arkadianmäellä usein kuultua logiikkaa (tyyppiä 3), sovitettuna tähän aiheeseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Koska he pohjoismaista heräävät aikaisimmin. Jatkossa verotulojakin tulee mukavasti kunhan pääsevät samalle tasolle kuin esim. USAn monet osavaltiot. Ajan hengen seuraaminen voi kannattaa....

Suomi tulee viimeisenä tässäkin ja missaa tilaisuuden taas verotuloihin yms., joista todellakin olisi hyötyä (oikein käytettyinä). Mutta mitäs moisista. Turha edes kuvitella muuta, koska noin se mennee ellei ihmeitä satu. Eli Suomi taas siinä viimeisessä tyhmässä vaunussa....

******************
.. ja taas toisaalta .. :

Joskus on hyöty olla se perässäseuraajakin, joka katsoo miten muille käy ja tekee sen myötä omat arvioinnit.

Kokeilin ajatella tuonkin kautta, mutta hyöty/haitta tuntuu edelleen menevän haitan puolelle.

Samapa tuo omalta osaltani..... ajattelin vain verotuloja valtiolle, lainsuojaa käyttäjille, apua joillekin, ja syrjäytymisen poistoa työelämästä jne. mikäli joku saanut merkinnän moisesta. Mitäpä moisista...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tanskalla on euroopan markkinat mielessä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Pitäisikö suomalaiset päättäjät ja lääkärit lähettää Israeliin ottamaan oppia?

Tietoahan on saatavilla.

ABOUT US
iCAN is a team of dedicated professionals from diverse backgrounds working together to create a global network for the cannabis industry.
Our Mission: to take local knowledge and products to the legal, global cannabis markets.
How do we do it: iCAN’s portfolio of companies provides an end to end solution for product development, testing, and clinical trials, using Cannatech as a global media platform to showcase these technologies to the world

https://israel-cannabis.com/

About Us
Tikun Olam Ltd. is the first, largest and foremost supplier of medical Cannabis in Israel, and one of leading medical cannabis companies in the world.

Tikun Olam is the flag bearer and pioneer of the treatment of patients with medical cannabis in Israel. The company is privately held and has been operating under license from the Israel Ministry of Health since 2007.

With The most extensive patient treatment database in the world and clinical research, Tikun Olam provides safe and suitable treatment – from pediatric to geriatric patients. Tikun Olam breeds unique proprietary cannabis strains and develops standardized consistent products with accurate dosage.Tikun Olam is a vertically integrated company – from plant to patient, founder of the first in world professional cannabis Nursing Clinic.

Since 2014 Tikun Olam cooperates with Medreleaf of Canada, to treat Canadian patients. In 2016 Tikun Olam expanded its business to the US and established a subsidiary company Tikun Olam USA. In 2017 Tikun Olam announces cooperation with Medifarm of Australia, Queensland's first medicinal cannabis growing licence.

http://www.tikun-olam.info/article.php?id=1013

https://www.youtube.com/watch?v=7CCx7F9amsI

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Uusi uutinen 4.12.

For children with epilepsy, marijuana can be a lifeline - sisältää videon - sisältö voi järkyttää herkimpiä.

http://abc13.com/health/for-children-with-epilepsy...

Suomessakin yksi lapsi on Ylen tietojen mukaan saanut lääkekannabista, tuskin öljyä, kun sitä ei ole saatavilla. Vai onko?

Lääkekannabis tuo toivoa vaikean epilepsian hoitoon – "En tiedä pelastaako hoito lapseni, mutta jos se helpottaa oireita, siihen pitäisi olla oikeus"

"Lääkärit sanoivat, ettei lääkekannabiksen käyttäminen meidän lapsen sairauteen ollut mahdollista. Sitä ei ole lääkäreiden mukaan vielä tutkittu tarpeeksi.

Mielestäni Suomessa asuminen ei kuitenkaan voi olla este kannabiksesta tehtävän kannabidioli-öljyn eli CBD-öljyn käyttämiseen epilepsian hoidossa. Lääkekannabishan on eri sairauksien hoitomuotona ollut Suomessa laillista jo pitkään, tosin erityisluvalla.

Vei viisi kuukautta vakuuttaa Lastenklinikan lääkärit, että olen asian kanssa tosissani. Lopulta lapsi sai reseptin. Maahantuonnin järjestämisessä meni vielä kuusi kuukautta.

Yhteensä kului siis noin vuosi, ennen kuin lapsi sai aloittaa lääkkeen käytön. Hän on nyt käyttänyt CBD:tä kolme kuukautta."

https://yle.fi/uutiset/3-9891035

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Fantastisk: Cannabis-fabrik på Fyn vil ansætte 100 mand

"Minister: Danmark er meget grøn på det her område
I går var Danmarks sundhedsminister, Ellen Trane Nørby forresten i Israel for at besøge nogle af landets hospitaler og producenter af medicinsk cannabis.

Israel har nemlig i årtier produceret medicinsk cannabis og har derfor mange års erfaring på området."

https://ekstrabladet.dk/nationen/fantastisk-cannab...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

The compound THCA derived from cannabis could be used one day to treat Huntington’s Disease and other neurodegenerative and neuroinflammatory diseases, according to a study published recently in the British Journal of Pharmacology.

https://www.leafly.com/news/science-tech/thca-show...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Etkö mistään muusta pysty puhumaan kuin iänikuisesta kannabiksesta?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Pystyn.

Onko muuta kommentoitavaa aiheeseen liittyen?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

BBC:n uutinen Tanskan kannabisbuumista.

http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-...

Companies have begun applying to Denmark's medicines regulator to grow cannabis plants ahead of the drug becoming legalised for medicinal purposes next year, it's reported.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset