TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Miten kannabiksesta pitäisi valistaa ihmisiä?

Tässä minun yksi esimerkki ja ajatus miten asiat voitaisiin tehdä paremmin. Pelkkää faktaa kehiin. Vaikkapa opetusdokkarin pohjalta. Valistystyö on tärkeää, mutta se pitää tehdä rehellisesti.

Tämänkin dokkarin voisi näyttää jokaisessa lukiossa ja ammattikoulussa. Ja myös kansanedustajille, lääkäreille ja median edustajille. 

Tässä videossa on mies, joka tietää kannabiksesta eniten maailmassa. Tiedemies arvostettu sellainen.

Mies jolla on puhdas halu auttaa ihmisiä, lisäämällä tietoa kannabiksesta.

Information about Cannabis research in Israel. The video is very informative about the Grandfather of Cannabis research Dr Mechoulam & other great Chemist, Doctors & Scientist.

 

https://

 

Edit, toinen video KLo 19:37

The Endocannabinoid System: Looking Back and Ahead : Prof. Raphael Mechoulam

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Tämä ei koska ihan suoraan kannabista vaan kaikkia päihteitä yleisesti.

Päihdevalistuksessa pitäisi pystyä huomioidaan että päihteet ovat erilaisia. Päihteillä voi olla hyvinkin erilaisia vaikutustapoja, haittavaikutuksia ja jopa mahdollisia positiivisia hyötyjä. Jako laillisiin ja laittomiin ei juurikaan kerro mitään itse aineesta, ainoastaan juridisesta seuraamuksista.

Laillisista päihteistä tupakka, alkoholi ja kofeiinituotteet eroavat hyvinkin paljon toisistaan. Lisäksi laillisiin ja laillisesti myytäviin päihteisiin kuuluvat erittäin marginaaliset bensiinin ja butaanin imppaaminen jotka ovat aivan erilaisia kuin yllämainitut.

Lisäksi myös itse päihdyttävän aineen annostus, käyttötapa ja puhtaus/epäpuhtaus vaikuttaa hyvinkin oleellisesti päihteen haittoihin ja vaikutukseen ja luo omat haittoja lisäävät tai vähentävät vaikutuksensa. Ääriesimerkkinä voisi verrata saunaoluen nauttimista siihen että juo Lasolin-kaltaisia tuotteita. Molemmissa pääasiallisena vaikuttava päihteenä on etyylialkoholi mutta vaikutus ja riskit hyvinkin erilaisia.

Myöskään sana huumausaine ei kerro päihteestä mitään muuta kuin sen juridisen aseman. Pari Panacodia selkäsärkyyn päivässä reseptin mukaan ja saunakalja illalla tai pari Panacodia päihteeksi olut pullon kera ovat lähes samankaltaisia vaikutuksiltaan elimistöön mutta juridisesti hyvinkin erilaisia.

Myöskään määritelmä huumausaine ei kerro juurikaan aineen todellisesta vaarallisuudesta ja haitallisuudesta mitään. Se kertoo vain juridisen aseman. Osa huumausaineista on yleisesti käytössä olevia reseptilääkkeitä, suurin osa kannabistuotteita, merkittävä määrä perinteisiä yleisiä huumausaineita (esim. amfetamiini, kokaiini, heroiini) ja osa huumausaineista on kemiallisia yhdisteitä joiden nimestä edes kemisti ei ymmärrä mitään ilman googletusta. Aineen vaarallisuus ja haitallisuus vaihtelevat olemattomasta erittäin hengenvaaralliseen.

Päihteet ovat päihteitä, niillä on positiiviset vaikutuksensa ja haittansa. Osa aineista on erittäin vaarallisia ja haitallisia, osa kohtuukäytössä hyvinkin turvallisia. Mutta ne ovat päihteitä ja niiden käytöllä on lähes aina haittansa. Minkä tahansa päihteen liiallinen ja säännöllinen käyttö aiheuttaa aivan varmasti haittoja jollain tavalla. Jos käyttää jotain päihdettä niin sen aiheuttamiin haittoihin pystyy vaikuttamaan. Ääriesimerkkinä voisi ottaa alkoholisnapsin nauttimisen, lähes jokainen hakee mielummin Alkosta tai Virosta virallisen viinapullon kuin hakee "Lasolia" kaupasta. Ääriesimerkki päihteidenkäytön turvallisuuteen vaikuttamisesta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Tämä ei koska ihan suoraan kannabista vaan kaikkia päihteitä yleisesti."

Kyllä, olet ytimessä.

Toki kannabiksen varjolla pelotellaan edelleen ihmisiä.

Vaikka itse ongelmat ovat muualla kuin aineissa.

"Päihteet ovat päihteitä, niillä on positiiviset vaikutuksensa ja haittansa. Osa aineista on erittäin vaarallisia ja haitallisia, osa kohtuukäytössä hyvinkin turvallisia. Mutta ne ovat päihteitä ja niiden käytöllä on lähes aina haittansa. Minkä tahansa päihteen liiallinen ja säännöllinen käyttö aiheuttaa aivan varmasti haittoja jollain tavalla"

Tästäkin oon samaa mieltä. Ongelmia on turhaa kiistää. Mutta niitä ei pidä myöskään liioitella.

Myös taas muistutan, että lapsille mikään päihdyttäväaine ei sovi, ei edes kahvi ja sokeri. :)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Riippuvuuden diagnosoinnin kriteereistä (seitsemen kohtaa) yksi on:" Aineen käytön muuttuminen elämää hallitsevaksi sisällöksi", tai jotain sinne päin...

Oletko Teppo havainnut saman kuin minä?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

En ole havainnut. Sen tiedostan että jopa ilman aineita voi tulla riippuvaiseksi. Uhkapeli, seksi, urheilu, kropan muokkaus (kauneusleikaukset) yms. Jokainen riippuvuus voi mennä överiksi ja aiheuttaa ongelmia.

P.s en oo kukkaa nänhyt muutamiin viikkoihin. :)

Kiitos A-ryhmä ja Suomen pelastamisen.

https://www.stara.fi/2017/12/16/helsingin-poliisi-...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

No joo... luultavasti A-ryhmällä olisi korkeammankin prioriteetin tehtäviä kuin nämä...
En todellakaan vastusta kannabiksen hyötykäyttöä koska siitä on potentiaalia lääkkeeksi. Olen vain kiinnittänyt huomioni sinun "yhdenasian -liikkeeseesi"... On kai meillä muutakin mälsää tässä yhteiskunnassa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Mikä se liike on?

Kerro toki minulle huomiosi. Kiitos, että olet edes kiinnittänyt huomiosi.

Jokunen muukin on kiinnittänyt huomion asiaan. Itseasiassa kasvava määrä ihmisiä. Luku on tällä hetkellä 4 222 jäsentä, ja nousee joka päivä. :)

Arvosta heitä jokaista ja keskustelu on hyvää aiheesta. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomalainen media vaikenee tästäkin vaikka se olisi jopa kansanterveyden kannalta hyvä asia. Koska kannabis ja huume.

https://nypost.com/2017/12/13/medical-marijuana-ha...

"The World Health Organization (WHO) has officially given the checkmark of approval to cannabidiol, a relaxing compound in medical marijuana, ruling it is not a dangerous drug.

The compound, also known as CBD, can be an effective treatment for cancer, Alzheimer’s, epilepsy and in palliative care, with WHO now ruling it does not have any risks of addiction.

The ruling means that it should not be a scheduled drug – meaning that it is not a drug that has a high potential for abuse or is illegal to manufacture or distribute."

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tässä on esimerkki, joka kertoo minulle sen, että poliisin ei pidä tehdä valistustyötä.

http://www.heili.fi/uutiset/item/4773-seksia-ja-hu...

"Kyllönen huomauttaa, että alkoholi on vaarallinen, kannabis vielä varallisempi.

–  Alkoholi on vesiliukoinen aine, joka poistuu kehosta tietyn palamisprosessin jälkeen. Kannabis taas on rasvaliukoinen, ja se varastoituu ihmiskehoon. Mitä enemmän poltat, sitä enemmän kannabiksen vaikuttavaa ainetta varastoituu kehoosi, Kyllönen perustelee."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset