TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Mari+Juana pakko liitettiin yhteen, saatiin aikaiseksi...

Oiva sana pelottelua varten.  Puhun siis kannabiksesta. Alunperin siis kovin rasistinen ajatus oli kieltää kasvin käyttö. Historiaa tuntevat tietävät sen.

Suomessa infosodan kannabista vastaan polkaisi käytiin Iltasanomat, jotka repivät aiheesta mitä kipeimpiä otsikoita.

Huumepoliisi Torsti Koskinen oli myös yksi kovimpia kannabiksen vastustajia. Hänelle ei riittänyt mikään. Ihmisiä pidätettiin murujen takia ja pidettiin häkissä viikkoja. Hänelle merkitsi pidetyösten lukumäärä, ei kannabiksen takavarikko määrät.

Irti huumeista ry:n Jukka Riipinen käy edelleen infosotaa kannabista vastaan, hänelle ei faktat vieläkään kelpaa. Riipinen on nykyään perustanut oman "valistus", "tukiverkon"

Samaa matraa jatkaa myös nykyinen Irti huumeista ry toiminnan johtaja Mirka Vainikka, joka tääläkin blogailee. 

Viimeisimpiä on tämä: Kannabiksesta keskustellaan taas - vaan eipä hän itse keskustele. Eräs kommentti kuvastaa hyvin asiaa: "Hauska tyyli keskustella näillä irtihuumeista hörhöillä, tekaistaan pikku blogikirjoitus täysin hatusta vedetyin argumentein, vaaditaan keskustelua asiasta ja häivytään paikalta kun keskustelu alkaa..."

Meno on jatkunut tähän päivään saakka. Savon sanomien Asta Tenhunen on jatkanut samaa kaavaa, kunnes jotain tapahtui. Kenties sai sen verran huonoa mainosta Savon sanomille, että joutu muuttamaan kirjoituksiaan.  Viittaan tähän:

"SAVON SANOMIEN KANNABISSENSUURI EI OLE TÄTÄ PÄIVÄÄ"

Pientä muutosta uutisoinnissa ja jutuissa on onneksi havaittavissa kuten tässä Akuutin Hyvä/paha lääkekannabis ohjelmassa, joka sai aikaan Kipupolin Eija Kalson hurjan väitteen sensuroinista.

Totuus valkenee kannabiksesta ja se ei valtaapitäviä, valistajia muita vastustajia mielytä. 

Jokaisen olisi syytä katsoa myös tämä loistava sarja eri huumeista varsinkin kannabis jakso. Puhun siis Suomen huumehistoriasta. 

 

Luulen että harvalla medialla, ILtasanomat, Savonsanomat, Iltalehti yms on munaa myöntää kirjoittaneensa juttuja vain pelottel tarkoituksessa ja poliisin ja valtaapitävien sävelten mukaan.

Muutos kannabiksen kohdan on totta, se ei kusettamalla nuoria, aikuisia tule muuttumaan.

Tuntuu,että päättäjätkin elää jossain kuplassa, jossa ei voi keskustella millääntasolla kannabiksesta, paitsi haitoista. 

Hyödyt olisivat suuremmat mikäli se laillistettaisiin Suomessa, silloin niitä pieniä haittoja voitaisiin paremmin hoitaa. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Eikö Suomessa ole lainsäädäntöä, joka kriminalisoisi räikeän huumepropagandan.

Olisiko joku perehtynyt asiaan? Entä onko Teppo Syvärilä tietoinen siitä, mistä hän kirjoittaa?

https://www.paihdelinkki.fi/fi/oma-apu/huumeet-ja-...

"Alussa poltat akuuttien päihtymystuntemusten vuoksi. Sitten poltat tunteaksesi olosi miellyttävän normaaliksi ja hieman päihtyneeksi. Kannabis haittaa sellaisia ajatustoimintoja, joiden avulla arvioisit tai kyseenalaistaisit tekemisiäsi, ja muuttaisit käyttäytymistäsi. Kannabiksen käyttäjän aivot ottavat vähitellen käyttöön ajattelu- ja havaintotoimintojen kannabismallin. Se on suodatin, joka seuloo tietoisuudesta pois kannabiksen käyttöön liittyvät kielteiset tosiasiat. Kannabismalli on kuin uusi identiteetti. Se syntyy, koska kannabis vaikuttaa aivojen kemiaan pitkäkestoisesti."

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Luulen, että tiedän mistä kirjoitan.

Täm on järkevämpää kuin päihdelinkin jutut.

THL: 10 neuvoa kannabiksen käytön haittojen vähentämiseen

https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riip...

Jotain muutosta on onneksi tullut vanhan propagandan sijaan. Osa ihmisistä ei vaan voi asiaa hyväksyä.

"Eikö Suomessa ole lainsäädäntöä, joka kriminalisoisi räikeän huumepropagandan."

Eikö lainsäändäntöa saa kritisoida, tai tuoda huomioita esiin jotka eivät kestä päivänvaloa?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

THL:n ykkösohje kertoo yksiselitteisesti: "Tehokkain tapa välttää kannabiksen käytön haittoja on pidättäytyä sen käytöstä." Piste.

Meidän näkemyksemme kannabiksen käytöstä eivät taida keskustelemalla tulla yhtään lähemmäksi toisiaan. Lääkekäyttö ammatti-ihmisten tarkassa valvonnassa on ymmärrettävää; onhan morfiinin käyttökin laillista äärimmäisen kivun lievityksessä.

Kaunistelelmatta voi sanoa, että kannabiksen ja ylipäänsä huumeiden käyttö etenkin nuorten keskuudessa on enemmänkin portti maanpäälliseen helvettiin kuin mihinkään muuhun. Pidän täysin edesvastuuttomana vähätellä huumeiden haittavaikutuksia.

En tunne lainkaan sinun todellisia vaikuttimiasi kannabiksen käytön vapaustaistelijana esiintymiseen. Mutta voit olla huoleti minun suhteen ja jatkaa linjallasi; en nouse barrikadeille tai mihinään muuallekaan taistelemaan huumeiden käyttöä vastaan. Yritän luottaa siihen, että viranomaiset eivät lakkaa suojelemasta nuorisoa ja koko väestöäkin huumeiden kirouksilta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #3

Ehkä meillä on samat tavoitteet. Itse toivon että yhtään nuorta ei syrjäytetä yhteiskunnasta kannabiksen takia, saatika leimata narkkariksi.Ne joka tarvitsee hoitoa saisivat sitä, niin mielenterveyden kuin päihteiden ongelmakäytön osalta.

Nykyinen laki ei suojele ketään haitoilta. Se vain tukee rikollisten rahasampoa.

"THL:n ykkösohje kertoo yksiselitteisesti: "Tehokkain tapa välttää kannabiksen käytön haittoja on pidättäytyä sen käytöstä." Piste."

Neuvo on hyvä, mutta realistinen se ei ole. Aina löytyy kokeilijoita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset