TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Sytytän kynttilän - Huumesodan uhrien muistolle!

Hyvää Joulua ja parempaa uuttavuotta kaikille!

Toiveissa olisi, että huumeiden varjolla tehtävät murhat loppuisivat ja huumeiden vastainen sota loppuisi.

"Meksikon huumesodissa on kuollut tai kadonnut yli 200 000 ihmistä vuoden 2006 jälkeen."

Globaalilla tasolla huumesota aiheuttaa enemmän kärsimystä kuin huumeet!

Huumesota koskettaa myös Suomea ja suomalaisia.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Mitä hittoa mie just luin, oletko ihan tosissas? Ehkä siun pitäs vähentää pössyttelyä...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvää joulua sinulle myös.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hienoa, että menet minuun henkilönä.Ne miljardit, biljoonat jotka on laitttu huumesotaan olisi voinut käyttää vaikka syrjäytymisen ja köyhyyden ehkäisyyn.
Se on ikävää jos et todellisuutta ymmärrä. :)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvää Joulua itse kullekin!

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Polta rauhassa se turha kynttilänpätkäsi huumeiden lukemattomien uhrien muistolle.

Seuraavaksi, muistokynttilän sammuttua tee pieni vaikuttava teko huumeiden uhrien hyväksi:
anna lahjoituksesi, vaikka vaatimatonkin, Irti Huumeista ry:lle.

http://irtihuumeista.fi/lahjoita/

Tiedoksi huumeaktivisti Syvärilälle: tässä on listaus alueellisista vertaistukiryhmistä huumeongelmaisille. http://irtihuumeista.fi/ Jaa tietoa heille, jotka apua ja tukea tarvitsevat.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tiedän nuo. He saavat valtiolta ihan tarpeeksi tukea.

Hyvää joulua sinulle myös.

Saladin Mahmudin

Markku Marttila itkee huumeiden uhreista mutta unohtaa sen tosiseikan että alkoholi tappaa monta kertaa enemmän ihmisiä kuin kaikki huumeet yhteensä ja jotkut huumeet ei ole ketään todistetusti tappaneet. Miksi sota on keskitetty harmittomia kasveja vastaan mutta ei alkoholia vastaan ?

Voisitko Markku Marttila myös muistaa liikenteessä kuolleet ihmiset...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

En haluaisi hyväksyä minkään päihdyttävän aineen väärinkäyttöä. Kaikkein vähiten haluaisin olla suosimassa tai mainostamassa huumausaineiden laitonta käyttöä. On aivan käsittämätöntä, että tämän sivuston ylläpitäjä sallii toistuvan ja häikäilemättömän propagandan huumeiden käytön puolesta.

Mitä itkemiseen tulee, niin kansanedustajat voisivat itkeä sitä alkoholismia suosivaa pro-linjaansa, jolla he tieten tahtoen ovat omilla täätöksillään juoppoutta, kansantalouden kuormitusta ja perheiden kärsimystaakkaa kasvattamassa.

Euroopanlaajuisesti vuonna 2015 tehdyn arvioinnin mukaan kokonaishaittojen järjestys haitallisimmasta haitattomimpaan oli: alkoholi, heroiini, crack-kokaiini, kokaiini, metamfetamiini, tupakka, amfetamiini, kannabis, GHB, metadoni, ketamiini, bentsodiatsepiinit, mefedroni, butaani, ekstaasi, khat, anaboliset steroidit, LSD, buprenorfiini, psilosybiinisienet. https://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4ihde#Huumausa...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Käsittämätöntä on ihmisten väheinen ymmärrys huumepolitiikasta ja sen seuraksista. Miljoonat ihmiset kärsivät ja tulevat kärsimään huonosta huumepolitiikasta ja sen tuomista seurauksista. Meksiko, Filippiinit yms siellä poliisit tappavat myös paljon viattomia, samoin kartellit. Suomeenkin valuu huumeita huumekartellien toimesta.

Järkyttävää on myös huomata kuinka vähän esim tapaus Aarnio on herättänyt keskustelua poliitikojen puolelta, myös poliisi vähettelee sitä tapausta. Malli esimerkki kuinka laittomat aineet korruptoi poliiseja ja myös poliitikkoja ympärimaailman.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tero lisäähän kuva itsestäsi niin täytät keskustelun säännöt.

Tiedän että aiheesta tiedät ja sitä seuraat. Täällä US:n blogeissa on kumminkin tietyt säännöt keskusteluun. Vaikka aihe onkin arka ja leimaa joitakin henkilöitä.

Olenhan itsekkin kuulemmä huumehörhö ja narkki sekä huumemyönteinen. :)

Saladin Mahmudin

Markku Marttila ei perusta väitteitään mihinkään faktatietoon vaan pelkään luulotautiin ja sairaaseen propagandaan. Huumeissa ei ole mitään sen ihmeellisempää kuin alkoholissa tai tupakassa koska ne ovat jopa miedompia kuin kumpikaan näistä ja päihteetön maailma on taas lapsenmielistä utopiaa johon ihmiskunnalla ei vielä riitä kapasiteetit .

Eiköhän maailman johtavat politiikot ja tiedemiehet tiedä asiasta enemmän kuin sinä. Huumesota oli jo alkaessaan täysi vitsi ja sen loppu häämöttää. Nyt on sinunkaltaisten hysteerikkojen aika tottua elämään vuorostaan maailmassa jossa kaikki päihteet ovat osa vapaata markkintaloutta. Niin sen kuuluukin mennä

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Näin juuri. Tietoa löytyy jos sitä haluaa. Mielikuvilla on pelkoja rakennettu kohta 100 vuotta. Kannabiksen kieltohan ei perustu lääketieteeseen, eikä mihinkään tutkimuksiin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Voimassaolevaan lainsäädäntöön tukeutuen voisi viitteellisesti sanoa, että Terolle olisi parasta terapiaa joutua miettimään noita huumeilla höyryämisiään hetken aikaa niin sanotusti hilut kintuissa.

Suhtaudun sinuun kuitenkin lempeästi, joten älä pelkää. Muistutan silti ennaltaehkäisevästi rikoslain säädöksistä:

50 luku (17.12.1993/1304)
Huumausainerikoksista
1 § (30.5.2008/374)

Huumausainerikos

Joka laittomasti

1) valmistaa tai yrittää valmistaa huumausainetta taikka viljelee tai yrittää viljellä kokapensasta, kat-kasvia (Catha edulis) tai Psilosybe-sieniä,

2) viljelee tai yrittää viljellä oopiumiunikkoa, hamppua tai meskaliinia sisältäviä kaktuskasveja käytettäväksi huumausaineena tai sen raaka-aineena taikka käytettäväksi huumausaineen valmistuksessa tai tuotannossa,

3) tuo tai yrittää tuoda maahan taikka vie tai yrittää viedä maasta taikka kuljettaa tai kuljetuttaa tai yrittää kuljettaa tai kuljetuttaa huumausainetta,

4) myy, välittää, toiselle luovuttaa tai muulla tavoin levittää tai yrittää levittää huumausainetta, tai

5) pitää hallussaan tai yrittää hankkia huumausainetta,

on tuomittava huumausainerikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Huonoja ja mielivaltasia lakeja on onneksi oikeus kritisoida Suomessa ja jopa vaatia muutoksia.

Olen kiitollinen että asun Suomessa enkä pohjois koreassa tai Fililippiineillä, tai Turkissa. :)

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Lainsäädäntöä voidaan muuttaa tarvittaessa. Tietysti kansainväliset sopimukset ja EU:n säädökset joihin Suomi on sitoutunut rajoittavat lainsäädännön mahdollisuuksia. Nykyisenkaltainen huumausainelainsäädöntö ei loppujen lopuksi ole ollut olemassa kovinkaan kauan Suomessa. 1966 huumeidenkäyttö tuli asetustasolla rikokseksi ja 1972 säädetty huumauainelaki oli hyvin nykyisen kaltainen. Tätä aiemmin taisi olla joitain kansainvälisiä sopimuksia tiettyihin aineisiin liittyen.

Lainsäädännöllä on tapana muuttua aikojen saatossa. Esimerkkejä on useita joista ehkä paras esimerkki on alkoholin kieltolaki ja alkoholin vapauttaminen. Hyvinkin radikaaleja muutoksia muutamassa vuosikymmenessä. Homoseksuaalisuuden asema on muuttunut aikojen saatossa hyvinkin voimakkaasti lainsäädännössä. Lasten ruumiillinen kurittaminen on kielletty lailla ja on nykyisin yleisen syytteen alainen pahoinpitelyrikos. Aviopuolisolla on nykyään seksuaalinen itsemääräämisoikeus jonka rikkomista pidetään seksuaalirikoksena.

Suomi on hyvinkin vapaa maa. Huumausainelainsäädäntöön vaikuttaminen ja sen arvosteleminen on täysin laillista. Lakien muuttumisen puolesta ja vastaan on aina "lobattu" kulloinkin käytössä olevissa medioissa. Nykyisin some- ja nettialustat lienevät vaikutuskanavista yleisimpiä. Huumausainelainsäädäntöön vaikuttaminen ei eroa mitenkään yllä mainittuihin lainsäädäntöihin vaikuttamisesta aikoinaan. Eikä huumausainelainsäädännön mahdollinen muuttaminen eroa mitenkään yllä olevien esimerkkien lainsäädännön muuttamisesta.

Saladin Mahmudin

Pohjois-korea on muuten maailman ainoa valtio jossa kaikki huumeet on laillisia ja Marshalinsaarilla kannabis,kokaiini on laillisia,boliviassa vain kannabis .

Joo Markku Marttila ja tähtisadetikku k-18,haulikko k-15 suomen lain mukaan .... jos näet jonkun mukulan pitämässä uutenavuotena tähtisadetikkua niin soitatko poliisille? Lait on tehty demokratiassa muutettaviksi ja kyseenalaistettaviksi. Suomen huumelait muuten rikkovat tällä hetkellä YK:n ihmisoikeuksia ja ovat länsimaisen päihdepolitiikan vastaisia.. vain venäjämieliset ovat humaania päihdepolitiikkaa vastaan

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset