TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Norja ottaa oppia Portugalista

Norjan suurkäräjät tukevat huumeiden dekriminalisointia.  Norjassa dekriminalisointi hyväksytty suurkäräjillä äänin 133-42. 

Mallia he tulevat ottamaan Portugalista, joka on saanut aikaan hyviä tuloksia järkevällä huumepolitiikalla. Tästä on yli kymmenen vuoden näyttöä olemassa.

Hyvä Norja, surkea Suomi!

Toki ymmärrän, että suomalaiset poliitikot eivät tästä pysty keskustelemaan, jo alkoholipolitiikka tuottaa tuskaa. Tapellaan josta prosenteista ja hulluimat vaativat, jopa niiden alentamista. Ihan vaan suojellakseen ihmisiä. Alkoholinkieltolaista ei ole opittu mitään, silloinhan suomalaiset oppivat juomaan tiukkaa viinaa. 

Suomi on holhousyhteiskunta, pahoinvoitiyhteiskunnan lisäksi.

Minusta sen todistaa se hyvin, että Suomessa halutaan rangaista huumeidenkäytöstä ja sekö auttaa jotenkin ongelmaan tai ongelmakäyttöä vähentäisi.

 

https://inews.co.uk/news/world/norway-votes-decriminalise-drugs-offer-tr...

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä askel, ja oikeaan suuntaan.

”According to the latest European Monitoring Centre for Drugs and drug addiction report, there are six drug related deaths in Portugal for every one million people. While in the UK, there are 60 deaths for every million people.

Read more at: https://inews.co.uk/news/world/norway-votes-decrim...

Tuosta blogistin lainauksesta voi jokainen tehdä oman johtopäätöksensä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Alkoholikeskustelussa perättiin faktojen pohjalta tehtäviä päätöksiä. Se ei suomalaisessa huumepolitiikassa toteudu millään tasolla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Iltalehti uutisoi vuonna 2015

"Vaikka huumeidenkäyttö oli edelleen laitonta, rangaistuksia lievennettiin huomattavasti. Mitkä ovat tulokset nyt, 14 vuotta dekriminalisoinnin jälkeen?

Tuoreen Euroopan huumeraportin mukaan ainakin huumeista johtuvat kuolemat ovat vähentyneet Portugalissa räjähdysmäisesti. Tällä hetkellä huumeiden yliannostukseen kuolee Portugalissa miljoonasta kansalaisesta kolme. Hollannissa sama luku on 10,2 ja Britanniassa 44,6. Virossa luku on julma, jopa 126,8.

Portugali on myös reippaasti EU-tason alapuolella, sillä Euroopan unionin jäsenmaiden keskiarvo on 17,3."

https://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2015060819825957_u...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hesarin uutinen Portugalin tilanteesta 2016

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002902730.html

Heroinistien määrä puolittui, kun Portugali lopetti huumeiden käyttäjien rankaisemisen. Myös hiv-tartuntojen määrä romahti.

Mutta koska Suomi, ei voi toimia tällä. Tälläisiä perusteluja on kuulunut ihmisiltä jotka tekee ja vaikuttaa päihde/huumepolitiikkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset